2023-11-06 183 瀏覽
韓燒平時都食唔少,不過質素都係麻麻,冇一間特別深刻。但係今次食完Running燒之後,真係令我對仼食韓燒改觀👍🏻呢度無論餐前小食,燒肉,海鮮嘅款式都非常多,而且都係點單形式,唔需要自己出去攞,方便得多。當中最印象深刻就係芝士焗蠔,好大隻,足料,比起外面唔係任食嘅餐廳更好吃!另外牛頸脊都係平時比較少食到,厚切更有口感,肉味亦突出。而家睇到啲相都流晒口水。其他雞翼豬頸肉等等嘅醃料都唔會過鹹,真係令我對仼食重拾信心。整體嚟講,晚市先係二百幾蚊,我相信真係好少地方可以食到咁高質素嘅韓燒。值得推介。

2023-11-06 96 瀏覽
約咗朋友喺旺角食飯,見到依間放題都好多好評😍所以決定一試😊 我哋五點幾去到,侍應告知我們只要7:20pm前離座就可以有七折優惠。二百幾蚊就可以食到咁高質嘅放題真係好抵😎環境佈置好似韓國地道燒肉餐廳,要讚嘅係通風系統唔錯,食完出嚟都唔會覺得個身好臭🤣食物方面選擇真係好多好多,燒肉點少得豬頸肉😗豬頸肉夠Juicy,燒完仍然keep住軟嫩多汁,另外海鮮之中,最滿意就係大蝦🍤,大隻就唔使講,肉質好爽彈😃真係要一隻接一隻,停唔到口。不過全晚我最推介都係水冷麵,冷麵質地煙靭,調味酸酸甜甜,好啱我口味。整體嚟講,二百幾蚊可以試到咁多款食物,真係好抵食,所以一定會再幫襯。

2023-11-05 120 瀏覽
近排睇得韓劇太多,成日都想食韓國嘢🤣今日就約埋朋友一齊去食韓式放題。平時比較少食韓式放題,因為感覺上比較單一,但係依間放題完全顛覆我嘅諗法😍除咗平時燒肉會見到嘅雞豬牛,另外仲有海鮮蔬菜等等。最驚喜嘅係小食種類都有好多👍🏻炸雞,餃子,辛辣麵😎當中我最鍾意就係水冷麵🍜夠凍酸酸地好開胃,夏天食簡直係透心涼。肉類方面我就會推薦美國特選封門柳,醬汁牛五花肉,兩者肉味突出,調味亦唔會過鹹,包埋啲菜一齊食大滿足。另外餐廳而家做緊八周年優惠,只要身份證上面有八字就有優惠🤣越多越好😝大家有興趣就去官方社交平台了解吓啦。

2023-10-25 332 瀏覽
早排屋企人生日決定去食放題慶祝吓,朋友推介就去咗呢一間位於旺角嘅放題店,除咗燒肉之外,仲有燒海鮮😉當然唔少得各種韓式料理、小食,飲品都係任飲㗎今次都叫咗幾款嘢食🤓特別推介生蠔🦪估唔倒喺度食都好新鮮,一啲腥味都冇非常鮮甜,另外仲有芝士焗蠔,大大隻食嘅時候帶鹹香,鍾意食蠔嘅朋友仔唔好錯過啦另外叫左佢哋嘅招牌T骨牛扒 ,大大塊好軟身,平時鍾意食嘅腸仔同雞翼都有,可以開心同朋友share最後記得留肚食埋Melona 雪條,為整餐畫上完美句號

最後記得留肚食埋Melona 雪條,為整餐畫上完美句號
2023-10-23 179 瀏覽
好久没吃烤肉了,我又馋了😂约了朋友来旺角吃110分钟任食的和牛放题😋肉类海鲜的品质都还算不错,以下几款是我觉得很好吃的👇🏻✅鹿儿岛A5和牛这个品质真的没得说,颜值高雪花纹理漂亮,关键是特别嫩!!!!吃起来满嘴的油脂香✅牛舌我跟朋友都很喜欢吃牛舌,香浓的牛味,口感是微微弹牙很嫩,可以无限续太满足了🥰🥰✅T骨牛扒牛扒非常厚实,超大一块!!我都震惊了😯牛味浓郁,保留了牛肉原汁原味✅泡菜泡菜不会特别酸,味道刚刚好,用生菜包烤肉的时候放一块泡菜,味道更丰富且解腻✅红糖糍粑&炸馒头糍粑中间是流心爆浆的红糖,糍粑外酥里软,好好吃😋,炸馒头也是很酥香✅温泉蛋紫菜饭烤肉完美搭配就是紫菜饭,铺上几片烤好的和牛就是自制牛肉盖紫菜饭,拌上温泉蛋更香更滑嫩🥰

