2024-05-04 130 瀏覽
夜晚食呢間,入去之前見餐牌覺得都貴啦,但入去食,性價比都出奇地高喎,係飲品麻麻有任食前菜,包括沙律,薯條同湯然後有好好食嘅鵝肝再嚟主菜,嗌咗牛同豬扒全部都好好食
有任食前菜,包括沙律,薯條同湯
然後有好好食嘅鵝肝
再嚟主菜,嗌咗牛同豬扒
全部都好好食
2024-01-13 1443 瀏覽
📍Steak ART北角渣華道123號北角匯二期地下G17號舖大大塊落地玻璃,景觀開揚!但唔會有海景,只係望到居民放狗。 烤澳洲草飼肉眼牛扒、季節性蔬菜、烤肉汁 $198叫咗medium烤得焦香、鎖住肉汁,配嘅烤肉汁都好出色!美中不足嘅就真係塊扒太多筋,咀嚼困難。因為同事birthday lunch所以揀咗呢一間嚟食 都幾多人需要book枱 另外都可以預訂甜品會幫你寫埋祝福語
📍Steak ART
北角渣華道123號北角匯二期地下G17號舖

大大塊落地玻璃,景觀開揚!但唔會有海景,只係望到居民放狗。

烤澳洲草飼肉眼牛扒、季節性蔬菜、烤肉汁 $198

2024-01-04 919 瀏覽
為了慶祝井上老師筆下的流川 楓 生日,當然要精心挑選一間無論食物和環境都要令人滿意的餐廳一起共進午餐。一行9人並渡了一個快樂又難忘的下午。  店員服務細心;Lunch set  有多種選擇,食物味道和環境不錯。

2024-01-01
生日
2023-10-01 2374 瀏覽
熟成NZ肉眼扒軟滑M9三角牛肉味濃封門柳牛香亦好食個羊架最出色每款份量亦吾少無花果吞拿鱼沙律同黑松露醬薯條任叫,兩樣都好食有水準仲要有客鹅肝多士,不過件多士有D硬,鹅肝都煎得好香。湯就好一般,另外有杯飲品。整體係好食值回票價的。服務員態度亦非常好,令人食得舒服。店舖不太,但寧靜舒適。
熟成NZ肉眼扒軟滑
M9三角牛肉味濃
封門柳牛香亦好食
個羊架最出色
每款份量亦吾少
無花果吞拿鱼沙律同黑松露醬薯條任叫,兩樣都好食有水準
仲要有客鹅肝多士,不過件多士有D硬,鹅肝都煎得好香。
湯就好一般,另外有杯飲品。
整體係好食值回票價的。
服務員態度亦非常好,令人食得舒服。店舖不太,但寧靜舒適。
2023-09-30
  • 羊架很好食
2023-09-18 1719 瀏覽
小朋友們說想吃牛扒,就近近找了一間西餐店,環境還不錯,服務員態度也很好,又送甜品給我們吃,不過點錯了一個意粉可能是辣的,吃不了,有點浪費了。不過總體來說還是不錯的。
