餐廳: 牛角次男坊 (荃灣廣場)
資訊:

2020-08-11 190 瀏覽
呢間野顧名思義就係牛角個friend啦,如果想食燒肉唔想自己燒,自己一個食又怕尷尬,就可以搵佢喇~​.​每個定食都會跟一碟前菜,酸酸地幾開胃,仲包飲品或味增湯,飲品方面有各式汽水同茶選擇,上菜嘅時候會先用一個膠蓋冚住,放到你面前先拎走,如果唔夠燒肉汁嘅話,可以出去佢哋個自助吧自己拎,牛角飯迷嘅你加幾多牛角秘製燒肉汁都得啊~🤣.​🐷豚肉丼定食($78)​呢個睇落冇餐牌上面嘅肉咁多有啲失望,但食完唔會唔夠飽,豬肉方面覺得有少少韌,都算有豬嘅油香,燒肉好快會凍哂,所以建議快啲食。​好食程度:🌕🌕🌕🌖🌑.​🐮燒鹽麴牛舌定食($68)​呢個係冇溫泉蛋嘅,但係食牛角飯,點可以冇溫泉蛋,所以就加咗$12加🥚,濃郁嘅蛋香撈埋紫菜、飯同佢哋嘅秘製醬汁超正~ 講返佢個牛舌,切得好薄,有濃郁嘅牛香,燒得啱啱好,唔會韌,仲可以見到啱啱好medium嘅粉紅色。​好食程度:🌕🌕🌕🌕🌘.​📍牛角次男坊​荃灣廣埸112B - 113號舖​東涌東薈城名店倉7樓706號舖​
🐷豚肉丼定食($78)​
好食程度:🌕🌕🌕🌖🌑