2023-11-22 17 瀏覽
朋友好鐘意食芝士就簡咗厚批,想海鮮既我就簡咗泡菜海灣芝加哥仲有蜜糖杏仁邊😳😳😳一上台就見到滿滿杏仁片,pizza材料都好豐富有double 芝士,蘑菇,鮮蝦,蟹肉棒,菠蘿,粟米,青椒,火腿蟹棒好大條夠彈牙,配埋泡菜蛋黃醬好惹味啊蜂蜜牛油秘製炸雞 🍗炸雞保持一貫水準,外皮超級香脆,雞肉非常入味,牛油味極之香濃,沾上秘製蜂蜜調味粉,更加好味Lychee Makgeolli 荔枝味香甜又帶濃濃米香,係係炸雞pizza好好既配搭✨朋友就叫咗冰桃茶,唔會太甜唔錯唔錯📍Pizza Maru屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2030-2033號舖

蟹棒好大條夠彈牙,配埋泡菜蛋黃醬好惹味啊

蜂蜜牛油秘製炸雞 🍗

Lychee Makgeolli

📍Pizza Maru
屯門屯順街1號屯門市廣場一期2樓2030-2033號舖
2023-11-21 17 瀏覽
喺呢區咁耐@pizzamaru 一直想試餐廳經常唔小人又怕等位今日早收工未見人山人海快快沖入去坐低脆炸章魚仔食住小食等主菜脆炸原粒章魚仔無錯係原粒淨係聽名已經吸睛Maru秘制青口鍋平時通常白酒煮今日試下新意思秘制醬汁辣辣好惹味泡菜海灣芝加哥薄餅於我嚟講確係有驚喜餅皮如麵包鬆軟蜜糖杏仁邊增加口感好多好多芝士好拉絲地中海墨魚汁海鮮意大利飯粒粒飯有淡淡海水味墨魚有嚼勁美觀又美味人均消費💰 : $ 400總結✍ : Pizza出色NatNat評分💎💎💎💎(5💎為最高)🏠 Pizza Maru (屯門市廣場1期)🌐 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
喺呢區咁耐

人均消費💰 : $ 400
總結✍ : Pizza出色
NatNat評分💎💎💎💎
(5💎為最高)

🏠 Pizza Maru (屯門市廣場1期)
🌐 屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
2023-11-21 16 瀏覽
韓國的人氣品牌Pizza Maru,人氣招牌手工薄餅、韓式炸雞。還有一系列混合韓式及意式的小食、主食及韓國進口手工啤酒。必點薄餅不論是薄批或厚批都是出色,最最最吸引芝加哥薄餅,充滿的拉絲芝心批,批邊內含大量Mozzarella芝士,飽肚之選。今次選了 Korean Surf&Turf ,香辣蝦、韓式烤肉、香辣薯角、蘑菇、辣椒碎、牧場醬、配忌廉醬、Mozzarella芝士、意大利香芹、紫洋蔥。不愛青椒的我當然要走青椒,細心服務可以令用餐體驗更完美。最愛海鮮加肉的配撘,醬汁惹味,薄餅批底薄身,兩個人分著吃也不錯。韓國烤肉芝加哥啖啖肉加芝士,真的令人愛不惜手。炸雞亦是店內名物之一,,口味款式多。蜜蒜泥炸雞、芝工秘製炸雞、蒜香甜辣秘製炸雞、火辣秘製炸雞、蜂蜜牛油秘製炸雞、首爾醬油咖哩粉炸雞、魚香青椒炸雞。蜜蒜泥炸雞蒜泥香氣撲鼻,雞肉炸得外皮黃金香脆,肉質保持嫩滑,正宗韓式口味。韓式海鮮炒年糕可以選辣醬或卡邦尼醬的口味,海鮮份量多,年糕煙韌有嚼勁。

