2023-03-05 102 瀏覽
#81用家感受,不是打手!Walk In 唔駛等位 七成滿8️⃣5️⃣CP值,星期日約17:53,三人埋單連加一共$619.30,平均每人$206,屯門市廣場一期2樓內,唔算易揾,環境舒服,見好多家長推住B B車坐餐廳外圍坐位,坐位闊落,感覺乾淨,可手機落單,美心集團,可儲YUU分,招呼算友善,上餐快,整體滿意,會再去。9️⃣0️⃣二人套餐$538,份量足,抵食。7️⃣0️⃣龍蝦湯伴迷你牛角酥,餐湯,湯ok,有溫度,味合格,牛角酥不過不失。7️⃣0️⃣手撕雞温泉蛋沙律,跟餐,菜新鮮,可惜醬偏少,扣分。8️⃣0️⃣美國安格斯肉眼扒8安,5成,跟餐,肥廋均勻,薯條夠脆,可惜無其他配菜。8️⃣0️⃣鵝肝黑松露雜菌意大利飯,跟餐,好大舊鵝肝及黑松露,個飯好好味。6️⃣5️⃣凍蜜桃茶,跟餐,正常。8️⃣0️⃣招牌切片士多啤梨蛋糕,套餐另加$25,外型靚,好味,士多啤梨夠甜,不建議再加入針筒糖醬。
#81
用家感受,不是打手!
Walk In 唔駛等位 七成滿
9️⃣0️⃣二人套餐$538,份量足,抵食。

6️⃣5️⃣凍蜜桃茶,跟餐,正常。

2023-01-29
2023-02-21 44 瀏覽
大仔最鍾意食牛扒,喺屯門市中心,我會揀呢間👍🏻有餐跟,有凍飲,餐牌多選擇❤️今晚叫咗…一山不能藏二虎蝦意粉汁料有少少辣,小朋友唔太適合,味道香濃恭味,個人覺得闊條麵有少少膩,如果可以轉天使麵會更加好海鮮意大利燴飯原本以為係蕃茄汁底,點知原來係白汁🤭都一樣好味嘅👍🏻之後再嗌咗個二人套餐要咗牛扒同春雞今餐沙律大大份,抵讚👏🏻牛扒同平時一樣有水準,大件夾抵食❤️煎得好香,配菜同樣好味,蘆筍好甜而燒春雞不過不失。希望蛋糕可以出返拿破崙😘

今晚叫咗…
一山不能藏二虎蝦意粉

海鮮意大利燴飯
原本以為係蕃茄汁底,點知原來係白汁🤭都一樣好味嘅👍🏻

之後再嗌咗個二人套餐
要咗牛扒同春雞
今餐沙律大大份,抵讚👏🏻
而燒春雞不過不失。

希望蛋糕可以出返拿破崙😘
  • 牛扒
2023-02-11 36 瀏覽
我地叫左兩個lunch set,有餐湯,主菜同飲品,個龍蝦🦞湯好濃蝦味😋,叫左個松露磨菇三重奏薄餅,好足料鮮菇、蘑菇、松露碎,味道好好👍🏻好大個😂口感不錯,個pizza 餅底薄薄地,另外叫左碟63度温泉蛋卡邦尼煙肉意粉-醬汁濃郁,芝味十足,加上蛋汁,好juice ,呢間西餐廳環境坐得舒服
27.01.2023 星期四 URBAN Café Commune (屯門市廣場)今日年初五,在StagE看「毒舌大狀」,提早六時前吃晚飯,在Urban 訂了枱,這間Café之前已經吃過,龍蝦西班牙海鮮飯不錯,所以再來。餐牌主要是兩個,All Day和二人餐;最好笑是All Day並不是全日供應,反而二人餐卻是;後來特意問職員,原來All Day只於平日六點後和假期提供,皆因平日有午餐和茶餐餐牌,這樣解釋就清楚明白了。二人套餐 $538二人餐相當豐富,包括兩個餐湯、一個沙律、一個Group A 主菜 、一個 Group B 主菜(Group B)和兩個餐飲,$538都相當化算。原本龍蝦湯伴迷你牛角酥,但今次換來小泡芙,少少脆,味道也可以,惟一牛角酥售罄,用網上下單時/後並無通知,這是欠理想。龍蝦湯稀稀的,但味道相當濃,有幾隻小龍蝦,算是不錯。沙律三選一有三款沙律-鮮松露溫泉蛋沙律、手撕肥雞沙律和羽衣甘藍大啡菇沙律任選其一鮮松露溫泉蛋沙律,溫泉蛋沙律份量可,松露吃起來不太像松露,像其他菌類。主菜Group A可選美國安格斯肉眼扒(8安士)、澳洲M6-M7和牛肉眼扒(8安士)升級+$88、
27.01.2023 星期四
URBAN Café Commune (屯門市廣場)

