2023-09-28 3203 瀏覽
和三昧一直係我心餐廳名單中屈居頭幾名既日本餐廳,價錢環境得宜,請人食飯又或者慶祝大時大節都唔會失禮,荷包唔會大出血,又賺到面子,又唔太難訂位🤭今日臨時興起想食日本菜,即刻打電話去和三昧,午市有套餐,性價比高,食完仲有好好味既芝麻雪糕🍧可以享受!🍲美國牛肉鍋定食牛肉火鍋一改傳統做法,牛肉🐄分開上檯,俾客人自行淥熟。咁樣可以避免煮過龍,出現太韌太嚡口既問題,值得一讚🥰火鍋放左巨量蔬菜同十分索味既葛粉,菜肉均衡,營養豐富!用黎點牛肉既雞蛋🥚亦一啲都唔馬虎,用上夢王蛋,蛋香味濃,蛋液包住牛肉一齊擺入口,十級滿足😛🍣特上手握壽司壽司件件都係水準之上,廚師行實而不華路線,簡簡單單既刀功更突顯師傅既功力🔪,無任何花巧之處。魚生食得出其鮮味,亦無過多既調味。淡麗優雅既口感就好似店家俾人既感覺,難怪係銅鑼灣可以屹立多年,仍然有一大班擁躉!除左壽司之外,套餐仲包括埋烏冬或者蕎麥面,一定夠飽!📍和三昧銅鑼灣軒尼詩道555號東角中心22樓

🍲美國牛肉鍋定食

🍣特上手握壽司