肉类海鲜的品质都还算不错,以下几款是我觉得很好吃的👇🏻
✅鹿儿岛A5和牛
✅牛舌

✅T骨牛扒

✅泡菜

✅红糖糍粑&炸馒头

✅温泉蛋紫菜饭
2023-10-20 244 瀏覽
放假同朋友出街食好野,今次去左旺角食韓燒放題,晏晝仲有6折,好抵食!食物選擇都好多,朋友都覺得食物質素和味道都唔錯。肉類方面,叫了幾轉肥牛,大大塊,入口香軟,估不到牛味很濃,可以配辣醬,一齊食更好味。店員推介的T骨牛扒,望落肉質新鮮,食落肉味濃又有肉汁。海鮮叫左帆立貝同鮮蝦,大大隻蝦好彈牙。芝士焗蠔、生蠔都好新鮮,口感juicy,好滿足,鐘意芝士的話,要食焗蠔,惹味D。餐廳仲有啲韓式料理,推介水冷麵,天氣熱,食落冰涼清爽,好舒服,酸酸甜甜好開胃!

店員推介的T骨牛扒,望落肉質新鮮,食落肉味濃又有肉汁。

海鮮叫左帆立貝同鮮蝦,大大隻蝦好彈牙。

2023-10-10
2023-10-17 273 瀏覽
我諗都有好幾年冇食過韓燒,近排睇韓劇突然好想食一次😜上網搵到Running燒,見到咁多好評,即刻book枱食😄上到嚟感覺都幾好,坐滿左八成人左右,但係都唔覺得好逼夾。通風系統唔錯,唔會好大油煙。我哋午餐嚟食,真係好抵!人均百幾蚊食足120分鐘。我就最鍾意燒牛肉,叫咗牛舌,美國肥牛等等都正😋有牛味而且油花分佈都幾靚。真係淨係食牛肉都抵,食物選擇真係有好多,花多眼亂,另外韓式炸雞我都有encore!咁耐冇食韓燒,running燒俾咗一個好好嘅印象,以後應該會經常來。

2023-10-16 173 瀏覽
見宣傳話lunch有6折好似好抵,所以去左試☺️上到嚟都見到有好多嘢食,環境幾闊落,透光度十足,坐得都好舒服今次叫左T骨牛扒,呢個部位比較稀有,平時比較少機會食到🤓帶骨既肉充滿油香好好味😋燒肉拼盤都有好多肉類選擇,全部都經過解凍,唔會好似有啲放題店上到嚟仲係冰嘅部份肉類經過調味非常入味,輕輕一燒一口接一口好入味朋友鍾意食嘅腸仔呢個都有得點,燒完之後外皮香脆幾好食,最後幾多食埋雪糕🍦下次有機會會再嚟

