飲茶搵位唔容易,上網見可以網上訂位,就試一試。我哋四個人準時到達,坐嘅卡位,空間感好好。枱面比較窄,但坐嘅位置就比較寬闊。欣賞佢仍然用點心紙去落單,茶壺加水都依然係侍應負責。服務很好,侍應嘅汁碟同埋加水速度都好快。上菜亦好快。真菠蘿叉燒餐包呢個包好食!包面係菠蘿包嘅脆脆,餡料係用叉燒餡,有真菠蘿係入邊。唯一係個包好細,迷你包包。懷舊蝦多士蝦多士,跟咗個千島醬。用好大隻蝦,係爽口,玻璃蝦咁樣。多士比較香口,但吸咗好多油,炸功一般!炸蝦腸粉腸粉係正常嘅,入邊係炸蝦用腸粉捲着。豉油汁比較冇味道,只有顏色。傳統鳳爪正常味道,份量滿滿的,以大大粒花生墊底.炒銀針粉有少許蝦仁和酸蘿蔔去炒味道OK,唔會太濃味冇乜特別。陳村粉蒸排骨係大籠嘅,排骨都好多,陳村粉正常甜品蛋散鬆脆嘅,有三大件。記得要即食啊!綠豆蓉焗西米布甸呢個一般般綠豆蓉好少,整個布甸都係西米,吉士反而好少……整體來講都唔錯嘅,可以再嚟!地點方便又可以訂位。⭕️座位間有距離感,有透明膠板相隔✅店員人手處理進入食肆之安心出行

真菠蘿叉燒餐包

懷舊蝦多士

炸蝦腸粉

傳統鳳爪
正常味道,份量滿滿的,以大大粒花生墊底.

炒銀針粉
有少許蝦仁和酸蘿蔔去炒
味道OK,唔會太濃味
冇乜特別。

陳村粉蒸排骨
係大籠嘅,排骨都好多,陳村粉正常

甜品蛋散
鬆脆嘅,有三大件。記得要即食啊!

綠豆蓉焗西米布甸
呢個一般般
綠豆蓉好少,整個布甸都係西米,吉士反而好少……

整體來講都唔錯嘅,可以再嚟!
地點方便又可以訂位。

⭕️座位間有距離感,有透明膠板相隔
✅店員人手處理進入食肆之安心出行
2022-07-17