2024-01-20 442 瀏覽
🍝 今日去咗間好似唔錯嘅地方嘗鮮,開場已經係一個賞心悅目嘅黑椒乾炒叉燒意粉,鑊氣撲鼻,叉燒質感唔錯但係略嫌唔夠多,意粉啖啖都夠晒彈牙。嗰份日式咖哩吉列豬扒定食仲要講多幾句,先講呢個吉列豬扒啦,外脆內嫩,蜜汁!咖哩汁略微少咗啲,不過整體嚟講都算係掂嘅!🍛 同桌嘅朋友試咗下午茶套餐,叫咗個火腿蛋三文治,好明顯麵包烤得啱啱好,夾落去火腿同蛋都唔會嗌交,幾好食。☕ 飲品方面,凍檸蜜係我嘅心水選擇,酸酸甜甜正正好,飲完之後成個人都精神番咗好多!餐廳嘅環境同服務都算得上係巴閉,唔會太過拘謹。總括嚟講,係個幾適合朋友聚會嘅好地方,食物美味,份量都幾滿足。下次有機會仲想試下其他佢哋嘅招牌菜式。大家有空可以黎試下,唔洗太拘泥,輕鬆享受嘅!👍

2023-12-28 357 瀏覽
lunch包1份嘢食一杯嘢飲平日2個人11am唱到4pm煙三文魚沙律💲95好!大!份!好多沙律醬日式叉燒拉麵💲103整體ok 少少肥肉可接受 蛋係原隻上 份量都多食唔晒Staff態度都nice細房 廁所要出返去得2格好污糟🤨
lunch包1份嘢食一杯嘢飲
整體ok 少少肥肉可接受 蛋係原隻上 份量都多食唔晒
Staff態度都nice
細房 廁所要出返去得2格好污糟🤨
2023-09-29 545 瀏覽
最近逢星期三可以$99唱K,今次去嘅係佐敦分店,好耐冇去過K房嘅我印象中唱親K都係食頹飯,但原來而家啲嘢食質素又ok喎👍🏻。香煎雞扒-薯條(松露汁)($40)黃金時段加$40就食到一個正餐,價錢真係勁抵!個賣相已經令我好驚喜😍件雞煎得都幾香口,個皮有輕微脆面嘅感覺,雖然有啲油,但都係可接受範圍內~而雞肉都幾嫩滑,冇雪藏味,呢個價錢嚟講都物超所值!雞扒可以揀黑椒汁或者松露汁,我揀咗平時冇咁常見嘅松露汁,個汁比想像中稀少少,味道唔算好濃,但聞落都算香,同行朋友揀咗黑椒汁,個人覺得松露汁更值得一試!另外跟餐可以揀配飯/意粉/薯條,我就揀咗薯條,份量都好多,雖然一睇就係翻焗嘅冷藏薯條,但食落好夠脆,個人覺得比賣相更出色!配埋松露汁都幾好食,真係有松露薯條嘅感覺,就好似upgrade咗咁😂不過缺點同樣係偏油,如果擺耐咗就更加明顯~但講真晚市做呢個價錢真係無咩要求啦,整體都算好抵食。

。香煎雞扒-薯條(松露汁)($40)

香煎雞扒
香煎雞扒
2023-08-21 439 瀏覽
今時今日咁嘅服務實在太厲害喇!要薯條有熱辣辣粗薯條要蒸魚有即叫即蒸䱽魚要奶茶有好味港式奶茶3份午餐3份小食3杯飲品大唱3粒鐘Mirror埋單每位130,仲想點?
今時今日咁嘅服務實在太厲害喇!
要薯條有熱辣辣粗薯條
要蒸魚有即叫即蒸䱽魚
要奶茶有好味港式奶茶
即蒸䱽魚
即蒸䱽魚
🍴三文魚凱撒沙律 $93 另收加一 (7/10)沙律勁足料大份,佢有沙律菜,粟米,紅腰豆,洋蔥,有三大塊三文魚,沙律菜新鮮爽口,凱撒醬酸酸地幾唔錯,好開胃,仲有少少芝士粉嘅味道,幾香,三文魚唔喊,有少少煙燻嘅味道都幾唔錯!推薦指數: 7/10冇諗過唱K嘅食物都OK ,同埋呢個價錢可以唱到兩個半鐘都幾抵嘅!
🍴三文魚凱撒沙律 $93 另收加一 (7/10)

