星期六同即將移民嘅好朋友踩單車🚲由天水圍西鐵站沿輕鐵線踩到浩和街睇日落🌅一齊好好欣賞香港嘅風景同呼吸新鮮空氣!夜晚係屯門覓食,試左依間出名煲仔飯嘅地區名店。店名取材自電影《唐伯虎點秋香》,聽落有詩意得來,店內裝修都有陣本土味,去睇下你就明!個人覺得個vibe真係幾好😝🍲 腩肉煲仔飯 $𝟙𝟛𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)上菜時熱辣辣同香氣撲鼻,要襯熱時拌勻生雞蛋。腩肉份量多同肉厚,煲仔飯有少少飯焦同油香,好食!🍲 薄燒日本豚肉煲仔飯 $𝟙𝟝𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)豚肉份量好多,入面放左菇同洋蔥好入味,同另一個煲仔飯一樣出色。三個人share兩個煲仔飯已經好夠!🐥🍢 免治雞肉棒 $𝟝𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)混合左雞軟骨,口感唔錯,size比平時食開嘅免治雞肉棒大少少,燒得幾香🔥🦑 螢光鮮魚沖漬 $𝟝𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)水準之上,咁嘅價錢咁嘅份量性價比高👍🏻

🍲 腩肉煲仔飯 $𝟙𝟛𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
腩肉煲仔飯
🍲 薄燒日本豚肉煲仔飯 $𝟙𝟝𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
薄燒日本豚肉煲仔飯
🐥🍢 免治雞肉棒 $𝟝𝟠 (𝟡/𝟙𝟘)
免治雞肉棒
🦑 螢光鮮魚沖漬 $𝟝𝟠 (𝟠.𝟝/𝟙𝟘)
水準之上,咁嘅價錢咁嘅份量性價比高👍🏻
螢光鮮魚沖漬
2022-11-05