韓國烤肉芝加哥
啖啖肉加芝士,真的令人愛不惜手。

炸雞亦是店內名物之一,,口味款式多。

蜜蒜泥炸雞

韓式海鮮炒年糕
可以選辣醬或卡邦尼醬的口味,海鮮份量多,年糕煙韌有嚼勁。

2023-11-20 18 瀏覽
之前在荃灣食過pizza Maru 已經覺得好好食😋😋😋今次試左韓式年糕、pizza 同必食的炸雞食野是為了走更遠的路1. Spicy Toppokki韓式年糕+青口+魷魚等配料佢係甜甜哋的韓式辣醬好食😋2. Beef pizza 🍕 Pizza 好味,佢上面有平時去食韓燒牛肉的味道,幾襯幾好味,第一次咁食3. Honey garlic chicken 🍗 蜜糖炸雞同我上次食嘅味道差不多,炸雞外層幾脆肉唔會太乾身,所以今次再點。好多人都點4. Lychee Makgeolli🍹荔枝再加少少酒精3%,幾易入口,而且可以食辣嘢嘅時候飲
之前在荃灣食過pizza Maru
已經覺得好好食😋😋😋
今次試左韓式年糕、pizza 同必食的炸雞

食野是為了走更遠的路

4. Lychee Makgeolli🍹
荔枝再加少少酒精3%,幾易入口,而且可以食辣嘢嘅時候飲

2023-11-13
  • 蜂蜜蒜泥炸雞
同事今日last day 說好了要為佢好好送別 知道佢鐘意食韓國嘢 就決定直接黎Pizza Maru食炸雞同pizza 😁韓式海鮮炒年糕可以選卡邦尼醬或者韓式辣醬 我哋點咗卡邦尼醬不過都有點小辣 但入口幾惹味 配料非常多元化 有最鐘意食的煙韌年糕、粉絲之外 仲有唔少海鮮 包括藍青口,鮮蝦 、魷魚🦑等等 作為一個前菜都非常滿足Pizza 選左十寸的群蟹派對 以蕃茄醬作為汁料 pizza 的芝士🧀拉絲效果好吸引 🤩加上配搭酸忌廉醬 令人食指大動 而蟹肉、鮮蝦、木魚花等的份量亦都鋪滿餅面 😍 除咗Pizza我哋亦都點咗一個蜂蜜牛油秘製炸雞🍗六舊炸雞包括雞翼 雞髀 雞胸不同位置 牛油🧈香味非常吸引 雞肉的肉汁亦都保持到 甜甜的感覺很療愈最後加點左一杯Pineapple Iced Tea 配搭清新的淡果香 消濟之選😛

韓式海鮮炒年糕

Pizza 選左十寸的群蟹派對

以蕃茄醬作為汁料 pizza 的芝士🧀拉絲效果好吸引 🤩

除咗Pizza我哋亦都點咗一個蜂蜜牛油秘製炸雞🍗

2023-11-14
2023-11-14 14 瀏覽
韓國人氣大熱PIZZAMARU細心望下pizza麵團有帶少少殼物粉,原來麵團以黑米、綠茶、小球藻及12種殼物以低溫發酵而成,難怪麵團在韓國獲得國家專利!蜜糖柚子八爪魚沙律八瓜魚鮮甜彈牙爽口,沙律醬汁用咗蜜糖柚子汁,令沙律帶有陣陣橘果香味泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)第一次見到有呢種批邊,蜜糖杏仁邊皮鋪咗滿滿杏仁片,Pizza材料非常豐富!雙倍馬蘇里拉芝士,蘑菇,鮮蝦,蟹肉棒,菠蘿,粟米,青椒,火腿!一口咬落去有滿滿芝士滿滿海鮮🦞飲品方面叫咗 Makgeolli ,分別有荔枝同芒果味好好飲,荔枝味好易入口,芒果味較香甜✨📍PIZZAMARU屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖
韓國人氣大熱PIZZAMARU

蜜糖柚子八爪魚沙律

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)

飲品方面叫咗 Makgeolli ,分別有荔枝同芒果味
好好飲,荔枝味好易入口,芒果味較香甜✨

📍PIZZAMARU
屯門屯順街1號屯門市廣場1期2樓2030-2033號舖

想食Pizza又想食炸雞嘅時候我一定會揀Pizza Maru🍕數數手指已經係三訪呢間人氣餐廳😋🔸江南牛仔Pizza HKD158/Regular 揀呢款嘅原因係主要材料有牛小排牛小排有一定厚度 比牛肉更加有口感滿滿嘅芝士配上爽脆三色椒而蕃茄底加上燒汁 味道非常豐富😊🔹蜂蜜蒜泥炸雞 HKD123/6件炸雞味道款款都好吸引 今次就試咗蜂蜜蒜泥 甜加咸嘅味道又會係點呢炸雞炸至金黃色 一啲油膩嘅感覺都冇咬開依然食到嫩滑雞肉脆薄嘅外皮淋上醬汁 蜂蜜中和咗蒜味 令整體感覺冇咁重口味✨必食推薦✨🔸韓式海鮮炒年糕 HKD128揀咗韓國辣醬口味 辣味中帶點甜 好開胃海鮮一啲都唔馬虎!大大粒爽口彈牙蝦仁🍤仲有魷魚圈同青口年糕煙韌 仲有索哂汁嘅韓式粉絲 滿足😌🔹Mango Passion Iced Tea HKD48食完炸雞飲杯冰凍果茶解解膩🍹人均消費💰大約$250/位
想食Pizza又想食炸雞嘅時候

蜂蜜中和咗蒜味 令整體感覺冇咁重口味
✨必食推薦✨

🔸韓式海鮮炒年糕 HKD128
揀咗韓國辣醬口味 辣味中帶點甜 好開胃
海鮮一啲都唔馬虎!
大大粒爽口彈牙蝦仁🍤仲有魷魚圈同青口
年糕煙韌 仲有索哂汁嘅韓式粉絲 滿足😌

🔹Mango Passion Iced Tea HKD48
食完炸雞飲杯冰凍果茶解解膩🍹

人均消費💰大約$250/位

• 蜂蜜蒜泥炸雞
2023-11-08 30 瀏覽
已經唔記得encore左幾多次既韓式fusion 菜Pizza Maru🇰🇷完全顛覆左以前對韓國菜等於紅色辣醬既刻板印象😂今次開分店開到大西北,又要再encore了🙌🔸韓食海陸 (牧場醬底) (Regular)每次黎到都一定會試唔同口味既韓式pizza,今次都有意外驚喜😍一拎起見到拉絲芝士已經要打卡!pizza舖滿牛肋肉同香辣蝦🦐原來將韓式烤肉醬醃肉放上pizza都幾夾!再加埋少少香辣既蝦同薯角,好快就清碟🤣🔸玫瑰炒年糕炸雞 (6件)韓式辣醬加奶油😍仲要一次過可以試晒炸雞同年糕!半隻炸雞分左6件,成隻雞唔同部分都可以試到👍雞肉勁嫩滑,就算雞胸啲位都係勁juicy💦🔸蜜糖忌廉炸薯條口痕想食下薯條🍟點知都有少少驚喜,蜜糖甜甜地,再沾忌廉,一條接一條停唔到!🤣🔸Mango Makgeolli 食咁多香口野,點都要嗌啲酒🍶韓國特色米酒加少少芒果味,好香甜😙

🔸韓食海陸 (牧場醬底) (Regular)

🔸玫瑰炒年糕炸雞 (6件)

🔸蜜糖忌廉炸薯條

🔸Mango Makgeolli
開業一段時間 人氣依然好高😍平日晚上時段都滿場🥰 記得要訂枱呢蜜糖柚子八爪魚沙律沙律菜挺新鮮的👏🏻 一片片的八爪魚好彈牙🤩帶有甜甜的調味汁 都幾清爽🤭中和其他邪惡食品😉泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)Pizza才是主角呢♥️ 太喜歡佢的芝心邊 成個 🍕都超cheese 勁正呀😎 好滿足呢泡菜味唔出 但醬汁都係好好味😋 配埋海鮮餡料💕蟹柳下仲有好多大蝦呢蒜香甜辣秘製炸雞(半份6件)每次除左叫pizza 炸雞都係不二之選😌呢款口味係唔辣 更多偏向蒜香味😋 非常韓式個人喜歡帶骨的炸雞👍🏻食感更佳Peach Lime Iced Tea呢一大杯桃茶 甜度剛好😚 drink list仲有好多選擇 岩哂多人聚餐呢🍻
開業一段時間 人氣依然好高😍
平日晚上時段都滿場🥰 記得要訂枱呢

蜜糖柚子八爪魚沙律
沙律菜挺新鮮的👏🏻 一片片的八爪魚好彈牙🤩
帶有甜甜的調味汁 都幾清爽🤭中和其他邪惡食品😉

泡菜海灣芝加哥(蜜糖杏仁邊)
Pizza才是主角呢♥️ 太喜歡佢的芝心邊
成個 🍕都超cheese 勁正呀😎 好滿足呢
泡菜味唔出 但醬汁都係好好味😋
配埋海鮮餡料💕蟹柳下仲有好多大蝦呢

蒜香甜辣秘製炸雞(半份6件)
每次除左叫pizza 炸雞都係不二之選😌
呢款口味係唔辣 更多偏向蒜香味😋 非常韓式
個人喜歡帶骨的炸雞👍🏻食感更佳

Peach Lime Iced Tea
呢一大杯桃茶 甜度剛好😚
drink list仲有好多選擇 岩哂多人聚餐呢🍻
2023-11-08 19 瀏覽
十都月太忙太多野做,完全係忙碌月,今日抽少少時間打埋食評先。上星期約左朋友食晏再去朋友屋企,成日聽Pizza Maru好食,唔想諗食咩就直接去食😂😂😂.由於個時都兩點幾怕食太多夜晚食唔到野就叫左兩樣野就算😂廢時每次都係眼闊肚窄🤡.韓國烤肉pizza Regular $148由於pizza我整係鐘意食蕃茄醬,所以叫左呢個😂其實芝士個個都想試但怕太漏,下次多人先試。牛肉醃過少少辣,整體係好食😋.首爾醬油咖喱粉炸雞 $128 6件炸雞嫩滑又Juicy,外層炸到脆卜卜,炸雞沾上咖哩粉,咖哩粉夠味唔辣,推介!.Peach Ade $48Peach Lime Iced Tea $48

韓國烤肉pizza Regular $148

首爾醬油咖喱粉炸雞 $128 6件

Peach Ade $48
Peach Lime Iced Tea $48
2023-11-05 1129 瀏覽
韓國嘅Pizza Maru終於嚟到屯門,第一次試 質素果然超班 weekday  都Full House地方環境乾淨整齊 睇住個超大屏幕食pizza炸雞非常有feel.同老公都喜歡芝心 點咗即叫即做嘅芝加哥Pizza薯角炭燒雞肉芝加哥pizza 蜜糖杏仁邊🍕大廚好友心思,薯角配炭燒雞肉是絕配,用上蜜糖和杏仁片點綴口感自然升咗幾個層次每人食兩三件已經好鬼飽,歡迎人人嘅口感加上酸酸地嘅鮮蕃茄配埋惹味嘅烤雞肉'真係比特比起好多Pizza點都要優勝肥嘟嘟 口感非常好有點麻糬嘅口感應該炸雞都有六七種口味揀咗款從來未試過魚香青椒醬油炸雞🍗可以揀6件或12件 果然有驚喜Pizza出色之餘炸雞都很不錯 雞肉嫩滑外皮炸得酥脆好香口 唔會成口油味道調得剛剛好😌😌食炸雞又點可以唔飲番杯啤酒呢 🤩🤩第一次學是韓國生啤酒味唔太濃揀咗raspberry 口味 果味突出,反而酒味不太濃好適合女士飲 🥳🥳其實仲有很多不同菜式,唯有下次再試絕對可以encore嘅餐廳🥰🥰

同老公都喜歡芝心 點咗即叫即做嘅芝加哥Pizza

薯角炭燒雞肉芝加哥pizza 蜜糖杏仁邊🍕

肥嘟嘟 口感非常好有點麻糬嘅口感

應該炸雞都有六七種口味
揀咗款從來未試過魚香青椒醬油炸雞🍗可以揀6件或12件

果味突出,反而酒味不太濃好適合女士飲 🥳🥳

2023-11-02 36 瀏覽
呢間食炸雞同Pizza嘅餐廳想食好耐了,今次終於有機會食下啦😍大推介pizza韓式海陸 regular $163 10吋香辣蝦,韓式烤肉,香辣薯角,蘑菇,青椒,辣椒碎,牧場醬酸忌廉醬,馬蘇里拉芝士,意大利香芹,紫洋蔥牧場醬底Marumaru嘅薄餅最近成為左小編嘅最愛,因為佢哋嘅配料非常創新,但味道一啲都唔會覺得奇怪,仲非常好食。呢款薄餅配料主要為蝦同埋韓國烤肉,蝦肉非常彈牙,韓國烤肉比想像中更出色,本身烤肉有調味,而且入邊有肥豬肉,所以咬落爆汁令到薄餅完全唔會乾,而且味道濃郁加埋蘑菇青椒,辣椒碎等等嘅配料,口感味道都非常衝擊。小編非常推薦!半半炸雞 $223 12件黎到呢度各種各樣唔同口味嘅炸雞眼花撩亂,半半炸雞就可以解決選擇困難症嘅各位!今次小編揀咗香蒜口味同埋蜂蜜口味嘅炸雞香蒜口味嘅甜甜地帶鹹唔會掩蓋炸雞嘅味道,亦都有少少類似芝士粉嘅口感,幾新鮮!二蜂蜜口味就係韓式炸雞嘅標配蜂蜜嘅口味,令到食炸雞唔會咁油膩!而呢度嘅炸雞炸皮非常薄卜卜脆嘅口感,令人欲罷不能!Pineapple flora iced tea $48呢杯係幾清新嘅特飲,菠蘿檸檬薄荷為主體嘅飲品,無論係食薄餅或者食炸雞

韓式海陸 regular $163 10吋
香辣蝦,韓式烤肉,香辣薯角,蘑菇,青椒,辣椒碎,牧場醬
酸忌廉醬,馬蘇里拉芝士,意大利香芹,紫洋蔥
牧場醬底

半半炸雞 $223 12件

Pineapple flora iced tea $48
呢杯係幾清新嘅特飲,菠蘿檸檬薄荷為主體嘅飲品,無論係食薄餅或者食炸雞飲完呢杯都可以大大減輕大家嘅油膩,咁又唔會太甜,飲完又可以繼續作戰!
2023-11-02 26 瀏覽
屋企有人生日,約埋去屯門市廣場呢間新開張Pizza店一齊慶祝一早訂咗位我哋早咗嚟,你都唔係太多人,但好快已經滿座,好在訂了位食物方面原來佢哋除咗Pizza仲有好多唔同嘅炸雞同埋小食飲品都好似唔錯我哋每樣都選擇咗少少食咗一個咖喱炸雞呢個價呢份好香配埋炸雞估唔到咁好食雞肉好亂滑好香脆鍾意香口嘢嘅一定鍾意食呢個另外叫咗一款意粉啲歌,估唔到佢哋意粉都唔錯出到嚟溫度啱啱好,唔會有味精感覺,真係真材實料好我同屋企人都好鍾意食佢哋飲品選擇都好多,我就鍾意呢個ICe tea,簡單得來又解渴食完咁多油膩嘢背一杯解喝飲品最好不過啦

2023-11-01 28 瀏覽
我最近到訪了屯門的Pizza Maru,我對他們的餐點留下了深刻的印象。首先,我品嚐了他們的泡菜海灣芝加哥薄餅。這款薄餅的芝心煙韌,內裡柔軟,配上香濃的芝士和微辣的泡菜,口感非常出色。接著,我嚐了韓式海鮮炒年糕,這道菜的年糕炒得剛好有嚼勁,搭配豐富的青口味道,味道鮮美。而他們的半半炸雞更是令我驚艷,蜂蜜芝士炸雞和甜辣炸雞各有特色,外酥內嫩,配上多種口味的沾醬,真是美味十足。至於炸魷魚圈和炸章魚仔,它們的外皮酥脆,內裡鮮嫩多汁,非常開胃。最後,他們的芒果西柚梳打和菠蘿梳打給了我一個清新的口感,非常適合解渴。總的來說,Pizza Maru的菜品種類豐富,味道出眾,絕對值得一試。

2023-10-25
2023-10-31 21 瀏覽
今晚去屯門市廣場新開嘅Pizza Maru分店食拉絲Pizza,每次一鏟起就有超強拉絲效果,小朋友見到一定嘩嘩聲,雙倍嘅馬蘇里拉芝士同巴馬臣芝士,配埋芝士條、糖霜、辣肉腸、番茄等材料口感非常豐富,Pizza麵團由12種天然穀物等製成煙煙韌韌,健康又滋味😍😋 呢度除左Pizza出色 外,蜂蜜牛油秘製炸雞都係必叫,熱辣辣炸雞,灑上honey butter蜂蜜粉,雞肉炸完仲可以嫩滑鬆脆,食過甘多韓式炸雞,呢間炸得最好味,用黎送啤酒一流🍺😍 ❤️Sun Tomato Chicago Pizza HK$217❤️蜂蜜牛油秘製炸雞 ~ HK$118/6pcs❤️韓國手工啤酒Joker ~ HK$87 屯門分店地方闊落,裝修雅緻,餐廳環境十分舒適,店員態度有禮,餐牌指示清晰,食物份量足,值得回味😍😋

❤️蜂蜜牛油秘製炸雞 ~ HK$118/6pcs
❤️韓國手工啤酒Joker ~ HK$87