2024-04-03 174 瀏覽
Tagline印度餐廳裝修很時尚很trendy,與健康食品餐廳Calfit合二為一,同一間位置可以叫上兩間餐廳的食品。餐前小食印度薄脆捲成筒狀免費奉上,薄脆香烤,可以點上薄荷醬或辣醬汁作餐前小食。 烤雞肉串烤雞肉串豎立很吸睛,醃料方面運用了大量的香料及乳酪,香味封鎖在肉類當中,而且乳酪有助分解蛋白質,令肉質更嫩滑。 印度式煮秋葵素菜秋葵番茄洋蔥材料豐富,煮黃咖哩香料味非常濃郁,伴主食印度香米或烤餅均很匹配。孜然籽烤印度香米印度香米帶有一種堅果香味,黏性低,口感乾爽,加入孜然籽更增強其香氣。烤餅Naan這個字其實就等同於麵包,是一種常出現在印度的扁平麵包,此烤餅乾爽煙韌,可以搭配各式印度醬汁當作主食吃。乳酪乳酪飲品不太濃杰,順滑容易入口,味道亦酸酸甜甜十分吸引。

餐前小食

印度式煮秋葵

孜然籽烤印度香米

烤餅

乳酪

乳酪飲品不太濃杰,順滑容易入口,味道亦酸酸甜甜十分吸引。
2024-04-02
2023-11-26 982 瀏覽
再次誤打誤撞,試到傳統美味印度菜。室內印度風設計帶點時尚、高級感,相當精緻細膩。侍應們全部印度男士,服務態度十分好,有禮貌又有耐性聽取客人要求,細心照顧。餐牌經過精心設計,以大閘門造型製作封面,高貴又特別。食物方面 - 餐前脆餅︰脆餅輕微帶點小麥烤烘香,脆身又輕巧,作餐前小食一流。配兩款不同沾醬,黑色一款味道近似港式甜醬及海鮮醬混合;綠色一款則似青醬,但味道偏淡不膩。豆腐牛油果藜麥沙律︰豆腐經煎後變得香口,輕微豆香;醃漬蕃茄乾將清淡沙律菜味道提升,混合牛油果更能減少膩感。烤牛肉︰味道及質地都似漢堡扒,牛肉打碎加入洋蔥及其他配料壓成非常厚實的肉卷。外皮香脆,內在則帶濃郁牛香,肉佔量比脂肪多,吃下去比較滿足而且飽肚。烤雞肉串︰必點!兩大串調味烤雞肉上桌,氣勢及打卡氣氛已經很好。侍應會待客拍照後將肉分於碟上,細心位加分。雞腿肉十分嫩滑、濃烈雞肉味再帶少許油脂香,不得了。肉質保持濕潤外皮腳焦香脆口,加上醃料調味剛好,微咸又有濃郁印度風味香氣。Mezze Platter︰原味印度烤薄餅配混合醬汁,烤餅只有5個切角但醬料卻有5大碟及一款是小食 - 脆炸豆餅,份量及比例不符。希望可以再多點烤餅,因為
餐牌經過精心設計,以大閘門造型製作封面,高貴又特別。
食物方面 - 餐前脆餅︰
脆餅輕微帶點小麥烤烘香,脆身又輕巧,作餐前小食一流。
餐前脆餅
豆腐牛油果藜麥沙律︰
豆腐經煎後變得香口,輕微豆香;
醃漬蕃茄乾將清淡沙律菜味道提升,混合牛油果更能減少膩感。
豆腐牛油果藜麥沙律
烤牛肉︰
烤牛肉串
烤雞肉串︰
雞腿肉十分嫩滑、濃烈雞肉味再帶少許油脂香,不得了。
Mezze Platter︰
希望可以再多點烤餅,因為烤餅不論味道、質感還是烘烤度都做得好,會想續食。
Mezze Platter
甜品方面 - 檸檬雪芭︰
侍應告知,如果客人現場評分及提供意見,則免費得到一份甜品。而且更可以於主餐單上任意選擇,朋友選了最高價的檸檬雪芭。
輕輕檸檬香又卻十分甜,一灌大家心中印度甜品的定位。
檸檬雪芭