今次叫左T骨牛扒,呢個部位比較稀有,平時
比較少機會食到🤓帶骨既肉充滿油香好好味😋

部份肉類經過調味非常入味,輕輕一燒一口接一口好入味

2023-10-16 207 瀏覽
入到去基本上好大油煙 直頭係攻鼻嗰種走咗之後成身都係油呢度話就話係食燒烤 但係竟然係得熟食比較對板其他燒烤食品質素真係好一般最離譜嘅係食辛辣麵嘅時候仲食到百潔布嗰啲鋼絲😓我哋book咗7:30 可以食到9:30 兩小時放題任食我哋準時7:30到店員遲咗15分鐘俾我哋入座 本身都諗住冇乜嘢最多都係遲開始遲走但係一搭正9:30 幾個店員輪流瘋狂咁吹我哋走 之前食過都冇咁差 點知而家質素變到咁一定冇下次😡 改善下啦唔該
入到去基本上好大油煙 直頭係攻鼻嗰種
之前食過都冇咁差 點知而家質素變到咁
一定冇下次😡 改善下啦唔該
2023-10-14
2023-10-13 230 瀏覽
今日同我屋企人喺旺角行完街,大家都話想食韓燒,咁就梗係要食放題盡興啲😝咁就係OpenRice搵到Running燒。我哋全家都係牛魔王,無牛不歡,所以一定要試有和牛嗰款放題🫶🏻我哋特價時段去,三百零蚊價錢都唔錯👍🏻我哋當然瘋狂叫牛肉回本😋😋其中三款我最推薦就係牛頸脊,肥牛同牛舌。真係只要係高質嘅牛肉,唔需要多加調味料就已經好好食。尤其是牛舌,不惜工本厚切🥰口感更佳。我哋亦都encore咗幾次,每碟水準都穩定。整體鍾意食牛肉嘅朋友,一定要試吓,一定唔會失望。

整體鍾意食牛肉嘅朋友,一定要試吓,一定唔會失望。
之前見人推介話呢間放題質素唔錯,前排終於去咗試🤤今次21:30後黎仲有折扣,座位都好闊落,好抵食同朋友都好鐘意食牛肉,所以今次都叫左好多肉,選擇都好多,我就大推T骨牛扒,牛味濃入口軟諗牛肉質素都好好,睇個樣已經知好靚,牛味重,入口真係有少少入口即溶嘅感覺,回本位記住食多幾嚿啦牛仔骨同樣入味,平時出邊食好易好韌,呢度肉質鬆軟,可以配埋醬汁一齊食更滋味放題仲有好多小食、韓式料理選擇,呢個價錢有咁嘅質素下次會再同朋友嚟

2023-10-11 153 瀏覽
我哋早兩日book咗5:30-7:20Pm時段,特價時段有七折優惠😊用餐時間為120分鐘。呢度除咗有燒烤食之外,仲有好多其他小食可以試。餐廳設有自助調醬區,蒜蓉,大豆醬,韓式辣醬等等一應俱全。另外仲有兩款啤酒果汁酒無限暢飲🤩🤩爽。講返食物先,最驚喜就係燒鯖魚🤤我搽抺咗少少大醬喺鯖魚身🤣咁就更入味又唔會腥。另外小食方面,雞翼尖好食到尖叫😋好多蒜蓉辣椒,佐酒一流。同埋都令我好印象深刻嘅係安格斯牛柳粒,好大粒上面灑滿黒椒,燒完之後好惹味,仲有甜品方面叫咗黑糖糍粑,裏面充滿着黑糖,熱辣辣,呢個超級推介👍👍👍整體嚟講,接近兩個鐘時間食韓燒絕對夠時間,上菜速度亦快,店員服務態度亦好好,唔會催逼客人。趁住而家有折扣一定會再去多一次。我哋早兩日book咗5:30-7:20Pm時段,特價時段有七折優惠😊用餐時間為120分鐘。呢度除咗有燒烤食之外,仲有好多其他小食可以試。餐廳設有自助調醬區,蒜蓉,大豆醬,韓式辣醬等等一應俱全。另外仲有兩款啤酒果汁酒無限暢飲🤩🤩爽。講返食物先,最驚喜就係燒鯖魚🤤我搽抺咗少少大醬喺鯖魚身🤣咁就更入味又唔會腥。另外小食方面,雞翼尖好食到尖叫😋好多蒜蓉辣椒,佐酒一流。整體嚟講,接

