2023-09-06 35 瀏覽
🐓秘製雞肉棒棒餐廳招牌菜,同外面食過的串燒雞肉棒棒有少少唔同,係呢串的雞肉外皮十分鬆脆,咬落好似唔止雞肉,仲有一層雞皮咁脆,再加埋日本蛋汁,將雞肉棒帶上一個層次!🐟新鮮白鱔燒得香脆,咬落去白鱔的魚油香標出來,再加上肉身十分彈牙,好好食!🐃安格斯牛小排燒得好香,而且咬落好易咬開得來好有牛香,加上少少鹽吊一吊味,好食!🍙明太子炸飯團兩食飯團炸到十分香脆,一食可以就咁食都好食,不過我更喜歡第二種食法係加湯一齊食,熱熱的湯加上飯團,暖胃好食。🥢手工小炒皇($68)以煙肉包裹,裏面有彈牙的蝦肉同埋韮菜花,好有層次,再加上脆卜卜的蒜片,好夾。

🐓秘製雞肉棒棒

🐟新鮮白鱔

🐃安格斯牛小排

🍙明太子炸飯團兩食

🥢手工小炒皇($68)
  • 秘製雞肉棒棒
  • 安格斯牛小排
  • 新鮮白鱔
  • 燒明太子飯團
每個星期日早上都會經過德興街番教會,早早已試過Misu 的午餐,但在晚上以Omakase形式供應的Yakitori 還是第一次試啊~這次晚上來的又比午市有 截然不同的感覺。Mizu的串燒真的很可以啊!可以單叫或選懶人Pre-set, 有日本海鮮也有日本和牛,每款串燒都精緻,師傅功力也十分到喉,基本上每一款都好吃。-這次叫了Mizu 串燒和鹿兒島黑毛和牛兩款套餐, 前菜、串燒、主食和和食等都已經有齊, 兩個人吃再配啤酒就已經很滿足了。-前菜有紅酒蕎頭、芥末八爪魚和螢光魷魚,咸香開胃。串燒特別推薦秘製雞肉棒棒配蘭王蛋雞肉棒外面燒得焦香, 配蛋味濃郁的蘭王蛋, 口感豐富一流。-新鮮白鱔也讓人留下深刻印象, 白鱔皮燒得脆卜卜,白鱔肉爽彈好食!-安格斯牛小排,牛肉味濃郁,咬落去仲好Juicy。-一骨手羽先肉嫩皮香脆, 不用過多調味, 簡單好食。-另外的鹿兒島黑毛和牛套餐豆腐沙律和汁煮牛舌也精緻好食, 十分推薦三黃雞腿肉,燒出淡淡雞油香, 雞腿肉有彈性充滿肉汁雞皮蝦也是不錯之選, 雞皮燒大蝦還是第一次吃~~墨樂雞包著的是墨魚膠, 彈牙之餘口感創意都一流。日本豆腐燒外香脆內嫩滑!-最不得不提的是鹿兒

每個星期日早上都會經過德興街番教會,
早早已試過Misu 的午餐,

這次晚上來的又比午市有 截然不同的感覺。

Mizu的串燒真的很可以啊!

可以單叫或選懶人Pre-set, 有日本海鮮也有日本和牛,
每款串燒都精緻,師傅功力也十分到喉,
基本上每一款都好吃。
這次叫了Mizu 串燒和鹿兒島黑毛和牛兩款套餐,

