黑糖包+磨菇湯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻黑糖包真係好好味,未黎過之前已經知道呢知黑糖包好出名,估唔到真係咁好食😹😹未食之前都已經好期待,即刻擺左一陣未食仲會熱緊,如果一落枱就食應該會更加好味🤣湯就係磨菇湯,都會有d細細粒既菇係入邊,料同湯既比例都正常,簡單黎講就係好食😹拼盤👍🏻👍🏻👍🏻有3樣野,但係會覺得係偏鹹,食一啖就要飲幾啖水先得😅但係食物本身係ok既,如果無咁鹹應該會好d😙帶子燴飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻燴飯幾好味,但應該要share食先食,因為會比較濟🤣味道都可以,帶子有3粒share食都夠🤣雞薄餅+薯口👍🏻👍🏻👍🏻呢個味道就一般,入邊有芝士夠雞,但係雞既比例真係好小😂😂一塊得1粒雞,就唔係好食到😅似係芝士薄餅多d😂我地3個人食左3樣,total 430左右,都ok既🤣lunch time都要等位大概半個鐘左右,可以接受😜
黑糖包+磨菇湯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
拼盤👍🏻👍🏻👍🏻
帶子燴飯👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
雞薄餅+薯口👍🏻👍🏻👍🏻
2021-09-11
2021-08-23 750 瀏覽
同屋企人慶祝生日!諗起屋企人好鍾意食牛扒,所以就帶咗佢嚟呢間outback!!☺️☺️呢度嘅牛扒真係每一次都會食得好滿足!起碼唔會失望!同埋前菜嘅黑糖麵包每一次都會食晒!好有特色!叫咗一份肉眼,呢個肉眼嘅肉質好好,而且仲係好Juice好多肉汁!!推介推介
2021-08-21 817 瀏覽
今晚打去 屯門鋪嗌過外賣好似俾人鬧咁,又不耐煩,叫我自己去OpenRice咁,大聲咁同你講仲有啲咩可以幫到你呀,(講咗幾次)同有禮貌咁講粗口冇分別🤦🏻‍♂️唔知係培訓唔夠吖定係嗰日唔夠人,銅鑼灣分店我印象中食咗10幾年都真係幾好服務!培訓唔到員工不如唔好開咁多間分店!開咗嘅麻煩基本服務都要有,如果冇嘅最少唔好鬧啲客人🤦🏻‍♂️啲產品雖然唔係貴,定係因為外賣自取平少少,就可以降低服務態度晦氣啲客人!咁不如收返正價仲好過啦,真係茶餐廳嗌外賣仲好過你哋
好高興今日同一位好欣賞的長輩吃飯,他分享不少人生經歷給我們,令我們獲益良多。或許去到呢一代,年青人真係越來越少機會,真係好需要前輩提拔指點,所以今日可以同佢嚟食牛扒感覺有幸!呢間牛扒餐廳大家都認識,午餐大概98至二百幾蚊,如果要食牛扒就要二百幾蚊,豐儉由人!不過原來呢度嘅汽水係無限添加的,都唔錯!而且員工10分有禮貌,我都會主動來收拾枱面上嘅嘢!我哋每人做咗一份牛扒,再加多一個飯,牛扒質素唔錯,不過略嫌細塊!

不過原來呢度嘅汽水係無限添加的,都唔錯!

而且員工10分有禮貌,我都會主動來收拾枱面上嘅嘢!

2021-06-09 1534 瀏覽
經過Outback就入左去食.叫左一個沙律,一份牛扒,一份蟹肉蘑菇,加上餐湯、配菜同埋出晒名嘅黑糖麵包,真係超級豐富!.黑糖麵包依然係同一個味道,少少甜再配上佢哋獨家嘅牛油cream,真係非常好食.沙律嘅蝦好食,調味,但啲菜有少少唔爽脆,麵包非常脆,整體而言好食。.牛扒跟雜菜同焗薯,各款都好食,牛扒唔會韌唔會老,焗薯配酸忌廉亦有驚喜!.反而蟹肉蘑菇就麻麻,有啲失望,整體都偏酸,無蟹肉味道.整體環境闊落,特別係閒日唔多人,坐得舒服,服務員亦有禮主動
經過Outback就入左去食