• 海鮮、肉
  • 雞翼
2023-10-11 139 瀏覽
記得嗰日同朋友行完山超級肚餓😹 決定近近地試下位於popcorn嘅韓燒放題餐廳🤩 晚市$268任食110分鐘🔥 以呢個價錢嚟講食物選擇真係好多😆 以下係我將唔同食物分類得出嚟嘅食評❤️-🥗前菜 𝙰𝚙𝚙𝚎𝚝𝚒𝚣𝚎𝚛呢間餐廳除咗QR code落單之外其他都有自助bar area可以任攞嘢食🥳 有沙律區同蔬菜區🥦 一解食燒肉嘅油膩感😆 特別想提係韓式泡菜🇰🇷 唔算太辣又甜甜地😍 令本身都唔鍾意食泡菜嘅我都忍唔住係咁夾嚟食🙈-🍖肉類 𝙼𝚎𝚊𝚝肉類嘅選擇非常多🤩 基本上普通韓燒店有嘅款式佢都有😌 特別值得一提嘅係佢嘅五花肉🥩 燒嘅時候帶到肉本身嘅油份出嚟 肉質好嫩滑🥰 唔會太肥膩 但又唔會瘦到好難咬🙈 口感入口即溶🤤 我哋都encore咗幾碟😋 另外佢嘅牛肋骨🍖都非常惹味😽 之前已經用醬汁醃過😚 吸收晒醬汁嘅味道🤩 最後必食嘅係豬頸肉🥓 爽口得嚟又唔會太油膩🤪 彈牙嘅口感加上鎖住嘅肉汁夾埋好juicy🥳 絕對值得一試👍🏻-🦐海鮮類 𝚂𝚎𝚊𝚏𝚘𝚘𝚍海鮮方面極力推薦芝士生蠔🦪 雖然燒嘅過程真係有啲耐🙈但蒜蓉配上芝士🧀 再加埋蠔嘅鮮味簡直係絕配😍 面頭嘅芝士做到熱溶拉絲嘅效果😋 不過略嫌芝士比較少🤏🏻
記得嗰日同朋友行完山超級肚餓😹
回頭度:🐽🐽🐽
價錢:🐽🐽🐽
💰人均消費:$200-$300
2023-10-09 149 瀏覽
之前其實已經食過幾次,每次都唔記得咗寫食評😆今次終於記得影相就寫吓😊一入嚟已經覺得去咗韓國咁,坐嗰張凳仲好貼心可以揭起放自己嘅私人財物☺️咁就唔使一大浸油煙味。食物方面,前菜有兩款我都幾推薦,芽菜同沙律都好高質,芽菜清爽彈牙,好有芝麻油香,又唔會太辣,開胃又美味。沙律🥗有滿滿嘅芝麻醬,幾粒好甜嘅車厘茄😜令人不自然再encore。主菜方面A5和牛真係最正🫶🏻加錢upgrade放題係冇錯,和牛入口即溶,油花均勻,配埋沙律菜一齊食多幾件都唔會膩。總結,大家鍾意食牛嘅話一定要選擇有和牛嗰款放題。

總結,大家鍾意食牛嘅話一定要選擇有和牛嗰款放題
2023-10-05 258 瀏覽
唔知點解,覺得中秋節要食烤肉無食過好似唔知點咁所以今次就試左呢間running 燒肉肉肉!全部都係肉!食肉獸一定開心死今次點了lunch set大家不約而同點左同一款餐Set包左一碗昆布湯,一碗飯(可選白飯/紫菜飯),一碟肉,罐裝飲品我地就叫左紫菜飯碗湯都幾大碗,不過都幾好味紫菜飯簡直my favourite ,雖然同牛x飯無得比不過都ok既碟肉都唔錯,有幾款肉仲配搭茄子+菇個人喜歡牛板鍵,點埋佢個燒肉汁真係好好味順帶一提,醬汁係自助式的Lunch set已經好滿足希望下次有機會試吓放題先
唔知點解,覺得中秋節要食烤肉

無食過好似唔知點咁

所以今次就試左呢間running 燒
肉肉肉!全部都係肉!
食肉獸一定開心死

今次點了lunch set
大家不約而同點左同一款餐

我地就叫左紫菜飯
碗湯都幾大碗,不過都幾好味

紫菜飯簡直my favourite ,雖然同牛x飯無得比
不過都ok既

碟肉都唔錯,有幾款肉
仲配搭茄子+菇

個人喜歡牛板鍵,點埋佢個燒肉汁真係好好味
順帶一提,醬汁係自助式的

Lunch set已經好滿足
希望下次有機會試吓放題