2021-11-25 83 瀏覽
喺朗豪坊隔離嘅朗晴坊🧐原來有間性價比💰幾高嘅足球⚽️主題西餐廳🍴!入到去原來地方都唔細🤩,而且全部都係用足球⚽️做主題裝飾👍。晚餐🍽有set,價錢💰實惠,質素😋亦唔錯。是日餐湯係🎃南瓜湯🥣,幾清甜🤤。蒜蓉牛油🧈餐包🍞好厚身鬆軟,外邊烤到幾脆身👍。香煎海🐟鱸魚柳意式鮮🍅蕃茄莎莎,魚肉鮮嫩油潤,魚皮香脆配上🍅蕃茄莎莎一齊食酸甜開胃🤤。低溫煎焗🇳🇴挪威🐟三文魚柳🍄蘑菇🍾香檳汁,🐟三文魚用低溫煎焗肉質🤤鮮嫩多汁,魚皮煎🔥得好香脆,勁多🍄蘑菇🍾香檳汁😍,正呀!總結來講呢度食物🤤質素唔錯,價錢💰實惠又抵食,兩款主菜都配左🍅蕃茄、紫薯蓉同埋羽衣甘藍🌿感覺清新健康。

晚餐🍽有set,價錢💰實惠,質素😋亦唔錯。

是日餐湯係🎃南瓜湯🥣,幾清甜🤤。

蒜蓉牛油🧈餐包🍞好厚身鬆軟,外邊烤到幾脆身👍。

2021-11-24 42 瀏覽
上網咁啱見到有間用足球做主題嘅餐廳,咁啱朋友係阿仙奴嘅球迷,所以就嚟二間餐廳食下呢度周圍都係亞仙奴嘅擺設同埋裝修,開咗好多有紀念價值嘅波衫、同埋好多相。主菜我叫咗香燒美國牛肉眼併法國鵝肝,呢個本身係套餐有包沙律同餐飲同餐湯,所以都幾抵食嘅。本身鍾意食牛肉嘅我對呢個餐特別有期待,我哋就嗌左五成熟,牛肉切出嚟都有粉嫩嘅肉,口感都幾Juicy,都好友肉味配埋不過側邊嘅紫薯配菜就口感一半,隔離嘅伴菜仲有羽衣甘藍都幾好食。另外我加咗個鹹蛋黃小食拼盤,裏面有薯角、洋蔥圈、德國腸、炸雞翼,我幾鍾意佢用鹹蛋黃整嘅炸雞翼,鹹蛋黃有陣陣檀香嘅味道,同雞翼都幾夾嘅,其餘嘅併盤食物都OK,不過整體上有少少油,要食返多啲菜平衡返啦。所以之後我加多咗個凱撒沙律,沙律佢幾得意用咗個玻璃樽去裝住,擺盆幾有特色,唔好睇個玻璃樽咁細,其實食落入邊都好多菜,份量都幾大下,佢有啲煙肉粒粒同埋麵包粒一齊配埋食,感覺都幾新鮮同幾有口感。

2021-11-24 35 瀏覽
成間餐廳以足球為主題,除了地板披上假草皮,牆上亦掛滿阿仙奴簽名球衣,岩曬足球迷。Set dinner 有18款選擇😆 包沙律、餐湯、蒜蓉包、主菜同餐飲。*是日餐湯 🍲南瓜湯味道濃郁,有一粒粒南瓜溶,口感綿滑* 蒜香牛油法包🥖好香牛油味,口感鬆軟,如果烘得再脆身更吸引*是日精選沙律🥗沙律用玻璃樽裝,裹有沙律菜、青紅黃椒、車厘茄,配黑醋好開胃*波士頓活龍蝦(半隻) 配美國Creekstone牛西冷🥩西冷五成熟度剛好,煎外邊香脆,肉裡軟腍多汁👍🏾 龍蝦加大量忌廉芝士、蟹籽,肉質爽口彈牙*巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵 $158 🍝上枱已經聞到好香濃黑松露,每條天使麵索滿忌廉汁同黑松露😍 份量真係好誇張,食到一半已經好膩🤭 西班牙火腿應該用12個月,嫩口咸味唔重*意式芝士蛋糕 $68 (跟餐6折優惠 $41)🍰味道與想像中幾大出入😂 最上層用大量慕絲、第二層餅乾、底層咖啡果凍,食落好淡酒味,而且太甜😔 如果慕絲比例小啲應該會更加好*檸茶 (餐飲)

