2024-03-03 539 瀏覽
Root 98 is located right next to the arrival gate, pretty convenient to find, mostly for grab and go foods Moroccan Roasted Chicken Sandwich is okay with two small chicken slices, it’s enough for a girl portion, having many tomatoes insidesDaily soup is cream soup, actually such like can soup, no meat insidesOrange juice is so sweet outsides:insides:menu:Not bad a choice for filling up my stomach after long flight haa
2024-01-27 472 瀏覽
今年多次外遊,每次回港都會用信用卡免費到root98換取一份外賣,這家食物以往還勉強可以,至少咖啡合格,但今天所提供的麵包是冰凍,咖啡難飲。這餐廳只有一點是始終如一,就是員工的態度永遠十分惡劣,無論每次服務的員工轉了人,也不會有改變,就是黑口黑面、粗魯。極不推薦!!!
2024-01-27
1 分鐘 (外賣自取)
今日落機醒起有個信用卡優惠✈️可以換一個外賣🥡所以就用嚟做晚餐試吓😚 呢間餐廳主要做外賣價錢都係機場價💸味道嚟講不過不失都係一般Cafe質素☕️價錢比較進取不過以信用卡優惠嚟講冇得挑剔啦😅⭐️ 摩洛哥烤雞三文治🇲🇦烤雞份量算唔少👍🏼而且醬汁帶香料味唔會過辣值得一讚🌶️三文治用上鬆軟嘅軟包不錯🥪⭐️ 南瓜湯 🎃口感比較似漿糊質素一般🥹欠缺南瓜味⭐️ Root98 Grab ‘n’ Go (赤鱲角)📍 赤鱲角暢達路1號香港國際機場機場一號客運大樓 (非禁區)5樓抵港層接機大堂B

⭐️ 摩洛哥烤雞三文治🇲🇦
南瓜湯

⭐️ 南瓜湯 🎃
口感比較似漿糊質素一般🥹欠缺南瓜味

⭐️ Root98 Grab ‘n’ Go (赤鱲角)
南瓜湯
2020-12-24 3876 瀏覽
金日試左焗豬扒飯,有湯,有野飲,都只係58蚊 幾抵食呀,豬扒厚身五乾 鋪滿成個飯,飯都軟燸,岩我呢的軟飯王我大肚食都夠飽,五驚咸/油,有足夠三色召同疏菜比我blance番罪惡感,足料&健康呀。坐office凍冰冰有碗湯暖胃舒服曬,好彩同左同事講想食,佢提我係呢度第一次落單有得平廿蚊,即刻心心眼,最衰無影到相,因為一見到bb已經踢我肚話肚餓快啲食啦

2019-12-31 3760 瀏覽
每次外遊返港,都會利用信用卡優惠,在機場T2 Premium Plaza Lounge 食D嘢先返屋企。😊其實食嘢都係其次,最重要係儲Arrture分嘛!而家T2 closed, 信用卡公司貼心地為我呢D窮L補位,不過淨食only, 冇分儲㗎⋯⋯一落機出閘,過埋Custom向右望就見到Root98, 位置勁方便👍唔會揾唔到!沙律🥗杯入面冇任何醬汁,我唔知佢係唔記得比定本身係咁😒冇味道嘅!最正常係杯凍Mocha!各款三文治🥪都係即制,包面經過烤焗,外脆內軟,但都係同沙律杯一樣 ~ 冇味嘅!沙律杯蔬菜🥬新鮮翠綠,又好為客人健康著想,提供冇醬沙律🥗但係如果可以比我揀醬汁會好好多囉,唔係個個接受到就咁齋泊菜㗎嘛!❌牛肉飯係做得比較差嘅,又係冇味之餘,兜牛肉底部係比大量油浸住,小心⚠️免費嚟講,又唔使排長龍,係OK嘅。不過就唔好揀牛肉飯囉!

最正常係杯凍Mocha!

