炎炎夏日 最啱就係食刨冰啦💓 細細個讀書嘅時候呢係銅鑼灣食完lunch 無野做就黎食🥰個時仲未洗排隊嘅 但係呢家越黎越多人食 次次都大排長龍 就少食左好多啦😞後尾先知呢間野嘅店主武慎吾原來黎自北海道函館🤩用日本進口的淨水製成 唔怪得食落去有別於其他店鋪啦 非常軟綿綿😍提提大家 記得記得 唔好影相影咁耐 因為真係會塌架🤣同埋最好由上而下咁食 最好唔好用碗或杯分享刨冰 同埋店鋪有最低消費 可以叫件cake 食都係唔錯嘅選擇😉但如果好似我地得兩個人嘅話 就唔洗啦 因為一個都幾大份🤓🌟伯爵奶茶刨冰 配白玉呢個真心係咁多年食過嘅大愛黎嘅 👧🏻伯爵味個時仲未興 好似其他地方都無呢樣野食 所以就徹徹底底因為呢間野愛上左伯爵味🥰🌟芒果菠蘿刨冰呢款係呢排special 黎嘅 但係味道好感唔夠豐富 食耐左有d似食緊20個巨型菠蘿冰嘅feel🥲另外 草莓Special味配北海道牛乳奶凍之前都食過但係就麻麻啦😂如果第一次食嘅朋友 唔鍾意伯爵嘅朋友 都可以試下焙茶忌廉✨

🌟伯爵奶茶刨冰 配白玉

🌟芒果菠蘿刨冰