*是日餐湯 🍲
南瓜湯味道濃郁,有一粒粒南瓜溶,口感綿滑

* 蒜香牛油法包🥖
好香牛油味,口感鬆軟,如果烘得再脆身更吸引

*是日精選沙律🥗
沙律用玻璃樽裝,裹有沙律菜、青紅黃椒、車厘茄,配黑醋好開胃

*波士頓活龍蝦(半隻) 配美國Creekstone牛西冷🥩

西冷五成熟度剛好,煎外邊香脆,肉裡軟腍多汁👍🏾
龍蝦加大量忌廉芝士、蟹籽,肉質爽口彈牙

*巴馬風乾火腿黑松露忌廉雜菌意大利天使麵 $158 🍝

西班牙火腿應該用12個月,嫩口咸味唔重

*意式芝士蛋糕 $68 (跟餐6折優惠 $41)🍰

味道與想像中幾大出入😂

*檸茶 (餐飲)
2021-11-21
2021-11-20 61 瀏覽
有朋友生日飯就決定咗去食西餐,因為西餐廳嘅甜品上邊可以寫埋Happy birthday嘅設計,可以影相打卡。而且呢間之前有食開,今次都係兩個女仔就叫一份晚餐然後再叫其他小食同埋甜品share食,意粉點左龍蝦配黑松露白汁意粉,另外叫咗佢哋嘅水牛城雞翼同埋蟹肉木瓜牛油果沙律,最後加埋個心太軟甜品就又一餐,食到飽飽,每次佢哋嘅食物都係又大份又好食。 如果鍾意食西餐而又想同朋友,或者情侶慶祝生日或者一啲特別節日嘅朋友仔,呢一間西餐廳都係一個選擇。
2021-11-18 46 瀏覽
今日去睇梅艷芳,朋友真係喊到傻咗😭,見到佢咁,決定帶佢去食好西、醫返好心情法國鵝肝牛肝菌意大利燴飯🦆🇮🇹呢個鵝肝肥美得嚟又唔會油膩,一啖鵝肝一啖意大利飯🍚,油香味係口腔中爆發嘅感覺好正!牛肝菌亦俾到燴飯另外一種口感,唔會太單調🍄英式炸魚薯條🇬🇧包裹鱈魚🐟嘅炸粉唔會太厚,件件炸到金黃色、好香脆,沾上佢哋特製嘅醬汁,想encore! 佢嘅薯仔亦都好正,係用咗焗薯炸,香口😋脆燒原隻德國鹹豬手🇩🇪呢隻鹹豬手🐷已經去骨,易入口,話明脆燒🔥就塊皮緊係脆到咔咔聲!最Jeng 就係佢個特製嘅醬汁,酸微微解膩!❤️‍🔥雜果賓治🍹見朋友喊到失聲,最後叫咗杯Fruit Punch 俾佢,偷飲咗一啖,裹面有一粒粒嘅果粒🍎🍊🍒,可以治愈佢嘅心靈❤️‍🩹話說呢間餐廳主打足球⚽️,周圍都掛滿左波衫同埋我最鍾意嘅足球偶像,正😄唔知大家會撐德國,英國定還是係法國呢?——————為食分界線——————Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角)旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $250

法國鵝肝牛肝菌意大利燴飯🦆🇮🇹

英式炸魚薯條🇬🇧

脆燒原隻德國鹹豬手🇩🇪

雜果賓治🍹

唔知大家會撐德國,英國定還是係法國呢?

