同朋友好耐冇相聚,最終book咗呢一間試下個brunch set,因為有聽好多人都讚好好味🙈我地去既時候,即將父親節,餐牌設計好可愛餐廳空間感十足,而且有兩層,服務員全部都好有善&有趣🥰我地三個女仔係選擇困難症&侍應推介下,最終揀好食咩。 ANTIPASTI諗住選擇好食咩,點知原來全部包晒🤤Caesar Salad 正常發揮Pirata cold cuts selections 份量比預期多,最後都食唔晒。Parma ham味道比較搶眼,味道比較濃郁,因為佢係24個月既hamFritto Misto 係炸魷魚、蝦&鱈魚,香味撲鼻,啖啖肉,但係略嫌炸得有少少濕,個皮淋得好快Signature M.M.M肉丸用左豬肉、牛肉&芝士整,肉味勁香。因為當中有啲芝士,所以味道層次更加豐富🤤其實食完前菜,都已經有六成飽😂😂😂Starting the Main course 。Butcher’s Cut (+$68 PP)雖然要每位加$68,但真心推介呢一款🤤值得價錢試試每塊肉厚度一樣,而且煮得好淋,牛味係個口到爆發出來。Black Truffle Tagliatelle 意粉上面鋪滿松露片,識落啖啖
我地去既時候,即將父親節,餐牌設計好可愛

。 ANTIPASTI
諗住選擇好食咩,點知原來全部包晒🤤
Caesar Salad
正常發揮

Pirata cold cuts selections
ANTIPASTI

Fritto Misto
Fritto Misto

Signature M.M.M

其實食完前菜,都已經有六成飽😂😂😂
Starting the Main course

。Butcher’s Cut (+$68 PP)
雖然要每位加$68,但真心推介呢一款🤤值得價錢試試
每塊肉厚度一樣,而且煮得好淋,牛味係個口到爆發出來
Butcher’s Cut

。Black Truffle Tagliatelle
意粉上面鋪滿松露片,識落啖啖松露味🙈而且意粉好掛汁,好creamy
Black Truffle Tagliatelle

🚨🚨🚨甜品時間到🚨🚨🚨
因為每人可以叫一款甜品,我地一人叫左一款試晒所有甜品

。Affogato Martini
Hazelnut ice cream味道真係好夠,落埋coffee liquor,食既時候係另一個層次,vodka幾濃係晒杯底,食到最尾有少少暈暈地既感覺😂

。Tiramisu
正常發揮,但我個人覺得Pici既tiramisu比較好少少

。Panna Cotta
最美食呢一個,甜甜酸酸,奶味好重但好滑,而且係三個甜品當中最好食既一個👍🏻👍🏻👍🏻好啱做今餐既總結🤤
Affogato Martini, Tiramisu & Panna Cotta

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺
消費指數: 💰💰💰(人均消費$488)
環境質素: ☘️☘️☘️☘

同類餐廳 #cocofood_意大利菜