餐廳: MR. MAKI (金巴利大廈)
資訊:

用咗〖Storellet〗呢個app嚟搵 #餐廳優惠 好多年😆 每間餐廳都有唔同嘅迎新優惠同埋限時優惠券~有啲餐廳成日去食仲可以順便用嚟儲積分~積分可以換discount優惠甚至係免費換嘢食🤩今次喺尖沙咀發掘倒呢間«MR. MAKI»日式壽司卷物嘅快餐店~佢哋有兩個超抵食二人套餐🤩👩🏻‍🤝‍👨🏼二人套餐Set A $298❁腐皮沙律✰原來沙津加日式腐皮咁好味😋甜甜地好得意~❁Sushi Platter ✰三文魚壽司x2、王子壽司x2、油甘魚壽司x2、帶子壽司x2❁Signature Roll(3選1)✮V2. 熱情赤富士 或 ✮No.14 先生巨無霸 或 ✮辣味油甘魚金菇卷(+$12)✰揀咗辣味油甘魚金菇卷~呢款卷物平時無得散叫~係派對到會嘅特別款式嚟~聽倒店員咁講即刻加錢試吓😆✰好多油甘魚粒好豐富🤩 卷住金菇天婦羅同埋青瓜口感好好👍🏻❁Cold Soba Noodle & Tempura Platter✰蕎麥冷麵1份✰天婦羅:蟹柳x1、甜薯x3、蝦x2、冬菇x1✰天婦羅炸得香脆~冬菇好得意,釀咗芋泥😋好味~❁甜品✰日式焦糖布丁🍮❁飲品x2✰自選罐裝飲品,波子汽水梳打幾好飲~ ———.
每間餐廳都有唔同嘅迎新優惠同埋限時優惠券~
有啲餐廳成日去食仲可以順便用嚟儲積分~
積分可以換discount優惠甚至係免費換嘢食🤩

佢哋有兩個超抵食二人套餐🤩

Set  for  Two

👩🏻‍🤝‍👨🏼二人套餐Set A $298

腐皮沙律

❁腐皮沙律
✰原來沙津加日式腐皮咁好味😋甜甜地好得意~

壽司拼盤

❁Sushi Platter

辣味油甘魚金菇卷

❁Signature Roll(3選1)
✮V2. 熱情赤富士 或
✮No.14 先生巨無霸 或
✮辣味油甘魚金菇卷(+$12)

✰揀咗辣味油甘魚金菇卷~
呢款卷物平時無得散叫~
係派對到會嘅特別款式嚟~
聽倒店員咁講即刻加錢試吓😆
✰好多油甘魚粒好豐富🤩
卷住金菇天婦羅同埋青瓜口感好好👍🏻

