餐廳: Kyoto Joe
資訊:

2024-04-22 159 瀏覽
放假前夕約咗朋友去蘭桂坊放鬆吓🤗飲酒之前梗係去醫肚先啦🤣今次嚟到位於蘭桂坊中心點加州大廈23樓既Kyoto Joe食日本菜😋餐廳半開放式廚房及吧位☺️室內部份以多個局酒屋燈籠非常吸晴🤗走出露台中環嘅夜景盡入眼簾😍感覺真係好舒服☺️ 前菜精緻金槍魚他他☺️野菜天婦羅微辣之餘😊口感好脆身🙌同生菜一齊食感覺特別☺️刺身拼盤有雞魚、深池𩶘魚、北海道帶子和牡丹蝦及拖蘿每件都好新鮮😍特別深刻係拖蘿🤩魚油十足入口即化🥳鱸魚卷物師傅將鱸魚先炸後再製成卷物😊搭配波菜醬☺️外軟內脆😊串燒係非一般豬牛雞😂豬腩及牛肉係先焗上4個鐘再燒製而成😎無論牛肉及厚切豬腩入口即溶化但又唔會好肥膩🥰好驚喜又深刻🤩極推薦必點!立鄰燒炸至魚鄰脆卜卜😊肉質保持爽口煙韌有咬口😊並散發著淡淡柚子香味😊椰菜天婦羅沾滿酸酸甜甜醬汁及芝麻😊食落有點韓式炸雞既感覺😂最後三小杯燉蛋甜品😬口味包括咖啡、綠茶🍵及芝麻味🤗我就特別鍾意咖啡味☕️口感香滑微甜👍依家逢星期四、五、六會有駐場魔術師🧙表演魔術😎我哋仲可以參與其中感受當中嘅樂趣🥰真係太神奇了🤣食日本菜一定唔少得飲Sake🍶呢枝獺祭 45 純米大吟釀飲落果香十足😍搭配刺身及炸物非常夾😍另外店員特別調製既紫

椰菜天婦羅沾滿酸酸甜甜醬汁及芝麻😊食落有點韓式炸雞既感覺😂

另外店員特別調製既紫蘇Vodka Lime😍對於紫蘇控真係唔可以錯過😍入口個陣紫蘇香真係令人回味無窮🥰酸味味既Vodka Lime搭配肉串燒一流😋

臨走見到餐廳原來有素食放題🤩下次要約埋素友過黎試下先😊
  • 五花腩串燒