開業已經15年嘅凡高餐廳,由電梯走廊到餐廳內都用心佈置,周圍放滿梵高嘅名畫,好似置身喺藝術展覽🖼️門口位置設有桌球、暖黃吊燈,配襯紅色牆身,還原咗牆上其一畫作 ❛The Night Café❜ 嘅場景;而用餐區嘅牆上亦有幅巨型 ❛Café Terrace at Night❜,喺旁邊用餐彷彿融入油畫當中,非常細緻有心思👍🏻/ Set lunch配是日頭盤或精選餐湯,加$10可同時享用!/🍈頭盤 - Parma ham配哈蜜瓜Parma ham幾有咸香味,配埋哈密瓜食,咸香中帶出一點甜味🥰旁邊有黑醋配新鮮沙律菜,非常清新幾開胃~🍄餐湯 - 蘑菇湯 (+$10由雜菜湯轉蘑菇湯)用上不同種類嘅蘑菇,如牛肝菌、大啡菇等熬製,真材實料✨大量粒粒蘑菇茸,口感不錯👍🏻充滿蘑菇香氣,非常濃郁creamy😍再配埋超鬆軟嘅黑芝麻餐包,黑芝麻味好濃好香有驚喜!浸落蘑菇湯一齊食,吸盡蘑菇湯精華,好正想飲多碗!🐟香煎格陵蘭比目魚配牛油薯蓉&自家制Salsa Sauce ($168)魚柳煎香後散發豐富魚油香味,魚肉嫩滑多汁,配上酸甜嘅莎莎醬幾解膩~薯蓉好綿密,加入牛油入口細滑,伴有蕃茄感覺冇咁滯🍅🍔美國安格斯牛肉&西

🍈頭盤 - Parma ham配哈蜜瓜
歐陸式前菜小食

🍄餐湯 - 蘑菇湯 (+$10由雜菜湯轉蘑菇湯)
用上不同種類嘅蘑菇,如牛肝菌、大啡菇等熬製,真材實料✨

薯蓉好綿密,加入牛油入口細滑,伴有蕃茄感覺冇咁滯🍅

🍔美國安格斯牛肉&西班牙COREN豬肉漢堡配美式燒烤醬&香草薯角 ($178)
個名夠哂長🤣好少見漢堡餡料會有兩種肉類,牛肉同豬肉各有特色😍整個漢堡份量十足,一啖咬落去有兩種風味幾特別,而且保留到肉汁,唔會令到個包太乾柴柴,夾埋芝士、配料、生菜一齊食,唔會覺得heavy,係幾有特色嘅漢堡~
甜品

🍓是日甜品 - 士多啤梨奶凍
奶凍口感滑溜🥰面頭有一層士多啤梨醬,不過個人認為甜度挺高,螞蟻人應該幾鐘意🙈

總結:環境優雅,就連餐碟餐墊都係名畫,細節位做足💯週年紀念或者生日慶祝嚟呢到都不錯🤍
歐陸式前菜小食
甜品