前菜、串燒、主食和和食等都已經有齊,
兩個人吃再配啤酒就已經很滿足了。

前菜有紅酒蕎頭、芥末八爪魚和螢光魷魚,咸香開胃。
串燒特別推薦秘製雞肉棒棒配蘭王蛋

雞肉棒外面燒得焦香, 配蛋味濃郁的蘭王蛋, 口感豐富一流。

新鮮白鱔也讓人留下深刻印象,

白鱔皮燒得脆卜卜,白鱔肉爽彈好食!
安格斯牛小排,牛肉味濃郁,咬落去仲好Juicy。

一骨手羽先肉嫩皮香脆, 不用過多調味, 簡單好食。
另外的鹿兒島黑毛和牛套餐

豆腐沙律和汁煮牛舌也精緻好食,
十分推薦三黃雞腿肉,燒出淡淡雞油香, 雞腿肉有彈性充滿肉汁

雞皮蝦也是不錯之選, 雞皮燒大蝦還是第一次吃~~

墨樂雞包著的是墨魚膠, 彈牙之餘口感創意都一流。

日本豆腐燒外香脆內嫩滑!

最不得不提的是鹿兒島黑毛和牛

簡單調味燒香, 入口即刻feel 到和牛的細緻和入口即溶的油香~
怪不得這款套餐那麼受歡迎~
最後還有燒明太子飯團配茶漬湯

燒明太子飯團香脆內軟熟,浸入茶漬飯仲可以食出兩種滋味。
MIZU
佐敦德興街3號地舖
📍 Mizu📍 佐敦 𝗝𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 • 德興街3號地舖-《Mizu》位於佐敦德興街,恆豐酒店後面的一條街上是一家主打日式燒鳥的居酒屋,同時也是一家咖啡店是次晚上到訪,嚐一下他們的日式串燒,滿有驚喜!😍一口串燒🍢、一口酒🍶,大家都吃得好開心,好有氣氛~-餐廳提供多個【串燒套餐🍢】,串燒款式已預設好/交由廚師發辦性價比高,而且對選擇困難症的朋友好友善!!-Mizu set ($288)「Mizu串燒set」包含了兩道前菜、五道精選串燒、一道主食前菜為【紅酒蕎頭】和【螢光魷魚刺身】,份量小小的、很開胃精選串燒則有新鮮白鱔、安格斯牛小排、秘製雞肉棒棒、一骨手羽先、日本青椒仔全都很高質,其中特別推薦【秘製雞肉棒棒】!✨厚肉、多汁,還配上了蘭王蛋做的月見汁,好好吃!新鮮白鱔好彈牙;安格斯牛小排juicy牛味濃郁;雞翼單骨啖啖肉、好容易吃;青椒仔微甜爽口~.燒明太子飯團  跟茶漬湯至於主食,師傅為我們挑選了一款飯團配茶漬湯飯團燒得外層微脆;內有乾坤,包裹著明太子,更添滋味!💕先吃一半,另一半可以放入茶漬湯,做成茶漬飯配上海苔、芥末等,清清的,好好吃✨😛•生啤 ($88)生啤可選白啤或黑啤白啤是口味清
📍 Mizu
📍 佐敦 𝗝𝗼𝗿𝗱𝗮𝗻 • 德興街3號地舖

Mizu》位於佐敦德興街,恆豐酒店後面的一條街上
是一家主打日式燒鳥的居酒屋,同時也是一家咖啡店
是次晚上到訪,嚐一下他們的日式串燒,滿有驚喜!😍
一口串燒🍢、一口酒🍶,大家都吃得好開心,好有氣氛~
餐廳提供多個【串燒套餐🍢】,串燒款式已預設好/交由廚師發辦
性價比高,而且對選擇困難症的朋友好友善!!
Mizu set ($288)
前菜【紅酒蕎頭】【螢光魷魚刺身,份量小小的、很開胃
前菜
Mizu set
全都很高質,其中特別推薦【秘製雞肉棒棒】!✨
厚肉、多汁,還配上了蘭王蛋做的月見汁,好好吃!
燒明太子飯團  跟茶漬湯
至於主食,師傅為我們挑選了一款飯團配茶漬湯
飯團燒得外層微脆;內有乾坤,包裹著明太子,更添滋味!💕
先吃一半,另一半可以放入茶漬湯,做成茶漬飯
配上海苔、芥末等,清清的,好好吃✨😛
燒明太子飯團