——————為食分界線——————
Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角)
旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $250
2021-11-17 46 瀏覽
香脆薯角(揀黑松露味) $58份量都多,薯角炸到外面香脆,表面舖滿黑松露,咬落好香口,而裡面又好粉,就算唔沾蕃茄醬都好好食。套餐包括沙律、是日餐湯、蒜香牛油法包、主菜同埋飲品,好豐富,但價錢又唔貴喎蒜香牛油法包,表面查咗牛油再烘到卜卜脆,面包裡面又好鬆軟,名副其實外脆內軟,超正。沙律,系用密封玻璃瓶裝既雜菜,可保留雜菜既水份,所以沙律菜特別新鮮爽口,配上黑醋撈勻食,少少酸,好開胃。日精餐湯-甘笋湯,熱辣辣得黎真系有少少辣味,好特別波士頓活龍蝦 配白松露忌廉扁麵 $168扁麵份量好足,濃郁既白松露忌廉醬煮成既扁麵,聞已好香,食落仲香,最中意醬汁多得黎但唔會膩主菜芝士焗龍蝦,大小適中,肉質彈牙,仲有好多蝦膏法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯$168新鮮鮑魚有咬口,另有雞肉及野菌,香草醬味道好特別,平時好少食到,意大利飯份量多,煮到好煙韌,好有咬口即製梳乎厘班戟 $88 (跟餐可以6折加配自家製甜品)擺碟好靚,梳乎厘班戟兩面烘到有少少脆口,但裡面軟棉棉熱辣辣,口感輕盈有空氣感,濃郁蛋香又唔太甜
香脆薯角(揀黑松露味) $58

日精餐湯-甘笋湯,熱辣辣得黎真系有少少辣味,好特別

波士頓活龍蝦 配白松露忌廉扁麵 $168
主菜芝士焗龍蝦,大小適中,肉質彈牙,仲有好多蝦膏

法國野菌鮑魚雞肉香草醬意大利燴飯$168

即製梳乎厘班戟 $88 (跟餐可以6折加配自家製甜品)
2021-11-13 64 瀏覽
呢間西餐廳位於旺角朗豪坊隔離的朗晴坊,地點位置非常方便,主要是圍繞足球⚽️為主題的餐廳,聽說是由阿仙奴球迷開嘅餐廳,餐廳內擺滿了很多關於阿仙奴球隊的相片、球衣、球員卡等,好似去咗博物館咁!真係大開眼界!如果身為足球迷的你又怎能夠錯過?我們點了:全日早餐 All day breakfast 燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁Grilled grass feed NZ ribeye steak with red wine sauce配餐湯(南瓜湯)、蒜香牛油法包飲品:荔枝薄荷梳打Litchi with mints soda新鮮水果茶Fresh fruit tea甜品🍮:朱古力三重奏心太軟Warm chocolate pudding 📍 Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角)地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓

我們點了:
全日早餐
All day breakfast
燒紐西蘭草飼肉眼扒配紅酒汁
配餐湯(南瓜湯)、蒜香牛油法包

飲品:
荔枝薄荷梳打
Litchi with mints soda
新鮮水果茶
Fresh fruit tea

甜品🍮:
朱古力三重奏心太軟
Warm chocolate pudding

📍 Lockeroom Dining (朗晴坊) (旺角)
地址:旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
  • 朱古力三重奏心太軟
  • 香烤美國1855頂級牛肉眼扒
2021-11-12 2648 瀏覽
▫️$238 香燒美國Creekstone 牛肉眼拼法國鵝肝呢個dinner set包咗一份前菜、湯同埋飲品前菜係一份沙律菜,由玻璃瓶裝住嘅,食落正正常常而碗湯的味道就偏向濃郁,飲得出有陣陣的西芹味🤩作為主菜嘅牛肉眼的肉質軟熟嫩滑,唔會有好多筋~而法國鵝肝的size都正正常常,聞落去好香食落嘅口感偏向細膩絲滑呢🤗.▪️$168 波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯呢個都係一個dinner set 黎嘅,所以都包左一份前菜、湯同埋飲品主菜嘅龍蝦的肉質彈牙,同埋估唔到將白松露汁加落去龍蝦肉度,反而令到龍蝦的味道更加突出和美味,好有驚喜另外,意大利飯都煮到好煙韌,好有咬口😍.▪️$48.6 跟餐 - 朱古力三重奏心太軟驟眼睇,可以見到心太軟上面鋪咗塊朱古力,而旁邊放咗一杯仔淡奶☺️味道上,呢度嘅心太軟表現得好出色,食落唔會好甜,估計係用咗較高度數嘅朱古力整嘅,所以感覺唔會好膩而入面半液體狀嘅朱古力都幾熱嘅,食落好有口感
呢個dinner set包咗一份前菜、湯同埋飲品
前菜係一份沙律菜,由玻璃瓶裝住嘅,食落正正常常
而碗湯的味道就偏向濃郁,飲得出有陣陣的西芹味🤩
作為主菜嘅牛肉眼的肉質軟熟嫩滑,唔會有好多筋~
而法國鵝肝的size都正正常常,聞落去好香
食落嘅口感偏向細膩絲滑呢🤗

