Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و【無啦啦想食牛扒 La Moo Moo大把】好似最近都無乜點出街食嘢,而嗰日作為特別嘅紀念日,就當然要食返好啲啦😛我哋去咗位於灣仔嘅一間主打任食薯條同牛扒嘅餐廳,食完真係捧住個肚出返嚟啊🤰🏻至於餐廳入面除咗暗咗少少之外,環境都幾唔錯,不過食飽之後真係好有睡意😂~我是Menu~Set Menu $328Fresh Caesar Salad新鮮爽口嘅生菜、半熟蛋、脆脆嘅麵包粒加埋佢超好食嘅醬,係好食嘅凱撒沙律!整體嚟講好清新🦦 作為第一樣上嘅菜,係一個唔錯嘅開頭。Soup of the Day今日嘅餐湯係菜湯嚟,雖然入面無渣,不過都飲得出入面嘅蕃茄味。呢碗湯可以用清甜嚟形容😋配埋餐包真係好好味。Home-made Bread Roll佢哋嘅餐包係自家製嘅,幾鬆軟,都烘得幾好,拎到出嚟暖暖哋。最令人驚喜嘅係佢個Cinnamon Butter,一食落去就食得出肉桂同牛油混和得好好🧈 完全唔會搶味。可惜得一舊仔,如果唔係食多幾盤包我都肯😫Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak又大塊又厚嘅牛扒,而個表面煎得幾脆口。我
Wheeee (。・ω・。)ノ٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و
【無啦啦想食牛扒 La Moo Moo大把】
Signature 10oz Premium NZ Ribeye Steak  Set

~我是Menu~
Set Menu $328

Home-made Bread Roll

又大塊又厚嘅牛扒,而個表面煎得幾脆口。我哋嗌咗Medium Rare,但出到嚟食落好似熟咗啲,不過當然現場係暗到睇唔到佢嘅顏色🥩成塊扒得一條筋,但亦唔算難切。我覺得以佢嘅份量嚟講係非常抵食😛 我哋最後係食唔哂😂

Crispy Golden Fries (Free Flow)
由於塊扒真係太大,所以除咗伴碟嘅薯條之外,我哋只係嗌多咗一杯,而份量都唔少🍟但相比上嚟,伴碟嗰啲薯條真係有啲冧,係另上嗰兜先叫做脆返啲,呢度有啲小失望🥲
Chocolate Lava Cake with Vanilla Ice Cream $59 呢度嘅甜品係要加錢叫嘅,但出於一試無妨嘅

呢度嘅甜品係要加錢叫嘅,但出於一試無妨嘅心態都要嗌嚟試吓。而呢款甜品係完全無令我哋失望。冰凍嘅雪糕🍦加埋熱辣辣嘅心太軟,好味😋 一篤落去個蛋糕,熱辣辣嘅朱古力醬即刻流曬出嚟。不過亦都係因為咁,真係要好快食曬。但整體嚟講係一個幾好嘅收結🤰🏻

~評分~ (5分滿分)
環境:🦦🦦🦦🦦
食物:🍯🍯🍯🍯🍯
服務:🐻🐻🐻🐻
總分:💛💛💛💛

٩(˃̶͈̀௰˂̶͈́)و:佢把刀真係勁得意,不過$200賣一把嚟講又好似有啲貴。如果平啲嘅話我一定會買☺️
(。・ω・。)ノ:下次想試佢啲lunch set,好似都好好食咁🤤

地址:
La Moo Moo' s Steak and Fries (灣仔)
灣仔軒尼詩道239號18樓