小朋友們說想吃牛扒,就近近找了一間西餐店,環境還不錯
服務員態度也很好
2023-07-31 1767 瀏覽
今日同朋友去北角匯食午餐, 平日下午經過都滿座, 我地叫左一份魚 + 牛, 牛叫左5成熟,煮得好,牛味都幾出, 魚煎得好脆, 配上咖喱汁好味😋 , 平日午餐可以電話訂位, 餐廳座位唔多, 店員服務好。
2023-05-18 1692 瀏覽
我們選了兩份晚餐定餐。前菜沙拉很咸加的日本芝麻醬,蘑菇湯OK沒什麼亮點。帶子義大利米飯正常質量沒有很好吃也不難吃,新西蘭牛排很難吃,沒有肉味,除非沾料沒有一點牛肉味道感覺不新鮮。本來試探點甜品結果被工作人員強行點好,火焰蛋糕也是極其難吃,奶油甜到膩人沒法下嚥。總的來說非常不划算的晚餐,完全不推薦不推薦!!兩人加一花了800元還不如隔壁吃一碗麵。千萬別點主餐牌,工作人員不停地介紹,很想upsale,好在沒有成功。
2023-02-24 2552 瀏覽
今個情人節男朋友預約咗呢度帶我去食情人節晚餐💕相信佢係比豐富嘅menu吸引咗!一入到餐廳 台上面就有玫瑰花 原來係送嘅!$680 一個人每人有兩個頭盤 一個主食另外兩個主食係share嘅甜品都係一份share薯條任添超級飽!頭盤1北海道帶子薄切、阿根廷紅蝦刺身、柚子油醋汁好食!柚子汁帶到帶子同埋蝦嘅鮮味頭盤2香煎鵝肝配多士、芒果、蟹肉沙律、西班牙火腿燴梨卷我超鐘意食鵝肝🥹🥹 好好味 份量啱啱好沙律嘅蟹肉好足👍🏼西班牙火腿就差啲 顏色唔係好新鮮 同埋唔係好夠油分主菜1胡椒魚湯浸鮮石斑柳、鮮飽魚魚好滑 鮑魚好彈🤩 好入味以上三碟都係每人一份以下就係兩個人一份薯條任食 係幼薯條🍟🥹🥹👍🏼👍🏼主菜2澳洲M9純種和牛 - 三角肉超好食….入口即溶嘅感覺本身食牛扒食開三成 但職員好好咁提醒 熟少少會冇咁油 所以揀咗五成 好正主菜328日乾式熟成美國頂級荷斯坦365日穀飼牛 - 肉眼呢個又係好好食 啲肉好淋 超級有肉味 同埋特別嘅乾式熟成味!甜品西班牙玉桂條、榛子朱古力醬churros都係我好鍾意嘅!佢新鮮炸 外脆得嚟裡面又軟熟整體嚟講係好抵 兩個都食到捧住肚走同埋本身佢個兩塊扒 平時就咁食都四百幾
今個情人節男朋友預約咗呢度
帶我去食情人節晚餐💕
相信佢係比豐富嘅menu吸引咗!
一入到餐廳 台上面就有玫瑰花 原來係送嘅!

