大圍圍方新開,好多人都去朝聖行下,甚至搵野食,但人始終太多,好多餐廳都要等好耐位。所以行下大圍其他地方,發現到呢間餐廳。餐廳好有日式居酒屋設計既感覺,有高枱同埋普通座位既選擇,空間感好充足,侍應們服務態度都好好👍🏻怪唔得未到7:30已經全場坐滿人我recommend ⭐️。拖羅蓉脆脆餅 ($68)⭐️⭐️⭐️一尼到已經好香,而拖羅蓉份量都好多,為咗增加口感上面仲有一粒細拖羅😍食起尼第一啖係甜甜地,而且好鮮,但去到蝦餅底,就鹹鹹地,好脆口,成個口咁既層次好豐富。火炙三文魚海膽卷 ($148)⭐️⭐️⭐️壽司卷面有海膽,而海膽入口即溶,有少少淡淡地既海水味。三文魚經過火燒一燒表面後,油脂岀哂尼😍但壽司卷裏面包住少少青瓜做餡,即刻平衡返前面既口感,令整體唔會過分油膩。野菜天婦羅 ($78)⭐️炸粉好薄,唔油膩,而且每個蔬菜都好脆口,尤其係甜番薯。厚燒牛舌心 ($98)⭐️⭐️⭐️牛舌心燒到大約五六成熟,唔好以為厚燒就會比較淋身,佢係極級既爽口,而且牛味幾香。豚肉韮菜卷 ($38)⭐️⭐️平時外面既豚肉韭菜卷豚肉份量會比較少,但呢間餐廳佢用左差唔多3塊豚肉片包住韭菜,令佢食起尼好穩陣,唔會好易散之外,油脂味十足👍🏻。福

我recommend ⭐️

。拖羅蓉脆脆餅 ($68)⭐️⭐️⭐️
拖羅蓉脆脆餅

。火炙三文魚海膽卷 ($148)⭐️⭐️⭐️
火灸三文魚海膽卷

。野菜天婦羅 ($78)⭐️
炸粉好薄,唔油膩,而且每個蔬菜都好脆口,尤其係甜番薯
野菜天婦羅

。厚燒牛舌心 ($98)⭐️⭐️⭐️
厚燒牛舌心

。豚肉韮菜卷 ($38)⭐️⭐️
豚肉韮菜卷

。福岡凍蕎麥麵 ($88)
有淡淡既蕎麥麵香,但混合埋旁邊既溫泉蛋&醬汁一齊食,更加好味
福岡凍蕎麥麵

Drinks
。巨峰生啤 ($78)⭐️⭐️
巨峰提子味較濃,嗅落香甜既,而飲落佢既麥味都幾香

。巨峰燒酎 ($48)⭐️
呢個都有巨峰提子既甜味,但酒味比較重,比較飲得既你,可以試試呢一杯
巨峰生啤&巨峰燒酎

回頭指數: ⭐️⭐️⭐️⭐️
食物質素: 🌮🌮🌮🌮
服務質素: ☺️☺️☺️☺️
消費指數: 💰💰💰(人均消費$354)
環境質素: ☘️☘️🍀🍀

* 木子居酒屋 (大圍)
大圍積富街33號積康樓地下E-G號舖

同類餐廳 #cocofood_日本菜
同區餐廳 #cocofood_大圍
如果你鍾意我既分享,按右上角🔔,就可以睇到我所有既update🙈
2023-09-04
拖羅蓉脆脆餅