2021-05-31 1873 瀏覽
天氣咁熱,有是真係巴不得將成個人浸係浴缸裡面唔出嚟😅 不過講笑就得啫,唯有喺衣着同飲食方面改變吓… 呢日我又嚟到「新都會廣場」補返啲物資,行吓行吓就已經去到四五點,距離晚餐時間唔上唔落,食碗 #粥 清清地似乎係一個幾好嘅選擇🥳醒起廣場頂樓有間 #粥店「靠得住」,正合我心意。佢哋嘅 #下午茶餐 都以 #粥品 為主品,#炒粉麵飯 都有嘅,不過我又唔想食得太飽太油膩,一於保持原判,嗌咗個 #艇仔粥 配 #炒麵,粥底係幾鮮味嘅,不過我懷疑 #師傅 喺粥入邊加咗啲 #味精,而且 #粥料 入面無咗 #水魷魚 同 #碎牛肉,但係又多咗啲 #火鴨絲 喺裡面👉🏻👈🏻 平民嘅我,都係唔習慣食得咁嘴刁… 失望😆 加上佢哋啲 #炒麵 都未夠火候,口感都只係一般般咋😬 … #小秘書 都係鍾意幫襯啲 #地痞鋪,貪佢有 #歸屬感 吖嘛🤩🤩

2021-05-23