因為之前生日就去咗迪士尼樂園酒店住一晚,咁冇可能出去食晚飯再返去住一晚,所以就揀咗依間位於迪士尼樂園酒店的中菜,估唔到有啲驚喜荔枝醬片皮鴨(全隻)$788 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟其實知道嚟得樂園酒店入面食飯一定會貴出面少少,但係諗唔到依個片皮鴨都算幾抵食,而且仲要係即叫即做,上枱時皮仲係超級脆,而且仲有一層油脂在表面當你打完卡之後,就會有職員在你旁邊即刻切開一片片,而且仲要擺得好靚他們給的配料也很多,除咗有平時常見的片皮鴨醬、蔥絲、青瓜絲外,仲有密瓜和他們自家研發的荔枝醬,食落偏甜,但很好的解膩最重要的是他們的皮很薄,食多幾嚿都唔會好飽鴨肉我加多$180兩食,顏色非常吸引,而且食落有鑊氣,濃味得來又不會太鹹,而且份量超級多(食唔晒,變咗夜晚要叮翻熱嚟做宵夜🫣)木魚花金沙豆腐 $148 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟份量雖然有啲少,但味道絕對一流,表面那一層食落香脆酥軟,而入面的豆腐又好滑,唯一美中不足的是金沙完全蓋過豆腐的豆味炸釀南瓜蟹蓋 $198 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟它貴是有它的道理,一啖食落去,唔係講笑,全部都是蟹肉,再加上少許芝士和南瓜粒,整體和蟹的味道好配,而且食多幾啖覺得膩,可以配少少旁

荔枝醬片皮鴨(全隻)$788
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

最重要的是他們的皮很薄,食多幾嚿都唔會好飽

木魚花金沙豆腐 $148 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

炸釀南瓜蟹蓋 $198 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

它貴是有它的道理,一啖食落去,唔係講笑,全部都是蟹肉,再加上少許芝士和南瓜粒,整體和蟹的味道好配,而且食多幾啖覺得膩,可以配少少旁邊那些黑醋,而且它是一粒粒的設計,所以方便控制好份量

蠔皇原隻鮑魚炒飯 $188 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

整餐飯之中,最普通的菜式,不是不好吃,但就好普通,而且醬汁偏多,如果一個人食晒可能會覺得鹹

娃娃菜 $168 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

整餐之中,它雖然是外觀上最不吸引的一道菜🫣但係食落其實不錯,食落好淋,而娃娃菜完全吸收蒜蓉的味道,就算唔鍾意食菜的妹妹都食咗好多,可見有幾咁好食

而且我覺得最值得的一點是,他們員工的服務真係一流,每個對住你都有微笑,而且都好细心,雖然價錢係有啲貴,但都值得嘅