2021-04-20 1357 瀏覽
紅磡黃埔嘢食多,但一諗又會唔太諗到食咩,如果想食拉麵,就可以試下呢間「拉麵天王」~-————白天王拉麵 $75 白天王拉麵係每日用新鮮湯底淆製而成,而呢間同樣可以俾我哋揀「濃淡度」、「軟硬度」、「幾多香油」要唔要「䓤」同「香油叉燒」,最鍾意有得揀🤣不過有好有唔好,好似我今次揀咗淡味,明顯味係淡咗,但你話淡得嚟好好飲😲?又好爭啲🥸,反而淡咗之後舌尖嘅感覺清咗,但落喉嚨之後都有有啲「確喉」嘅咸味後期,會口渴同變咗少少得咸字但豬骨味唔濃。😵唔識講🤣可能叫返正常湯底好啲因為有得揀之下,麵質係好啱心水,外貌合格有餘,見到都幾開胃,飲落湯底反而同平時嗰啲唔同,下次試返正常濃淡會好啲~🤣————-——沾麵並盛 $95 (小編推介🌟)沾麵係鰹魚嘅魚介湯底,反而好有驚喜😳連平時鍾意豬骨湯底嘅我,今次都撐鏗魚魚介沾麵湯底,就咁試沾麵汁一入口鏗魚味超級香濃,真係超香😭重點係魚香重之餘唔會覺得好咸,沾麵食好正。唯一爭啲係佢上嘅時候唔似其他嗰啲會滾到起泡泡🗯️不過溫度都夠熱。————-——餃子感覺普通,冇想像中咁驚艷(係有5件不過我偷食咗件,hehe)推薦:🌕🌕🌕🌑🌑性價比:🌕🌕🌕🌘🌑
-————
白天王拉麵 $75
白天王

————-——
沾麵並盛 $95 (小編推介🌟)

————-——
餃子