餐廳: Le Cafe (寶其利街)
資訊:

2024-05-22 0 瀏覽
呢間位於紅磡專食意大利麵既小店,鋪面細細,但係座位目測都可以用容納到大概二三十人。 OpenRice 冇得book位,如果要book位嘅話就要打電話上去。 我地叫左幾碟,個個都食意粉,基本上每一段嘢嘅賣相都係一樣,但係入邊嘅味道就唔同。 🤣🤣🤣價錢唔抵食,麻麻地。我地點左: L14 黑松露雞柳意大利麵 $78;L06 白酒雞柳意大利麵 $65;S27 蒜香意大利麵 配 雞柳。 凍飲加$3。 凍檸檬茶嘅糖水係自己落。可以控制到甜度👍🏻 睇我啲相賣相一樣🤣🤣 但食落去嘅味道都OK嘅。份量啱啱好。
呢間位於紅磡專食意大利麵既小店,
鋪面細細,
但係座位目測都可以用容納到大概二三十人。
OpenRice 冇得book位,
如果要book位嘅話就要打電話上去。

我地叫左幾碟,
個個都食意粉,
基本上每一段嘢嘅賣相都係一樣,
但係入邊嘅味道就唔同。 🤣🤣🤣
價錢唔抵食,麻麻地。

我地點左:
L14 黑松露雞柳意大利麵 $78;
L06 白酒雞柳意大利麵 $65;
S27 蒜香意大利麵 配 雞柳。
凍飲加$3。 凍檸檬茶嘅糖水係自己落。
可以控制到甜度👍🏻

睇我啲相賣相一樣🤣🤣
但食落去嘅味道都OK嘅。
份量啱啱好。
2024-05-17 0 瀏覽
黃埔寶其利街附近佈滿各種小店,由粥店、日式便當、韓式小菜到西餐都應有盡有😍走在這條路上經常會陷入選擇困難症,每間都有不同吸引之處 今次選擇了來Le Cafe吃意粉,午市套餐由$55至$78不等📜價錢不算貴而且包一杯飲品,店員叔叔下單後馬上到水吧忙碌,意粉靜待十分鐘就奉上🕯 意粉偏乾身不算太Creamy,煙肉的油香未被搾出裹滿意粉,意地質地偏稔,相信是早已煮好一段時間後再翻炒,街坊粗飽的質素🫠再來會選其他意粉再試功夫

2024-01-23 343 瀏覽
行過紅磡巷仔,不得不提呢間平易近人又岩哂我呢啲渴求新鮮感嘅食客嘅店。嚟試咗碗黑松露海鮮意粉,每一啖都係咁濃郁,海鮮都係新鮮得滯,夾埋啖啖松露油,真係食到塊面都綻出幸福嘅光芒。蘑菇湯濃稠得嚟唔會太膩,杯邊個個蘑菇粒粒都食得出真材實料。飲品方面就一般般啦,不過老闆真係好客氣,問候聲問候聲,食完之後心情都好咗!再加上環境窩心,大可以嗌班朋友一齊嚟,又或者黎個小約會,保證滿足離場。總括嚟講,下次過嚟紅磡,呢到都會係我嘅不二之選!🍜🥣👍
2023-12-10 362 瀏覽
二人餐($278)有餐湯,前菜,主食,甜品,飲品對於想拍拖,享受下人生呢餐確保水準之餘,幾抵食下😋包咗一人一碗湯,我哋想兩樣都試吓叫咗蘑菇湯同粟米湯🍄🌽🤎蘑菇湯係濃到好似蘑菇蓉咁(我自己好鍾意食菇,所以覺得好好飲~💛粟米湯就好似將粟米直接打爛咁,但係質地滑身而且不失忌廉味~薯蓉雖然粉開出嚟,但勝在螺仔多黑松露海蝦意大利飯,用料足,份量多,配埋creamy菇真係超級正:>肉醬千層麵,新鮮焗起,上枱時啲油仲zi..zi.. 聲,我哋放中間share芝士拉絲可以拉埋自己個碗度唔斷🤣🤣唯一缺點係呢度水吧麻麻🥲但300內2人set真係冇挑剔,想平少少 可以lunch過嚟試吓 set大大份的 (((o(*゚▽゚*)o))) 另外,呢度似乎係家庭式經營,時不時聽到佢地兩公婆會嘈交,食足五七年都係咁
二人餐($278)
有餐湯,前菜,主食,甜品,飲品
對於想拍拖,享受下人生
呢餐確保水準之餘,幾抵食下😋