▪️$168 波士頓活龍蝦(半隻)配白松露忌廉意大利飯
另外,意大利飯都煮到好煙韌,好有咬口😍

▪️$48.6 跟餐 - 朱古力三重奏心太軟
而入面半液體狀嘅朱古力都幾熱嘅,食落好有口感

今次去咗呢間喺旺角地理位置都好方便嘅西餐廳——🌟Lockeroom Dining🌟,仲有足球主題⚽️餐廳佈置用心❤️我哋仲好好彩坐近窗口位嘅卡位,就算食個晏晝都好有氣氛☺️食物方面我哋叫咗:·|🖤黑松露蘑菇湯🍄|餐廳推介嘅西湯類👍🏻黑松露味濃,成碗湯每一啖都食到黑松露味,仲有唔少蘑菇配料,蘑菇份量適中,係黑松露愛好者必點🖤·|🍄法國鵝肝牛肝菌意大利燴飯🍚|呢個意大利燴飯,一上枱已經見到黑松露遍佈整個飯裏面🤩白醬汁Creamy再加埋每一啖飯都有黑松露香味,好鍾意呢個主食,再配埋大大嚿鵝肝,好香嘅一個意大利🇮🇹燴飯啊💕·|💛法式蛋黃醬焗波士頓活龍蝦🦞|鍾意食龍蝦🦞又見到用法式蛋黃醬嘅焗法,所以點來試試,龍蝦大小適中,我嗰隻好好彩有好多橙紅色嘅龍蝦膏😋蛋黃醬再加芝士焗🧀熱辣辣融融地嘅芝士真係好正🤩·📍Lockeroom Dining (朗晴坊)📍旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
|🖤黑松露蘑菇湯🍄|
|🍄法國鵝肝牛肝菌意大利燴飯🍚|
|💛法式蛋黃醬焗波士頓活龍蝦🦞|
📍Lockeroom Dining (朗晴坊)
📍旺角砵蘭街215號朗晴坊8樓
位於旺角的Lockeroom Dining是一間西餐餐廳,以足球⚽為設計概念,到處掛滿阿仙奴的簽名球衣與擺設,球迷絕對不可錯過🤩 餐廳主打西餐,提供澳洲羊架、法國鵝肝、美國牛肉眼、波士頓龍蝦等菜式,非常吸引😍👏🥩 美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝美國Creekstone牛肉眼不但柔嫩多汁,還非常重牛味,配上特製醬汁更加能帶出不同層次的味道😇 而鵝肝非常新鮮,油潤足夠,口感嫩滑,與肉眼食又不會搶去牛的濃郁牛味,好正🥰🍽🦞 波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷原隻焗芝士波士頓活龍蝦放在牛西冷上,色澤鮮明,一見便垂涎🤤👍味道方面,龍蝦肉質夠彈牙,咬入口盡享龍蝦鮮味,配上芝士作調味,入味之餘不會蓋過原有鮮味🤩👏最後配上剛剛提過的美國Creekstone牛西冷絕對是雙重滋味呀🥰🍫 朱古力心太軟朱古力心太軟香脆外層下,濃稠的朱古力漿慢慢地流出,一脆一軟,甜而不膩,好滿足呀🤤🙌

