之前想喺旺角想搵間有嘢食又有靚地方坐嘅cafe🍝見網上對桔梗嘅評價一面倒推介,當然我都唔輸蝕去試下啦🌝但可惜各方面都令人失望😢🌿溫泉蛋雞肉凱薩沙拉 ($78)不過不失,好難失手嘅一味😂以前菜嚟講沙拉汁帶微酸都幾開胃,蔬菜新鮮,雞肉無雪藏味,配埋溫泉蛋有流心嘅蛋汁層次幾豐富👍🏻🌿軟殼蟹小漢堡|炸魚與主廚汁 ($168)炸物方面都算做得唔錯,炸漿唔會過厚,鑊油都索得七七八八,所以油膩感唔算重,特別鍾意炸魚🐟配埋佢地個主廚汁,帶微配同香草味幾fresh🍃反而漢堡嗰part就有啲失望,麵包無咬口,牛油味過重,有待改善💢🌿All Day Breakfast ($128)絕對係大胃王嘅份量!超足料,特別一提牛油係mix左黑松露,幾有心思🥰但個人就唔太鍾意佢條超巨型脆皮腸😑寧願佢換幾條細啲但唔同味道嘅腸,成個感覺會好啲🤣同埋炒蛋真係太多油,要留意下⚠️🌿龍蝦蛋潛艇堡 ($148)無錯,又係包😂呢個反而有啲失望,成道菜都好乾,龍蝦份量唔夠多,配埋隻半熟蛋食都無令到個潛艇堡濕潤啲😢只可以話包同餡料比例唔平均❕🌿桔梗奶昔 ($58)奶昔好似係全餐最高質😂賣相好fancy😍成個配搭好fresh,滿滿嘅生果,而

溫泉蛋雞肉凱薩沙拉

🌿溫泉蛋雞肉凱薩沙拉 ($78)

軟殼蟹小漢堡|炸魚與主廚汁

🌿軟殼蟹小漢堡|炸魚與主廚汁 ($168)

All  Day  Breakfast

🌿All Day Breakfast ($128)

龍蝦蛋潛艇堡

🌿龍蝦蛋潛艇堡 ($148)

桔梗奶昔

🌿桔梗奶昔 ($58)
奶昔好似係全餐最高質😂賣相好fancy😍成個配搭好fresh,滿滿嘅生果,而且口味會隨住當季水果而轉,所以試到嘅都係當季最新鮮嘅生果口味🥳我嗰日就有士多啤梨同菠蘿,我自己好鍾意,推介💯

環境方面有啲似巨型食堂,唔似一般cafe咁fancy🤔服務都係自助式,而且等位都要一段時間,值唔值得就見仁見智啦😝
溫泉蛋雞肉凱薩沙拉
軟殼蟹小漢堡|炸魚與主廚汁