無論係環境定味道 呢間餐廳都好有水準 價錢唔貴 性價比高👍🏻 門口d霓虹燈真係好有feel🤩🤩 唔影翻幾張都唔肯走📸📸薯仔愛好者叫左個 西班牙薯仔蛋餅 (見好多人都食呢個)外面超香蛋味 入面d薯蓉就綿到流心 綿得黎又有d薯仔粒咬下 口感不錯🥰🥰好食烤煎慢煮西班牙黑毛豬鞍架 🐷塊肉好厚身 口感較實 肉質又粉嫩嫩咁 底下總有d薯仔粒做配菜 🥔佢個燒汁酸酸甜甜 加埋薯仔都幾夾😌檸汁蟹肉扁意粉 🦀蟹肉都算足料 食每啖意粉 都有蟹肉癡住 意粉都好煙韌 剛剛好🤏🏻加埋檸檬汁唔怕漏 freshfresh🍋🍋甜品叫左西班牙炸油條🥨 炸得好脆 但唔夠酥 總有股油溢味 一般~ 同埋佢d G&T酒得gin溝tonic味 好普通🍹🍹 去第度飲好過😌 ⭐️⭐️不過會再去🤙🏻🤪

⭐️⭐️不過會再去🤙🏻🤪
今次搵到間摩登既🇪🇸西班牙菜餐廳,大門口用型格七彩繽紛的霓虹燈作裝飾,好有時代感好岩打卡❕D菜式好惹味有特式❗🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀🥢西班牙海鮮鍋飯💰208 足料既海鮮飯,大大隻虎蝦、厚肉青口、游魚筒。雖然飯質地偏硬,但啲飯索曬海鮮既精華👍🏻🥢西班牙薯仔蛋餅 💰88 十分推介❗一上菜已經一大陣香味撲鼻而來,蛋餅更加內有乾坤; 一切開流出洋蔥汁夾帶住薯仔粒滲透著明太子,流心蛋醬,再加上面頭既沙律醬撈埋且食到層次分明,鮮味十足又酸酸甜甜,難以筆墨形容之美味😋😋🥢檸汁白酒煮蜆 💰98 又係十分好食清碟!重點在於個湯汁白酒香加上洋蔥蒜頭,再擠一下拌菜的檸汁更加提鮮更開胃!淨係湯汁更勝食材😋😋🥢西班牙黑毛豬火腿片-24個月💰98味香唔會死咸,如可配搭密瓜更美味。🥢棒棒鵝肝💰78有別一般食一塊鵝肝, 呢道係整成蓉搓成一個球形而味道會較重。🥢甜品拼盤 (水果茶凍糕/西班牙油條/肉桂多士) 💰108個人喜歡油條酥脆,黑糖漿加糖粉,甜而不膩!P.S. 呢度既Mocktail/ Sagnria都好好飲架!

🙆🏻♂⠀M͓̽y͓̽ ⭕r͓̽d͓̽e͓̽r͓̽ ⠀🙆🏻
⠀⠀⠀⠀↓⠀⠀⠀⠀

🥢西班牙海鮮鍋飯💰208

🥢西班牙薯仔蛋餅 💰88

🥢檸汁白酒煮蜆 💰98
🥢西班牙黑毛豬火腿片-24個月💰98
味香唔會死咸,如可配搭密瓜更美味。

🥢棒棒鵝肝💰78

🥢甜品拼盤 (水果茶凍糕/西班牙油條/肉桂多士) 💰108
個人喜歡油條酥脆,黑糖漿加糖粉,甜而不膩!

2022-08-16 299 瀏覽
當天晚上我們👩🏻‍🦰👨🏼‍🦱👱🏻👱🏼‍♂️👨🏻‍🦰🧑🏻‍🦱👩🏽👱🏻‍♀️2+2+4一齊試吓呢間成日經過,但每次都無揀佢既餐廳,一入到去👩‍💼斯文有禮,安排我哋入座,之後我們叫了一的小食同飲品🍷🥂🍻大等齊人之後就黎到亂點時間🙈🛎📜首先黎過薯條再黎過沙白出奇地無沙醬汁好味牛扒過熟、豬扒普通配菜薯粒變主角📌,最期待薯仔🥔餅變左小童版同埋無驚喜但大部份菜式都味道可以😋,適合2人份量,好像我們咁多人每人一啖,就要好優雅地埋單😂企係身既時候係feel到足夠,但座低又餓既感覺湧現,整體嚟講我朋友過幾日又去左。
,整體嚟講
我朋友過幾日又去左。
2022-07-27
生日
  • 炸西班牙油條配朱古力醬
  • 血橙燒牛柳沙律
  • virgin sangria
2022-08-09 398 瀏覽
少少伏但又有少少驚喜,見以往客人食評寫西班牙海鮮飯蜆有沙 但到而家都係一無改變過,連啲蝦都係霉嘅,同服務員講咗但佢哋話係咁就行開咗,羊肉串好味, 鵝干多士唔係好覺有鵝干,冇嘢好叫,就叫腸仔拼盤,但煙肉同腸仔好咸,好乾,但薯條就好有薯仔味,但每款都好细碟,主菜我哋只叫咗一款,其他小食都10款叫齊先有啲嘢頂吓個胃,埋單$1256都唔係平,希望佢哋會改善下海鮮嘅質素,呢個價錢食物質素唔應該係咁…
2022-07-12 801 瀏覽
今日訂了枱在銅鑼灣happy hour,入到去環境舒適,平時比較少食西班牙菜,今次只是同朋友試一試食呢間主要只是叫小食,但幾乎每樣叫既小食都有一定質素~西班牙薯仔蛋餅$78⭐️⭐️⭐️⭐️厚厚既蛋餅,一切有流心蛋,沙律醬、粒粒薯仔、流心蛋、薯仔好軟熟,蛋味香濃,絕對要試西班牙小青椒$68 ⭐️⭐️⭐️燒得剛剛好,灑上少少鹽配合起來食已可以帶出青椒甜味香腸拼盤$68⭐️⭐️⭐️腸煎得好香配搭酸菜,沙律醬一起吃更美味太陽蛋,西班牙火腿,薯條$68⭐️⭐️⭐️正常的炸薯條面放上了一隻太陽蛋,篤穿撈勻配上火腿粒及沙律醬,送酒恩物檸汁白酒煮蜆 $98⭐️⭐️⭐️⭐️好好味,食曬蜆之後都忍唔住飲多兩啖燙莫希托羊肉串$78⭐️⭐️⭐️我因為不食羊,所以我朋友話,肉質剛好軟熟鵝肝比堅尼三文治$78⭐️⭐️⭐️⭐️麵包好香脆中間夾了好厚的鵝醬,入口唔油膩好夾好味下次絕對要試主食食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️服務⭐️⭐️⭐️⭐️環境⭐️⭐️⭐️⭐️衛生⭐️⭐️⭐️⭐️回味指數⭐️⭐️⭐️⭐️
西班牙薯仔蛋餅$78⭐️⭐️⭐️⭐️
西班牙小青椒$68 ⭐️⭐️⭐️
燒得剛剛好,灑上少少鹽配合起來食已可以帶出青椒甜味
香腸拼盤$68⭐️⭐️⭐️
腸煎得好香配搭酸菜,沙律醬一起吃更美味
太陽蛋,西班牙火腿,薯條$68⭐️⭐️⭐️
檸汁白酒煮蜆 $98⭐️⭐️⭐️⭐️
好好味,食曬蜆之後都忍唔住飲多兩啖燙
莫希托羊肉串$78⭐️⭐️⭐️
我因為不食羊,所以我朋友話,肉質剛好軟熟
鵝肝比堅尼三文治$78⭐️⭐️⭐️⭐️
麵包好香脆中間夾了好厚的鵝醬,入口唔油膩好夾好味
下次絕對要試主食
食物質素 ⭐️⭐️⭐️⭐️
服務⭐️⭐️⭐️⭐️
環境⭐️⭐️⭐️⭐️
衛生⭐️⭐️⭐️⭐️
回味指數⭐️⭐️⭐️⭐️

2022-07-04
平時比較少食西班牙菜,偶爾今次食完呢間覺得幾好食😋幾乎每樣叫既食物都有驚喜~⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫🥔 ($88) | 8.5/10本身以為會係好厚既蛋餅,原來食落入面既材料好豐富,沙律醬、粒粒薯仔、流心蛋、明太子,個口感同味道都好豐富🤤唔會好似剩係食緊一舊好厚既奄列咁,薯仔好軟熟同埋好重薯味,加埋其他材料味道居然有d薯片既味🤣🤣總之個味道好食得黎又幾得意,大推呢個~🍋檸汁白酒煮蜆 ($98) | 8.5/10呢個又係好好味🤤🤤重點在於佢個湯汁,食曬d蜆之後忍唔住飲曬呀😆🐙薄切慢煮八爪魚 ($98) | 7/10醬汁幾好食,八爪魚質地普通🥘西班牙海鮮鍋飯 ($208) | 7.5/10話就話二至三人份量但我覺得還好🤣唔算特別多,整體都幾好食中上啦,海鮮口感都幾好,最正係d紅蝦🦐好重蝦味同埋d蝦膏都好正,我地覺得成兜飯最好食係d蝦🤣🤣搞到有d想試埋佢其他紅蝦菜式呀⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫環境:7/10食物:8.5/10服務:7/10價錢:7/10回頭:Yes!!

⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
🥔 ($88) | 8.5/10

🍋檸汁白酒煮蜆 ($98) | 8.5/10

🐙薄切慢煮八爪魚 ($98) | 7/10
醬汁幾好食,八爪魚質地普通

🥘西班牙海鮮鍋飯 ($208) | 7.5/10

⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫⧫
環境:7/10
食物:8.5/10
服務:7/10
價錢:7/10
回頭:Yes!!
西班牙薯仔蛋餅
檸汁白酒煮蜆
2022-06-09
西班牙薯仔蛋餅
檸汁白酒煮蜆
2022-06-24 1553 瀏覽
銅鑼灣二訪西班牙菜🍸-👀沒有立場資訊-🐽黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 ($188)未食已經聞到好香, 些厘醋燒汁同豬肉嘅味道好夾,幾提鮮😚另外豬肉肉質夠軟嫩,肉味夠濃,而且好入味又多汁,熟度啱啱好!炸薯粒份量都幾多,而且外脆內軟,唔會太油膩,推介😋🥔西班牙薯仔蛋餅 ($78)(明太子茸 +$10)味道幾有層次,個餡仲要係流心,上面嘅明太子茸令到整體味道更加豐富,同埋外層嘅蛋同裏面嘅薯仔好夾,蛋皮夠香之餘,裏面嘅薯仔唔係全部都係薯蓉,保留咗少少薯粒,令到口感幾豐富,食落鹹香嘅味道幾滿足~🍫炸西班牙油條配朱古力醬 ($58)油條炸得夠脆而且唔會太油,肉桂糖嘅份量啱啱好,帶有玉桂嘅香氣之餘點埋朱古力都真係幾夾,不過食多幾舊就會覺得有少少滯🤣🍷Red Sangria ($60/glass)紅酒淡淡嘅香氣同埋水果嘅香氣好夾,而且份量都算多,飲落幾清新,裏面仲加咗少少肉桂,同出面嘅sangria味道會有少少唔同~🍹White Sangria ($60/glass)White Sangria就係用白酒做base,裏面有熱情果、青蘋果、同埋荔枝,味道會相對再甜啲同埋酒味會冇咁濃,一樣都幾好飲🤓-餐廳
銅鑼灣二訪西班牙菜🍸
👀沒有立場資訊
🐽黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒 ($188)

🥔西班牙薯仔蛋餅 ($78)(明太子茸 +$10)

🍫炸西班牙油條配朱古力醬 ($58)

🍷Red Sangria ($60/glass)

🍹White Sangria ($60/glass)
餐廳嘅光線同埋擺設都好奪眼,尤其係個霓虹燈門面真係幾特別,環境幾chill~食物質素一樣都幾唔錯,私心會想試埋其他菜式!食物份量感覺唔多,但係食落其實都夠,小編同朋友兩個人唔係叫咗好多都已經夠飽😙

味道 9/10
📍Tapa Room
銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖
(其他分店:
尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖
觀塘觀塘道348號宏利廣場地下G02號舖)
  • 西班牙薯仔蛋餅
  • 炸西班牙油條配朱古力醬
  • White Sangria
2022-05-30 434 瀏覽
銅鑼灣西班牙餐廳直升機又要出動🥲除左門口個霓虹燈可以打卡,其餘成餐飯嘆氣到傻笑🙃〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️入正題,食物真係好好好一般(可能係我揀得有問題啦)由正常嘅開始啦…[薄切慢煮八爪魚]$78呢個味道其實唔錯嘅,雖然冇wow嘅感覺。八爪魚唔韌,口感唔錯;醬汁有少少似泰式甜辣酸開胃醬[西班牙薯仔蛋餅]+明太子 $88本身好期待呢個蛋餅,見openrice好多人推介。食完第一啖嘅感覺係鹹!蛋唔嫩,冇明太子香味,只係食到鹹味,間唔中食到一粒粒嘅薯仔。[碳燒辣椰菜花]$58真係見椰菜花變碳😂好乾,有少苦,而且食唔到辣味…[棒棒鵝肝]$78係咪越高級鵝肝越騷🤔都係個個字,鹹。冇煎鵝肝,反而整成一個球體。口感其實唔錯,幾creamy,但真係好騷🤢服務都一般,鹹到飲晒杯水但冇人refill,全場得我地一台… 〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️餐廳:tapa room 銅鑼灣地址:銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖
銅鑼灣西班牙餐廳

[薄切慢煮八爪魚]$78

[西班牙薯仔蛋餅]+明太子 $88

[碳燒辣椰菜花]$58
真係見椰菜花變碳😂好乾,有少苦,而且食唔到辣味…

[棒棒鵝肝]$78

餐廳:tapa room 銅鑼灣
地址:銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖
2022-05-15 387 瀏覽
見到咁多好評就黎試下,但真係好失望octopus carpaccio呢個已經係入面最正常嘅一樣野,八爪魚唔韌嘅,酸酸甜甜咁,但係味道就好普通,一般般Spanish Potato Omelette我地額外加左明太子,真係好後悔😭首先個蛋餅唔算好滑,但唔鞋已經好好,明太子量係好足嘅,但真係好鹹好鹹,食一淡飲一杯水咁,真係搞唔掂。烤香辣一口椰菜花見到個色就心知不妙🫠雖然話香辣,但一d都唔辣,而且d椰菜花係苦嘅,可能因為烤過龍?同埋都幾油下😫棒棒鵝肝網上見到個個都話好好食,係signature,點知係最伏嗰個,真係好腥好鹹,浪費左都咁話,真係吞唔到落肚😖總括而言,真係幾難食下,可能呢d菜色唔啱我口味喇🤷‍♀️
見到咁多好評就黎試下,但真係好失望

octopus carpaccio

Spanish Potato Omelette

烤香辣一口椰菜花

棒棒鵝肝

總括而言,真係幾難食下,可能呢d菜色唔啱我口味喇🤷‍♀️
2022-04-30
2022-05-09 192 瀏覽
銅鑼灣地鋪竟然有咁抵食嘅西班牙菜食😍,環境靚食物仲好好食😋,呢間係會返轉頭食👍,真係會推介比大家,但私心想收埋自己食嘅地方😄4個人都係食左9佰幾蚊,1個西班牙火腿卡邦尼意粉😋😋😋一個西班牙海鮮炒飯2人份量,一個單骨雞亦小食,一個鵝肝醬多士,一個檸檬蜆,一個西班牙火腿卷,一個西班牙油條,3杯無酒精特飲,唔止抵食,仲要好食😆😆👍👍👍
2022-05-03 145 瀏覽
銅鑼灣西班牙菜🍸-👀沒有立場資訊-Lunch set (是日餐湯+主菜+咖啡或茶)-🍔西班牙風味黑毛和牛漢堡配炸番薯條 ($148)漢堡包皮好脆,咬落夠軟熟,和牛好濃牛味,但食落唔會好漏,同埋真係好厚好大塊🥰burger入面仲有啲紅椒,食落幾開胃~另外蕃薯條幾甜幾脆,同埋份量都係好多,就算去到後尾擺凍咗都係一樣脆😋個沾醬係sour cream,食落唔會滯!!-🐟薄切炙燒吞拿魚腩 (前菜+$58)吞拿魚腩嘅油花幾靚,入口即化,有青檸可以加嚟調味,仲有少少新鮮沙律菜係底,作為前菜真心唔錯~不過吞拿魚腩食食下仲有少少肉味🤣-🥘西班牙海鮮鍋飯 ($118)比想像中大份,個飯嘅味道夠濃厚,不過海鮮雖然新鮮,但就好似唔係幾入味,尤其係個魷魚🥲加咗檸檬汁撈埋本身個醬嘅話層次會再豐富啲,整體嚟講都ok~-🦑薄切慢煮八爪魚(前菜+$48)咬落好軟熟同juicy,加咗橄欖油同紅椒調味,食落一樣好開胃,而且冇想像中咁重口味!!-🥦椰菜花湯 (是日餐湯)飲落有淡淡嘅忌廉香,仲有好多椰菜花粒粒,每啖都會食到,不過略嫌味道偏淡同有少少稀,但味道係幾新鮮嘅🤔-餐廳燈光偏暗,牆上面有好多霓虹燈,好有氣氛,食物味道整體
銅鑼灣西班牙菜🍸
👀沒有立場資訊
Lunch set (是日餐湯+主菜+咖啡或茶)
🍔西班牙風味黑毛和牛漢堡配炸番薯條 ($148)
🐟薄切炙燒吞拿魚腩 (前菜+$58)
🥘西班牙海鮮鍋飯 ($118)
🦑薄切慢煮八爪魚(前菜+$48)
🥦椰菜花湯 (是日餐湯)
餐廳燈光偏暗,牆上面有好多霓虹燈,好有氣氛,食物味道整體唔錯,服務都好好,我地walk in lunch唔使等就入咗去😙之前有食過尖沙咀分店,個人覺得尖沙咀分店冇銅鑼灣店咁好食,但尖沙咀嘅sangria幾好飲🥹
味道 8/10
📍Tapa Room
銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖
(其他分店:
尖沙咀彌敦道176號The Nate 2樓B號舖
觀塘觀塘道348號宏利廣場地下G02號舖)

#米食銅鑼灣 #米食尖沙咀 #米食觀塘 #米食西班牙菜 #米食酒吧 #hkfood #hkfoodie #hkig #香港美食 #香港餐廳 #食評
2022-04-29 150 瀏覽
Tapa room今次已經係第二次黎環境、食物同飲品都值得再再再encore第一次黎無影到相,今次第二次就認真了發現半年時間餐牌有更新👍🏽今次肚餓食左5款食物因為每樣都一小碟份量唔多可以試多幾款特別推介今次seasonal drink- 奇異果青檸cava- 菠蘿橙rosè個人私心鍾意cava味道第一下入口感覺奇異果有種怪怪苦澀味但慢慢繼續飲會越來越鍾意🤍前菜送酒一流👍🏽- 薄切炙燒吞拿魚腩- 西班牙黑毛豬火腿茄子卷Main Course - 半隻蜜糖烤法國黃油春雞肉質烤得剛好,配蜜糖絕對無敵- 八爪魚仔墨魚汁飯第一眼賣相雖然奇怪,但味道不錯墨魚汁飯係有飯焦效果👍🏽最後差少少飽肚感趁9點準備截單前多叫一款- Mojito羊肉串沒什麼特別,肉質剛好,不膻不硬如果有時不太肚餓想傾下計Tapa room都值得一揀飲下酒又有啲輕食佐酒外邊門口亦有位置坐,人流不算多環境都不錯
Tapa room今次已經係第二次黎

環境、食物同飲品都值得再再再encore

第一次黎無影到相,今次第二次就認真了

發現半年時間餐牌有更新👍🏽

- 薄切炙燒吞拿魚腩
- 西班牙黑毛豬火腿茄子卷

Main Course

- 半隻蜜糖烤法國黃油春雞
肉質烤得剛好,配蜜糖絕對無敵

- 八爪魚仔墨魚汁飯
第一眼賣相雖然奇怪,但味道不錯
墨魚汁飯係有飯焦效果👍🏽

最後差少少飽肚感
趁9點準備截單前多叫一款

- Mojito羊肉串
沒什麼特別,肉質剛好,不膻不硬

如果有時不太肚餓想傾下計
Tapa room都值得一揀
飲下酒又有啲輕食佐酒
外邊門口亦有位置坐,人流不算多環境都不錯
2022-04-22
銅鑼灣的內街裡,門外唯獨有一間以迷幻的霓虹燈🚥為裝飾的酒吧🥃經朋友介紹後才知道是西班牙餐廳🍽 在週末的晚上,很適合與朋友或閨蜜來享受Girls Tal👯‍♀️ 及朦朧微醺的西班牙之夜🥂🐙薄切慢煮八爪魚八爪魚猶如sashimi✨同時沒有腥味 口感鮮嫩彈牙 不會太韌但味道偏淡 主要靠先家製蕃茄汁調味整體酸甜 相當開胃😌𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.6/5🍳西班牙薯仔蛋餅外層有薄薄的蛋皮 內裡包著軟滑綿密的薯仔 切開更有流心蛋黃漿🤤 加上頂上的Sour Cream 層次感十分豐富 值得一試🌟🌟🌟𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:4/5🥘西班牙海鮮飯海鮮配料十分充足 有青口、蝦🦐、魷魚及蜆🦑 肉質新鮮爽口 飯則粒粒分明 比較硬身 有咬口 但飯粒出奇地入味 吸收了海鮮的鮮味 加上蒜容蛋黃醬🧄及檸檬汁🍋 味道更惹味✨✨𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.7/5

