大角咀有一間𝐋𝐢𝐯𝐞𝐡𝐨𝐮𝐬𝐞已經多年,主打現場表演同高質美食🥹,唔少𝐥𝐨𝐬𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐫𝐬都係度誕生❗️疫情之下,不少政策搞到美食同音樂不得並存,令到呢類型餐廳好難生存🥹有見及此,餐廳特意安排用膳同表演時間分開,樂手表演期間客人需帶上口罩方可欣賞表演👍🏻 - ✤ 法式熱熔蜂蜜芝士 $𝟏𝟔𝟖 ⭕️推薦推薦⭕️呢個簡直震撼了我🥹稀身嘅蜂蜜芝士甜中帶鹹,細味之下可以食得到各種芝士嘅味道,超級濃郁香醇!食果陣,將烤脆過嘅法式薄切麵包完全浸淫於芝士醬之中,簡直係無懈可擊🥹剩低嘅醬汁拎黎點乜都好正… ✤ 日本刺身帶子雙色麵 $𝟐𝟒𝟖 呢個𝐩𝐚𝐬𝐭𝐚比我想像中大份不少🤣兩個女仔差啲食唔哂😋超級濃郁兼且帶有辣味嘅明太子忌廉包裹住每一條意粉,特別欣賞店家好有心思採用黑色嘅墨魚意粉同米黃色嘅普通意粉,望落生色不少☺️配料方面有蘆筍、蟹子以及鮮甜𝐦𝐞𝐠𝐚 𝐬𝐢𝐳𝐞嘅刺身帶子🐚 ✤ 酸奶油烤保濕豬架 $𝟐𝟖𝟖 ⭕️推薦推薦⭕唔𝐜𝐡𝐞𝐜𝐤唔知原來「保濕」係一種獨特技術,可以令到豬架保存更多水份,煮食時更能保留肉汁!難怪呢款豬架肉質鬆軟多汁、口感嫩滑。豬架上面有濃稠嘅𝐬𝐨𝐮𝐫 𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦同開心果碎,味道層次豐富👍🏻 ✤ 法
✤ 法式熱熔蜂蜜芝士 $𝟏𝟔𝟖

✤ 日本刺身帶子雙色麵 $𝟐𝟒𝟖
日本刺身帶子雙色麵

✤ 酸奶油烤保濕豬架 $𝟐𝟖𝟖

✤ 法式焦糖燉蛋 $𝟏𝟑𝟖
以巨型飯碗承載住嘅𝐜𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐛𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞份量十足、口感相當綿滑!面頭焦糖烤到恰到好處,脆卜卜一敲就碎,細味之下更下可食到淡淡𝐛𝐚𝐢𝐥𝐞𝐲𝐬味,相當出色👍🏻

✤ 黑松露薯條 $𝟏𝟑𝟖
⭕️推薦推薦⭕️幼細嘅薯條新鮮炸起,炸得脆而不膩,不得不讚係店家呢個獨有嘅黑松露豆乳醬,味道濃郁、口感細膩、質感綿滑;濃郁嘅黑松露配合清新嘅豆乳簡直係完美演繹,熱辣辣嘅薯條浸落巴馬臣芝士碎當中,即刻令芝士融化,完美融入醬汁當中🍟😚
黑松露薯條

✤ 𝐇𝐨𝐰 𝐋𝐨𝐧𝐠 𝐖𝐢𝐥𝐥 𝐈 𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐘𝐨𝐮 $𝟏𝟔𝟖
⭕️推薦推薦⭕留意返呢度晚飯最低消費為一個𝐦𝐚𝐢𝐧加一個飲品🥹估你唔到飲品好出色👍🏻𝐛𝐥𝐞𝐧𝐝新鮮水果如菠蘿🍍同紅莓然後混入自家製𝐄𝐚𝐫𝐥 𝐆𝐫𝐞𝐲 𝐒𝐲𝐫𝐮𝐩;酒𝐛𝐚𝐬𝐞選用𝐓𝐞𝐪𝐮𝐢𝐥𝐚,味道富有層次👍🏻
𝐇𝐨𝐰 𝐋𝐨𝐧𝐠 𝐖𝐢𝐥𝐥 𝐈 𝐋𝐨𝐯𝐞 𝐘𝐨𝐮

✤ 𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚 $𝟏𝟎𝟖
另一杯就叫咗比較簡單嘅𝐂𝐥𝐚𝐬𝐬𝐢𝐜 𝐌𝐨𝐜𝐤𝐭𝐚𝐢𝐥☺️相當容易入口,果味濃郁,超級適合比較少飲酒嘅你!
𝐒𝐚𝐧𝐠𝐫𝐢𝐚
日本刺身帶子雙色麵