天婦羅拼盤

✰蕎麥冷麵1份
✰天婦羅:蟹柳x1、甜薯x3、蝦x2、冬菇x1
✰天婦羅炸得香脆~
冬菇好得意,釀咗芋泥😋好味~

焦糖雞蛋布丁

甜品
✰日式焦糖布丁🍮

❁飲品x2
✰自選罐裝飲品,波子汽水梳打幾好飲~

———.+:。(〃ω〃)゚.+:。 キャァ♪

喺〖Storellet〗入面成為«MR. MAKI»新會員,
4月份限時會員迎新優惠🤩👇🏻

1️⃣送200分 (變相可即時用積分換領: 先生炸雞(4件/南瓜餅(1件)/薯條/中華沙律/日式酸薑)
2️⃣V4. 墨西哥卷($59)買一送一
3️⃣其他迎新優惠
- 凡購買任何lunch set,可免費換領其他飲品
- 任選$25以下小食一款
辣味油甘魚金菇卷
天婦羅拼盤
焦糖雞蛋布丁
2024-04-09 42 瀏覽
MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖-我哋叫咗set B,三樣美食推介:魚全部都係魚:好似圖片所見咁樣,喺三文魚卷上面有超級多吞拿魚,多到我都差啲食唔晒,而且好新鮮鮮甜,如果你係鍾意食吞拿魚,非常值得加購!三文魚牛油果芝士卷:配搭得好好,三文魚鮮甜、壽司卷乾爽、牛油果新鮮,好食!先生炸雞:炸雞嘅外表係圓轆轆好可愛!而食落去係熱辣辣,外皮脆脆地,入邊嘅雞肉一啲都唔鞋,而且軟滑,幾好食!腐皮沙律:其實食咗上面啲主菜都差唔多飽,但係食咗咁多肉,呢個沙律就好適合解膩!腐皮甜甜地醃得好好食,啲沙律,青瓜,牛油果嘅配搭都好清爽,我哋最尾都清晒呢個沙律!總括而言,呢個set其實係幾抵又好食,又有壽司又有炸雞,為返一個人先至一百幾,值得推薦!
MR. MAKI (金巴利大廈) (尖沙咀)
尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖

我哋叫咗set B,三樣美食推介:

魚全部都係魚:

三文魚牛油果芝士卷:
配搭得好好,三文魚鮮甜、壽司卷乾爽、牛油果新鮮,好食!

先生炸雞

腐皮沙律:

2024-03-24 75 瀏覽
🇯🇵炸雞x卷物週末嚟到日韓小店,一個想食炸雞,一個想食卷物呢個Set就啱啦親民二人套餐$198起沙律· 小食先開胃自選兩款~辣味螺肉、泡菜豆皮沙律:豆皮、中華沙律、牛油果、生菜脆脆清甜,非常豐富「魚全部都係魚」額外+$27係店內NO.1 既卷物澎湃嘅沙津三文魚蓉點綴咗蟹籽鋪蓋卷物紫菜卷物裏裡頭,每件三文魚都滑嫩嫩大粒,一件放入口暖飯卷,微辣滋味炸蝦芝士卷勁足料餡多過飯,炸蝦彈牙,每舊都要分幾啖食,口感勁豐富先生炸雞(8PCS)大大件酥炸後香氣更顯迷人,鮮美涮嘴,加入醬汁香脆甜甜,滋味過癮!飲品~🍇提子汁|🌿烏龍茶料理高質fusion卷物各有特色選擇,拍得上日式料理餐廳,款式方面極為吸引🤩
🇯🇵炸雞x卷物

親民二人套餐$198起
沙律· 小食先開胃
自選兩款~辣味螺肉、泡菜

豆皮沙律:豆皮、中華沙律、牛油果、生菜脆脆清甜,非常豐富

「魚全部都係魚」額外+$27
係店內NO.1 既卷物
澎湃嘅沙津三文魚蓉點綴咗蟹籽鋪蓋卷物

炸蝦芝士卷
勁足料餡多過飯,炸蝦彈牙,每舊都要分幾啖食,口感勁豐富

先生炸雞(8PCS)

飲品~🍇提子汁|🌿烏龍茶

2024-03-24
  • 先生炸雞
  • 魚全部都係魚
  • 炸蝦芝士卷
  • 二人前套餐
2024-03-20 60 瀏覽
今日同朋友去尖沙咀行下,揀左le間主打不同卷物嘅小店食飯,卷物種類都多,配搭豐富,性價比高,推薦!我地叫左一個2人餐,份量十足,一定夠食!B SET FOR 2🌟前菜#中華沙律#辣味螺肉標準日式前菜,大大份👍🏻#腐皮沙律沙律🥗裡面有好多唔同配料,特別係仲有脆脆天婦羅碎,口味以甜酸為主,都幾開胃🌟🌟卷物#帶子被困火焰山Topping充滿帶子及混入蟹籽醬汁嘅蟹柳絲,卷物内係蟹棒,牛油果同露筍,創意之作👍🏻#炸蝦芝士卷整舊卷物裡面有一半都係炸蝦,芝士香滑,經典配搭👍🏻🌟🌟炸物#先生炸雞炸得香脆,裡面嫩滑,重點係仲要好足料,滿足🤤🌟飲品#波子汽水味梳打#梳打水餐牌裏面仲有好多選擇,除咗卷物仲有小食、poke bowl 同taco,有機會值得再試下😌 #尖沙咀美食 #美食日記 #香港必食 #香港美食攻略 #香港打卡 #性價比高 #香港旅遊攻略#日本菜

