2024-01-08 50 瀏覽
入去咁啱冇人有位原來佢有上層 動物友善餐廳叫咗個 芝士漢堡邪惡之物 🤤加埋有薄薯片好脆卜卜係幾好食滑蛋叉燒牛角包唔係細細包 係大個 加上 滑蛋同叉燒勁多餡食完都好有飽感好食oreo cream牛角窩夫好邪惡甜又唔會超甜但食完好飽 latte & 波子汽水espresso好飲 波子汽水espresso好特別 唔會伏 係幾得意幾特別
入去咁啱冇人有位

好飲
波子汽水espresso好特別
唔會伏 係幾得意幾特別
2023-11-24 122 瀏覽
之前見到個門面係我最我嘅藍色就心心眼~今日有時間入去打卡~好多藍色野~ 💙原來佢仲係間寵物cafe~🔹香濃蜆肉意粉🔹 用左個藍色陶瓷兜上枱,靚~蜆肉都幾多,啲白汁掛哂喺意粉到,同都幾濃味~唔錯~🔹鰻魚滑蛋牛角包🔹賣相又真係幾得~啲蛋好滑同會動L~好食指大動~牛角包又熱烘烘,超香~🔹Oreo & Cream牛角包窩夫🔹邪惡之極!Oreo加cream無得輸~牛角包窩夫做base,鹹甜交雜,好食~🔹Nutella香蕉牛角包窩夫🔹Nutella加香蕉又係絕配~食完好滿足~🔹熱Latte🔹藍色杯上!有拉花~心心眼~🔹凍Mocha🔹沖到好有layers,打卡一流~咖啡同朱古力比例好好,兩者嘅味道都感受到~
[大圍- 藍色cafe]

之前見到個門面係我最我嘅藍色就心心眼~
今日有時間入去打卡~
好多藍色野~ 💙
原來佢仲係間寵物cafe~

🔹香濃蜆肉意粉🔹
用左個藍色陶瓷兜上枱,靚~
蜆肉都幾多,
啲白汁掛哂喺意粉到,
同都幾濃味~
唔錯~

🔹鰻魚滑蛋牛角包🔹
賣相又真係幾得~
啲蛋好滑同會動L~
好食指大動~
牛角包又熱烘烘,
超香~

🔹Oreo & Cream牛角包窩夫🔹
邪惡之極!
Oreo加cream無得輸~
牛角包窩夫做base,
鹹甜交雜,好食~

🔹Nutella香蕉牛角包窩夫🔹
Nutella加香蕉又係絕配~
食完好滿足~

🔹熱Latte🔹
藍色杯上!
有拉花~
心心眼~

🔹凍Mocha🔹
沖到好有layers,
打卡一流~
咖啡同朱古力比例好好,
兩者嘅味道都感受到~
Paws Pantry Cafe (大圍)大圍積存街74-76號地下味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐食物推介:滑蛋鰻魚飯+鮮橙汁 $98,香蕉榛子醬牛角包窩夫 $43Paws Pantry Café其中一個賣點是可帶狗狗一起享用美食,狗狗可享用餐廳提供的零食及花生醬,同主人共享快樂時光!😄😄😄除能與狗狗同興外,餐廳的食物質素比一般食店亦是毫不遜色,甚至是過之而無不及!😍😍😍滑蛋鰻魚飯:鰻魚肉質嫩滑,夠厚身亦夠大件,滑蛋口感絲滑順口,鰻魚的香甜味與蛋液的濃郁相互融合,伴著米飯慢慢品嘗,味道一流!❤️❤️❤️鮮橙汁:口感清新、酸甜適中,味道自然,有濃厚的果香,邊食鰻魚飯邊喝橙汁,更覺滋味!👏🏻👏🏻👏🏻香蕉榛子醬牛角包窩夫:牛角包窩夫質地既鬆軟亦脆口,香蕉榛子醬口感濃郁,兩者配合下產生酥脆與綿密的對比,鬆脆的窩夫加上香甜的香蕉榛子醬,令人食到停唔到口!😋😋😋餐廳現正在做推廣優惠,凡follow + Po Story Tag 可享低至半價折扣,要試趁早!👍👍👍
Paws Pantry Cafe (大圍)

