2020-02-26 1772 瀏覽
由堅尼地城嘅《LEX Coffee》支持佢哋支持到K11 MUSEA嘅《Curator》!同LEX Coffee一樣,呢到都注重藝術,同重視藝術感嘅K11 MUSEA異曲同工。門口有大大朵村上隆太陽花🌼歡迎客人,店內仲展示同售賣草間彌生、Keith Haring、KAWS等等藝術大師嘅作品。不過比起LEX,呢到嘅空間感就無咁大,樓底矮好多🙊《Curator》為客人「curate」experience,除咗從世界各地搜羅藝術品之外,亦都發掘同篩選最好嘅食物俾客人享受❤️Chicken lollipops w/ baked buffalo cheese ($58)酥脆雞錘配水牛芝士醬雖然肺炎病毒肆虐,但都忍唔住用手揸住嚟食😛(記得要洗手洗手洗手呀!🧼 )雞鎚外脆內嫩,炸粉唔厚,啖啖肉。外層嘅水牛芝士焗到軟綿綿、拉絲🧀,食到停唔到口,推薦!👍Linguine aglio e olio ($158)香蒜橄欖油意粉賣相唔錯,質感夠煙靭。橄欖油份量適中,唔會覺得好油膩。味道帶少少辣🌶,蒜香味足😋。蘑菇份量豐富,加上好香嘅松露醬,香菇味濃厚🍄Tiramisu ($68)基本上每枱都有點呢個,我哋都試咗

酥脆雞錘配水牛芝士醬
雞鎚外脆內嫩,炸粉唔厚,啖啖肉。
外層嘅水牛芝士焗到軟綿綿、拉絲🧀,食到停唔到口,推薦!👍
Linguine aglio e olio
Linguine aglio e olio ($158)
香蒜橄欖油意粉
賣相唔錯,質感夠煙靭。
橄欖油份量適中,唔會覺得好油膩。
味道帶少少辣🌶,蒜香味足😋。
蘑菇份量豐富,加上好香嘅松露醬,香菇味濃厚🍄
Tiramisu
Tiramisu ($68)
基本上每枱都有點呢個,我哋都試咗,但真係忍唔住俾低分:(
Tiramisu最重要就係蛋糕般嘅質感同咖啡嘅味道,所以傳統做法係會將手指餅蘸上espresso☕,再喺層與層之間加入mascarpone cream。
呢到嘅tiramisu賣相好靚,但可惜手指餅冇蘸濃縮咖啡,所以好硬,亦都無咖啡味😟
希望佢哋只係呢一碟漏咗呢個步驟啦

Seasalt banana snow
Seasalt banana snow ($68)
海鹽朱古力香蕉冰雪世界
呢杯雖然叫「冰雪世界」,但有熱有凍可選。
我哋呢杯係熱,但就唔係好夠熱🤭
味道好鍾意,有朱古力、香蕉味,再加上海鹽味,仲有面頭嘅焦糖,加返少少甜味同脆口感!
Caffe Latte
Caffe Latte ($41)
佢哋嘅咖啡都不容錯過呀!

Menu: