2020-07-11 55 瀏覽
夜晚六點幾Walk In幸好仲有Bar枱坐,環境幾舒服,唔太迫。總共有三層,我地去20樓,19樓係VIP。呢度係出名赤醋嚟做壽司飯,所以啲飯係啡紅色唔係白色。食落個味道再濃啲多啲層次,比一般嘅壽司飯更特別。個人覺得幾好味,但亦有可能濃味咗少少🤏🏻蓋過魚生嘅鮮味。呢度嘢食都好多選擇,除咗基本嘅壽司刺身炸物,仲有串燒,小食(雞泡魚干),沙律,高級食材(喜之次)-火灸壽司不過不失,帶子好肥厚好鮮味不過上其中一件有條頭髮,師傅即刻換返比我地特上十件壽司好似係睇當日嘅食材,所以好多件我哋都唔知係乜😛不過就Waiter就話特上一定有中拖羅,帶子個啲。唔係特上就會有玉子壽司普通啲嘅壽司,價錢唔係差好多,所以特上會抵啲。中拖攞都入口直溶,都幾油幾肥美👍🏻蝦同帶子都好鮮甜👍🏻有一兩舊魚有啲厚Un但都好新鮮活海膽好正🤤即開超級新鮮,鮮味一直喺口裡面有餘味,仲有新鮮嘅顆粒感。幾抵食💰芝士年糕外脆內軟,唔太膩—————————————整體嚟講火灸一般般,刺身壽司個啲幾新鮮同切得幾厚,值得一試,尤其係帶子。活海膽必食👍🏻
火灸壽司不過不失,帶子好肥厚好鮮味
不過上其中一件有條頭髮,師傅即刻換返比我地
芝士年糕外脆內軟,唔太膩
—————————————
火灸三文魚壽司