大圍積存街74-76號地下

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐

環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐

服務指數:⭐⭐⭐⭐

Paws Pantry Cafe👻大圍依間隱世cafe仲可以帶狗仔一齊入去除咗主人有得食狗狗都有唔少選擇真係weekend同狗狗出街既好地方😉.🔅咸牛肉滑蛋牛角包 HKD 58咸牛肉配牛角包都幾有趣好多咸牛肉真係啖啖都係牛角包有焗到脆熱辣辣上枱即食😛🔅是日精選pizza HKD 88佢地是日pizza係芝士parma ham pizza份量啱啱好批邊都脆加少少醬唔錯唔錯🔅烤棉花糖牛角包窩夫 HKD 43揀咗個窩夫甜品上面啲棉花糖好多再加埋朱古力醬成個配搭食到好開心🤭🔅Latte HKD 43🔅Americano HKD 40當然要試下佢地啲咖啡杯latte有狗仔拉花好打卡able好得意唔捨得飲Americano就啱哂我要吸收多啲咖啡因🤣🔅Mr Logan狗狗花生醬🔅天然風乾牛骨小食有帶狗狗佢地仲送咗啲小食添好有益既花生醬唔同味有唔同功效可以促進狗狗牙齒健康個風乾牛骨真係好吸引我隻狗真係超級興奮啱晒佢啲口味🤩.整體黎講:隱世cafe 狗狗最愛😋.🎈 Paws Pantry Cafe (大圍)大圍積存街74-76號地舖
Paws Pantry Cafe👻

我隻狗真係超級興奮
啱晒佢啲口味🤩
整體黎講:
隱世cafe 狗狗最愛😋
🎈 Paws Pantry Cafe (大圍)
大圍積存街74-76號地舖
2023-11-10 75 瀏覽
大圍寵物友善Cafe.假日中午到了大圍積存街的Paws Pantry Cafe吃午餐,餐廳採用半開放式裝修,開揚舒適。而且餐廳看似酒吧,但其實是寵物友善cafe,適合主人們攜帶自己愛犬一同用餐.餐廳提供了幾款主食,包括了漢堡、意粉等。另外亦有自家牛角包和Croffles等輕食。當然亦少不了適合寵物吃的食物.◽️香濃蜆肉意粉 $88蜆肉份量不少且不帶腥味;意粉軟度適中,再加入大量牛油和蒜蓉香炒,幾掛汁.◽️黑松露醬流心芝士漢堡包 $98漢堡包外層烘得香脆軟熟,黑松露醬汁味道幾濃郁,再配上香煎過的漢堡扒和溶化了的芝士,十分惹味適合重口味人士;配菜方面有厚切薯片,香脆可口.◽️Apple Juice $35蘋果味道濃郁,酸中帶甜。.◽️Hot Breakfast Tea $45茶味偏濃,不會太苦澀。.如果鍾意我嘅𝐏𝐨𝐬𝐭 (˶ˊᵕˋ˵)希望你可以𝐅𝐨𝐥𝐥𝐨𝐰我@fibee3b
大圍寵物友善Cafe
◽️香濃蜆肉意粉 $88

蜆肉份量不少且不帶腥味;
意粉軟度適中,再加入大量牛油和蒜蓉香炒,幾掛汁
◽️黑松露醬流心芝士漢堡包 $98

配菜方面有厚切薯片,香脆可口
◽️Apple Juice $35

蘋果味道濃郁,酸中帶甜。
◽️Hot Breakfast Tea $45

茶味偏濃,不會太苦澀。
今日去完車公廟, 去大圍搵間咖啡店食午餐, 新開既商場太多人, 呢度比較靜啲, 冇咁嘈,可以靜靜地享受咖啡. *鰻魚滑蛋牛角包呢個有驚喜, 多數食開係日式鰻魚滑蛋飯, 而家黎個fusion, 變左係牛角包, 滑蛋滑, 鰻魚美味肥大, 加埋鬆脆既牛角包, 三樣一齊食, 出奇地夾, 好食*咸牛肉滑蛋牛角包呢份咸牛肉夠味份量多, 同滑蛋依然係絕配, 配搭埋鬆脆牛角包, 都好味* MOCHA (熱)不得不讚一讚咖啡上的拉花, 好靚, 多數出面咖啡店都係心或者係花, 呢度有啲特別, 朱古力咖啡唔錯*AFFOGATO 配雲尼拿雪糕熱熱的濃郁咖啡倒入冰凍的雪糕入面, 再一齊筆黎食, 冷熱交融, 甜中帶苦呢度都好歡迎狗狗一齊進餐, 可以去樓上坐, 一齊HAPPY MEAL~
*鰻魚滑蛋牛角包

*咸牛肉滑蛋牛角包

* MOCHA (熱)
*AFFOGATO 配雲尼拿雪糕
2023-10-28
今日去大圍買貓貓仔啲零食,順便係附近搵咗一間動物餐廳食下午茶!👍🏻意式蕃茄肉醬意粉雖然係下午茶,但係都無阻我吸食澱粉質!呢一個肉醬意粉價錢唔算好貴,蕃茄味香濃,肉醬都幾多!👍🏻香蕉榛子醬牛角包窩夫🧇香蕉同榛子醬一定係絕配嘅首選,牛角包窩夫牛油味好香,香蕉排得整齊,食落香滑軟甜,榛子醬帶點顆粒感~👍🏻鹹牛肉滑蛋牛角包份量完全係超乎想像,滑蛋炒得嫩滑,加上鹹牛肉嘅鹹香互相輝映,入口令人滿足。👍🏻Cappuccino • Mocha一上枱完全俾佢個拉花所吸引,好大隻龍貓拉得相對細膩,入口奶味好香,啡味香醇;Mocha 喺奶泡上更加上朱古力醬,賣相吸引。💡呢一間Pet Friendly餐廳,稍後更加會推出更多俾毛孩嘅食品。▫️而家只要follow + Po story ,即刻可以獲得一個埋單抽獎券,最高有半價添!

👍🏻意式蕃茄肉醬意粉

👍🏻香蕉榛子醬牛角包窩夫🧇

👍🏻鹹牛肉滑蛋牛角包

👍🏻Cappuccino • Mocha

2023-10-25 53 瀏覽
今日去咗食呢間Cafe,得知原來係狗狗Cafe下次我會帶埋寵物過嚟🥰我份人好難食飽嘅,點知叉燒勁多唔係得幾塊🥹滑蛋又大大份真係飽到嘔😮‍💨❤️‍🔥依家慢慢入秋開咗趟門超舒服,佢哋嘅社交媒體網站都見到好多好靚嘅打卡相,然後見到隔籬枱狗狗有餐廳請食嘅狗仔花生醬同埋澳洲風乾小食,真係好有愛🥹💓下次一定會再嚟過✨
下次一定會再嚟過✨
2023-04-28 647 瀏覽
成日去大圍嘅我,今日又一個人去搵新餐廳,上網見到有間藍色靚裝修,好似去咗中環區嘅高級餐廳,而且亦都係🐕‍🦺寵物友善餐廳,所以都想去望下。 平日下午lunch time 去,竟然冇人,可能天雨關係🤔 。Cafe 開11am,Weekday有Lunch set 、Tea set、寵物餐牌。(餐廳有牛角包🥐、窩夫、漢堡包、pizza、意粉) 一個「香濃蜆肉意粉🍝」$88(香濃醬汁加上蜆肉配上意粉)好食👍🏻 + $10 可以點個 「Affogato 🍨☕️」 (周圍試Affogato 嘅我,呢間當熱expresso 倒入時,第一啖味道酸酸地,凍後味道轉甜,混合Vanilla 雪糕,帶點焦糖味)😋好味道😋 另外,🐕‍🦺寵物食物,全部自家製,因為老闆自己都有幾隻愛犬(就係餐廳招牌隻狗仔🐶)

Affogato
2023-04-25
Affogato
2023-03-25 572 瀏覽
-野凍既,叫1個意粉,1個漢堡包,1個pizza-蜆肉意粉話因為d蜆肉係急凍既所以凍😂-漢堡包凍但個味算ok-pizza似係數字屋急凍pizza 但成百蚊無言…….不可一不可再
-野凍既,叫1個意粉,1個漢堡包,1個pizza
-蜆肉意粉話因為d蜆肉係急凍既所以凍😂
-漢堡包凍但個味算ok
-pizza似係數字屋急凍pizza 但成百蚊

無言…….不可一不可再
餐廳:Paws Pantry Cafe (大圍)地址:大圍積存街74-76號地下大圍呢間新開咗接近兩個月嘅Paws Pantry Cafe @pawspantryhk 喺一間Pet Friendly Cafe☕️,開星期二至日嘅10am至5pm。老闆嘅狗狗Logan仲成為咗Cafe嘅店長同生招牌,不定期喺店入面招呼大家🐶,唔知你又有無緣見到店長一面呢🤪Cafe主打各款輕食:牛角包🥐、Bagel🥯、Croffle,仲有幾款主食同啱晒毛孩嘅Pets Menu,當中毛孩必試嘅有Cafe老闆自家品牌Mr. LOGAN嘅三款無化學色素花生醬啦🥜。而去得Cafe當然唔少得打卡必嗌嘅靚靚拉花咖啡啦😍✝️Pizza Of The Day $78是日嘅薄餅喺辣肉腸芝士番茄Pizza🍕,份量喺一人size,分開咗四件,即叫即烤焗🔥,上枱嗰陣仲聽到啲芝士同辣肉腸被高溫烤到「滋滋」聲💥。雖然拎上手唔喺好有拉芝效果🧀,不過香脆嘅Pizza底配埋各種餡料食落都已經夠晒經典滋味😋✝️鰻魚滑蛋牛角包 $78巨型牛角包夾住大大份炒滑蛋,份量多到滿瀉👏,就咁食會大份得濟會食到有啲論盡,切開一份份細細啖放入口就啱晒。面頭放上兩件
餐廳:Paws Pantry Cafe (大圍)
地址:大圍積存街74-76號地下

✝️Pizza Of The Day $78

✝️鰻魚滑蛋牛角包 $78
面頭放上兩件鹹香厚肉嘅鰻魚,加上底層嘅蛋黃醬,酥香牛角包同其他食材嘅口感交錯,好食到令人食唔停口😽

✝️Tea Set $68
下午2:30pm至5pm可以叫呢個Tea Set,可以任揀餐牌上面一款牛角包窩夫同一杯飲品,凍飲就另外加$2,計返散叫條數都平唔少👍。
Croffle揀咗香蕉榛子醬牛角包窩夫🧇,先喺碟上擠上朱古力醬,再喺牛角包窩夫上面搽上厚厚嘅榛子醬🌰,放埋香蕉切片喺面🍌,
睇落都已經夠晒吸引,雖然食落會有少少溜🤏,不過鍾意甜嘢或者Nutella愛好者一定抗拒唔到😎