推薦指數: 7/10
2022-06-17 1548 瀏覽
星期六夜晚約咗班朋友去neway唱k,就咁嗌兩款主菜,出乎意料好食嘅扒!豬扒配薯條本身真係冇expect會有兩塊豬扒 仲要係好易咬口一啲都唔硬 同埋勁多薯條 炸得超脆 仲配埋啲沙律菜 仲要係有汁時 感覺都幾健康香煎雞扒配意粉完全冇諗過配意粉個意粉係蕃茄意粉 普遍以為佢係白烚嘅意粉 所以真係out of my expectation 當然雞扒同樣煎得 都好嫩滑 配埋黑椒汁味道真係唔錯 同時都有沙律菜嘅配搭真係完全想像唔到其實neway嘅食物都唔差 下次都要黎佐敦唱k😆

豬扒配薯條

香煎雞扒配意粉

真係完全想像唔到其實neway嘅食物都唔差
下次都要黎佐敦唱k😆

2021-09-14 1621 瀏覽
打電話問有冇位時 櫃檯姐姐講野又幾好服務態度 有疑問佢又好樂意解答😂非打手 但好欣賞啲人咁好service❤連入黎擺個餐嘅手勢媲美西餐廳嘅服務員 追求完美嘅佢轉番意粉向我先離開🤣。。。🦔👉香煎三文魚飯/意粉/薯菜估唔到又真係似模似樣🤩Neway都有啲咁高質嘅野食!意粉好普通咁撈埋啲蕃茄醬 但三文魚扒都煎得唔錯 魚片一塊塊 質感水平以上啦 沙律菜都比想像中新鮮🤣份量都唔少 落咗適量嘅胡麻醬 overall我係滿意嘅kekee。。。🦔👉麻辣台式牛肉麵一睇落紅紅嘅湯底伴隨嘅數條辣椒仔 我睇落就嚇親 frd子表示係辣油落多咗嚇唔到佢嘅!結果辛辣程度又真係可接受範圍 食得落口 係間唔中需要飲幾啖飲料解渴😂成碗麵擺盤都算精緻 牛肉好幾嚿擺係側邊 生菜都有幾片 同滿漢xx嗰啲公仔麵嘅宣傳照差唔多咁🤣。。。🦔👉美式雜扒餐睇個名以為係頹餐 估唔到份量多得黎都幾高汁✨肉雖多 但每一件都幾精緻 牛扒成塊薄得黎質感唔錯 比想像中更長 近右邊嘅豬排正常發揮係偏乾 其餘嘅香腸、漢堡扒 都比我想像中juicy 有認真煎過的👍(是廢話嗎xd 成份餐食落真係幾重口味😳大家唔好成日食頹餐做食肉獸呀 好彩沙律菜都比咗唔少😋

👉香煎三文魚飯/意粉/薯菜

👉麻辣台式牛肉麵

👉美式雜扒餐
睇個名以為係頹餐 估唔到份量多得黎都幾高汁✨肉雖多 但每一件都幾精緻 牛扒成塊薄得黎質感唔錯 比想像中更長 近右邊嘅豬排正常發揮係偏乾 其餘嘅香腸、漢堡扒 都比我想像中juicy 有認真煎過的👍(是廢話嗎xd 成份餐食落真係幾重口味😳大家唔好成日食頹餐做食肉獸呀 好彩沙律菜都比咗唔少😋又幾新鮮 安慰自己平衡番kekee

👉印度咖哩牛腩併薄餅
有時諗K lunch點解可以做到咁多國式🤣有埋印度咖哩薄餅真係無得輸!開頭以為啲薄餅同超市買到嘅差唔多 但咬落又幾有層次 口感酥酥的😋摺埋咗但一塊都幾大下 3塊咁食真係幾飽肚下 不過絕對要趁熱食🤡凍咗硬到質感完全唔同 仲有咖哩牛肉呢🤪牛肉質感好腍又入味 咖哩稠身偏辣得黎好jenggg 試下新款咁食都算有驚喜

