同朋友一齊喺深水埗,想食個簡單嘅 early dinner,經過呢度,記得曾經食過,味道唔錯,咁冇乜考慮之下就決定入去開餐😋我叫咗 $80嘅「辛辣拉麵」,揀咗「厚切叉燒」、椰菜,麵要硬身,再加 $16嘅「火炙叉燒」做topping;朋友叫咗 $82嘅「鰹魚拉麵」,亦都係揀咗「厚切叉燒」、椰菜;另再加一個 $32嘅小食「日式炸餃子🥟」share😋-「辛辣🌶拉麵」湯底幾濃郁,唔算好辣;拉麵麵身夠硬,啱晒我胃口😋;「厚切叉燒」真係好厚,又大塊,肥瘦適中好甘香😋;加咗嘅「火炙叉燒」就燒得好香口😋- 朋友嘅「鰹魚拉麵」湯底有濃郁鰹魚味,我都飲咗佢一啖湯😆,真係幾正😋;拉麵上面仲有啲鰹魚乾😋;亦都同樣有一塊好厚嘅「厚切叉燒」😋-「日式炸餃子🥟」炸得香口,外邊脆脆哋,裏邊嘅肉幾juicy 😋