總結︰
無論食味味道、食材質素、環境、飲品或服務態度都十分好。
翻桌意慾max!
題外話/補充資料: 客人現場評分及提供意見,則免費得到一份甜品,而且更可以於主餐單上任意選擇。
2023-11-13
烤牛肉串
Mezze Platter
2024-05-09 1 瀏覽
位於尖沙咀熱鬧地帶,鄰近重慶大廈,地鐵站出嚟行3分鐘就到。餐廳嘅環境佈置同Menu都好高級,好適合情侶慶祝!見到隔籬枱都有人慶祝生日!食物方面,食咗三道菜,味道係好啱香港人口味嘅印度菜!分別係咖喱角睇得出咖喱角的用料好實在!好真材實料!烤雞 tandoori chicken 非常推薦!呢款印度名菜,係用乳酪香料醃製再烤製,所以外表會略帶焦香,口感濃郁,透過大量的香料來激發人的味蕾!大家嗌咗唔會中伏,請放心嗌!同牛油燴雞,呢個就適合配搭黃飯或者印度烤餅一齊食。價錢方面,可能餐廳的環境高級,同埋位於尖沙咀,所以價錢都比較進取!
位於尖沙咀熱鬧地帶,鄰近重慶大廈,地鐵站出嚟行3分鐘就到。

食物方面,食咗三道菜,味道係好啱香港人口味嘅印度菜!

分別係咖喱角

睇得出咖喱角的用料好實在!好真材實料!

烤雞 tandoori chicken
大家嗌咗唔會中伏,請放心嗌!

同牛油燴雞,呢個就適合配搭黃飯或者印度烤餅一齊食。

🌟餐廳裝修帶有現代時尚色彩,主要用左奶茶色同深綠色,俾人一種高貴的感覺。餐廳分左室內同室外座位,雖然室內空間吾算好大,但加入了鏡的運用,多左空間感。🌟原來餐廳tagline同calfit合作,兩種menu都可以叫到😍tagline 主要係傳統印度菜,Calfit 就主打營養師設計的餐單,有晒營養成份,食得超有營😋🌟Menu超靚,好似個寶盒咁😆餐前小食印度薄脆餅,咸咸香香,超薄超脆燒雞肉串上枱好浮誇,打卡一流🤩兩大串烤雞肉配三色甜椒,用左阿拉伯香料醃制。職員會幫手將串燒拆件上碟,好細心。雞肉燒得香口惹味,三色椒好甜又多汁。印式烤雞(2pcs)呢個同上面的雞串完全不同風格,呢個係鐵板上,聽到勁誘人的”渣渣”聲🤩係用乳酪同薑蒜醃制的雞腿,好濃味,肉質嫩滑😋蒸魚配上黑胡椒汁呢個係calfit 健康餐😍三文魚用左紅菜頭同有機香料醃制再烤,juicy 鮮味👍🏻伴菜係碗豆泥,健康又好味😋🌟另外餐廳職員真係攞滿分,個個面帶笑容😃好鐘意同食客傾計,時不時問下對食物滿意度,十分親切。

🌟Menu超靚,好似個寶盒咁😆

餐前小食
印度薄脆餅,咸咸香香,超薄超脆

燒雞肉串

印式烤雞(2pcs)

蒸魚配上黑胡椒汁

2024-05-08
  • Shish Touk
  • 烤雞肉串
2024-05-08 0 瀏覽
尖沙咀嗰頭好多異國料理,而且都係由當地大廚主理,味道夠晒正宗!今次揀咗一間印度餐廳,環境企理乾淨,有少少西餐廳嘅感覺,坐得幾舒服~主打各款印度咖喱、烤餅同小食,仲有低卡輕食套餐,就連減肥嘅朋友仔都可以搵到啱食嘅嘢!-——————————————🍢◖烤雞肉串◗ $188有兩大串烤雞肉,先用阿拉伯香料醃製雞肉,夾雜三色甜椒拎去烤。成串烤得乾身,出面有少少焦香,肉質唔柴依然多汁,好食!🐟◖咖哩魚◗ $158咖喱超多魚肉,加咗洋蔥、大蒜、薑同椰奶,煮出嚟嘅魚肉肉質依然嫩滑,大有濃郁嘅香料味,食落又唔會太辣,同烤餅一齊食真係一流!🥠◖香草茄子泥◗ $78烤茄子泥混合蕃茄香草同香料,整體好香味道清新,可以搽喺伴碟彼得包上面一齊食,好食!🧄◖蒜蓉烤餅◗ $38🧀◖松露芝士烤餅◗ $58去食印度嘢一定主攻佢啲烤餅,兩款都好好食!蒜蓉烤餅搽上蒜蓉牛油醬,薄薄地好脆口,仲有粒粒嘅蒜蓉,但唔會太濃味,配埋咖喱食就一流;黑松露烤餅好香,整體味道好濃郁,配上芝士,識落口感偏煙靭,推薦!🌟 Encore指數:9/10
-——————————————
🍢◖烤雞肉串◗ $188