生啤 ($88)
生啤可選白啤或黑啤
白啤是口味清新的Orion白啤酒~🍻
生啤

枝豆 ($38)
爐燒雞泡魚干 ($78)
啤酒最佳拍檔~
枝豆
爐燒雞泡魚干

日本燒蠔 ($88)
用上了「北海道昆布森刺身級真蠔」,燒至七成熟,口感一流
最後還可以喝掉同煮的湯汁,好滋味~
日本燒蠔

炸三黃雞翼 ($48)
餐廳是日推薦的【炸三黃雞翼】
炸漿超薄,幾乎是沒有炸漿,所以一咬下去就是超juicy的雞肉🥺😋
炸三黃雞翼

三黃雞腿肉 ($48)
同樣用上了脂肪豐滿的三黃雞,肉汁豐富
裡面包裹著香蔥,味道更香
三黃雞腿肉

明太子雞肉釀冬菇 ($48)
推薦‼️✨
冬菇鮮甜多汁,釀入了雞肉和明太子,口感跟味道都相當豐富!
明太子雞肉釀冬菇

煙肉蠔卷 ($48)
以煙肉包裹著蠔,兩者味道滿搭
蠔肉肥美,但當然是上面的燒蠔更為新鮮好吃~😝
煙肉蠔卷

威士忌提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕 ($88)
這款basque cheesecake來自人氣網店「Miss Pisces Creations 雙魚小姐」
是日口味包括開心果和提拉米蘇
我們嚐的這款首先由原味跟咖啡口味的雙拼巴斯克芝士蛋糕作蛋糕底
上面再放上浸透咖啡跟威士忌的ladyfinger~
一件蛋糕,雙重享受!💕
威士忌提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕
Mizu set
日本燒蠔
炸三黃雞翼
威士忌提拉米蘇巴斯克芝士蛋糕
佐敦站E出口附近有一間日式居酒屋串燒店,裝修感覺好型格,最啱同朋友坐低飲野餐廳有幾個set揀,亦可以散叫,今次同朋友叫左一個set, 另外再散叫串燒食下【Mizu串燒Set】🔹2道前菜分別為芥辣八爪魚同日式漬物🔹秘製雞肉棒棒餐廳特登選用日本蘭王蛋,確保衛生同有豐富蛋味,撈雞肉棒棒食一流🔹一骨手羽先即係單骨雞翼,燒得外皮好香脆,內裏肉質嫩滑,好香雞油!🔹新鮮白鱔同樣火喉都調校得啱啱好,皮好脆🔹安格斯牛小排識得出係靚牛,有肉味吾韌🔹日本青椒仔選用迷你日本青椒仔,食唔到辣嘅朋友仔都可以放心食🔹主食一份 明太子飯團飯團燒得好香脆,有三種食法,可以就咁食、撈埋秘製雞肉棒彈嘅蘭王蛋一齊食、或者加入熱湯度變茶漬飯【A La Carte】🔹蟹籽沙律份量好豐富,青瓜絲、蟹柳、蟹籽鐵三角經典組合好開胃🔹蒲燒鰻魚鰻魚好肥美,近乎入口即溶嘅感覺!🔹多春魚有足足五條,欣賞佢有埋蛋黃醬!建議可以燒耐少少會更好味🔹雞軟骨爽口之選!🔹牛舌食得出師傅嘅刀工,燒之前喺牛舌上𠝹左幾刀,令牛舌燒得更均勻🔹煙肉蠔卷煙肉包住蠔仔,比較特別嘅配搭,估唔到都幾夾!店員更會溫馨提示我哋要趁熱食🔹雞心比較少見嘅部位,有陣內臟獨特嘅香味,