👉小丸子(4粒) 午餐加配$8
本身抱著試伏嘅心態😆點知出奇地高汁!以小煎pan呈獻 4粒有木魚包圍住嘅日式小丸子好整齊咁排列 咬落絕對有驚喜之外脆內軟😋雖然無🐙 但成個presentation同質感加哂分!心諗廚房嗰個真係好有heart💕
2020-11-18 1111 瀏覽
之前係旺角試過k buffet,部份食物(例如酥皮湯)幾有驚喜,所以今次黎佐敦encore k buffet。因為疫情原因,所有食物係手機點餐,然後送上。食物選擇比較少,無之前嘅魚生、酥皮湯,比較令人失望。
2020-04-24 1077 瀏覽
同朋友閒日夜晚想唱K同食飯,k buffet真係唔錯,估唔到佐敦既Neway真係少人到冇朋友,入面選擇唔算多,一般壽司、炒飯都有,唔錯既係有鮑魚同班㦸,而且冇咩人鮑魚仲可拎唔止一隻,不過其他甜品就比較普通
2019-11-04
2018-12-06 2041 瀏覽
同朋友晩飯後,又有其他朋友約唱K,就去了佐敦neway,果時大約十一點多,收費二百幾元包食物飲品,因為我地食包曬,主要係以唱歌為主,所以如果未食嘢又想唱歌,真係幾扺,唱到人地通宵收鋪,又唱到夠曬喉😂呢間neway都幾大,房間都屬於舒適,音質也不錯,去親唱K,都係掛住唱,都無食到嘢,只係叫左幾杯飲品就一路唱到天光先走,😂飲品都ok,服務也是算不錯😊如果夜晚吳想瞓,又肚餓想食嘢,又想嘆住冷氣食嘢飲下嘢,又有娛樂唱下K,呢到不失是一個好選擇地方✌️✌️
2018-08-25 1505 瀏覽
芝心丸、龍蝦丸、豬皮、牛柏葉、肥牛火鍋料很豐富,肥牛蠻多的!雖然火鍋料跟湯底都很一般但在K房裡有自己的小空間唱著(聽著)歌吃火鍋,還是覺得好幸福魚柳外層很脆,意外的好吃跟餐飲品:熱檸茶、凍檸茶份量很多,但醬汁太多了放進火鍋裡灼一下更好吃(?3隻肥美的炸雞翼,還是熱的,很香口哈蜜瓜很甜,西瓜跟蜜瓜尚算清甜K-Lunch都會有免費的中湯、西湯、糖水可取用紅豆沙有陳皮味,味道不錯天氣這麼熱,躲在K房聽聽歌吃頓飯也不錯
什錦火鍋

芝心丸、龍蝦丸、豬皮、牛柏葉、肥牛
火鍋料很豐富,肥牛蠻多的!
雖然火鍋料跟湯底都很一般
但在K房裡有自己的小空間
唱著(聽著)歌吃火鍋,還是覺得好幸福
粟米魚柳配白飯
魚柳外層很脆,意外的好吃