🥩 美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

🦞 波士頓活龍蝦(半只)配美國Creekstone牛西冷

🍫 朱古力心太軟
2021-10-26 76 瀏覽
香港人對英國有一種情意結,對英超球隊在香港更是十分受歡迎,儘管球隊不是最頂尖,仍然情有獨鍾。Lockeroom是由一位阿仙奴球迷開辦及經營,餐廳內全是阿仙奴球衣發紀念品,如果有阿仙奴球迷,一定要嚟朝聖。如果唔係阿仙奴球迷,都可以嚟感受下氣氛。 👍店員安排我哋有特色嘅卡位,私隱度都幾高 波士頓龍蝦半隻配白松露忌廉意大利飯 ($168)跟餐有蒜蓉包、餐湯及沙律擺盤唔錯呀,就算半隻龍蝦都放得幾有睇頭,意大利飯份量算多,白松露忌廉汁算香濃,飯粒每粒都脹卜卜,口感唔錯至於主角🦞焗完都仲食到海水味 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 ($238) 跟餐有蒜蓉包、餐湯及沙律肉眼5成熟,係剛好5成👍因為唔太鍾意食太熟成嘅牛,肉質唔錯,肉眼都算有牛味餐湯係南瓜湯,沙律用樽裝住🥗沙律醋由自己加 朱古力心太軟($78) 跟餐可以6折加配自家製甜品食完主菜都飽飽地,但都想試埋甜品,叫咗心太軟。等10分鐘左右,上枱熱辣辣,入面係有流心的,味道不算太甜👍

👍店員安排我哋有特色嘅卡位,私隱度都幾高

波士頓龍蝦半隻配白松露忌廉意大利飯 ($168)
跟餐有蒜蓉包、餐湯及沙律
至於主角🦞焗完都仲食到海水味

香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝 ($238)
跟餐有蒜蓉包、餐湯及沙律
餐湯係南瓜湯,沙律用樽裝住🥗沙律醋由自己加

朱古力心太軟($78) 跟餐可以6折加配自家製甜品

2021-10-24
  • 香燒美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝
今日想偷下懶cheat day食啲邪惡野,所以再訪Lockeroom🤤。我哋一行二人叫咗幾款小食,兩個午餐。首先佢嘅南瓜什菜湯好好飲,好香南瓜味又唔會太creamy,個感覺好fresh👍🏻蒜蓉包外脆內軟,而且好香。蟹肉芒果木瓜牛油果沙律真係好正🥰,擺盤好靚,蟹肉好多而且同其他水果好夾,所以食落有啖啖清新既感覺🥰水牛城雞翼炸得好香,汁料好開胃🤤溫泉蛋大啡菇好juicy,味道好好!👍🏻主菜方面一個係蕃茄汁奶油雞髀扒跟意粉👍🏻佢個雞扒香而多汁,肉嫩,意粉唔係一般西餐咁白烚,而係茄汁意粉,口感一流唔會過淋。另外香蒜意粉都唔錯,味道香濃惹味,份量好多。值得一提既係佢杯coffee真係好香好好飲,味道回甘,忍唔住飲得大啖左🤣
我哋一行二人叫咗幾款小食,兩個午餐。

蒜蓉包外脆內軟,而且好香。

水牛城雞翼炸得好香,汁料好開胃🤤

溫泉蛋大啡菇好juicy,味道好好!👍🏻

另外香蒜意粉都唔錯,味道香濃惹味,份量好多。

2021-09-26
  • 蟹肉芒果木瓜牛油果沙律
位於旺角朗晴坊的「Lockeroom Dining」,係一間由阿仙奴足球迷開設嘅西餐廳⚽️店內放滿阿仙奴球隊嘅相片及球衣是日精選沙律及餐湯精選沙律有生菜、車厘茄等等,加上黑醋一齊食,酸酸地,好開胃!南瓜湯好creamy哦,滿載南瓜鮮甜味蒜香牛油法包脆卜卜嘅蒜蓉包,外脆內軟,帶蒜香,勁好食香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝七成熟嘅牛肉眼扒,厚厚的,肉質頗有彈性,牛肉味都幾濃郁呢!法國鵝肝好肥美,滿口油香,不得了呀低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁挪威三文魚柳大大件,表層煎到金黃色的,魚皮脆脆的,魚肉夠哂鮮嫩,配上充滿奶油香的蘑菇香檳汁,更加滋味橘子白朱古力芝士蛋糕蛋糕賣相精緻,上層係橘子肉及果醬,中層係白朱古力芝士,底層係蛋糕。蛋糕口感豐富,酸酸甜甜,美味可口熱紅棗茶秋風起,秋意濃,飲返杯熱辣辣嘅紅棗茶就啱哂,清甜滋潤,暖身又暖胃