B SET FOR 2

🌟前菜
#中華沙律
#辣味螺肉
標準日式前菜,大大份👍🏻

#腐皮沙律

🌟🌟卷物
#帶子被困火焰山

#炸蝦芝士卷
整舊卷物裡面有一半都係炸蝦,芝士香滑,經典配搭👍🏻

🌟🌟炸物
#先生炸雞
炸得香脆,裡面嫩滑,重點係仲要好足料,滿足🤤

🌟飲品
#波子汽水味梳打
#梳打水

2024-03-18 41 瀏覽
周末同阿女享用這個雙人套餐~$198。前菜方面,我們選辣味泡菜和中華沙律。主菜,選「三文魚轉角遇上蝦」壽司及「三文魚牛油果芝士卷」壽司,三文魚的鮮美與蝦和牛油果的搭配,為壽司帶來了豐富的口感和層次感。主菜更可支付額外$11轉日式麻醬烏冬。此外,套餐還包括了一道小食,即腐皮沙律。這道小食融合了脆脆的腐皮和新鮮的蔬菜,給您提供了一種輕盈而美味的選擇。我們選了兩款罐裝飲品,分別是綠茶和提子味梳打。
周末同阿女享用這個雙人套餐~$198。

我們選了兩款罐裝飲品,分別是綠茶和提子味梳打。
濕濕立立、雨粉飛飛的一天,剛好走經金巴利道,小雨推動的緣分,就係咁隨興入咗呢間Mr. MAKI。環境屬充滿玩味既美式快餐餐廳格局,主打日式創意卷物,滿有fusion感覺。有Poke bowl 或者壽司roll選擇。壽司roll 比較特別,全部名都充滿玩味,好funny。欣賞佢仲有vegetarian roll,啱素食者💚👍🍣"魚全部都係魚"=吞拿魚拖羅+三文魚+蟹子+脆脆。佢主要係由下面既三文魚卷、上面鋪滿好豐富嘅吞拿魚蓉同拖羅而組成。吞拿魚蓉同刺身都幾多。🍤 芒果戀上蝦=牛油果+芝士+炸蝦如果係小朋友嘅話,可以要求走辣,成個配搭清新,感覺亦比較健康。套餐包日式沙律+罐裝飲品,仲可以揀小食:炸雞/薯條/蕃薯薯條/叉燒醬油烏冬。所選叉燒醬油烏冬,除咗叉燒之外,仲有魚片、腐皮、紫菜、粟米。飲品除咗罐裝茶之外,仲有汽水或者梳打選擇。如果選sapporo支裝啤酒都只係+16蚊。結論覺得成個set幾豐富! 有沙律、卷物、小食同飲品,日式西式fusion既創意卷物+美式份量(即係好大份!)🤣性價比高!ps.仲可以做會員儲分💕
濕濕立立、雨粉飛飛的一天,
剛好走經金巴利道,
小雨推動的緣分,
就係咁隨興入咗呢間Mr. MAKI。

環境屬充滿玩味既美式快餐餐廳格局,
主打日式創意卷物,
滿有fusion感覺。

有Poke bowl 或者壽司roll選擇。

壽司roll 比較特別,全部名都充滿玩味,好funny。

欣賞佢仲有vegetarian roll,
啱素食者💚👍

🍣"魚全部都係魚"
=吞拿魚拖羅+三文魚+蟹子+脆脆。
吞拿魚蓉同刺身都幾多。

🍤 芒果戀上蝦
=牛油果+芝士+炸蝦
如果係小朋友嘅話,可以要求走辣,
成個配搭清新,感覺亦比較健康。

套餐包日式沙律+罐裝飲品,
仲可以揀小食:炸雞/薯條/蕃薯薯條/叉燒醬油烏冬。

飲品除咗罐裝茶之外,仲有汽水或者梳打選擇。
如果選sapporo支裝啤酒都只係+16蚊。

結論覺得成個set幾豐富!
有沙律、卷物、小食同飲品,
日式西式fusion既創意卷物+美式份量(即係好大份!)🤣
性價比高!