【Mizu串燒Set】
🔹2道前菜
分別為芥辣八爪魚同日式漬物
🔹秘製雞肉棒棒
🔹一骨手羽先
即係單骨雞翼,燒得外皮好香脆,內裏肉質嫩滑,好香雞油!
🔹新鮮白鱔
同樣火喉都調校得啱啱好,皮好脆
🔹安格斯牛小排
識得出係靚牛,有肉味吾韌
🔹日本青椒仔
選用迷你日本青椒仔,食唔到辣嘅朋友仔都可以放心食
🔹主食一份 明太子飯團

【A La Carte】
🔹蟹籽沙律
份量好豐富,青瓜絲、蟹柳、蟹籽鐵三角經典組合好開胃
🔹蒲燒鰻魚
鰻魚好肥美,近乎入口即溶嘅感覺!
🔹多春魚
有足足五條,欣賞佢有埋蛋黃醬!建議可以燒耐少少會更好味

🔹雞軟骨
爽口之選!
🔹牛舌
食得出師傅嘅刀工,燒之前喺牛舌上𠝹左幾刀,令牛舌燒得更均勻
🔹煙肉蠔卷

🔹雞心
比較少見嘅部位,有陣內臟獨特嘅香味,必試!
🔹三黃雞髀肉
選用肥美三黄雞,肉質嫩滑!
🔹墨樂雞
呢個係廚師獨創菜式,唔好以為係快餐店嗰啲炸麥樂雞,原來係雞肉入邊包着一層墨魚滑,嫩滑之中帶有彈牙之感

🔹咖喱牛肉烏冬
叫之前以為好細碗,其實足一人份量!有好濃郁嘅咖喱湯,每一啖烏冬都掛到,而牛肉亦好靚👍🏻

餐廳亦都有好多飲品選擇,酒精同非酒精都有,啤酒就可以揀健力士黑啤或者白啤,另外因為朋友唔飲得酒,就叫咗日本白桃梳打,幾好飲😋

店舖服務質素幾好,店員都會耐心講解每樣串燒用到嘅食材👍🏻大家行過佐敦可以試下😋😋
無諗過佐敦有間咁有格調嘅日式居酒屋,又有啲似西餐廳,但係啲位好闊落坐得好舒服,如果秋天同冬天仲可以坐喺出邊門口個位置,非常寫意又特別。SpecigBrunch MenuMizu 燒鳥定食Mizu Signature Yakitori Set非常抵食嘅定食,主要係串燒:脆皮雞肉串燒燒雞翼同埋秘製雞肉棒棒,仲有雜菜沙律,配菜,麵豉湯同日本蛋黃。SpecianYakitori Omakase•廚師發瓣Mizu串燒2道前菜、5串串燒、主食及味增汁2 Appetisers, 5skewers, staple and miso soup前菜:螢光魷魚仔鮮甜煙靭,橋頭爽口。
Signature chicken skewer
一骨手羽先(燒雞翼)
Chicken wings mid joint half cut
新鮮白鱔
Fresh white eel
安格斯牛小排Angus rib日本青椒仔Japanese green pepper主食係:燒飯團茶漬,煙靭香味十足嘅燒飯團外脆內軟,裏邊仲有啲明太子少少微辣,另一半可以放落啲茶漬到當茶漬飯食,仲有Wasabi跟埋。泡沫咖啡Capuccin
無諗過佐敦有間咁有格調嘅日式居酒屋,
又有啲似西餐廳,
但係啲位好闊落坐得好舒服,
如果秋天同冬天仲可以坐喺出邊門口個位置,
非常寫意又特別。

