2023-10-14 29 瀏覽
多數人都會去九龍城食泰國菜,就會完全忽略咗其他既菜,但其實嗰度除咗有高質既泰國菜之外,都有好多高質唔同國家既餐廳。經過比呢間餐廳落地玻璃後面既簡約風設計吸引住,唔只有普通枱既選擇,更加有高台既選擇可以坐,好適合一大班朋友或者一兩個人自己嚟都得,坐低整體感覺好舒服,亦有少少屋企既感覺添。佢單點有唔少既選擇,而計落我最終選擇要精選套餐好似正啲。。套餐前菜 - 沙律 & 餐湯沙律正常發揮,食落好fresh 餐湯係忌廉蘑菇湯,蘑菇湯好足料,而且忌廉好夠,整體成個湯好滑身。。香烤紐西蘭肉眼扒 ($118) 尼到已經嗅好香,牛扒唔單止好厚、好大塊之外,睇落表面既油脂都好夠。叫咗五成熟,切開果然做到呢個效果,食起嚟個牛唔止充滿油脂,亦好有牛味,更加感覺好Juicy👍🏻旁邊既薯菜亦炒得好好食。菠菜芝士雲吞配螺絲粉 ($118) 菠菜芝士雲吞份量好多,有六大隻,而且每隻裏面都充滿着好多既菠菜芝士蓉,真係皮薄餡靚。螺絲粉都唔輸蝕,口感彈牙之外,忌廉芝士都好掛汁,整體口感好豐富。Dessert 。 芒果拿破崙(+$58) 芒果切到一片片鋪係拿破崙上面,外型好有夏威夷風格,本身擔心芒果果肉比較淡黃色有機會酸,

之外,都有好多高質唔同國家既餐廳。

。套餐前菜 - 沙律 & 餐湯
沙律正常發揮,食落好fresh

。香烤紐西蘭肉眼扒 ($118)
香烤紐西蘭肉眼扒

。菠菜芝士雲吞配螺絲粉 ($118)

Dessert
。 芒果拿破崙(+$58)
芒果切到一片片鋪係拿破崙上面,外型好有夏威夷風格,本身擔心芒果果肉比較淡黃色有機會酸,但食起嚟居然好甜,而且拿破崙每層都好鬆脆,夾雜足夠既吉士醬係裏面,每啖都好鬆化,100分嘅甜品😍
芒果拿破崙

Drinks
。蜂蜜柚子茶
套餐會包埋熱飲,柚子份量好多,而飲落蜂蜜甜甜地,十分潤喉

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$200.2)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

* Hosea (九龍城)
九龍城福佬村道21號地舖

同類餐廳 #cocofood_西餐
同區餐廳 #cocofood_九龍城
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-10-11
$200.2 (晚餐)
香烤紐西蘭肉眼扒
芒果拿破崙