二人套餐 $538

泡芙

龍蝦湯、泡芙

沙律三選一
鮮松露溫泉蛋沙律

主菜Group A可選美國安格斯肉眼扒(8安士)、澳洲M6-M7和牛肉眼扒(8安士)升級+$88、48小時慢煮安格斯牛小排(12安士) 升級+168
上次已試過和牛肉眼扒,今趟試試牛小排,一來到見到已感份量超大,一定不止是12安士,把肉慢慢逐小切開,見到粉紅色嫩嫩肉質,非常討好,牛小排混合了韓國蘋果豬肉汁味道,加上烤肉醬醃製,吃起來很鮮甜美味,實在喜出望外,但份量實在很多,起碼可供三、四人吃,加上之前已吃了燉飯,所以吃不完有點浪費。

主菜Group B
可選黃油春雞、龍蝦意粉、脆皮豬手或鮮松露鵝肝意大利燉飯
鵝肝很乾,燉飯很濃的松露味,很香甜可口。
鮮松露鵝肝意大利燉飯

之前在這餐廳吃過有同一個問題,食物會一次過很快送上,湯、沙律剛上桌,飯已經來,趕不及就很快變冷,幸好今趟牛小排沒有上得那麼快。餐廳轉了用QR code下單,方便了。

這個cafe食物質素不錯,地方舒適,雖然位於商場中,遇有途人經過,但也不會太騷擾,大家有興趣可試試。

2023-01-27
泡芙
龍蝦湯、泡芙
鮮松露溫泉蛋沙律
鮮松露鵝肝意大利燉飯
  • 48小時慢煮安格斯牛小排
2022-12-19 153 瀏覽
《不過不失的西餐》餐牌睇完一輪,晚餐選擇真係唔多,寥寥可數~所以最後叫左二人餐💲538+1🦞龍蝦湯配牛角包湯略嫌有點咸,有鬆軟既牛角包🥐襯一襯就平衡返d 👍🏻🥗鮮松露溫泉蛋沙律正正常常,唔難食但都冇乜驚喜,菜都算新鮮~🐥慢煮法國黃油春雞個皮幾脆,肉都夠嫩,但個燒汁同塊牛扒一樣,略嫌隨便左少少🤭🐮美國安格斯肉眼扒點左7成熟,但除左牛扒邊位係7成,大部分位置都過晒火,咬都咬唔入🥺食物算係正正常常不過不失,但最最最想改善既係上菜既速度,快到好肉茶餐廳咁,仲飲緊個餐湯,已經上埋餐飲同牛扒,湯都未飲完,就怕塊扒凍晒,好唔係食緊西餐既感覺🥴🥴成件事好急好chur⋯整體來講,價格唔算貴,但食物質素同氣氛確實值唔上呢個價錢🙁
《不過不失的西餐》