跟餐飲品:熱檸茶、凍檸茶

芝麻八爪魚
份量很多,但醬汁太多了
放進火鍋裡灼一下更好吃(?
炸雞翼
3隻肥美的炸雞翼,還是熱的,很香口

精美果盤
哈蜜瓜很甜,西瓜跟蜜瓜尚算清甜

紅豆沙
K-Lunch都會有免費的中湯、西湯、糖水可取用
紅豆沙有陳皮味,味道不錯

天氣這麼熱,躲在K房聽聽歌吃頓飯也不錯
2018-08-24
什錦火鍋
粟米魚柳配白飯
炸雞翼
  • 什錦火鍋、炸雞翼
2017-09-09 2020 瀏覽
叫咗野飲好耐都无来,拎野食要上多一層好麻煩,個服務員十几分鍾就过来敲門收野,D野食都未食完,好笑的是我地6:45唱到8:45,我地未夠鍾佢8:30左右就入来要埋单lor~
2017-08-24 1684 瀏覽
雖然說唱K重點在唱K,但其實食物質素都很重要的,食唔飽點唱😂😂😂食得開心自然唱得開心 ! 之前參考食評已見有人說牛扒唔錯,前幾天終於試左,牛扒的確唔錯,肉質比很多西式cafe和餐廳做得還要好,推薦👍💝
2017-06-12 3176 瀏覽
Neway 通報做一個189$晚上連自助餐至11:00pm的推廣他們說原本要分開計現只收全套189+1 200$本來只幫趁CEO的在下也捧場一起本來有點品味也隨俗點梁漢文魚生凍櫃竟有中拖羅供應和甜蝦試用了中拖羅之後我不敢造次沒拿全生甜蝦反而火鍋很吸引有玩煮飯仔又有不錯肥牛肉湯底則二款日本人地獄和醬油的湯做鍋底最愛的是薑蔥炒紅蟹取了十二分多吃掉最痛快實在喜歡痛愛多肉花蟹而且Neway 一貫作風一定多姿多彩的款式雖然不是樣樣精彩但總是化算是一個成功可用品牌 even 只是newayNot Ceo 👨‍💼 你看蟲草龍眼螺肉燉湯不絕出的凍蝦東風螺青口藍莓芝士蛋糕還有班cake自己即製格仔餅曲奇餅方面牛油味較好巧克力的不知所謂?最後語炒花蟹特級好吃😋芝士蛋糕加上仲可以叫兩杯咖啡或煲檸樂價格是十分滿意的唱歌時間8#風波中6-11pm
Neway 通報

用餐優惠
優惠券
  • 薑蔥炒花蟹
2017-04-26 1604 瀏覽
好耐無唱過k,今日約左朋友一行4人去唱個k buffet,一齊懷念下年輕時既感覺。其實已經好耐無聽新歌,因為舊歌真係好聽d,黎到neway 特別有熟悉感,由細細個唱到大個,就算新開左其他既卡拉ok都係始終無neway咁有歸屬感入番正題先,依間neway其實係第一次黎,因為係平日所以好小人,間房都幾大。不過唱歌就卡住卡住咁,一首歌可以卡幾次。想像不到星期六日旺場時黎唱會點講番野食,都叫上得幾密,生蠔同燒蠔都由一開始6點幾就keep住有,一直到就完都有,補得好密,唔洗同人爭!都算新鮮,當然唔可以同專門食蠔既蠔吧比較啦!到左中段,仲有鮑魚tim不過唔多,咁arm比我撞正拎出黎果下!正!K buffet 百幾蚊有埋鮑魚食都算係咁話..而其他野就一般般,壽司佢出得唔密,成日都無曬要等,一係就擺左出黎好耐都無人拎...記得之前係有個師傅係度即點即整的...而家變到咁有些失望。最後,食得最多既就係依個焦糖燉蛋啦即叫即燒脆個面,用匙羹輕輕敲碎表面既焦糖配燉蛋好好味,又唔會太甜!成晚食左5-6杯整體來講,可能係平日,唔使同人爭,食得好飽!都算不錯!
好耐無唱過k,
今日約左朋友一行4人去唱個k buffet,
一齊懷念下年輕時既感覺。

其實已經好耐無聽新歌,因為舊歌真係好聽d,
黎到neway 特別有熟悉感,
由細細個唱到大個,
就算新開左其他既卡拉ok
都係始終無neway咁有歸屬感

入番正題先,依間neway其實係第一次黎,
因為係平日所以好小人,間房都幾大。

不過唱歌就卡住卡住咁,一首歌可以卡幾次。
想像不到星期六日旺場時黎唱會點

講番野食,都叫上得幾密,
生蠔同燒蠔都由一開始6點幾就keep住有,
一直到就完都有,補得好密,唔洗同人爭!
都算新鮮,
當然唔可以同專門食蠔既蠔吧比較啦!

到左中段,仲有鮑魚tim

不過唔多,咁arm比我撞正拎出黎果下!
正!
K buffet 百幾蚊有埋鮑魚食都算係咁話..
而其他野就一般般,
壽司佢出得唔密,成日都無曬要等,
一係就擺左出黎好耐都無人拎...
記得之前係有個師傅係度即點即整的...
而家變到咁有些失望。
最後,食得最多既就係依個焦糖燉蛋啦

即叫即燒脆個面,
用匙羹輕輕敲碎表面既焦糖配燉蛋好好味,
又唔會太甜!成晚食左5-6杯
整體來講,可能係平日,唔使同人爭,
食得好飽!都算不錯!
2017-04-11