雖然觀塘成日都比人覺得好多人好迫夾,但係因為多工廠大廈,所以開在觀塘的cafe,普遍地方都較大,而且位置會比較鬆動舒適而這間「Four O Five Coffee & Eatery」也是開在工廠大廈入面,所以地方都好大(而且一啲都唔難搵)位與位之間都相距一段距離,就算坐滿晒人都唔會好迫夾明太子大蝦燴飯 $128 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟唔好睇它好似好多汁,好濃咁,其實它食落味道偏淡,明太子味道唔係好突出,相對上忌廉味比較濃,食到有啲洋蔥粒;但反而唔咁重口味,令我更加鐘意,因為食完唔會覺得好滯好膩,而且蝦肉的份量也不少,整體配搭得唔錯蒜香蟹肉意粉 $118 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟 一上枱就極香蒜香味,而蟹肉份量都好足,唔會淨係得少少,基本上每一啖都食到好大嚿蟹肉,不過唯一美中不足有少少蟹殼,但係都唔太影響,食落唔會好重味,雖然話會有少辣,但食落完全唔覺得辣海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 黑糖寒天晶球 $41推薦指數🗯️:🌟🌟🌟白桃烏龍經常都會係cafe見到,但係每一間白桃烏龍味道上都好唔同,有啲就茶味重啲,有啲就白桃味重啲,有啲就兩隻味都好淡;依一間其實白桃跟烏龍一樣都係偏重味,但是芝士奶蓋

位與位之間都相距一段距離,就算坐滿晒人都唔會好迫夾

明太子大蝦燴飯

明太子大蝦燴飯 $128 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

蒜香蟹肉意粉

蒜香蟹肉意粉 $118 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟🌟

海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 黑糖寒天晶球

海鹽Kiri芝士奶蓋白桃烏龍茶 黑糖寒天晶球 $41
推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

白桃烏龍經常都會係cafe見到,但係每一間白桃烏龍味道上都好唔同,有啲就茶味重啲,有啲就白桃味重啲,有啲就兩隻味都好淡;依一間其實白桃跟烏龍一樣都係偏重味,但是芝士奶蓋味道蓋過咗白桃嘅味道,而白桃嘅味道好快就過,咁容易變成芝士奶蓋味之後就係烏龍茶味,這樣層次就會少咗

波霸流心 Tiramisu

波霸流心Tiramisu $78 推薦指數🗯️:🌟🌟🌟

依個其實質素真係唔差,但係味道上有少少不太適合,波霸流心和Tiramisu分開食,兩樣都可以有4分左右嘅高分,但係兩者放在一齊反而變得有啲奇怪,因為波霸流心嘅味道差唔多完全蓋過Tiramisu嘅味道,而且導致Tiramisu食落去口感冇單食咁好,太過濕潤;如果波霸流心唔係配Tiramisu,係配疏乎厘應該會好好多

明太子大蝦燴飯
蒜香蟹肉意粉