Specig

Yakitori Omakase
廚師發瓣

Mizu串燒
2道前菜、5串串燒、主食及味增汁

前菜:螢光魷魚仔鮮甜煙靭,橋頭爽口。

Signature chicken skewer
一骨手羽先(燒雞翼)
新鮮白鱔
Japanese green pepper

泡沫咖啡
Capuccino
有拉花嘅藝術咖啡☕️
佢哋舖頭仲有啲咖啡豆賣添。

橙汁
Orange juice
2023-08-29 18 瀏覽
今日去到恆豐中心附近由於我朋友今次想食日本丼飯或者係日本飯拼盤!我即刻就諗起有一間專賣丼飯set lunch、 dinner為主題嘅餐廳!呢間餐廳除咗有好多唔同嘅食物畀我哋去選擇!四周圍中充滿住打卡影相位置!包括開頭等位喺出面坐嘅時候已經有一個特色牆可以打卡影相!四周圍都放滿住綠色清新嘅植物裝飾!植物場顯得格外舒適!旁邊亦都有唔少可以坐住等候嘅位置亦都相當設計得有藝術感!今次同朋友叫咗二個日本丼飯、一個係鹽燒鯖魚拼盤,另外一個係滑蛋吉列豬扒丼飯!鹽燒青魚,啖啖肉好少骨!再配合檸檬開胃食落魚肉滑嫩!每個餐仲會有配沙律同埋湯!仲有啲開胃小菜非常抵食!滑蛋吉列豬扒非常滑溜!滑蛋帶微甜味道啱啱好!吉列豬扒內裏豬肉亦非常軟滑!唔會好柴嗰種感覺!食落去又唔會好乾身!豬肉發揮得淋漓盡致!飲品方面我選擇咗有子梳打,而我朋友選擇咗美式咖啡熱飲!mizu #mizuhk #佐敦美食 #佐敦 #cafehk#香港咖啡店 #跟我來探店 #香港cafe #"

飲品方面我選擇咗有子梳打,而我朋友選擇咗美式咖啡熱飲!

mizu
#mizuhk #佐敦美食 #佐敦 #cafehk
#香港咖啡店 #跟我來探店 #香港cafe #"
2023-08-28 15 瀏覽
平日工作好忙碌,回家又要湊仔,所以一偷到時間就同閏密去high 個tea🥳地點係幾方便既佐敦mizu😊呢間結合cafe和酒吧集於一身的,環境走和風簡約路線,座位之間有小樹隔住,私隱度極高的一格格卡位,又日系感十足,真係要日頭黎試試Cafe。一路行到最入面還有更多座位,店內還有很多燈飾和畫作裝飾。日式可樂餅,非常香脆可口!日式柏餅軟軟的年榚中有豆沙餡,味道微甜,具有煙韌的嚼勁。精緻的拉花😋matcha latte大大粒士多啤梨的pudding 🍓

日式可樂餅,非常香脆可口!
日式柏餅

軟軟的年榚中有豆沙餡,味道微甜,具有煙韌的嚼勁。
精緻的拉花😋matcha latte
大大粒士多啤梨的pudding 🍓
2023-08-25 15 瀏覽
🔸鹿兒島黑毛和牛廚師發辦 $688🔸日本時令海鮮廚師發辦 $688🔸日本生啤/黑啤買二送一-星期五晚同朋友happy friday,嚟咗佐敦依間日式串燒居酒屋,叫咗兩份廚師發辦,環境舒適食物質素都唔錯👍🏻先嚟兩份前菜有酸蕎頭同涼拌牛蒡,幾開胃。跟住串燒陸續上枱,雞肉棒棒串伴蘭王蛋,蛋香十足,雞肉棒外面燒到微脆,好味。另一客汁煮鯖魚都好食,用味噌醃嘅和風口味。主角燒生蠔🦪,蠔肉飽滿又creamy,燒到七成熟好嫩滑,榮升我同朋友嘅至愛!另一客主角就係燒黑毛和牛,好有牛味同滿滿嘅油脂充滿口腔裡面。飲埋啤酒🍻為一星期嘅工作疲勞畫上句號。
🔸鹿兒島黑毛和牛廚師發辦 $688
🔸日本時令海鮮廚師發辦 $688
🔸日本生啤/黑啤買二送一