沙律嘅蝦好食,調味
,但啲菜有少少唔爽脆,麵包非常脆,整體而言好食。

反而蟹肉蘑菇就麻麻,有啲失望,整體都偏酸,無蟹肉味道

整體環境闊落,特別係閒日唔多人,坐得舒服,服務員亦有禮主動

2021-05-18 1449 瀏覽
Outback扒房既質素一向都有保證,響小編眼中佢同Mr. Steak既質素都係不相伯仲,真係好視乎自己身處所在地既選擇邊間。響屯門市廣場既西餐扒房,相信都係以Outback最為出名。響2樓既中庭行入少少,由Uniqlo望過去,離遠就會好輕易咁見到Outback大大既招牌響門口。可能已經下午1點半既時間,所以人流上比較少而不需排隊即可入座。入座前都見到是日午餐餐單,有平有貴,視乎大家預算及希望食到扒類既質素而定。 本身每個午餐都包括大受歡迎而免費既黑糖麵包﹑是日餐湯﹑飲品。近排比較少食扒房關係,都係忍唔住點了澳洲MB3+和牛西冷牛扒,雖然價錢較貴但和牛西冷應該都值得既。10安士既牛扒上碟時仍然保持住佢既肉汁,切出黎幾乎無任何筋脈,令小編食起黎好舒服。而和牛西冷比較幼滑既一面亦可以因應5成熟,保持牛肉原本既鮮肉感而品嘗到。同時薯條剛巧係新鮮炸既一批,所以香脆得黎好滿足!服務方面可能Outback非常重視,故此經常都會有唔少員工經過自己張枱送餐﹑執枱﹑討論公事等,最緊要有需要而舉手個刻都會即刻有人走到枱前詢問,響今次用餐既體驗上都係深刻既。

澳洲MB3+和牛西冷牛扒
澳洲MB3+和牛西冷牛扒

題外話/補充資料: 之前登記為Outback VIP會員,故此可以9折優惠(即免加一)
2021-05-14
2021-05-15 811 瀏覽
等個外賣都等成40分鐘,問左幾次都係叫我等下,CLS,本身你個價格都唔係咁合理,仲要等個外賣自取都40分鐘,如果我排堂食都入左去食緊啦!會唔會有小小過分呀⋯⋯大佬
外賣自取
2021-05-04 1186 瀏覽
吃了咁多年,Outback一向水準都是保持到。這次點了一個二人餐(滙豐信用卡有優惠),再另加些其他食物。慣常動作,一坐低就會上黑糖包先,已經急不及待馬上切開分食,而且點好餐後,再添加多個黑糖包。麵包是微暖的,鬆軟口感配上雪白的牛油,正!是日餐湯是蘑菇忌廉湯,非常濃厚的蘑菇味道,creamy!洋蔥花球是每次必叫的菜色,是另外加的,洋蔥花配上奇妙醬,香香脆脆,非常惹味。這個蟹肉釀蘑菇,蟹肉絲加上多汁的蘑菇,香上加香,值得推介。再來是餐的沙律,菜都很新鮮,配上沙律醬同吃,很清新。主菜是豬肋骨+烤春雞半隻,豬肋骨很淋入味,輕輕一咬就骨肉分離,春雞肉質嫩滑,薯條也是即炸。再來是意大利飯配煙肉帶子卷串,帶子煎得嫩滑配上煙肉的焦香,意大利飯煙韌有口感。另外叫了幾杯飲品,汽水,凍檸檬茶都是可以無限refill的,食得暢快,飲也暢快,埋單折扣優惠後800蚊唔洗。
吃了咁多年,Outback一向水準都是保持到。
這次點了一個二人餐(滙豐信用卡有優惠),再另加些其他食物。