🐟◖咖哩魚◗ $158

🥠◖香草茄子泥◗ $78

🧄◖蒜蓉烤餅◗ $38
🧀◖松露芝士烤餅◗ $58

🌟 Encore指數:9/10
尖沙咀的一間印度餐廳之前食過覺得好食,今次再同朋友返嚟試😋裝修簡約舒服食物質素唔錯👍🏻即叫即制🔥店員服務態度都好貼心😇.一坐低店員就會送上餐前小食Roasted Papad 用鷹嘴豆和扁豆製成 薄脆香口😇再點配兩個秘制醬汁 做開胃小食一流🔥😋.估唔到呢度都有中東菜式系我好鐘意食嘅hummus 😍😍 $78醬檸檬汁和初榨橄欖油配烤彼得包每份都會配上一份彼得包🔥🔥.🔥Chicken Tikka🍗 $128 (有4件)真系好鐘意食呢個印度🇮🇳著名的烤雞用香料及酸奶將雞醃成紅色再放入名為「Tandoor」的泥窰內烤制而成😍烤雞放上鐵板熱辣辣🔥🔥輕輕灑上檸檬汁肉質不會太乾身 口感豐富😋🤤仲要系完全冇骨㗎😋😋.🔥印度式煮凝乳芝士豆腐$128洋蔥蕃茄紅椒烹煮而成😋🔥系一個素食者都啱嘅美食😇😇.🔥Garlic Naan $38🔥Butter Naan $38一份有4塊份量最鐘意點醬食👍🏻🤤😛.🔥Gulab Jamun with Gelato玫瑰小丸子配雪糕 $78炸牛奶球配糖漿和雪糕伴碟甜甜地嘅小丸子配上雲呢拿雪糕非常香😋😋
尖沙咀的一間印度餐廳
之前食過覺得好食,今次再同朋友返嚟試😋
裝修簡約舒服

系我好鐘意食嘅hummus 😍😍 $78
醬檸檬汁和初榨橄欖油配烤
彼得包
每份都會配上一份彼得包🔥🔥

🔥Chicken Tikka🍗 $128 (有4件)
真系好鐘意食呢個印度🇮🇳著名的烤雞

玫瑰小丸子配雪糕 $78
炸牛奶球配糖漿和雪糕伴碟
甜甜地嘅小丸子配上雲呢拿雪糕非常香😋😋
2024-04-23 21 瀏覽
🔸Tagline Bar & Restaurant🔸🔆各位觀眾!係第一間滿分餐廳呀,但真係估唔到我第一間滿分餐廳係會比左印度菜,我本身都唔係好常食印度野,估佢唔到一撃即中!好食!跟住大家就聽下佢有咩咁正啦!!!!🔆依間餐廳有份室外同室內地方,室外就有氣氛d,而室內空間就唔算好大,但都好雅緻同坐得舒服。今次我就同朋友揀左坐係室內。職員好熱情同friendly,成程飯都唔會有壓力。👍薄脆餅 Roasted Papad係你咩都未叫之前,佢地會送一份前菜比你先,係印度薄脆餅,就,佢個名已講哂一切,就係薄同脆,就咁食會帶啲鹹香,佢地仲會將個薄脆餅卷食一個圓錐體,食落更有口感。隨住薄脆餅會有2個醬一齊上,黑色的醬有啲甜甜辣辣,加埋少少燻香味,係相對濃味嘅醬,而薄荷醬味道微香,偏淡不膩。隨你揀。👍印度式煮雞肉 (中辣) Kadai Chicken $128我地本身有啲擔心個中辣會好辣,唔啱我地食,點知佢嘅中辣對我地黎講啱啱好,有辣嘅刺激感,而且唔係個種好long lasting的辣,點到即止,真係啱啱好。個雞肉好嫩滑,軟身,配埋個辣嘅咖哩真係好Yum。👍原味烤餅 Plain Naan $28咁叫左咁
🔸Tagline Bar & Restaurant🔸