🐙薄切慢煮八爪魚

𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.6/5

🍳西班牙薯仔蛋餅

𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:4/5

🥘西班牙海鮮飯

海鮮配料十分充足 有青口、蝦🦐、魷魚及蜆🦑 肉質新鮮爽口
加上蒜容蛋黃醬🧄及檸檬汁🍋
味道更惹味✨✨

𝑅𝒶𝓉𝒾𝓃𝑔:3.7/5

2021-10-01
  • 西班牙薯仔蛋餅
2022-04-05 190 瀏覽
今日嚟銅鑼灣食晏,咁啱行過呢間西班牙餐廳,裝修幾別型格,霓虹燈配上吧枱和高枱,如果夜晚喺度飲酒幾有格調,lunch menu 有多款選擇配以餐湯和餐飲。🍅🥣香草蕃茄湯:蕃茄味濃郁,酸甜開胃,濃稠度適中,帶有淡淡香草味,另外放咗脆面包粒入去,不過建議可以另上,食嘅時候先加落去就唔會比湯浸林晒。薄切慢煮八爪魚🐙:😋八爪魚鮮味爽口,薄切慢煮十分合適,配以酸辣醬十分開胃,不過得六片份量比較少。🦐🦑西班牙海鮮鍋飯:材料豐富,有兩隻大海蝦🦐,墨魚🦑,青口,蜆肉。墨魚爽口不韌,青口和蜆肉鮮味,有海水味冇沙;海蝦有啲唔新鮮,肉質比較霉;鍋飯用咗海鮮高湯煮,味道濃郁再配以酸忌廉開胃,不過可惜冇飯焦,如果可以再焗龍啲就更香口。🍝西班牙火腿濃蛋卡邦尼:西班牙火腿切片焗得十分香脆,鹹香味濃,齒頰留香,越食越上癮😍;卡邦尼醬汁蛋香味濃,creamy而不膩,意粉軟硬適中,十分推薦👍🏻

🍅🥣香草蕃茄湯:
香草蕃茄湯

薄切慢煮八爪魚🐙:

🦐🦑西班牙海鮮鍋飯:

🍝西班牙火腿濃蛋卡邦尼:
西班牙火腿濃蛋卡邦尼
香草蕃茄湯
西班牙火腿濃蛋卡邦尼
我諗有好多人其實都好鍾意食西班牙菜,要搵一間好食又有裝修嘅西班牙菜,今次就推介大家呢間Tapa room啦!🤤💂🏼《烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬》 $238八爪魚腳嘅口感非常紮實,最令我覺得驚喜嘅係呢個青醬,非常開胃,同時又會更加帶起八爪魚嘅鮮味!不過份量就比較少🫣~評分: 88/100💂🏼《檸汁及黑胡椒蟹肉扁意粉》 $168扁意粉係我最鍾意嘅意粉,加上一絲絲嘅蟹肉,全部掛晒喺每一條意粉上面,幾有口感🍝~加上檸汁又係開胃,黑胡椒就好香,食晒成碟都唔會膩!🥰評分: 90/100💂🏻‍♀️《黑毛豬鞍架配些厘醋燒汁伴炸薯粒》$188成隻黑毛豬燒得外脆內軟🐖,入面豬肉啖啖肉汁,又唔會柴!超Juicy。下面一粒粒正方形嘅薯仔粒甜甜地又脆,兩樣配搭啱啱好👍🏻評分:92.5/100💂🏻‍♀️《霹靂蜜糖烤法國黃油春雞(Half)》$108半隻雞來講雖然唔算好多,但係呢個價錢同味道值得👍🏻✨!雞皮好脆,成隻雞嘅黃油蜜糖味都好入味,而且雞肉好嫩,就算唔係雞髀肉都好滑,加分!🙆🏻‍♀️評分:90/100總結:每一樣嘢食都完全冇伏!嘢食非常精緻,環境又好,餐廳出面啲霓虹燈都好值得打卡🙆🏻‍♀️係超高質嘅西班牙菜啊❣️有機

💂🏼《烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬》 $238

評分:92.5/100

💂🏻‍♀️《霹靂蜜糖烤法國黃油春雞(Half)》$108
評分:90/100

總結:
每一樣嘢食都完全冇伏!嘢食非常精緻,環境又好,餐廳出面啲霓虹燈都好值得打卡🙆🏻‍♀️係超高質嘅西班牙菜啊❣️有機會一定會試晒佢其他嘢!
頒發軍階:元帥🎖🎖🎖🎖🎖
烤原隻八爪魚腿配西班牙青醬