「見字飲啡,享受人生中的ᴍᴇ ᴛɪᴍᴇ」🤍二次探訪裝修走純白波希米亞風,2樓有榻榻米可以休息一下,之前覺得咖啡水準OK。☕️ᴄᴏғғᴇᴇ可惜無提供手沖咖啡 (〒︿〒)ʜᴏᴛ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ (巴西 ʙʀᴀᴢɪʟ sᴏᴇ)估唔到呢隻係巴西豆,第一啖甜感咁重,之後慢慢滲出酸味,風味類似提子,後段都有少少苦,凍咗更加酸,可能炒得比較淺,無深烘燒焦味道。❌🍋🥤不是飲品·凍檸茶 $88ʙʟᴀᴄᴋ ᴛᴇᴀ ʟᴀᴠᴀ ᴄᴀᴋᴇ ᴡɪᴛʜ ʟᴇᴍᴏɴ sᴏʀʙᴇᴛ「趁熱食的甜品」呢個名真係超吸引,茶味心太軟入面爆曬醬,單食會比較偏甜,所以配咗雪葩,而酸酸甜甜的🍋雪葩中和,雖然呢個甜品無檸檬茶風味,但呢個配搭都有花過心思設計。如果心太軟外層再覺得焗脆少少同薄少少會再加分,另外對我嚟講太甜,因為個雪葩都偏甜,嚐甜嘅朋友應該會喜歡。-
「見字飲啡,享受人生中的ᴍᴇ ᴛɪᴍᴇ」

🤍二次探訪

☕️ᴄᴏғғᴇᴇ

可惜無提供手沖咖啡 (〒︿〒)

ʜᴏᴛ ᴀᴍᴇʀɪᴄᴀɴᴏ (巴西 ʙʀᴀᴢɪʟ sᴏᴇ)

❌🍋🥤不是飲品·凍檸茶 $88

不是飲品·凍檸茶