兩杯咖啡Flat White同Cappuccino($43)有超靚拉花🤩,
一杯喺海馬而另一杯喺龍貓,真喺相當Cute同似模似樣,值得一讚🥰
2023-03-22
2023-03-21 465 瀏覽
經朋友介紹下嚟到大圍呢一間日與夜大不同嘅Cafe.日頭係cafe,夜晚係酒吧.採半開放式的裝修令人放鬆,價錢親民,兩位店員都非常親切有禮 餐廳提供輕食,咖啡,茶飲品和甜品兩款牛角包外層酥皮勁脆,非常足料,勁多滑蛋。鰻魚滑蛋牛角包這配搭勁有驚喜,最滿足係每一啖都有肥美嘅鰻魚加鬆脆嘅牛角包入口中,滑蛋係食極都食唔完,勁爆。 香濃蜆肉意粉蜆肉份量都唔少,乾淨啖啖肉,配搭這個軟淋適中嘅意粉, 醬汁濃郁但唔係油膩,又清碟Dirty 奶嘅溫度控制得很好,做到分層效果,咖啡有質素,品嚐到Espresso與奶嘅強烈對比。Latte好幸運呀!可能我帶住狗仔一齊,有狗狗圖案拉花呀!咖啡都好滑溜雞蛋仔配紅莓味骨骼花生醬Cafe仲 非常歡迎毛孩,有寵物雞蛋仔提供,可以選適合看毛孩口味的花生醬呢

經朋友介紹下嚟到大圍呢一間日與夜大不同嘅Cafe.

日頭係cafe,夜晚係酒吧.

採半開放式的裝修令人放鬆,價錢親民,兩位店員都非常親切有禮

餐廳提供輕食,咖啡,茶飲品和甜品

兩款牛角包外層酥皮勁脆,非常足料,勁多滑蛋。

鰻魚滑蛋牛角包

Dirty
奶嘅溫度控制得很好,做到分層效果,
咖啡有質素,品嚐到Espresso與奶嘅強烈對比。

Latte
好幸運呀!
可能我帶住狗仔一齊,有狗狗圖案拉花呀
!咖啡都好滑溜

雞蛋仔配紅莓味骨骼花生醬

大圍新開寵物cafe! 未坐入去已經見到其他狗狗哩度除左有意粉,窩夫,牛角包外,仲有俾狗狗食嘅雞蛋仔佢個雞蛋仔仲配埋個花生醬上,都係俾狗狗食咖,佢食得好滋味!哩度食物定價一啲都唔貴,款式都幾多,有甜品有主食,嗌多幾款都得嗰日我同佢都好肚餓,所以一人嗌左一碟意粉,大大碟,又熱辣辣,好味最後嗌埋個Smore 嘅 croffles,真係好正,個餅脆,再夾埋啲熱嘅朱古力醬同棉花糖,真係好回味得閒會再黎,好多其他狗玩
大圍新開寵物cafe! 未坐入去已經見到其他狗狗

哩度除左有意粉,窩夫,牛角包外,仲有俾狗狗食嘅雞蛋仔

佢個雞蛋仔仲配埋個花生醬上,都係俾狗狗食咖,佢食得好滋味!

得閒會再黎,好多其他狗玩
2023-03-15 187 瀏覽
各位主子又多一個新地方可以去喇呢度仲有狗狗專屬Menu🐾3款有唔同健康功效既花生醬配雞蛋仔Cafe主打輕食 有牛角包、Croffle、Bagel、意粉等✎滑蛋叉燒牛角包 $68呢個中西合璧既牛角包出奇地好食叉燒粒肥瘦均勻 超級多滑蛋 牛角包仲有牛油香 外脆內軟 真係可以一試夏威夷風情貝果 $48Bagel包體㩒落係有回彈 口感飽滿餡料就有茄醬 火腿 菠蘿 等 好豐富包面仲有烤過既芝士 好似食緊Pizza咁香濃蜆肉意粉 $78意粉唔會太重口味 味道正常份量都唔少 蜆肉又唔會好細粒香蕉榛子醬牛角包窩夫 $43甜品就有Croffle 香蕉榛子醬呢個配搭係無敵Croffle好脆 滿滿既榛子醬真係夠哂邪惡呢個價錢超級抵食🤤Iced Chocolate $37唔會太甜 朱古力味比較重 加左奶之後更加滑 漸變既效果好靚Latte $43 咖啡飲落好滑 奶既比例比較多 拉花都好靚呀不過我見到人地有貓仔狗仔既拉花希望下次去我都可以遇到啦🙆🏻‍♀️
各位主子又多一個新地方可以去喇

