2017-04-18 4164 瀏覽
荷里活廣場終於開左間韓國烤肉餐廳喇!! 當晚係平日晚8點左右, 經過見到入面已經坐滿哂人, 門口仲有唔少人等位, 似乎呢間餐廳幾受歡迎, 所以我地唔執輸拎籌等位都要一試!呢度除左有主打既烤肉外, 仲有多款免烤韓國熟食提供。雖然入面既九成九食客都係點烤肉, 但朋友話熱氣, 所以最後決定點熟食罷。店內抽煙算係幾好, 唔會煙霧離漫, 而且有好香既燒肉味~ 唔食烤肉, 其實熟食都幾多選擇, order左幾款試試...【自暴自棄速食麵】 HK$78以一架玩具車造型送上速食麵, 造型很受小朋友歡迎。入面放左好邪惡既芝士速食麵、脆皮腸、太陽蛋。呢個為芝士撈麵, 芝士醬幾杰身, 麵質軟硬岩岩好, 芝士味唔算好濃, 但入口好creamy【芝士炸雞】 HK$168當晚最終極邪惡既芝士炸雞終於出場, 店員先開爐, 以鐵剷裝住大量既芝士同埋炸雞, 放上爐面, 之後店員再淋上忌廉, 待鐵剷上既芝士熱溶後, 就將芝士卷起包住炸雞, 拉絲效果極為明顯!!!每件炸雞上更有脆皮沾上, 所以炸雞既脆口度更加高, 厚厚既芝士包住炸雞, 入口先感覺到芝士既軟棉口感, 再食到皮脆內嫩既juicy雞肉, 炸雞被芝士包住, 依然食

【自暴自棄速食麵】 HK$78
自暴自棄速食麵
自暴自棄速食麵

【芝士炸雞 HK$168
芝士炸雞
每件炸雞上更有脆皮沾上, 所以炸雞既脆口度更加高, 厚厚既芝士包住炸雞, 入口先感覺到芝士既軟棉口感, 再食到皮脆內嫩既juicy雞肉, 炸雞被芝士包住, 依然食到脆口感。

【Cider Special - strawberry】 HK$43
Cider Special - strawberry
炸雞唔一定配啤酒, 我就order左杯份量幾大既士多啤梨沙冰, 特別之處就係有支汽水斜插入沙冰中, 當我慢慢飲既同時, 汽水就會慢慢流出。

有汽既士多啤梨沙冰, 不過士多啤梨味較淡, 但都算係解渴之選!

【流心墨魚球】 HK$98
流心墨魚球
掌心般大既墨魚球, 剪開見到有流心既芝士醬同蟹子, 墨魚球外皮略脆, 而墨魚肉彈牙鮮甜, 沾上入面既流心芝士同蟹子, 惹味之餘, 口感亦很特別

【燒牛肋骨】 HK$88
燒牛肋骨
超級juicy!! 比預期中更林, 除左食到好出既牛味, 配上表面既燒汁, 甜甜地, 又夠入味, 不錯!

【大隊腸支支】 HK$88
大隊腸支支
唔好睇佢好似好細碟, 原來豬腸既份量都唔少。

豬腸沒有肥油層, 而且很林很入味, 個汁辣辣地幾開胃, 而且夾住大豆牙菜、芝麻、香蔥既配料一齊食, 更加爽脆香口~
估唔到非主打既韓國熟食味道都咁出眾, 而且每碟份量都幾大!! 入到黎可以選擇一面食烤肉,一面order熟食慢慢食, 選擇夠哂多, 係一間唔錯既韓國餐廳!
Cider Special - strawberry
流心墨魚球