👍薄脆餅 Roasted Papad

👍原味烤餅 Plain Naan $28
咁叫左咁大個咖喱,都無理由唔要個Naan黎食下,一份Naan有4塊。我同朋友都勁中意食Naan,係中意到,可以咩都無就咁啪。而佢個Naan好香麵團味,夠厚身但又唔會乾,點埋個咖喱,中和左個咖喱濃味,好平衝,既有麵團香又有咖喱嘅香辣。我地覺得好食到忍唔住再叫多一份Naan呀!

👍烤雞肉串 Shish Touk $158
上到枱就見到佢叉住2串雞肉,店員會比我地打完卡之後就會放哂啲雞肉落黎,方便大家夾。我一開始仲好擔心2個dishes都係雞,會唔會好悶/食極都係個隻味。但唔會,因為佢個雞肉串食落係有股炭燒嘅味道,肉質仲保持到嫩滑彈牙,味道會比起咖喱雞清淡一點,但仍然有印度菜嘅一貫作風,用唔同嘅香料醃製雞肉,惹味。

👍吱吱作響的布朗尼 Sizzling Brownie $118
佢地唔知做緊咩promote,你只要係google比comment佢地,佢地就會免費送你一份甜品,個店員係咁推介我地依個最貴的Brownie,仲話會比個大啲嘅雪糕我地。笑死我。咁上到菜見到個Brownie同Vanilla雪糕都係小鐵pan上面,店員仲係咁叫我地拎相機。原來佢會點火上個Brownie到,睇到我地嘩嘩聲呀。個甜品真係好好食,Brownie暖暖的,仲有d好似chocolate chips的口感係入面,朱古力味濃,加埋清香而又唔過份甜嘅Vanilla Ice Cream,真係好幸福,好完滿。

👍Mango Lassi $42
順滑,芒果味濃,飲到乳酪奶味。

👍Lychee Rose Martini HH $57
勁香甜,透出輕輕玫瑰味,好易入口同好有少女嘅感覺🤣🤣

🔆Overall CP值真係好高好高,又唔貴又好食,要比5星啦!!!
🔆Pleasure指數(滿分5粒🤩)
🐭小姐:🤩🤩🤩🤩🤩
📌地址:尖沙咀寶勒巷10號10 PRAT 4樓

🎐Foods are powerful🎐
#Pleasure食
#Pleasure尖沙咀
#Pleasurer

#hkfoodie #foodie #hkfood #hkeat #food #foodstagram #hongkongfood #tsimshatsui #indianfood #naan #curry #comfy #delicious #lassi #尖沙咀 #印度菜 #尖沙咀美食推介 #尖沙咀美食 #咖哩 #印度 #拍拖好去處 #朋友聚餐 #好食 #美食推介 #吹水好地方 #tagline @taglinehk
  • 烤雞肉串
  • Mango Lassi
  • Roasted Papad 薄脆餅
2024-04-15 32 瀏覽
Tagline Restaurant and Bar (尖沙咀)😋😍 在尖沙咀的Tagline Restaurant and Bar度過了一個美好下午。這裡不僅提供各種異國美食,而且環境舒適。招牌菜Shish Touk Arabic烤雞肉串$188。這道菜以阿拉伯香料醃製的雞肉搭配著三色甜椒,色彩繽紛,香氣四溢。每一口都帶來豐富的口感和濃郁的香料風味,份量大也美味。Egg avocado sandwich on pesto breadHK$80。新鮮的牛油果和蛋在pesto麵包上的完美搭配,口感綿密而且豐富。健康得黎又好食!Pulled chicken Tikka BaoHK$108的包子以嫩滑多汁的烤雞肉為主角,搭配著獨特的印度香料,讓你在每一口都能感受到豐富的層次和獨特的風味。包是我們中式的包子,好fusion。Salt lassi和sweet lassi!這兩款印度風味的優格飲品將帶給你口感的完美平衡。Salt lassi帶有微咸的風味,清爽又開胃;而sweet lassi則帶有濃濃的甜味,無論你喜歡甜還是咸,這兩款lassi都能滿足個人口味!Tagline Restaurant

