2019-12-30 152 瀏覽
今日經過葵芳,雖然Dinner time 但未算太肚餓,見到呢間新店叫「雞翼山」光光猛猛,於是就試下啦☺️ 見到個menu 有十隻味,隻隻都想試下咁,選擇困難症上身⋯老細好好人,見我地無乜idea 就介紹幾隻味。我地兩個人叫左個$118餐,包12隻雞翼+一杯飲品,仲可以揀三隻味。最後決定左:03 黑松露蒜香武士、04 港式避風塘同08港呢d友情萬歲檸茶。Counter 有溫馨提示係即叫即炸,所以都expect 要等一陣。比想像中快喎,幾分鐘就有得食啦~一試個檸茶味,嘩~ 真係好好味到好感覺😭 個雞翼好Juicy, 個檸茶味,真係好似茶餐廳個茶底⋯唔知點形容個種真香港味道,加上即叫即煮,好夠熱,好正,推薦👍🥰第二款係港式避風塘,個人覺得夠辣(因爲我唔多食辣)老細解釋店員好有耐性去炒d 辣椒籽,所以個味好出👍 夠辣但我都食到,係幾香口😌我唔食松露,老細好窩心咁轉左兩隻原味俾我☺️ Compare with 麥記既脆香雞翼,都要成$9蚊隻,我就覺得$118/12隻既雞翼山熱辣辣鮮炸雞翼勝價比高好多喇!食完$118有d唔夠喉,試埋個01 文青風玫瑰,睇食評都係盛讚既。等多幾分鐘又有得食,果然無令人

見到個menu 有十隻味,隻隻都想試下咁,選擇困難症上身⋯

文青風玫瑰雞翼

等多幾分鐘又有得食,果然無令人失望,個玫瑰味幾清,又唔會太甜,男女都啱食🤤🤤🤤

總括來講,喜歡食雞翼既各位,雞翼山係唔會令你失望! 見到個menu 有d味係期間限定,我一定會再番去試勻哂所有味🥰
文青風玫瑰雞翼
  • 港呢d友情萬歲檸茶雞翼