ps.仲可以做會員儲分💕

2023-09-17 549 瀏覽
MR. MAKI @mrmakihk 📍:尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖🚗:佐敦地鐵D出口 步行8分鐘📞:+852 6755-1044💲:~HKD120/head for lunchFood quality✔️:帶子被困火焰山👌🏼:麻麻地軟殼蟹、進擊的鰻魚❌:呑拿魚沙律總結:🤔️一間被YouTuber推薦嘅新式fusion卷物店 食完覺得言過其實 但當然佢唔難食啦 路過想試下嘅朋友都應該唔會大失望😗🤔️試咗四款卷物 大致上都係正常水平 冇話特別出眾 最主要係配搭出嚟嘅味道比較混雜 冇話令人驚艷正嘅感覺 但整體都幾好食嘅🥹🤔️環境較細 而且行快餐店嗰種先行去落單再畀錢 上菜都算快 唔太係chillchill 嗰種畀你傾計嘅餐廳 想要快同方便嘅好選擇嚟 而且見好多人叫外賣多過堂食 附近打工仔外賣之選☝🏼🤔️性價比就正常 但份量偏小 男士可能要叫多幾款先夠飽😝🤔️無服務可言 比較自助 但又唔收加一所以合理 so剛剛好合格😋比較好食就帶子被困火焰山 本身見youtuber推薦呢個有期望 係好食都係四款當中較出眾 但味道都係偏大路 即係好食但你唔會覺得特別好食😂😨最唔推薦就係吞拿魚沙律 佢真係唔難
MR. MAKI @mrmakihk
📍:尖沙咀柯士甸路15號金巴利大廈地下C號舖
🚗:佐敦地鐵D出口 步行8分鐘
📞:+852 6755-1044
💲:~HKD120/head for lunch

Food quality
✔️:帶子被困火焰山
👌🏼:麻麻地軟殼蟹、進擊的鰻魚
❌:呑拿魚沙律

總結:

🤔️性價比就正常 但份量偏小 男士可能要叫多幾款先夠飽😝

😨最唔推薦就係吞拿魚沙律 佢真係唔難食 本身吞拿魚沙律又好難好伏 但比較平庸 比較下會建議大家試其他嘢😅

• 帶子被困火焰山
2023-08-18 373 瀏覽
前排lunch去食, 開始放暑假會好啲,座位唔多,一眼望曬,平時開學時間,lunch time坐滿學生妹,亦有學生買外買,堆滿人,係入唔到去😅今次我點咗炸蝦芝士卷、义燒醬油烏冬、coke zero(套餐價$53)。炸蝦芝士卷~足料、好味义燒醬油烏冬~睇落幾細碗,我諗為適合女仔分量, 加埋罐汽水,係夠飽嘅。 張相影到啲配料十足,可惜實物唔係,如果多返啲配料會更好。環境~適合三五知己小聚,亦有啲打卡位可以影吓相留念整體CP 90/100
炸蝦芝士卷~足料、好味
環境~適合三五知己小聚,亦有啲打卡位可以影吓相留念
整體CP 90/100

2023-07-16 400 瀏覽
素食同肉食朋友可以一齊食飯嘅地方!價錢親民試咗個sushi pizza(牛油果炸飯+椰菜底pizza)炸飯+椰菜底夠脆配撘咗中華沙律喺裡面,味道豐富d,不錯!朋友試咗Sushi Taco (珍珠帶子+蟹棒)味道正常醬料都好味,但本來幾期待嘅外皮原先以為係脆嘅,但原來唔係,佢連住塊紫菜但都係韌,呢樣扣咗d分。整體都還可以,喺尖沙咀都會再選擇再嚟。
素食同肉食朋友可以一齊食飯嘅地方!
價錢親民

試咗個sushi pizza
(牛油果炸飯+椰菜底pizza)
炸飯+椰菜底夠脆

配撘咗中華沙律喺裡面,味道豐富d,不錯!