餐牌睇完一輪,晚餐選擇真係唔多,寥寥可數~
所以最後叫左二人餐💲538+1

🦞龍蝦湯配牛角包
湯略嫌有點咸,有鬆軟既牛角包🥐襯一襯就平衡返d 👍🏻

🥗鮮松露溫泉蛋沙律
正正常常,唔難食但都冇乜驚喜,菜都算新鮮~

🐥慢煮法國黃油春雞
個皮幾脆,肉都夠嫩,但個燒汁同塊牛扒一樣,略嫌隨便左少少🤭

🐮美國安格斯肉眼扒

整體來講,價格唔算貴,但食物質素同氣氛確實值唔上呢個價錢🙁
2022-12-07 94 瀏覽
對於連鎖式嘅早午餐,其實都冇太大嘅期待😊不過啲煙肉同腸太多啦,感覺有啲咸😢不過牛角包真係好正🥰🥰,平時我都會喺佢哋度買牛角包🥐,真係好鬆軟🫶🏻龍蝦湯都唔錯不過杯咖啡就唔好期望啦
對於連鎖式嘅早午餐,其實都冇太大嘅期待😊
不過啲煙肉同腸太多啦,感覺有啲咸😢
龍蝦湯都唔錯
不過杯咖啡就唔好期望啦
2022-11-30 113 瀏覽
星期六嘅朝早梗係要食翻個精致靚早餐,係門口睇到個menu好似幾吸引,就入去坐低試下,經過門口佢有個bakery place, 入面擺放咗唔同口味嘅croissant,睇落好吸引。朋友就揀咗佢經典嘅英式全日早餐配搭牛角窩夫,材料睇落好新鮮,蕃茄食落好juicy, ham 同smoked salmon 好入味,食落去鹹香鹹香嘅,牛角窩夫口感偏實,無乜令人驚喜。我就叫咗個新豬肉漢堡貝果,漢堡肉質正常,但食落同平時嘅漢堡排無乜差別,炒蛋炒到啱啱好,入口嫩滑,好似會係口度融化。不最驚喜係貝果,因為我擺咗一段時間先食,但當我搽完cream cheese 同果醬,擺入口時,依然可以keep到脆口感,而且兩種醬配貝果食幾夾

2022-10-08
2022-11-27 83 瀏覽
星期日嘅下晝,同朋友約咗喺呢間餐廳,因為間間都要等位,係呢間無人食,又無限時,想坐耐啲傾吓計。我先到,入去坐低先,有個侍應攞咗份Menu嚟介紹咗一啲set就行開咗,之後我就收到朋友電話話臨時有事,可能要遲一個鐘😓咁我又未係好餓,所以諗住等埋朋友嚟先食,所以我攞返份meun俾返個侍應同佢講「唔好意思,我唔食住喇」點知,佢勁大力將份menu飛去櫃度😑😑😑😑😑😑😑不知所謂。
不知所謂。
2022-11-27
下午茶
星期五去屯門市廣場食飯, 唔知點解隔離outback無開, 見呢間環境唔錯,又唔使等位, 就入去試下, 點知就中伏.叫左個晚市2人餐, 個湯就好淡好稀, 牛角包都麻麻, 澳洲牛扒有差唔多1/4係肥膏, 仲要好難切, 又有筋 個所謂蝦意粉, 得一舊蝦, 啲意粉又overcooked, 原來係辣既 但係個menu又無提 好彩都食到啲辣 如果唔係就浪費左~ 仲有連最簡單既沙律都整得難食, 真係佩服 ~ 收呢個價錢 但係食物質素真係強差人意 一定無下一次
2022-11-02 133 瀏覽
好友約會,一起享受午餐屯門市廣場 Urban Cafe Commune裝修饒有風格, 卡位寬潤、舒服,冷氣凍提供全日早餐,漢堡包, 意粉等等美食,門前食物櫃,有蛋糕及牛角包,睇落唔錯喎餐牌:lunch set , A-O 選擇多多牛扒、意大利飯、窩夫、豬、雞、超值二人套餐,$258、$308、$208奉送湯、飲品三文魚菠菜意粉噢!竟然冇三魚,要求放d 火腿吧👌嫩綠菠菜、意粉軟硬適中,creamy 汁😋火腿粒香口、惹味,北菇 松露三重奏薄餅嘩!材料多,鮮菇、蘑菇、松露碎味道清淡,口感不錯,薄薄脆脆餅底龍蝦🦞湯有啲淡喎,小小龍蝦肉 😀熱咖啡味道一般,苦澀 … 苦 😀

