咁凍梗係去打邊爐啦!多數火鍋店都係好熱鬧好嘈咁,今次介紹間裝潢充滿夢幻粉紅,少女感十足嘅火鍋店,氣氛定環境都啱曬同好姊妹打卡📸或者傾心事,更重要嘅係佢有一間兒童房,小朋友食飽飽可以過去盡情放電,唔洗阻住靚媽傾計😌。🌖鴛鴦鍋:膠原蛋白養顏美容鍋 $128、長生抗癌松茸野菌 $78店員建議我地飲左個原湯先,應該夠足料先會有咁嘅自信!奶白色嘅膠原蛋白養顏美容鍋由豬手、豬骨、雞肉、雞骨等熬煮8️⃣個鐘而成,飲用先仲見到有豆腐、本菇、瑤柱、紅棗、杞子等料料,難怪係招牌湯底;長生抗癌松茸野菌鍋就有冬菇、蟲草花、本菇等,湯清味濃。兩個湯都口感清爽唔油膩,入口順滑唔漿喉,感覺都非常舒服😌,我地飲左兩啖之後直喉熄左個火,等飲夠先開始打邊爐😬。🌕椒鹽鱔球 $78新鮮即炸熱辣辣,雖然話係炸但無一絲油膩感!魚肉有薄有厚,亦有彈牙同嫩滑嘅質感,估唔到一碟裡面會有咁多口感!大推😋!🌕安格斯封門柳(半份) $114一碟十片,厚薄適中,肉味濃厚又多汁👍🏻,淥八秒真係啱啱好。🌖嫩肩小羔羊肉(半份) $49一碟四片,偏厚身,肥肉唔多,羶味唔濃。🌗牛舌(半份) $49一碟十片,較為薄身,而且較碎,不推介。🌕墨魚丸(半份) $3

椒鹽鱔球

🌕椒鹽鱔球 $78

安格斯封門柳

🌕安格斯封門柳(半份) $114
一碟十片,厚薄適中,肉味濃厚又多汁👍🏻,淥八秒真係啱啱好。

嫩肩小羔羊肉

🌖嫩肩小羔羊肉(半份) $49
一碟四片,偏厚身,肥肉唔多,羶味唔濃。

牛舌

🌗牛舌(半份) $49
一碟十片,較為薄身,而且較碎,不推介。

墨魚丸

🌕墨魚丸(半份) $39
💯!一碟四粒,粒粒真材實料,有清晰可見嘅墨魚粒混在其中,入口彈牙!必點❗️

美滋鍋自制魚豆腐

🌗美滋鍋自制魚豆腐(半份) $39
口感介乎魚肉同豆腐之間,係名乎其實嘅魚豆腐,但個人覺得不太討人喜歡,可以不點。

🌖竹蔗茅根(無限量添加) $25
味道清甜,而且店員都幾勤力添加,無限時無限量添飲的確幾抵。

餐廳除左有要付費嘅無限添飲外,仲有免費嘅前菜同各種生果可供任食😬,加埋店員最後奉上嘅柚子沙冰,可以清爽地為打邊爐作結~

打邊爐除左怕食物唔夠熟之外仲會擔心overcook,好彩店家為每樣食材提供建議煮食時間,可以安心食到每樣食材嘅最佳狀態👍🏻。
椒鹽鱔球
安格斯封門柳