朋友試咗Sushi Taco (珍珠帶子+蟹棒)

整體都還可以,喺尖沙咀都會再選擇再嚟。
2023-07-14
下午茶
2023-05-21 422 瀏覽
創意壽司卷物賣相吸睛,抵食又高質💛魚全部都係魚🐟有好多呑拿魚拖羅蓉同三文魚仲有蟹子同脆脆增加口感芒果戀上蝦🦐有芒果🥭炸蝦🍤芝士🧀️清新開胃先生炸雞好脆口🐔雞肉又嫩滑👍🏻
2023-05-02
魚全部都係魚
芒果戀上蝦
先生炸雞
2023-05-04 296 瀏覽
𝟸𝟶𝟸𝟹 𝙰𝚙𝚛𝙸𝚝𝚜 𝙿𝚊𝚛𝚝𝚢 𝚃𝚒𝚖𝚎! 𝙸𝚝𝚜 𝚂𝚞𝚜𝚑𝚒 𝚃𝚒𝚖𝚎! 之前行過 Mr Maki成日都好想試~襯公公生日, 要食好d ~ 一早訂左!去尖沙咀拎埋, 好方便拎外賣既時候小插曲, 職員打開個盒比我 confirm sushi既時候⋯Lu兄弟大大聲: 嘩! 好靚呀 ⋯ 嘩!好好食呀 😅😅😅 😂😂一個美麗的尷尬位⁉️ 今次訂既係彩色盒 COLOR BOX 一打開已經覺得好靚! 七彩繽紛~ 睇👀住都覺得好開心 !- 火雞卷 ᴛᴜʀᴋᴇʏ ʀᴏʟʟ 5pcs- 鹿兒島牛柳芒果卷 ᴍᴀɴɢᴏ x ʙᴇᴇғ 8pcs- 辣味油甘三文金菇卷 sᴘɪᴄʏ ʜᴀᴍᴀᴄʜɪ x sᴀʟᴍᴏɴ x ᴍᴜsʜʀᴏᴏᴍ 8pcs- 牛油果先生 ᴍʀ.ɢʀᴇᴇɴ 8pcs- 進擊的鰻魚 ᴇᴇʟ x ᴄʀᴀʙ sᴛɪᴄᴋ 8pcs - 焦糖三文魚轉角遇上蝦 sᴀʟᴍᴏɴ x ᴄʜᴇᴇsᴇ xᴘʀᴀᴡɴ x ᴄᴀʀᴀᴍᴇʟ 8pcs款款都好好食~ 開頭都怕叫太多, 最後清晒就連公公平時好少評價 ~ 好食唔好食都唔出聲~ 不過今日佢竟然講左句 好食👍🏻 哈哈 今次生日 個女做到野呀! 🤩🤩
𝟸𝟶𝟸𝟹 𝙰𝚙𝚛
之前行過 Mr Maki成日都好想試~
Lu兄弟大大聲: 嘩! 好靚呀 ⋯ 嘩!好好食呀 😅😅😅
😂😂一個美麗的尷尬位⁉️

今次訂既係彩色盒 COLOR BOX
一打開已經覺得好靚! 七彩繽紛~ 睇👀住都覺得好開心 !