尖沙咀寶勒巷10號10 PRAT 4樓

#美食評論 #TaglineRestaurantandBar #美食體驗 #尖沙咀美食 #舒適環境 #阿拉伯風味 #印度美食 #lassi飲品 #美食推薦 #美食愛好者 #foodie #instafood #foodblog #foodlover #foodphotography #foodgasm #delicious #yummy
2024-04-12 30 瀏覽
入到去成個環境都decent,都幾多人印度人過嚟食,同埋撞啱有個香港人嚟慶祝生日,職員捧住蛋糕一齊同佢慶祝,氣氛唔錯✨印度鐵板烤雞🐓一上台香噴噴,好濃烈嘅香料味包裹住雞件,越食越辣,平時食開譚仔三小都覺得小辣,幾惹味下同份量偏多,食一兩舊已經飽Nacho salad超邪惡,一堆粟米片墊底,上面鋪滿芝士同粟米❤️仲配左咗牛油果、酸奶同辣醬俾你揀,作為前菜佢都幾飽下👀Butter chicken配黑松露nann 呢度嘅Butter Chicken偏甜,我朋友都好鍾意,雞件夠滑,黑松露nann份量亦都幾多下,未一台已經遠遠聞到陣香味,香味濃郁🧀火焰brownie冰火兩水天🍫見到隔籬枱叫已經覺得好震撼,因為真係玩雜耍咁,一支火槍噴過去個雲呢拿雪糕度,打卡一流。亦都係我食過最好食嘅Brownie,brownie 溝雪糕一冷一熱真係冇得輸🤤

印度鐵板烤雞🐓

Nacho salad

Butter chicken配黑松露nann

火焰brownie

尖沙咀印度餐廳特別多,作為一名印度菜愛好者,今次選擇到訪於網上口碑甚佳位於寶勒巷的「Tagline Restaurant and Bar 」餐廳裝潢別緻典雅,用上高貴沙發椅,予人舒適又潔淨的感覺餐前奉上脆餅小食,伴以兩款醬料-Mushroom Soup $52質地濃稠幼滑,蘑菇香豐富,配加入適當忌廉,味道平衡又滋味美味指數:9.5/10-Tofu with Avocado & Quinoa Salad $105材料豐富,份量十足,有烤豆腐、牛油果、藜麥、多種沙律菜、三色椒、胡蘿蔔絲、青瓜及南瓜籽等,絕不馬虎,伴以檸檬汁烤豆腐扎實軟滑帶豆香、牛油果香滑 Creamy,其他材料皆新鮮爽甜,配上清新微酸檸檬汁,開胃健康美味指數:9/10-Pulled Chicken Tikka Bao $108包包的骰可愛像刈包,綿密煙韌;夾著軟嫩富咖喱、番茄、乳酪香的雞肉及蔬菜,味蕾非常滿足美味指數:8.5/10-Set Lunch C $95Serve with soup & dessert of the day湯品為雜菜雜豆湯,足料美味而不膩▶Chicken Tikka雞肉大件厚肉,肉質嫩滑緊緻,香料
餐廳裝潢別緻典雅,用上高貴沙發椅,予人舒適又潔淨的感覺
餐前奉上脆餅小食,伴以兩款醬料
Mushroom Soup $52
質地濃稠幼滑,蘑菇香豐富,配加入適當忌廉,味道平衡又滋味
美味指數:9.5/10
美味指數:9/10
Pulled Chicken Tikka Bao $108
美味指數:8.5/10
Set Lunch C $95
湯品為雜菜雜豆湯,足料美味而不膩

▶Chicken Tikka
雞肉大件厚肉,肉質嫩滑緊緻,香料味道平衡
▶Chicken Curry
咖喱香濃厚微辣,層次豐富;雞肉同樣大件而毫不乾柴,出色!
▶Garlic Naan
毫不吝嗇的給予4大件烤餅,滿滿的蒜香,口感輕韌;無論蘸上咖喱汁抑或乳酪汁皆匹配
▶Raita
▶Lemon Tea