$680 一個人
每人有兩個頭盤 一個主食
另外兩個主食係share嘅
甜品都係一份share
薯條任添
超級飽!

頭盤1
北海道帶子薄切、阿根廷紅蝦刺身、柚子油醋汁
好食!柚子汁帶到帶子同埋蝦嘅鮮味

頭盤2
香煎鵝肝配多士、芒果、蟹肉沙律、西班牙火腿燴梨卷
我超鐘意食鵝肝🥹🥹 好好味 份量啱啱好
沙律嘅蟹肉好足👍🏼
西班牙火腿就差啲 顏色唔係好新鮮 同埋唔係好夠油分

主菜1
胡椒魚湯浸鮮石斑柳、鮮飽魚
魚好滑 鮑魚好彈🤩 好入味

超好食….入口即溶嘅感覺

主菜3
28日乾式熟成美國頂級荷斯坦365日穀飼牛 - 肉眼

甜品
西班牙玉桂條、榛子朱古力醬
churros都係我好鍾意嘅!佢新鮮炸 外脆得嚟裡面又軟熟

整體嚟講係好抵 兩個都食到捧住肚走
同埋本身佢個兩塊扒 平時就咁食都四百幾啦👍🏼👍🏼

2023-02-14
情人節
2023-01-30 1543 瀏覽
假期最後一日 ,原本諗住食好啲 去咗呢間,見到好靚嘅西餐廳環境唔錯不過服務就一般啦 叫咗一份牛扒一份豬扒牛扒食咗第一啖 非常之咸完全食唔到牛肉味, 根本唔值二百幾蚊豬扒個味道係ok嘅 但係就煮得好鞋都係唔值一百七十幾蚊環境雖然係舒服 但係冇諗過食物質素咁差兩個人食咗五百幾蚊 真係非常之失望
假期最後一日 ,原本諗住食好啲 去咗呢間,見到好靚嘅西餐廳
環境唔錯不過服務就一般啦
叫咗一份牛扒一份豬扒
豬扒個味道係ok嘅 但係就煮得好鞋都係唔值一百七十幾蚊
環境雖然係舒服 但係冇諗過食物質素咁差
兩個人食咗五百幾蚊 真係非常之失望
2023-01-29
2023-01-12 1652 瀏覽
本身見到其他食評寫環境靚 有海景都充滿期待結果去到,係一間比較細嘅餐廳 但係都唔緊要 重點係完全睇唔到海😂到返啲食物 前菜同飲品正常冇乜特別意大利飯幾好食 同埋薯條都夠熱 但係個牛話要三成 結果係五成偏熟另一個屋企人食嘅話要全熟 但係出嚟有血水。。。人均400 認為有更好選擇🫠
本身見到其他食評寫環境靚 有海景
都充滿期待
結果去到,係一間比較細嘅餐廳
但係都唔緊要 重點係完全睇唔到海😂
到返啲食物 前菜同飲品正常冇乜特別
意大利飯幾好食 同埋薯條都夠熱

但係個牛話要三成
結果係五成偏熟
另一個屋企人食嘅話要全熟
但係出嚟有血水。。。

人均400 認為有更好選擇🫠

2022-12-26
呢間主打𝐟𝐮𝐬𝐢𝐨𝐧風格創意料理嘅扒房環境超級舒適,大部分都係對住落地大玻璃,可以見到有好多狗狗跑黎跑去,實在係賞心悅目❤️今次一早𝐛𝐨𝐨𝐤定位,𝐰𝐞𝐞𝐤𝐞𝐧𝐝 𝐥𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐭𝐢𝐦𝐞黎到估唔到有𝐋𝐮𝐧𝐜𝐡 𝐒𝐞𝐭叫🥹👍🏻 - ✤ +$𝟑𝟖升級套餐 |雜菜沙律/精選餐湯/薯條/飲品 (四選二) 蘑菇忌廉濃湯濃郁𝐜𝐫𝐞𝐚𝐦𝐲,食得到真材實料係打到稀巴爛嘅菇菌;薯條酥脆份量多🍟✤ 美國極黑和牛、牛油果醬芝士漢堡 $𝟏𝟐𝟖 採用𝐒𝐑𝐅級別嘅和牛做漢堡扒真係好有心🐂呢個漢堡扒肉汁豐富、牛味濃郁;夾雜住不少配料:脆皮燶邊流心太陽蛋、半融芝士、番茄、生菜等!咬落去好滿足! ✤ 紐西蘭肉眼牛扒配野箘汁、季節性蔬菜 $𝟏𝟖𝟖 作為扒房呢度嘅牛扒當然都好有水準🥩焦香嘅牛扒一切開依舊可以見到粉嫩依然;外層焦香十分、格仔炭爐烙印清晰可見;食落完全唔會韌! ✤ 酥炸單骨雞翼 $𝟔𝟖 另外特意叫多份單骨雞翼估唔到有驚喜🥹𝟖隻雞翼炸到超級酥脆,一咬落去食得到超級濃烈酒味,味道好出色👍🏻配合埋個𝐬𝐚𝐮𝐜𝐞更添風味!

✤ 美國極黑和牛、牛油果醬芝士漢堡 $𝟏𝟐𝟖

✤ 紐西蘭肉眼牛扒配野箘汁、季節性蔬菜 $𝟏𝟖𝟖

✤ 酥炸單骨雞翼 $𝟔𝟖
酥炸單骨雞翼
酥炸單骨雞翼
2022-08-28 2372 瀏覽
平時lunch 時間經過都滿座,今次早一日book 定,終於可以一試!今次叫咗lunch menu 再加$38升級套餐,套餐可以四選二:餐湯/飲品/薯條/沙律雞絲菠菜野菌忌廉扁意粉 $128味道剛好,唔會太鹹或者太淡。意粉入面有一塊塊既菠菜,仲有唔少雞絲同菇,好足料。意粉嘅口感都好啱我,Al dente!而且份量好足,食唔晒…薯條+飲品 $38係粗薯條,外脆內軟。飲品可以揀menu上$38以下既。總括黎講係西餐既正常價錢,環境同味道不錯,會再幫襯。