先嚟兩份前菜有酸蕎頭同涼拌牛蒡,幾開胃。

另一客汁煮鯖魚都好食,用味噌醃嘅和風口味。

飲埋啤酒🍻為一星期嘅工作疲勞畫上句號。
位於佐敦的Mizu是一間cafe x 居酒屋,午市有多款日式定食供應🍱 .🍢 Mizu 燒鳥定食 $188燒鳥定食配有免治雞肉棒、一骨手羽先翼、香葱雞肉和冬菇青椒仔,全部食材都非常新鮮,尤其是免治雞肉棒,點蘭王蛋食超美味🍳 串燒下的白飯加上適量燒汁,甜甜地很開胃~ 定食包冷熱美式咖啡、鮮奶咖啡、泡沫咖啡 或果汁,或可7折選配任何一款咖啡~ 我選了Espresso Tonic (+$38.5),超大杯的!而且味道很balanced,不會太酸,很不錯👍🏻 友人的Americano是fruity口味,頗有層次感,感覺這裏的咖啡都頗高質呢☕️餐廳平日有頗多優惠,放工後去小酌一杯應該很不錯🍻😼.星期一、星期二生啤及高球雞尾酒全日買一送一*每位客人必須惠顧一個BAR SNACK餐或單點炸雞.星期三所有cocktail全日買一送一.星期四Ladies免費享用調酒或生啤一杯*女士需於IG打卡及tag *每檯最少2位
🍢 Mizu 燒鳥定食 $188

餐廳平日有頗多優惠,放工後去小酌一杯應該很不錯🍻😼

.星期一、星期二

.星期四
Ladies免費享用調酒或生啤一杯
*女士需於IG打卡及tag
*每檯最少2位
Chill 下好選擇❣️日式居酒屋每次經開佐敦德成街,都會見到呢間餐廳外面有個好舒適既戶外位置,坐左客人係到吹水食野🥰 已經覺得好鬼chill今次同朋友就試下佢地既lunch set ,因為見到有燒鳥定食嗌,真係唔多地方有得叫😅所以即刻入來試試佢🤤🤤Lunch time入來即時就已經有位了,侍應都好有禮貌,招呼超好👍因為朋友趕返公司,所以我地叫左兩個lunch set🔅Mizu燒鳥定食 配 果汁 $188🔅滑蛋吉列豚煮(日本)定食 配果汁 $188吉列豚肉好軟身!炸粉亦唔係好厚身個種😏味道均勻,其實小朋友都岩食😏 滑蛋同菇都好入味 真係配飯一流最期待既燒鳥,入面有雞翼,菇,青椒,肉條,仲有一個生蛋醬汁配埋,呢個汁先係重點,真係好好食個人覺得晚上或teatime來,比較有氣氛,因為坐位好舒服,又有酒飲😎😎 真係同朋友chill下既好選擇
Chill 下好選擇❣️日式居酒屋

因為朋友趕返公司,所以我地叫左兩個lunch set

🔅Mizu燒鳥定食 配 果汁 $188
🔅滑蛋吉列豚煮(日本)定食 配果汁 $188

2023-08-15
  • Mizu燒鳥定食
餐廳就喺恆豐中心後面,約埋老友食個lunch,再行街街,方便都爆👍餐廳門口都有別緻嘅座位,如果天氣吾係咁熱,坐出門打卡,影下相,仲chill🤗入門口先見到,原來呢間係2023年度人氣商店喎🥰今次真係冇揀錯😅中午有三款定食~鹽燒鯖魚定食$148定食有湯、前菜、沙律、飯,當然吾少得主菜,大大條鯖魚👍鯖魚的油脂,經高溫一燒,魚油慢慢滲出,滋潤細嫩的魚肉,被烤得皺皺的魚皮皮香肉嫩,大廚燒的時間恰到好處,咸味適中,加少許檸檬汁更能提鮮😋😋😋滑蛋吉列豚煮定食$188滑蛋是名附其實的滑,加上粒粒晶瑩軟糯嘅飯粒,真的是絕配🤩豚肉炸得外脆內軟,香脆度極足,食落亦不覺油膩,咬一口肉汁仍然豐富,肉味甘香濃厚😍跟餐已經有咖啡或橙汁,但我們用跟餐7折選了特飲~熱情果鮮橙茶酸酸甜甜,熱情果香氣獨特,醒胃👍冷香甘檸草本茶清香微甜,飯後一杯茶,識的就懂😅餐廳裝修得清簡別緻,飲品款式亦不少,下次過嚟嘆下下午茶,食下cake,吹下水都吾錯🤗

