今個週六下午特登造訪左位於錦田嘅和風主題Cafe—— kachimushihk🎏店內以日式茶室佈置並設有日式庭院及塌塌米座位🎎十分之寫意🍃🎋和牛吐司 ($124)Juicy嘅和牛煮得啱啱好,牛肉汁配上酸種麵包有口感之餘,每一啖都無浪費和牛肉汁嘅精華🥩On top加上火箭菜中和左油膩感🉐🎋波特磨菇吐司 ($98)用上兩款芝士烹調,分別係Brie Cheese同後加嘅Parmesan Cheese,加上忌廉及黑松露調配,每一口大啡菇都好juicy,平衡返sourdough 本身比較乾嘅口感🍄🎋黃豆粉年糕Pancake ($78)層次豐富嘅甜品,熱辣辣嘅pancake上面加上冰凍嘅雪糕,冰火交融嘅感覺🔥🧊加上黃豆粉嘅點綴,唔甜之餘令整體味道更加豐富,推薦~🎋Cold Latte ($42)/ Flat White ($38)/ Espeesso Tonic ($64)特別一提Espresso Tonic用上京都果汁飲料牌子Kimino,貫徹cafe和風主題之外,誠意相對較其他cafe更加十足🧊

和牛吐司

🎋和牛吐司 ($124)

波特磨菇吐司

🎋波特磨菇吐司 ($98)

黃豆粉年糕Pancake

🎋黃豆粉年糕Pancake ($78)

Espresso

Flat  White