蘑菇湯

是日餐湯是蘑菇忌廉湯,非常濃厚的蘑菇味道,creamy!
特製洋蔥花球

蟹肉釀蘑菇

這個蟹肉釀蘑菇,蟹肉絲加上多汁的蘑菇,香上加香,值得推介。
沙律

再來是餐的沙律,菜都很新鮮,配上沙律醬同吃,很清新。
豬肋骨燒春雞伴薯條

煙肉卷帶子意大利飯

蘑菇湯
特製洋蔥花球
蟹肉釀蘑菇
豬肋骨燒春雞伴薯條
煙肉卷帶子意大利飯
首先講既係OUTBACK 特色, 係主菜未到前, 送上黑糖包, 呢個係我至愛, 完全食唔停, 包身夠軟又夠熱,再加忌廉芝士,今日係媽媽生日, 我地一行四人叫左 圖3 既斧頭扒SET,個SET抵食, 有 牛扒、餐湯、主食、沙律...真係好飽😥好彩阿哥有指定信用卡仲平幾百蚊, 大家記得留意下!!!!!最後無叫到野飲, 仲飽到要打包返屋企先得, 總括黎講: 服務好, 食物質素好
今日係媽媽生日, 我地一行四人叫左 圖3 既斧頭扒SET,
個SET抵食, 有 牛扒、餐湯、主食、沙律...真係好飽😥
好彩阿哥有指定信用卡仲平幾百蚊, 大家記得留意下!!!!!
最後無叫到野飲, 仲飽到要打包返屋企先得,
總括黎講: 服務好, 食物質素好
2021-04-14
2021-04-08 819 瀏覽
最近朋友生日,係左諗右諗之下,經過outback門口,見到Menu做緊美國頂級斧頭扒,而且匯豐信用卡仲有折扣優惠,所以壽星女決定去outback食一坐低叫完嘢食之後,侍應奉上暖暖嘅黑糖餐包,個黑糖餐包係每次去outback必食既,次次都起碼同班朋友order三至四條先夠喉,人哋唔知以為我哋好餓,但實情佢個包同埋牛油真係好吸引,而且黑糖餐包外賣收費只係$10,買返屋企當早餐食都抵美國頂級斧頭扒套餐 $1620(適合四至五個食)是日餐湯粟米忌廉湯,忌廉配粟米令到個湯好甜,好滑好好飲公司沙律沙律好新鮮,配上醬汁好吸引燒美國帶子煙肉燴飯燒帶子好大粒,有三大粒,而且燴飯整得好入味,食落仲有輕微嘅辣味,好開胃,而且佢個白汁唔會整得好膩35oz燒美國頂級斧頭扒 (1kg)成晚嘅主角,黎到嘅時候我哋都嘩一聲,好大份,職員用車仔上,然後即場喺我哋面前切斧頭扒,我哋斧頭扒order左五成熟,切開之後真係五成熟,切完見到斧頭扒入邊有粉嫩既顏色,肉質好鬆軟,而且食落好Juice燒肋骨雞鎚芝士薯條拼盤燒豬肋骨好惹味,雞鎚炸得好脆,唔會好粉既感覺,薯條炸得香脆可口燒雞肉芝士夾餅夾餅都夾雜住唔少既雞肉連芝士,再加埋

美國頂級斧頭扒套餐 $1620
(適合四至五個食)

是日餐湯

粟米忌廉湯,忌廉配粟米令到個湯好甜,好滑好好飲

公司沙律

沙律好新鮮,配上醬汁好吸引

燒美國帶子煙肉燴飯

35oz燒美國頂級斧頭扒 (1kg)

