🍽有咩嘢最啱喺醉人夜景嘅高級西餐廳到食?我諗一定係鋸扒😆今次到訪嘉里酒店入面嘅韓式西餐,食到我人生食過top 3正嘅牛扒,必須通知大家😎。🍽餐廳主打90日「韓式熟成牛排」,而且自設食品工場,所以由最初嘅食物處理已經係自己做埋,所以全套QC有晒信心👍🏻前菜餐包都係餐廳自己整,上菜時熱辣辣,做到外脆內軟,好食到真係比一百分💯南瓜湯係勁濃郁嘅整法,啖啖南瓜清新甜味,大愛!最後仲有一個火雞肉整嘅薯球,配上紅椒堅果醬,夠晒開胃😋。🍽到主菜就係戲肉!肉眼同西冷之間我揀咗肉眼🤤🤤一個好簡單嘅分法係肉眼通常比較肥美。90日熟成牛扒可以提升肉質嘅嫩度、風味同肉汁,肉味更加濃厚,加埋五成熟嘅粉嫩,同埋表面做到恰到好處嘅焦香感,真心好食到爆😍😍😍。🍽另外仲試咗松露扁麵條配蘑菇醬都係驚為天人😏扁麵條一樣係自家製,係製作時已經加咗松露落去,所以個松露味係喺個麵入面散發出嚟!而個蘑菇醬好Creamy,成個配搭係十分夾,都係一個高質選擇❤️。🌃醉人夜景,五星級餐廳,熟成頂級牛肉,松露蘑菇麵,優質服務,不亦樂乎