•更新左嘅iPhone台灣國旗已經搵唔到,你甘心原有嘅自由俾人剝奪咩•呢幾個月已經冇咩social,所以和你吃係一個可以同死黨見面嘅好機會(太毒毒)😌😌今次去咗銅鑼灣嘅犇之食堂💛,食台灣菜🇹🇼~由於超級肚餓嘅關係,叫咗勁多嘢食🤣🤣眷村紅燒牛肉麵:好好吃哦!(台妹腔)~牛肉薄切但筋腩分明,唔會過硬。湯底有少量嘅藥材味同辣味,配埋厚身嘅麵條(呢個要大讚),整體出色,好飲🍜滷水拼盤:有三種配料,自己就最鍾意腐皮同底部嘅韭菜芽菜,因為最入味😆宜蘭鹽酥雞滷肉飯:鹽酥雞好大份,最重要係炸粉一啲都唔口,仲鎖得住肉汁😏,正😎!士林炸花枝丸:呢個係我哋唯一食得晒嘅餸,五粒炸咗嘅把遮丸配埋少量嘅椒鹽,好開胃😗以下就麻麻哋:師大香酥排骨偏乾身,起司奶蓋系列未有太大驚喜,可以試亦可以唔試。不過整體來講呢間餐廳都算中上水平,重點係銅鑼灣冇台灣黃店。冇計啦,唯有繼續食佢啦,下次同寶寶再食!(想食大腸包小腸!!香港好少有!!🥳)-眷村紅燒牛肉麵|$78滷水拼盤|$78宜蘭鹽酥雞滷肉飯|$72直林炸花枝丸|$38師大香酥排骨|$48起司奶蓋茉莉花茶|$32-犇之食堂銅鑼灣白沙道11號地舖

眷村紅燒牛肉麵
滷水拼盤