好友約會,一起享受午餐
屯門市廣場 Urban Cafe Commune
裝修饒有風格, 卡位寬潤、舒服,冷氣凍

餐牌:
超值二人套餐,$258、$308、$208
奉送湯、飲品

三文魚菠菜意粉
噢!竟然冇三魚,要求放d 火腿吧👌
嫩綠菠菜、意粉軟硬適中,creamy 汁😋
火腿粒香口、惹味,

北菇 松露三重奏薄餅
嘩!材料多,鮮菇、蘑菇、松露碎
味道清淡,口感不錯,薄薄脆脆餅底

龍蝦🦞湯
有啲淡喎,小小龍蝦肉 😀

熱咖啡
味道一般,苦澀 … 苦 😀

2022-11-01
2022-10-18 447 瀏覽
15.10.2022 星期六URBAN Café Commune今天又去看子華神,一日內三、四刷,哈!這間餐廳URBAN Café Commune一直被遺忘,今天終於來試。餐廳位於屯門市廣場裡,原本人來人往,但卻沒有想像中那麼多人流經過,所以不會很騷擾;餐廳外掛有一架單車,另有餐廳名字的發亮燈箱,很是搶眼。餐廳座位很寛敞,有充足的距離,大家都可以靜靜傾談進食。惟一是冷氣偏大,溫馨提示,記得要帶外套,而且食物很快變冷,上食物又快,還未喝完餐湯,主菜已經上枱了;下次或者可叫餐廳上慢些。晚餐二人餐相當豐富抵食,$538,包餐湯、牛角酥、環遊世界全菜(牛)、主菜、餐飲。牛主菜包澳洲 Mayura朱古力飼和牛肉眼扒(10安士),或加$50轉M6-7;主菜可選擇法國黃油春雞、一山不能藏二虎蝦意粉(好有趣名字😂)、咸豬手(+$88)或西班牙大鑊飯(+$168)。龍蝦湯伴迷你牛角酥龍蝦湯偏淡和稀,有一、兩隻小龍蝦;但味道還可,迷你牛角酥略嫌不夠脆和熱。手撕肥雞溫泉蛋沙律沙律菜新鮮,加在面層的麵包粒很脆很好吃環遊世界主菜澳洲M6-M7和牛肉眼扒(8oz)上枱不久已變冷,真可惜;但本身肉質很鮮嫩、剛好五成
15.10.2022 星期六
URBAN Café Commune

龍蝦湯伴迷你牛角酥
龍蝦湯

迷你牛角酥

手撕肥雞溫泉蛋沙律
沙律菜新鮮,加在面層的麵包粒很脆很好吃

環遊世界主菜
澳洲M6-M7和牛肉眼扒(8oz)
上枱不久已變冷,真可惜;但本身肉質很鮮嫩、剛好五成,配上菇類、有機蕃茄仔、番薯條,很美味。

主菜:
西班牙大鑊飯!(原隻加拿大龍蝦西班牙海鮮飯)
整個海鮮飯好豐富,賣相很漂亮。
芝士味很重,吃不出原來的龍蝦味,反而青口不錯,海鮮飯略嫌軟身了一點。
西班牙大鑊飯!

餐飲+$18升級至其他咖啡、加配 $35指定紅白餐酒或$55加配 精選紅白餐酒
Hazelnut latte 12oz
不會太甜,又香又滑,很合口味
Hazelnut latte

不錯
USA Stimson Estate C

招牌切件蛋糕(加$25)
已經夠飽,留待下次再試

除了二人餐,All Day menu也很吸引,而且有些名字很有趣,例如打横嚟龍蝦全日早餐、升Cup晨光第一炮、漁夫之寶窩夫…..