雞絲菠菜野菌忌廉扁意粉 $128

薯條+飲品 $38
係粗薯條,外脆內軟。飲品可以揀menu上$38以下既。

總括黎講係西餐既正常價錢,環境同味道不錯,會再幫襯。

雞絲菠菜雜菇忌廉扁意粉
雞絲菠菜雜菇忌廉扁意粉
2022-07-14 2489 瀏覽
適逢生日同男友去Fine dining一下,完全唔知北角匯海滂係有間咁舒服既西餐廳。每個Staff都好nice,有種家庭式既親切感,重點係原來可以帶狗狗入去,即刻加分!芝士龍蝦伴墨魚汁意大利飯($288)龍蝦尾啖啖肉,肉質爽口彈牙,一路都唔知墨魚汁係有咩味,食落口有一股濃郁既海鮮味,意大利飯熟度恰到好處,唔會太淋太硬,色澤好黑有光澤咁。美國頂級荷斯坦365日穀飼牛-肉眼 ($398)不過不失啦,係好味既,比想像中大塊,肉味重而且唔會太韌,反而更中意佢既炸薯塊,外脆內軟,但真係要趁熱食~+$98升級法式龍蝦湯配阿根延紅蝦刺身Staff話呢個湯係佢地既招牌! 足足淆足3日!!係3日呀! 所以味道特別香濃,質地濃稠。配埋蝦刺身同炸蝦頭多士,阿根延紅蝦結實清甜,蝦味好濃。而炸蝦頭入面仲有蝦膏架,成set湯就係充斥住好重既蝦味!成餐飯最impressed真係龍蝦湯,係真心好濃!鍾意龍蝦味既朋友有機會一定要去試下

芝士龍蝦伴墨魚汁意大利飯($288)

美國頂級荷斯坦365日穀飼牛-肉眼 ($398)

+$98升級法式龍蝦湯配阿根延紅蝦刺身

2022-07-11 1411 瀏覽
Lunch去咗北角匯揀咗呢間落地玻璃餐廳/—All Day Breakfast—(黑松露炒滑蛋、煙三文魚、豬肉腸、酸種麵包、沙律、白菌、車厘茄、煙肉)/好多女仔都應該幾鍾意食通常諗唔到食咩都會揀食呢樣貪佢乜都有啲重點係炒蛋上面嘅黑松露醬夠晒香🤤🤤
Lunch去咗北角匯
貪佢乜都有啲
重點係炒蛋上面嘅黑松露醬
夠晒香🤤🤤
2022-06-11 1809 瀏覽
北角𣾀開業之後其中經常去的一間西餐廳今日約咗幾個朋友去食午餐我哋兩點後至去唔使等位set lunch好多選擇可以加錢配沙律 湯或餐飲價錢唔算平 不過食物全部有水準仲可以加配小食我哋點咗雞翼香脆可口 醃製剛剛好再加咗酸種麵包配微辣海鮮個醬汁好香濃 辣得温柔配搭酸種麵包 回味無窮主菜上場豬胺份量非常足夠肉質鬆軟入味 合格牛柳肉質新鮮 略嫌醬汁太濃味個人認為食材新鮮的話醬汁不宜太厚太濃雜菌牛面肉意大利飯牛面肉好有口感醬汁滿滿掛在飯粒好好味帶子鮮蝦長通粉帶子大蝦都非常新鮮爽口彈牙長通粉也處理得剛剛好呢餐晏食咗兩個半鐘同waitress都有傾有講非常有誠意的小店個人非常喜歡
北角𣾀開業之後
其中經常去的一間西餐廳