和友人們飯聚😋是次選址觀塘工廈內的一間西式餐廳😋距離地鐵站大概十分鐘,喺APM隔離一直沿著行就係了。餐廳入面走簡約風大概10張枱,空間係好大唔會覺得擠迫,工廈內有餐廳所以裏外好容易形成對比,出面殘舊,入面卻是係一種別有洞天的感覺。基本上都係意粉飯同埋扒類為主,我地點左個鹹豬手同埋幾款意粉同沙律🥗首先我哋揀咗個六人份量嘅沙律算幾豐富,除了一般嘅沙律火箭菜生菜等等,佢中間仲有煙三文魚煙鴨胸同火腿令成件事即刻豪華左。另外請再嗌左個肉醬薯條🍟($68), 佢的價錢來講都算係咁,薯條加上肉醬芝士一起烤焗,香味四溢,不錯的餐前小食。跟住主菜就係德國黑椒鹹豬手($168),可能去咗骨嘅關係,會覺得細舊左啲以為不够吃,但係切開都幾多都夠我哋五個人食。豬手夠入味,而且肉質夠淋容易咬開,我鍾意食肥嘅部份油脂都幾豐富,點上黑椒汁咁就夠晒惹味,不過豬手的皮唔算好脆有少少美中不足。跟住就加勒比海飛魚籽煙三文魚意粉($148),呢款味道比較清淡,煙三文魚够香,加上飛魚籽卜卜脆口感幾特別。我哋再點了一個黑松露帶子闊條麵($178),肉眼都睇到少少黑松露碎屑,黑松露嗰浸煤氣味都幾強烈,吃這個就是要這種香味,上面有三粒

六人沙律

肉醬芝士焗薯條

德國黑椒豬手

飛魚子煙三文魚意粉

我哋再點了一個黑松露帶子闊條麵($178),肉眼都睇到少少黑松露碎屑,黑松露嗰浸煤氣味都幾強烈,吃這個就是要這種香味,上面有三粒香煎珍寶帶子都幾大粒,非常之新鮮和鮮甜,佢嘅醬汁味道較濃,稠汁掛上闊條麵上一齊食幾creamy。
黑松露香煎帶子寬條麵

大家似乎幾鍾意食帶子,再點左個香煎帶子淡蝦醬意大利飯($148),同樣有三粒珍寶帶子,呢個意大利飯唔係好食到蝦醬嘅味道,白汁嘅味道比較濃,飯煮得軟硬適中,不會硬心,可以一試。
香煎帶子意大利飯

呢間西餐廳整體都不過不失,不過價錢方面係工廈地段不算太便宜,如咁岩經過觀塘又諗唔到食乜都可以一試嘅。 ———————————————————
店名:Go Inside Kitchen (觀塘)
環境🏝:6.5/10
服務💁🏼‍♀️:7.5/10