- 火雞卷 ᴛᴜʀᴋᴇʏ ʀᴏʟʟ 5pcs
- 鹿兒島牛柳芒果卷 ᴍᴀɴɢᴏ x ʙᴇᴇғ 8pcs
- 牛油果先生 ᴍʀ.ɢʀᴇᴇɴ 8pcs
- 進擊的鰻魚 ᴇᴇʟ x ᴄʀᴀʙ sᴛɪᴄᴋ 8pcs

款款都好好食~ 開頭都怕叫太多, 最後清晒
就連公公平時好少評價 ~ 好食唔好食都唔出聲~
不過今日佢竟然講左句 好食👍🏻
哈哈 今次生日 個女做到野呀! 🤩🤩
外賣自取
2023-04-23 176 瀏覽
Sushi Party Time🥳🥳🥳今次揀咗MR. MAKI日式創作卷物🌈🌈彩色盒有45件特色卷物🌈四五個人食都冇問題👍👍MR. MAKI 彩色盒內容:🍣火雞卷 5件🍣鹿兒島牛柳芒果卷 8件🍣辣味油甘三文金菇卷 8件🍣牛油果先生 8件🍣進擊的鰻魚 8件🍣焦糖三文魚轉角遇上蝦 8件 🌈#進擊的鰻魚小朋友最愛✨✨✨新鮮鰻魚配炸蟹柳、芝士、牛油果 幾挑食既小朋友都會鍾意🌈#辣味油甘三文金菇卷 鮮味推介✨✨✨油甘魚配炸金菇口感十足🌈#鹿兒島牛柳芒果卷最愛推介✨✨✨鮮甜的芒果更加突出牛味估唔到呢個配搭咁好味

MR. MAKI 彩色盒內容:
🍣進擊的鰻魚 8件
🍣焦糖三文魚轉角遇上蝦 8件

🌈#進擊的鰻魚
小朋友最愛✨✨✨
新鮮鰻魚配炸蟹柳、芝士、牛油果 幾挑食既小朋友都會鍾意

🌈#辣味油甘三文金菇卷

鮮甜的芒果更加突出牛味
估唔到呢個配搭咁好味
外賣自取
2023-04-22 135 瀏覽
啱啱今日嚟朋友屋企,佢係MR MAKI預訂左呢份彩色盒飯卷,包裝精緻,卷物色彩繽紛,又靚又好食。我地10個人都夠食啊!🌈MR. MAKI 彩色盒💓$628/45件🍥火雞卷 **5件豆皮紙包火雞肉,面頭有滿滿吞拿魚漬味道配搭新鮮,刺身迷會好喜歡🍥鹿兒島牛柳芒果卷** 8件芒果加芝士醬,牛柳口感軟腍,味道出奇地融合,小朋友食唔停口🍥辣味油甘三文金菇卷 **8件微辣嘅油甘魚,三文魚配上炸得爽脆金菇,鮮甜嘅青瓜既爽口又有鮮味🍥牛油果先生 **8件芝士牛油果飯卷包住炸蘆筍,墨西哥辣椒及芝士,酸酸辣辣幾醒胃🍥進擊的鰻魚 **8件飯卷內有炸蟹柳、芝士、牛油果面頭有經炙烤嘅燒汁鰻魚好滋味,啱曬小朋友食🍥焦糖三文魚轉角遇上蝦 **8件飯卷半包住炸蝦,蟹柳,牛油果,面頭係焦糖三文魚配一小角檸檬點綴材料好豐富,大人食三文魚,小朋友食呢個飯卷,一定好喜歡..呢個彩虹盒嘅創作飯卷,每款都好有特色,食材又好豐富,味道都好好。嚟緊朋友生日要攪Party,可以支持下呢間韓日fusion小店MR. MAKI嘅Party Set!