環境很舒適,食物質素不錯,下次可以再試。
2022-10-15
龍蝦湯
迷你牛角酥
西班牙大鑊飯!
Hazelnut latte
  • 澳洲M6-M7和牛肉眼扒
  • 西班牙大鑊飯
2022-09-13 123 瀏覽
叫咗Carbonara,豬手,炸魚薯條,鵝肝黑松露意大利飯,龍蝦湯。分量偏細碟。幾個女性朋友都認為比較咸。我覺得還可以。甜品好靚,味道ok。最緊要係星期五夜晚都比我哋坐耐D傾偈!

甜品好靚,味道ok。

最緊要係星期五夜晚都比我哋坐耐D傾偈!
2022-08-31 126 瀏覽
🌟#屯門市中心店趕及係下午茶完結前 入座下單🌼IMPOSSIBLE 豬柳貝果早餐 $92- 之前末食過IMPOSSIBLE豬柳 今次第一次食試下 食落唔油 亦同豬柳漢堡扒相似- 最特別係芒果香辣汁 食到少少 Tabasco 味 好特別- bagel配 cream cheese 同埋芒果香辣汁 好好味呀🌼晨早第一炮 $92- 好大舊牛角包 兩款不同口味的法式腸🌼香芒乳酪碗 $88- 夜晚晚餐唔想食飯ge 健康之選饷容Tea set 附送飲品消費滿250仲有9折🙆🏻‍♀️
🌟#屯門市中心店

Tea set 附送飲品
消費滿250仲有9折🙆🏻‍♀️
2022-08-29
2022-08-15 103 瀏覽
見到佢哋啲蛋糕喺個櫃入邊好靚,就去咗食晚飯。星期日晚去到,唔多人。不過我去嘅時候好早。叫咗一個芝士漢堡同埋一個鵝肝漢堡。漢堡包會跟薯條。仲會有一個細嘅牛角包同埋龍蝦湯。有免費嘅蜜桃凍飲,或者加錢飲其他茶或咖啡。以為加錢嘅話可以飲佢哋茶狼嘅飲品。原來係唔得嘅。淨係食個漢堡包嘅話都差唔多$200一份。感覺喺屯門來講偏貴。味道中規中矩。漢堡包嘅份量正常。不過如果以呢個價錢嚟講,好似食Ruby Tuesday抵啲又好味啲。不過本身係因為想食佢哋嘅蛋糕,所以冇辦法啦。最後叫咗一個salted caramel cheesecake。個蛋糕質感落咗好多啫喱粉,感覺自己食緊布甸或者啫喱多過食蛋糕。蛋糕亦都冇caramel味道,或者芝士味。感覺自己淨係食緊一舊好甜嘅啫喱。食完之後覺得浪費咗我個胃嘅空間。白白咁吸收左一啲冇價值嘅熱量。好失望。環境坐得都舒服。職員亦都非常之有禮貌。不過食物冇咩驚喜。同朋友坐低傾吓計OK嘅。但唔會為咗佢嘅食物再返去。

Salted caramel cheesecake
鵝肝漢堡包
車打芝士漢堡包
2022-08-06 108 瀏覽
晚市2人餐 Paella啲海鮮勁乾 脫水咁 唔知佢個塊加$50升級既扒係點但個塊朱古力飼肉眼 五成都切到我手軟 切極都未見到盡頭好啦 切完 咬成幾分鐘都吞唔到肚咬到啲汁都冇埋 我都仲咬緊個舊咬唔到既牛吞又唔係 唔吞又好浪費咁最好食係個啡菇 好濃味 夠juicy 同埋杯凍蜜桃汁 thanks👌🏿好少話一樣野難食但呢間啲野食真係勁失望加埋一,差唔多800蚊兩個你個質素完全對唔住個價錢茶記啲扒仲好食過佢x(咁既價錢去食對面間outback仲好
晚市2人餐

Paella