是日甜品朱古力撻可可味濃郁,輕甜不膩,撻底輕脆;檸檬撻酸甜平衡,佐以輕滑忌廉,為完美的一餐作結

美味指數:9/10

2024-04-08
  • PulledChickenTikkaBao
  • MushroomSoup
印度菜和阿拉伯菜的共通點都是特別重視香料的運用和多元化的素食菜式,今次來到位於尖沙咀的Tagline Restaurant and Bar 就可一次過嚐盡兩種菜系,裝潢時尚而又帶點異國風情,典雅佈置和一般印度菜餐廳的強烈民族風完全不一樣,餐牌選擇多得令人眼花撩亂,主打傳統正宗印度料理和少見的阿拉伯菜,還有不少素食菜式。下單後就會奉上薄脆胡椒餅、酸甜醬和薄荷醬,不另收費。烤雞肉串 $188Shish Touk是傳統中東烤肉,每串都是啖啖肉,將雞肉串在耐受高溫的金屬串上烤製,確保更能均勻地受熱,串烤火候掌握得恰得好處,經過炭火的洗禮,燒得充滿焦香,肉質仍然軟嫩多汁,雞肉以濃厚阿拉伯香料醃製過,惹味無窮,配菜有色彩繽紛的新鮮沙律菜,沾上清爽的中東芝麻醬Tahini,中和肉食的膩感。牛油燴咖喱雞 $158由於咖喱已跟牛油調和,質地濃稠順滑,平衡了辛香料的刺激,不像一般想像的印度咖哩味道較嗆口,雞肉煮得入味嫩滑,微辣中帶香甜奶香,辣度溫和,即使是吃不了辣的也會覺得容易入口。烤餅拼盤 $88品嚐印度菜又怎能缺少烤餅,絕對是吃咖哩的搭配首選,拼盤包括原味、牛油、蒜蓉烤餅各四片,份量十足,足夠 2-3

下單後就會奉上薄脆胡椒餅、酸甜醬和薄荷醬,不另收費。
Papadam

烤雞肉串 $188
Shish Touk

牛油燴咖喱雞 $158

烤餅拼盤 $88
品嚐印度菜又怎能缺少烤餅,絕對是吃咖哩的搭配首選,拼盤包括原味、牛油、蒜蓉烤餅各四片,份量十足,足夠 2-3人分享。
Mix  Breads  Basket

Naan 的麵糰會先經過數小時發酵,才放入印度烤爐tandoor烤焗,表面佈滿具有彈性張力的泡泡,富有蓬鬆空氣感,吃起來綿密煙韌。
烤餅拼盤

彼得包 $18
Pita bread口袋餅為中東地區廣泛流行的主食,餅皮口感酥軟中帶有嚼勁,可以與阿拉伯烤肉串伴吃,層次感豐富。
Pita Bread
2024-04-06
Shish Touk
烤餅拼盤
2024-03-22 54 瀏覽
之前有朋友介紹呢間餐廳,已經返嚟食過幾次,今次係第一次叫咗OpenRice上面嘅二人餐。前菜有一杯蝦,比想像中辣,但係酸同埋辣嘅比例非常恰當,亦都成為咗我同男朋友最深刻嘅一道菜。煮食我哋叫咗Butter Chicken,配上黑松露嘅包,非常之好食,忍唔住仲encore咗啲黑松露包。食佢哋冰火Brownie嘅時候都好搞笑。由於我哋個侍應點極都點唔着火,點咗大概5分鐘之後,佢哋重新換過一碟俾我哋,試一點火,整個甜品就着火,然後食甜品嘅時候暖粒粒同埋凍冰冰嘅部份結合,係難忘嘅經驗。

2024-03-21 40 瀏覽
呢間樓上印度菜環境好靚好有格調,特別啱帶啲未食過印度菜嘅朋友嚟食新嘢。佢哋仲有中東菜(試過幾正🤭)同健康餐單。✨咖哩羊肉 $168羊肉鮮嫩多汁,香料嘅味道滲晒落去。羊肉嘅脂肪唔多,完全冇羶味。雖然話係中辣,但我覺得佢同喺香港其他餐廳食嘅rogan josh一樣,味道好濃但完全唔辣嘅。✨芝士菠菜 $118菠菜蓉細嫩幼滑而且味道溫和,伴隨豐富嘅香料味道,非常易入口。呢度嘅印度芝士比起平時食開嘅奶味濃少少。✨普通烤餅 $32✨蒜蓉烤餅 $38原味乾身香口啲,但有蒜蓉會香好多。所以👩🏻比較鐘意蒜蓉味。✨Mango lassi $42