中午有三款定食~

鹽燒鯖魚定食$148
定食有湯、前菜、沙律、飯,當然吾少得主菜,大大條鯖魚👍

滑蛋吉列豚煮定食$188

滑蛋是名附其實的滑,加上粒粒晶瑩軟糯嘅飯粒,真的是絕配🤩

跟餐已經有咖啡或橙汁,但我們用跟餐7折選了特飲~

熱情果鮮橙茶
酸酸甜甜,熱情果香氣獨特,醒胃👍

冷香甘檸草本茶
清香微甜,飯後一杯茶,識的就懂😅

2023-08-17
  • 冷香甘檸草本茶
  • 熱情果鮮橙茶
  • 滑蛋吉列豚煮定食
  • 鹽燒鯖魚定食
2023-08-16 18 瀏覽
呢間尖沙咀串燒咖啡店午市套餐幾好食!定食包括沙律、湯同前菜。沙律菜幾新鮮,湯係麵豉湯夠濃郁。揀咗燒鳥定食,真係豐富又美味。定食裡面有免治雞肉棒、燒雞翼同燒雞串,每一樣都燒得恰到好處,肉質鮮嫩多汁,加上炭燒嘅香味,好食。另外,仲叫咗滑蛋吉列豚定食,味道真係一流!滑蛋煎得鬆軟滑溜,豚肉炸得香脆,肉質口感嫩滑。滑蛋仲有洋蔥。配埋定食嘅白飯,真係一份豐盛嘅餐點。如果你鍾意咖啡,呢度絕對係你嘅好選擇。佢哋嘅套餐包冷熱美式咖啡、鮮奶咖啡或泡沫咖啡,你可以任揀一款配餐。如果你唔係咖啡愛好者,亦都可以揀蘋果汁或者橙汁,如果都唔啱,仲可以7折優惠選購其他飲品。無論你鍾意咩口味,呢度都有合你口味嘅選擇。我哋轉了熱茉莉花茶同博士茶。茉莉花茶香氣濃郁,清新怡人,好適合解渴同埋消除疲勞。而博士茶則係一種有益健康嘅茶飲,有助於舒緩壓力同埋提升身體免疫力。你可以喺享受定食嘅同時,選擇茉莉花茶或者博士茶作為飲品,增添飯後的舒適感。

呢間尖沙咀串燒咖啡店午市套餐幾好食!
定食包括沙律、湯同前菜。沙律菜幾新鮮,湯係麵豉湯夠濃郁。

2023-08-15 8 瀏覽
Secret Chicken Sticks: The chicken, impeccably tender and succulent, was marinated in a delectable blend of secret spices that left a tantalizing tingle on my palate. The accompanying dipping sauce added an extra layer of complexity, with hints of umami and a subtle touch of heat. Each bite was a delightful dance between textures and tastes, a perfect start to an unforgettable meal. Grilled Mentaiko Onigiri:The charred exterior of the rice ball gave way to a warm, slightly gooey core that cradle
Secret Chicken Sticks:
 Grilled Mentaiko Onigiri:
The charred exterior of the rice ball gave way to a warm, slightly gooey core that cradled a generous helping of mentaiko – marinated pollock roe. The explosion of flavors as I bit into it was nothing short of spectacular – briny richness from the mentaiko, a hint of smokiness from the grilling, and the comforting familiarity of the well-seasoned rice. This dish was a true testament to the Japanese philosophy of celebrating simple ingredients in the most extraordinary ways.

