餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

發現到一間好特別嘅火鍋店--「一鍋堂」。🤩🤩同平時食到嘅火鍋絕對唔一樣,所以我就即刻入去攞住個70分鐘定量火鍋餐嚟試下!📸🍲首先要講嘅就係佢嘅西班牙栗飼豬梅肉片。🐖🍖 咁大隻,好岩我!肉片食落去味道醇厚,豐滿嘅口感令人無法忘懷,合合胃口。😋🎃最出名就係西班牙栗飼豬梅肉片,價錢只係HKD$88,真係平到!我已經做好心理準備,即使食物俾我失望都無咩得失,但我錯了!😲😲 咁新鮮,咁美味,真係食落口唔同凡響。每一片豬肉都噴返出來嘅肉汁香得流埋口水,真係令我好感動! 😍😍接著,我就試咗佢個麻辣鴨血豆腐湯底,辣辣嘅味道好到爆,真係太match我而家嘅心情啦!🤣🔥食落口味道濃郁,麻辣但又唔會令人覺得太過火,真係好難得!👍🔥當然,食火鍋豈能唔有肉丸同肉骨呢?🥘🍡 我揀咗香菇貢丸同紅燒豬軟骨,肉丸嘅口感筋道,豬軟骨則係柔軟可口,令我真係食得有D停唔咗口。真真正正係物超所值,而家頂頂大名嘅「一鍋堂」,真係無名過浪得虛,我好鐘意呢度! 🤗👏食完火鍋,我已經從做完facial後嘅疲倦中醒返過嚟,俾我攬整個尖沙咀走呀走,已經足夠我周圍行到尖東啦!😄👍「一鍋堂」,你真係太棒啦,快啲帶埋你嘅朋友嚟試吓,飽呀!🤡👋下

「一鍋堂」,你真係太棒啦,快啲帶埋你嘅朋友嚟試吓,飽呀!🤡👋下次見~