燒肋骨雞鎚芝士薯條拼盤

燒雞肉芝士夾餅
夾餅都夾雜住唔少既雞肉連芝士,再加埋個甜甜地嘅醬汁,內裏嘅餡好豐富,但味道我認為一般,唔係我喜歡嘅味道

飲品七折

芒果沙冰,沙冰打得夠碎,而且芒果漿都落得夠多,所以令到沙冰好重芒果味唔會好淡,係好有誠意嘅
2021-03-17
生日
  • 黑糖麵包
2021-03-27 549 瀏覽
店内空间很大,座位与座位之间隔得比较远,坐得很舒适,食物方面,人多的话,建议点套餐,抵食,点了个4-5人套餐,1600左右,含有战斧牛排,战斧牛排单点要1000多,又大份,肉质很嫩,洋葱圈炸得很漂亮,像一朵花,不过吃不完,太多,总体比较推荐高质
2021-03-22 501 瀏覽
門口個侍應態度好差,逼人一定要裝安心上路,掃完仲要俾佢過目,手機係個人物品私隱黎點解要俾你check,警察都要有文件先可以檢查喇你邊位?另一班人其他人掃左,有一個話手機冇位再裝app,嘈左幾句先俾人寫紙字,原來有紙仔可以寫咁點解要逼人一定裝app?食物幾好都唔會再黎。blacklist
食物幾好都唔會再黎。blacklist
2021-03-21
2021-02-17 658 瀏覽
西式團年飯+情人節初體驗叫左炸蘑菇、芝士薯條、小食拼盤同大蝦炒飯最欣賞係拼盤,一次過可以食到ribs同炸雞翼,最好味個個就係呢個。連埋餐湯、飲品每人先百幾蚊,順便慶祝埋情人節
西式團年飯+情人節初體驗
叫左炸蘑菇、芝士薯條、小食拼盤同大蝦炒飯
連埋餐湯、飲品每人先百幾蚊,順便慶祝埋情人節
2020-12-29 826 瀏覽
我中意食西餐架。未生小朋友前都已經好中意去呢間餐廳佢啲扒同配菜: 甜薯,超好味不過依家疫情無得食晚餐,我地轉下午茶時間去, 亦都係軒軒晞晞第一次同我地去食呢間兒童餐餐牌 ,後面已經係可以俾小朋友畫畫嘅畫紙,仲附送四支小蠟筆叫set已包括餐湯,好好飲,夠濃郁黑糖麵包, 每次食都好好味, 唔夠食仲可以無限refill炸洋蔥圈: 好熱氣, 但又令人好難抗拒 起碼三至四人分食會比較好。The Outback Cheeseburger :落單時可以叫幫忙切半上share開。塊肉好厚好 juicy。香草蕃茄海鮮意粉:主要叫俾兩兄弟食,蕃茄味嘅意粉通常都好隱陣。除左蝦,青口都有成三隻。如果有得食dinner,推薦: 芝士白汁燒蝦闊麵,微微辣得黎好吸引最後仲有杯餐飲,都係普通coffee or tea 個類。夜晚可以嘆番杯 cocktails,沖得好飲架,推薦!
我中意食西餐架。
未生小朋友前都已經好中意去呢間餐廳
佢啲扒同配菜: 甜薯,超好味

叫set已包括餐湯,好好飲,夠濃郁

黑糖麵包, 每次食都好好味, 唔夠食仲可以無限refill

塊肉好厚好 juicy。

最後仲有杯餐飲,都係普通coffee or tea 個類。
夜晚可以嘆番杯 cocktails,沖得好飲架,推薦!
2020-11-29
下午茶
2020-12-05 846 瀏覽
由於限聚令嘅關係,同朋友慶祝生日都要分開枱坐,不過由於疫情嘅關係本身應該爆滿嘅星期五晚上竟然唔會有空枱出現依間餐廳已經食過無數咁多次,水準就真係一時時有時幾好有試過咸,有時好少份量今次比我特別大嘅感覺並唔係食物非常之好,而係當中有兩位服務員嘅態度非常之好,所以要特登寫一篇文讚下佢哋首先由於限聚令嘅關係所以要分開兩張枱坐,所以有專登問一問店員嗰兩張枱嘅距離,佢哋都好有禮貌咁帶我去望一望實質嘅情況係點樣另外由於朋友生日嘅關係,問咗服務員介唔介意俾支蠟燭插去甜品上面,估唔到反應竟然非常之有禮貌,係一位着住西裝恤衫嘅後生男仔👍🏻👍🏻👍🏻服務態度非常之好,爽快同埋有禮貌另一位係照顧住我哋張枱嘅服務員,佢會主動收嘢同埋會主動浸水,非常之細心,都係一位男士嘅服務員,係12月4號星期五晚上大概6 7點,負責中間位置嘅服務員,非常之敬業多謝你二個俾我地一個愉快既晚上!有啲時候食物固然重要,個人認為服務態度絕對會影響成餐飯嘅感覺,明白都係依個疫情入面有好多餐廳都少咗好多生意,可能某啲餐廳都冇乜興趣再做生意所以態度非常差, 依間雖然人流唔太多,不過食物質素保持到一貫嘅水準加上服務態度非常之好,尤其是頭先我所

多謝你二個俾我地一個愉快既晚上!

有啲時候食物固然重要,個人認為服務態度絕對會影響成餐飯嘅感覺,明白都係依個疫情入面有好多餐廳都少咗好多生意,可能某啲餐廳都冇乜興趣再做生意所以態度非常差, 依間雖然人流唔太多,不過食物質素保持到一貫嘅水準加上服務態度非常之好,尤其是頭先我所講嘅兩個男士,希望疫情快啲過去,餐廳有番多d人,挨到落去!
  • 黑糖麵包
  • 芝士薯條