Japanese Tofu:
Delicately silken tofu was nestled in a shallow pool of soy-based sauce, adorned with finely chopped scallions and grated ginger. The tofu practically melted on my tongue, its mild flavor harmonizing elegantly with the gentle umami of the sauce. This dish showcased the restaurant's mastery in coaxing out the beauty of minimalism, allowing the ingredients to shine in their purest form.
2023-07-22
下午茶
2023-08-13 16 瀏覽
一間位於佐敦嘅日式cafe☕,混合咗cafe同日式居酒屋嘅元素,有咖啡同酒飲,又有串燒食🤤環境舒適闊綽,又以綠化空間作環境佈置,日系文青感十足🇯🇵🥰🤍滑蛋吉列豚煮定食🍛呢個滑蛋吉列豚煮嘅滑蛋滑滑嫩嫩,入口即化,令人回味😍而炸豬扒外脆內嫩,每一啖都好juicy肉汁豐富,真係好滿足🤤🤍Mizu 燒鳥定食🍢-月見棒,鹽燒雞肉,燒手羽,燒小辣椒、燒冬菇Mizu燒鳥定食非常豐盛,月見棒雖然炸得香脆,但仍然鎖住肉汁,食落過癮😋鹽燒雞肉同燒手羽嘅肉質鮮嫩多汁,調味恰好又唔會太咸🤪燒小辣椒同燒冬菇嘅燒烤風味都好香,而且食落好惹味🥳🤍美式咖啡☕️美式咖啡聞落有種心神舒暢嘅香氣,令人放鬆😌飲落口感都好順滑,帶點淡淡嘅苦味,感覺好chill😙🤍蘋果汁🍎蘋果汁香氣清新,口感非常順滑,飲落有種絲絲綿綿嘅口感,而且好解渴!特別喺呢個咁熱嘅天氣下,係好唔錯嘅選擇👍🏻🍚👨‍🍳 Mizu (佐敦)📍 佐敦德興街3號地舖
一間位於佐敦嘅日式cafe☕,

🤍滑蛋吉列豚煮定食🍛

🤍Mizu 燒鳥定食🍢
-月見棒,鹽燒雞肉,燒手羽,燒小辣椒、燒冬菇

🤍美式咖啡☕️

🤍蘋果汁🍎

🍚👨‍🍳 Mizu (佐敦)
📍 佐敦德興街3號地舖
2023-08-10 14 瀏覽
佐敦cafe燒鳥定食🥰1. 燒鳥定食 $188好正 有三款串燒 分別係雞翼 雞髀肉 同免治雞肉棒 燒得啱啱好 有少少燒烤香 又唔會燶 仲有個日本蛋汁 橙黃色 超濃蛋味 撈埋日式醬油 真心幾正 咸香風味十足 雞肉又嫩滑 定食仲有湯 沙律 前菜 同嘢飲 十分滿足 + Cappuccino 拉花好靚 咖啡味濃 仲要好大杯 2. 滑蛋吉列豚煮定食 $188呢個個賣相已經好吸引 個滑蛋滑捋捋 仲有啲洋蔥同菇 好足料 呢個汁送飯一流 仲要個飯係日本米 質感比較黏 所以成個汁同飯好match 而個豬扒炸得好靚 厚肉又juicy 唔嚡唔乾 豬味都出 卜卜脆 正+ 青森蘋果汁好濃嘅蘋果汁 好fresh……………………….🌝嘢食好味又高質 選擇又多 日式西式都有 服務都唔錯 得閒過黎食飯chill下都幾開心 推介~🌚係恒豐中心後街 唔算好起眼……………………….
佐敦cafe燒鳥定食🥰

1. 燒鳥定食 $188

+ Cappuccino
拉花好靚 咖啡味濃 仲要好大杯

2. 滑蛋吉列豚煮定食 $188

+ 青森蘋果汁
好濃嘅蘋果汁 好fresh

……………………….
🌚係恒豐中心後街 唔算好起眼
……………………….