餐廳: My Ahjussi
資訊:

2023-04-26 1199 瀏覽
【💛Welcome Back|韓式午餐】近年多咗好多朋友選擇旅居生活,一部電腦一部手機一雙手都真係可以在世界各地任意生活,過自由自在嘅人生。旅居朋友今次回港與我共聚,我就揀咗呢間靚靚韓式Cafe餐廳。食咗咩🍢爆谷Latte打卡必備!焦糖爆谷好好味,Latte奶味燶,味道唔錯呀!🍢雜果賓治當日天氣又悶又熱,呢杯雜果賓治啱晒我。水果波波有西瓜、菠蘿、提子、士多啤梨,仲要係雪冰咗,感覺keep住冰感,水果好好食,好爽!仲要影相好靚😝🍢泡菜海鮮豆腐鍋傳統我哋最喜愛嘅韓國菜式,豆腐鍋配上一碗白飯,都係用返韓國傳統鋼碗,風味十足!魷魚圈好鮮甜,豆腐湯甜甜地,辣辣地咁,唔錯!🍢辣炒年糕我們必點菜式之一,煙煙韌韌,口感好好👍🏻辣度唔會好辣,仲有啲魚肉片配埋炒,芝麻又好香口!我哋最快清晒呢碟!🍢魚糕湯係韓國真係好鍾意係街邊食,天寒地凍時仲狂飲佢個湯,飲完立即暖晒!今次估唔到都有相似感受,湯底食得出係魚肉+白胡椒嘅味道。「Ahjussi」呢句韓文香港人一啲都唔陌生,係「大叔」嘅意思呢!但店員就….後生仔女為主。🥰📍My Ahjussi 大角嘴福全街39號地下#myahjussi #大角嘴美食 #韓國菜 #
【💛Welcome Back|韓式午餐】

食咗咩
🍢爆谷Latte
打卡必備!焦糖爆谷好好味,Latte奶味燶,味道唔錯呀!
爆谷Latte

🍢雜果賓治
當日天氣又悶又熱,呢杯雜果賓治啱晒我。

🍢泡菜海鮮豆腐鍋
魷魚圈好鮮甜,豆腐湯甜甜地,辣辣地咁,唔錯!
泡菜海鮮豆腐鍋

🍢辣炒年糕
辣炒年糕

🍢魚糕湯
魚糕湯

📍My Ahjussi
大角嘴福全街39號地下

#myahjussi #大角嘴美食 #韓國菜 #韓國Cafe
#내아저씨
2023-04-14