第二次到訪黑樺牛,上次食完之後就好掛住佢啲牛🐮今次準備好個胃決定要食返夠本。印象中同之前分別唔大😌小食選擇係多咗,食店人氣大咗,氣氛都好好🥳➷🪐 A5帝王和牛海鮮✨ 頭盤小食鬼馬油炸鬼|口水汁麻辣拼盤|正宗泰式串燒拼盤頭盤先送上三款唔同滋味嘅小食😲脆卜卜油炸鬼配蝦膠,油份唔會過多,口感都比較豐富😋麻辣拼盤有牛展、皮蛋同魚皮,微微嘅麻辣香🌶️惹味之選。泰式串燒拼盤集合咗牛雞豬,不過就乾身咗少少🤏🏼淨係頭盤都已經咁多選擇,真係要留返個胃食牛呀🤣§✨ 蒜蓉辣椒卜卜蜆粉絲煲份量都幾多,襯熱食會比較好🍲味道可以再濃返少少。蜆肉無沙,配合粉絲一齊吸盡湯底嘅精華,清甜可口👍🏼§✨ 海鮮蒸氣鍋本地海蝦|墨魚仔|九孔鮑|大船渡岩蠔|扇貝皇|蘇格蘭蟶子用上鰹魚昆布湯底去蒸海鮮,蒸完仲可以用佢黎打邊爐🍲海鮮要食新鮮,咁就唔會有不必要嘅腥味👍🏼雖然佢地大大隻,但每款要蒸嘅時間唔駛太耐⏳否則就會變得好老🫢佢哋自身嗰種鮮甜係我一直都咁鍾意食海鮮嘅原因🦐§✨ 野生竹笙松茸菌鍋揀咗比較濃味嘅呢款松茸菌鍋🍄‍🟫整個鍋都係唔同種類嘅菇菌。呢個餐可以食盡A5熊本黑樺牛🐮例如A5熊本黑樺和牛特上霜降小排、A5熊本黑樺和牛肩胛梅

🪐 A5帝王和牛海鮮

頭盤小食
鬼馬油炸鬼|口水汁麻辣拼盤|正宗泰式串燒拼盤

蒜蓉辣椒卜卜蜆粉絲煲

份量都幾多,襯熱食會比較好🍲
海鮮蒸氣鍋
本地海蝦|墨魚仔|九孔鮑|大船渡岩蠔|扇貝皇|蘇格蘭蟶子

用上鰹魚昆布湯底去蒸海鮮,蒸完仲可以用佢黎打邊爐🍲
野生竹笙松茸菌鍋

揀咗比較濃味嘅呢款松茸菌鍋🍄‍🟫整個鍋都係唔同種類嘅菇菌。呢個餐可以食盡A5熊本黑樺牛🐮例如A5熊本黑樺和牛特上霜降小排、A5熊本黑樺和牛肩胛梅花、A5熊本黑樺和牛牛頸脊等等都係座上客😍
唔同部位嘅牛肉,佢哋嘅肉味濃度同肉質都會有輕重之分🧐不過有樣嘢都好一致嘅,就係佢哋嘅油脂分佈,都係咁細緻🤩
我自己偏向鍾意食佢哋嘅和牛肩胛梅花,我認為佢係肉香最濃郁嘅一款😶‍🌫️不過無論邊一款都好,如果想食到最好嘅肉質,自己就要好好掌握淥嘅時間😆
另外套餐仲會附送黑樺牛牧場精選層架,可以食到啲較為特色啲嘅火鍋配料🤤
例如花雕雞,醃得入味食到啖啖酒香🥃

飲品除咗有各式各樣嘅汽水提供,仲有冷泡茶🍵就算食到飽一飽都可以消消濟喇。最後記得要食埋雪糕甜品,咁先係完滿🤪

🧸🌞 𝗖.𝗼𝗼𝗸𝗶𝗻𝗴𝗯𝗲𝗮𝗿推介指數 👉🏼👉🏼8️⃣🌟
2024-04-22