咖啡飲落好滑 奶既比例比較多 拉花都好靚呀
不過我見到人地有貓仔狗仔既拉花
希望下次去我都可以遇到啦🙆🏻‍♀️
2023-03-08 187 瀏覽
📍 Paws Pantry Cafe (大圍)大圍積存街74-76號地下去大圍踩完單車,見到附近有間新開嘅Cafe,有試業優惠,$88就有嘢食同咖啡勁吸引!✨✨✨抵食之餘,呢到仲要有狗狗餐🐶🐶各位愛狗之人記得帶狗狗黎一齊嘆☕️☕️☕️Lunch set👉 鰻魚滑蛋牛角包💰$88😋😋😋😋.2/5鰻魚同滑蛋味道都好夾,鰻魚肥美,無平時既鰻魚汁咁濃烈,食落比平時既淡一點,我幾鍾意 💓💓 而且炒蛋勁滑,牛角包好鬆脆。好好食😋😋而且好足料,係食到尾都仲有餡😆😆😆✨Ice americano 簡單而且充滿濃厚咖啡香氣,先甘後微果香。Lunch set 👉 滑蛋叉燒牛角包💰$88😋😋😋😋.2/5叉燒蛋又係無得輸,香濃蛋味而且炒得滑溜上面,厚切叉燒好香蜜糖味。質素同想像中一樣高😋😋面頭仲有少少香蔥食落更香口。佢個牛角包切得好深,所以一樣爆曬餡😆😆😆Flat white☕️個拉花好可愛✨✨ 比想像中大杯,係我鍾意嘅nutty味度,個泡泡打得好挺身,飲咗一半都仲喺度💓Lunch set👉香濃蜆肉意粉💰$88😋😋😋😋.2/5蜆肉細細隻,無殼,入口好鮮甜美味,爽口,意粉🍝彈牙,軟硬適中 ,!好香蒜蓉味 非常之惹味 😋
📍 Paws Pantry Cafe (大圍)
大圍積存街74-76號地下

👉 鰻魚滑蛋牛角包
✨Ice americano
簡單而且充滿濃厚咖啡香氣,先甘後微果香。

👉 滑蛋叉燒牛角包
Flat white☕️

👉香濃蜆肉意粉
😋😋😋😋.2/5
蜆肉細細隻,無殼,入口好鮮甜美味,爽口,意粉🍝彈牙,軟硬適中 ,!好香蒜蓉味 非常之惹味 😋😋
✨ AFFOGATO
呢杯Affogato打卡一流。咖啡味道唔會過酸,雪糕充滿Vanilla味。一啖雪糕,一啖咖啡絕對係一種享受。再攪勻黎飲,成杯咖啡口感即刻濃厚左好多,好creamy !

Lunch set $20加配額外一款牛角包窩夫!
✨ Nutella & Banana,香蕉榛子醬牛角包窩
😋😋😋😋.5/5
即叫即製需小小時間,外脆内酥的牛角包窩夫奶油味好濃郁,配上濃厚榛子醬和新鮮香蕉,簡直完美!

回頭: yesYesyes!!😆😆呢到個staff好有heart,即使係得一個人都冇Hea我哋😆😆食物都仲係咁有質素,而且仲可以帶狗狗🐶同埋有食物提供俾狗仔!

#kermit食在大圍
##kermitpetfriedly