日式牛肉飯

免費嚟講,又唔使排長龍,係OK嘅。不過就唔好揀牛肉飯囉!
2019-12-22
下午茶
用餐優惠
信用卡優惠
2019-11-07 2754 瀏覽
當日落機用信用卡換套餐,有5款套餐揀,而且可自選沙律及鮮果汁/咖啡,當然食材以當日而定。幸運地還有軟殼蟹漢堡,但沙律不可自選,果汁可選蘋果/橙汁。沙律吧都有數款選擇,但可能餐廳改左,張卡換的套餐不能自選,但普通客人當然任選,下次再試。我揀左軟殼蟹漢堡配冬陰蛋黃醬,標準雜菜沙律,查問後,可選4款沙律醬汁,飲品要蘋果汁。外賣包裝整齊,食物質素幾好,但服務一般。軟殼蟹係炸定,客人落單,會再拎出黎焗熱,但幸好都有脆皮感,食落唔會好油,邊位係脆身,蟹肉都飽滿,同埋幾大隻,但冬陰蛋黃醬太少,而且無咩冬陰公味,微辣又無咩特別。總之揀蟹餅漢堡。個包有烘熱,都外脆內軟,唔錯架。沙律無得揀,真係失望,但都無法,由餐廳決定。不過沙律菜都爽脆同乾淨,加左柚子醋汁,幾開胃清新,而且有紅菜頭,加返少少分。蘋果汁味道清甜,當然加左糖水,但蘋果味濃郁,真材實料,份量亦大杯。總捨食物質素幾好,只係環境同服務一般,加上有少少失望位扣分,所以算是OK

2019-10-27
下午茶
用餐優惠
信用卡優惠
2019-10-27 1504 瀏覽
今日台灣早機回港,航班上只顧休息沒有食飛機餐,所以一下機便感到肚餓。一出抵港HALL B便見到從沒有試過的Root98 Grab 'n' Go,馬上過去看餐牌。由於差不多中午的關係,看到韓式牛肉拌炒飯便毫不猶豫落單。可惜的是堂食位置不多,而且它們也是主要做外賣自取生意,最後決定外賣有回家享受。雖然多人落單等候,但員工清單快,由落單到外賣到手都只要6分鐘。拌飯足料,有泡菜、菠菜、青瓜絲、胡蘿蔔絲和牛肉。由於牛肉多汁的關係,飯和拌菜十分容易拌均,十分入味,最後再飲一杯鮮榨橙汁。
由於差不多中午的關係,看到韓式牛肉拌炒飯便毫不猶豫落單。

拌飯足料,有泡菜、菠菜、青瓜絲、胡蘿蔔絲和牛肉。
2019-10-26
5 分鐘 (外賣自取)
  • 韓式牛肉拌炒飯
2019-06-28 1924 瀏覽
今日來接到港朋友,被店舖的三文治、果汁及沙律吸引,先買少少,接完機後可以試試。新鮮慢壓果汁Timeless $58 (354毫升) Timeless 果汁有蘋果、橙、黃薑及薑四種材料。味道很鮮,橙味香,有蘋果甜味。最突出是黃薑及薑的味道......辣味,確是醒神又有營。沙律 $68 (400克)從沙律廚櫃選擇兩款: 地中海甘藍藜麥沙律、蜜烤紅菜頭甘藍沙律......跟着選了千島汁伴在沙律旁......甘藍藜麥沙律有羽衣甘藍、黑橄欖、蕃茄及藜麥,食材新鮮好味!蜜烤紅菜頭甘藍沙律中的紅菜頭甜味恰到好處,口感軟硬適中。我愛將這兩款沙律一起吃,紅菜頭和橙帶來濕潤,令單調的藜麥變得豐富。千島汁的微酸與紅菜頭很配合,整體食材新鮮好味,美中不足是羽衣甘藍的份量實在太少!店員提醒沙律膠盒可以循環再用,服務細心!店舖近B區的抵港樓層,設有少量堂食座位。

新鮮慢壓果汁Timeless $58 (354毫升)

Timeless 果汁有蘋果、橙、黃薑及薑四種材料。
味道很鮮,橙味香,有蘋果甜味。
最突出是黃薑及薑的味道......辣味,確是醒神又有營。
新鮮慢壓果汁Timeless

沙律 $68 (400克)

跟着選了千島汁伴在沙律旁......

甘藍藜麥沙律有羽衣甘藍、黑橄欖、蕃茄及藜麥,食材新鮮好味!
蜜烤紅菜頭甘藍沙律中的紅菜頭甜味恰到好處,口感軟硬適中。

沙律 (兩款 400克)

店員提醒沙律膠盒可以循環再用,服務細心!

店舖近B區的抵港樓層,設有少量堂食座位。

2019-06-26
外賣自取
新鮮慢壓果汁Timeless
沙律 (兩款 400克)