是日精選沙律及餐湯

蒜香牛油法包

脆卜卜嘅蒜蓉包,外脆內軟,帶蒜香,勁好食

香烤美國Creekstone牛肉眼拼法國鵝肝

低溫煎焗挪威三文魚柳蘑菇香檳汁

橘子白朱古力芝士蛋糕

熱紅棗茶

2021-10-22 1686 瀏覽
今晚同朋友去咗旺角朗晴坊8樓「Lockeroom Dining」食飯,店內裝修佈置都以阿仙奴足球隊為主題,啱晒一眾球迷蒜香牛油法包鬆軟熱辣辣的法包,塗抹上邪惡蒜蓉牛油,蒜香十足是日精選沙律雜菜沙律色彩豐富,新鮮碧綠,口感爽脆,配上酸酸的黑醋,好開胃呢是日餐湯南瓜湯質感濃稠,呈鮮橙色,入口係天然南瓜甜香香煎海鱸魚柳配意式鮮番茄莎莎海鱸魚柳厚厚的,連魚皮煎香,外脆內軟,魚肉口感有彈性,鮮嫩多汁又鮮甜,好好食哦😋配上意式鮮番茄粒粒🍅味道清新香烤澳洲羊架拼德國腸羊架有兩件,肉質比較肥美,口感軟嫩,羊羶味重,頗高質~伴碟配上鹹香德國腸及紫薯蓉,夠晒飽肚即製梳乎厘班戟店員可以幫忙在甜品上寫上生日字句,非常貼心❤️梳乎厘班戟大小適中,口感輕盈有空氣感,帶麵粉香及蛋香泡沫咖啡咖啡賣相精緻,上層奶泡輕盈棉密,下層咖啡香濃醇厚

蒜香牛油法包

鬆軟熱辣辣的法包,塗抹上邪惡蒜蓉牛油,蒜香十足

是日精選沙律

是日餐湯

南瓜湯質感濃稠,呈鮮橙色,入口係天然南瓜甜香

香煎海鱸魚柳配意式鮮番茄莎莎

香烤澳洲羊架拼德國腸

即製梳乎厘班戟

泡沫咖啡

咖啡賣相精緻,上層奶泡輕盈棉密,下層咖啡香濃醇厚
2021-10-21 93 瀏覽
因為最近我生日,所以我frd特意搵左間幾有情調既西餐廳食飯慶祝。本身我地大頭蝦遲左大到,後來侍應哥哥都好好幫我地留檯。餐廳環境氣氛都好好呀,店主應該係足球迷,所以周圍都裝飾左波衫同埋足球明星既相。我同朋友本身都冇睇足球所以就唔係好知邊隊,不過都感受到店主既熱情❤️今次叫左:💟【澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁面 $168】💟【燒烤醬西班牙黑毛豬梅肉拼北海道元貝 $218】晚餐套餐都包蒜蓉包,沙律同餐湯既。其實蒜蓉包同沙律都好正,蒜蓉包既牛油味好香,而且我覺得沙律醬係黑醋真係好好,好有歐式感覺。但係餐湯我真係欣賞無能,飲唔出係咩黎。我就食左義大利扁面,首先蒜香味真係好濃,而且熱辣辣新鮮出爐,真係好正呀~而且牛柳都好滋味同咬感十足,同面都十分夾,不過我就嫌牛柳數量唔夠多,所以心入面扣左分。我都試左朋友既餐。佢既豬梅肉真係好大塊,又唔韌。配上甜甜既燒烤醬汁真係好滋味。帶子就ok啦~不過最驚喜係餐廳送左生日甜品比我地~係焦糖燉蛋同草莓拿坡崙呀~份量雖然唔多,但係都好滿足~總結,其實呢間餐廳整肉真係好味!難怪好多人都推介呢間~下次會想試下佢哋既豬手,聽講都幾出名。

今次叫左:

💟【澳洲草飼牛柳蒜香意大利扁面 $168】