一起果醬嘅南區新店開咗一排,仲要係富臨嗰間假龍門鋪位,終於有機會懲罰下啦🥰究竟呢一間集合左冰室同一起果醬嘅店表現如何呢?·首先,高度推介佢哋嘅抗疫套餐!最平50幾蚊就有找!今次叫咗一個賞心悅目嘅日式鰻魚滑蛋蓋飯,上碟嗰陣真係震撼左我嘅視覺同味覺啊!🤩😱滑蛋炒得非常之靚,一啲都唔老身,師傅功力有返咁上下🍳!鰻魚份量都唔少,撈埋啲滑蛋同飯、日式醬汁一齊食,好似去咗日本餐廳咁呀喂🥰仲要個飯勁大碟,好似有成兩碗咁多,雖然米質普通,但我哋兩個都輕鬆K.O.😌🤰🏻·玫瑰蘋果單骨雞翼性價比都幾高!可惜,同我哋想像中有啲落差:主要嘅原因係隻雞翼炸完之後應該撈左個果醬一段時間,令到個雞翼皮冇咁脆~調整左心態之後就覺得個果醬好鮮甜,蘋果味好出,都幾好食㗎🍎😋·至於果醬雪糕窩夫餅,其實就唔知個果醬去咗邊度,食完成個都唔係好feel到。不過個雪糕嘅朱古力味係非常之香濃嘅,好似食咗個Godiva,完全冇吹大左🤔(求🍫🍦牌子)·整體來講,作為南區絕無僅有嘅黃店之一,我覺得質素相當唔錯,而且絕對有驚喜!除咗啱少女心嘅菜式,好似全日早餐呢啲選擇之外🤤,仲多咗少少適合一家大細嚟嘅選擇,而主食又的確出奇地唔錯。整體來講合
日式鰻魚滑蛋蓋飯

餐湯

玫瑰蘋果單骨雞翼

果醬雪糕窩夫餅

整體來講,作為南區絕無僅有嘅黃店之一,我覺得質素相當唔錯,而且絕對有驚喜!除咗啱少女心嘅菜式,好似全日早餐呢啲選擇之外🤤,仲多咗少少適合一家大細嚟嘅選擇,而主食又的確出奇地唔錯。整體來講合格有突,堅正呀🥰!
餐牌係最後📋

日式鰻魚滑蛋蓋飯|$68