✨咖哩羊肉 $168

✨芝士菠菜 $118

✨普通烤餅 $32

✨蒜蓉烤餅 $38
原味乾身香口啲,但有蒜蓉會香好多。所以👩🏻比較鐘意蒜蓉味。

✨Mango lassi $42
2024-03-20 49 瀏覽
Tagline Restaurant and Bar (尖沙咀)尖沙咀寶勒巷10號10 PRAT 4樓Butter Chicken牛油燴咖喱雞以無骨炭烤雞肉為基礎,並加入洋蔥、大蒜、蕃茄、奶油、腰果和香料烹煮而成。這道菜肴結合了豐富的口味和質地,炭烤雞肉的煙燻香氣與濃郁的咖喱醬汁相互融合。洋蔥、大蒜和蕃茄提供了酸甜的味道,奶油和腰果則增添了柔滑的質感。整體而言,牛油燴咖喱雞是一道令人垂涎欲滴的菜肴。Macallan - 12 years配上一杯12年陳釀的Macallan威士忌,具有豐富的風味和柔和的口感。Macallan威士忌的濃郁香氣和獨特的風味與牛油燴咖喱雞的味道相輔相成,為餐飲體驗增添了一份奢華感。Truffle Cheese Naan松露芝士烤餅作為主食,松露芝士烤餅(Truffle Cheese Naan)是一個絕佳的選擇。這種扁平而柔軟的麵包中夾有阿松露牛油和芝士,經過烤製後,麵包表面金黃酥脆,內部濕潤且充滿了芝士和阿松露的香氣。這道烤餅提供了絕妙的口感和口味,與牛油燴咖喱雞相輔相成。Roasted Papad薄脆餅作為開胃菜,薄脆餅(Roasted Papad)是一種印
尖沙咀寶勒巷10號10 PRAT 4樓

牛油燴咖喱雞

Macallan - 12 years

Truffle Cheese Naan
松露芝士烤餅

Roasted Papad
薄脆餅

作為開胃菜,薄脆餅(Roasted Papad)是一種印度脆餅,由扁豆粉制成,並以黑椒和小茴香籽調味。薄脆餅的質地輕脆,口味獨特,香氣四溢。它可以作為開胃菜或伴碟食用,為整體餐飲體驗增添了一份輕盈的風味。

2024-03-18 30 瀏覽
今晚朋友話想食咖喱,話想我同佢一齊去試尖沙咀嘅tagline, 咁我當然奉陪啦。我哋大約6:00左右去到,由於時間比較早,係今晚嘅第一枱客。坐低後,侍應為我哋奉上餐前小食薄脆餅後,我哋點咗以下菜式.烤雞肉串($188):兩串烤好嘅雞串豎立咁送上嚟,旁邊仲有沙律菜,賣相唔錯。侍應示意我哋為雞串影相之後佢會幫忙將啲肉拆落嚟。我哋影完一輪相之後,就可以開動喇。烤雞串肉嘅份量好多,唔會烤得太乾。烤雞同新鮮爽脆嘅沙律菜夾雜住咁食,減低油膩感。咖喱羊肉($168):醬汁類嘅食物點都會比較濃味啲,所以同烤餅一齊食就啱啱好喇。羊肉粒有大概八粒左右,都唔少,而部位係比較瘦嘅部位,啱晒要keep fit既人士。我哋叫咗中辣,都唔會覺得好辣,下次可以挑戰大辣。松露芝士烤餅($58):烤餅一拎埋嚟嘅時候已經聞到濃烈嘅松露味,香噴噴。烤餅鬆軟得來帶少少煙靭。配埋咖喱一齊食,好夾。Mango lassi($48): 又係我最鍾意飲嘅印度飲品!芒果味濃郁,酸酸maymay,可以中和返口腔中嘅咖喱味。侍應喺整餐晚飯入邊都好殷勤有禮,值得一讚。

侍應喺整餐晚飯入邊都好殷勤有禮,值得一讚。