🌈MR. MAKI 彩色盒💓$628/45件

🍥火雞卷 **5件
豆皮紙包火雞肉,面頭有滿滿吞拿魚漬
味道配搭新鮮,刺身迷會好喜歡

🍥鹿兒島牛柳芒果卷** 8件
芒果加芝士醬,牛柳口感軟腍,味道出奇地融合,小朋友食唔停口

🍥辣味油甘三文金菇卷 **8件
微辣嘅油甘魚,三文魚
配上炸得爽脆金菇,鮮甜嘅青瓜
既爽口又有鮮味

🍥牛油果先生 **8件
芝士牛油果飯卷包住炸蘆筍,墨西哥辣椒
及芝士,酸酸辣辣幾醒胃

🍥進擊的鰻魚 **8件
飯卷內有炸蟹柳、芝士、牛油果
面頭有經炙烤嘅燒汁鰻魚
好滋味,啱曬小朋友食

🍥焦糖三文魚轉角遇上蝦 **8件

飯卷半包住炸蝦,蟹柳,牛油果,
面頭係焦糖三文魚配一小角檸檬點綴
材料好豐富,大人食三文魚,小朋友食呢個飯卷,一定好喜歡

2023-04-01 111 瀏覽
尖沙咀日式有葷素小店,大人細路都啱食🔊仲有一整版素菜單🔊老公:三文魚轉角遇上蝦 $59-8件 + 炸雞$34🥳老公話好食,蝦係脆既仔:P6 先生牛肉飯$62 🥳海量紫菜,阿仔食曬成個飯咁滯我:P8 素先生泡菜飯 $68🥳我呢……其實第一次食中華海帶,以前成日覺得啲綠色好怪唔可以放入口。原來幾好食,不過染到d飯都綠包🙈豆腐炸得好好食,個面有啲微辣豉油咁嘅汁,我覺得可以獨立做一個小食賣👍🏻有老公鍾意既壽司,有阿仔鍾意嘅牛肉飯,下次可以試烏冬,仲有我既素(雖然未必純素,不過出街食d醬汁都好難考究,我都唔係真係咁嚴格),各取所需,可以encore💕💕希望多啲有葷素餐廳🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
尖沙咀日式有葷素小店,大人細路都啱食
🔊仲有一整版素菜單🔊

老公:三文魚轉角遇上蝦 $59-8件 + 炸雞$34
🥳老公話好食,蝦係脆既

仔:P6 先生牛肉飯$62
🥳海量紫菜,阿仔食曬成個飯咁滯

我:P8 素先生泡菜飯 $68

放工諗住行去韓國街買外賣返屋企,點知行行吓嚟到呢間舖頭門口,見個餐牌幾得意就入咗去,嗌感個二人餐再加個日式麻將烏冬🥢全部都係魚🐠唔放工諗住行去韓國街買外賣,點知行行吓嚟到呢間舖頭門口,見個餐牌幾得意就入咗去,嗌感個二人餐再加個日式麻將烏冬🥢中華海蜇海蜇係好粗大大舊個隻,咬落都非常爽口👍🏻🥢柚子蓮藕片呢個配搭未試過,蓮藕片亦都係整得好爽口,配個柚子汁就冇我想像中嗰隻好食🥢全部都係魚🐠喺啲三文魚卷上面有拖羅蓉仲有三文魚子同埋一啲好似粟米片咁嘅脆脆,口感好特別,而且拖羅用有少少油脂,再加埋啲脆脆又唔太漏,呢個配搭好好🥢炸蝦芝士卷可能我拎到返屋企個炸蝦有少少淋左,不過味道都仲係好食,個卷好大舊,好抵食🥢先生炸雞呢個炸雞我拎到返屋企都仲係好好食,仲係脆口,再加上蜜糖芥茉醬,入面都好juicy 🥢腐皮沙律呢個係送架,我個人十分欣賞呢個沙律,甜甜地嘅腐皮加好新鮮嘅沙律菜,有少少辣再加啲脆脆食唔停🥢日式麻醬烏冬烏冬就較為普通⋯⋯⋯反而覺得烏冬質感麻麻總結。。。二人餐真係好抵食,本身以為唔夠食所以嗌多個烏冬,但二人餐都好夠飽啦

🥢全部都係魚🐠唔

🥢中華海蜇
海蜇係好粗大大舊個隻,咬落都非常爽口👍🏻
🥢柚子蓮藕片

🥢全部都係魚🐠