2022-04-11 554 瀏覽
我最愛食甜品,上次又食唔到梳乎厘班戟,今次就專程去搵嚟食😏 究竟食幸福班戟有幾幸福⁉️4點鐘就去排隊,人唔算太多,等咗20分鐘左右就入得。班戟果然係好受歡迎,店外keep住都有人排隊。場內面積唔係好大,加上而家限聚二人一枱,原本嘅四人枱變成兩張二人枱,枱數量多咗,空間會稍為逼啲。入座前先揀好食咩,直接付款,之後坐定定等野食🤤 按照哩個流程,的確節省好多用餐時間。✨奶茶班戟配自家穀麥 $102班戟有足夠空氣感,但又唔會得陣風咁,蛋味香濃,口感鬆軟入口即溶😋 奶茶醬就咁食偏甜,配埋班戟就剛剛好,味道濃郁又唔會太甜。忌廉做得好幼滑,再加上卜卜脆穀麥,一口內食到軟滑脆口嘅感覺,口感好豐富👍🏻✨時令鮮果班戟 $112時令鮮果包括蘋果、菠蘿、士多啤梨、奇異果香蕉同埋我好喜歡嘅西柚。估唔到竟然會有西柚,帶微酸澀,係我鐘意嘅味道,不過未必人人接受到😂 菠蘿都有少許酸,但其他水果都係甜嘅。不過水果數量唔多,而家冇咩特別配料,所以性價比較低。🔍整體感覺:個人會較推介奶茶班戟,因為配料奶茶醬都算有特色,味道幾好。但水果班戟嘅配料主要係得忌廉,而水果只係一啲平日都會食嘅野,冇咩特別😅 但班戟的確係做得唔錯,食出

奶茶班戟配自家穀麥
✨奶茶班戟配自家穀麥 $102

時令鮮果班戟
✨時令鮮果班戟 $112

🔍整體感覺:個人會較推介奶茶班戟,因為配料奶茶醬都算有特色,味道幾好。但水果班戟嘅配料主要係得忌廉,而水果只係一啲平日都會食嘅野,冇咩特別😅 但班戟的確係做得唔錯,食出幸福感💜
奶茶班戟配自家穀麥