包咗一人一碗湯,我哋想兩樣都試吓
叫咗蘑菇湯同粟米湯🍄🌽

🤎蘑菇湯係濃到好似蘑菇蓉咁(我自己好
鍾意食菇,所以覺得好好飲~

薯蓉雖然粉開出嚟,但勝在螺仔多

• 焗肉醬意大利麵
2023-08-19 470 瀏覽
今天黃雨下走入西式餐店。叫個HKD88.0芝士焗大蝦意粉,ice coffee ,合共91.0元。焗芝士意粉,芝士ok, 份量適合在節食人士。“大蝦”適合老人家或小孩吃,夠細仔同淋,相信解凍後再在室温特別處理,以保証蝦肉夠鬆夠散。
2023-08-19
  • 適合節食人士
2023-06-16 518 瀏覽
今日食咗幾個小食同飲蘑菇湯👍非常好食同好濃味足料自家製湯👍👍田螺薯蓉雞翼都非常好食👍甜品方面都ok,今日試咗個熱朱古力同出面唔同非常好飲☺️蒜香雞意大利麵👍非常惹味
  • 蒜香雞意大利麵
  • 黑松露意大利飯配煙三文魚
  • 蒜蓉白酒蜆肉意大利麵
  • 焗肉醬意大利麵
  • 焗芝士吞拿魚意大利麵
2023-04-23 510 瀏覽
從前不是也會吃因為他不是很貴的價錢就可以吃到好吃的意粉。比較喜歡吃他的白酒雞柳意粉,他的走香,伴着意粉, 10分香濃。雞柳也多意粉也剛剛好。另外就是他的用蕃茄炒啲雞柳意粉,也是不錯的選擇。不過有時候要喝多點水,不知道是否太多醬汁。另外薄荷朱古力沙冰也很好喝。
從前不是也會吃因為他不是很貴的價錢就可以吃到好吃的意粉。

另外就是他的用蕃茄炒啲雞柳意粉,也是不錯的選擇。

不過有時候要喝多點水,不知道是否太多醬汁。

另外薄荷朱古力沙冰也很好喝。
早幾年係紅磡返工,食過一次就返唔到轉頭,每次黎到紅磡都心思思想食,攪到試唔到其他好野食🙈🙈🙈每隔1、2個月都會返黎食一次,餐牌食物幾年都無轉過,而食物質素亦一直都維持到,真心正正正❤️本人係黑松露意粉迷,所以次次都叫黑松露海鮮意粉,用料足,份量多,配埋蘑菇湯真係超級正,但唯一缺點係呢度飲品麻麻,畢竟廚房細,好難樣樣都好🙈🙈另外,呢度好似係家庭式經營,時不時聽到佢地職員會嘈交,幾年都係咁😂😂😂推介黑松露海鮮意粉:食完都唔覺好漏蘑菇湯:足料,食到粒粒感打碎左既蘑菇

推介
黑松露海鮮意粉:食完都唔覺好漏
蘑菇湯:足料,食到粒粒感打碎左既蘑菇

• 黑松露海鮮意大利麵
2023-01-20 467 瀏覽
兩次叫外賣,兩次買返嚟同落單嘅都係兩回事。叫炒德國鹹豬手意大利粉配香草汁,就只有黑椒炒鹹豬手配意大利粉,成個意粉只係食到黑椒味,香草醬乜都無,啲黑椒多到離譜,成個意粉只係食到黑椒。另外嗰個香蒜意大利粉炒豬柳,都只係食到黑椒炒意粉,蒜香?食唔到囉。明明兩個意粉嘅名都唔同啦?但好明顯係一齊炒,兩次叫同一樣嘅嘢,都係只係用晒黑椒去炒,落單嘅醬,完全無見到,好方便喎,乜都一齊炒,唔洗分開。呢個情況已經買兩次都係咁,真係要好好留意返!
外賣自取
幾年前發掘咗呢一間小店,主打食意粉,都幾啱口味,所以一經過紅磡都會諗起佢🤣平時都係散叫多,今日嚟到見佢有二人餐 ($278)就想試吓呢個😆包咗兩碗湯,我哋叫咗蘑菇湯同粟米湯各一碗,蘑菇湯係濃到好似蘑菇蓉咁🤤我自己好鍾意食菇,所以覺得好好飲~粟米湯都係好似將粟米直接打爛咁😂但仍然都不失忌廉味~主食就叫咗黑松露熟三文魚飯同埋黑松露煙三文魚意粉🤣黑松露味係啖啖飯同意粉都有,非常creamy~雖然份量唔算好大,但無論係熟定煙三文魚份量都好足,食完都好滿足😆個餐仲有一個小食,我哋揀咗芝士田螺薯蓉😆成個薯蓉都有淡淡嘅蒜蓉味,我覺得幾惹味同特別~田螺就比較淋身,唔算好有咬口~當然仲有兩杯飲品啦😆我覺得呢間小店嘅意粉食咗咁多年都仲係keep到水準,睇落佢哋係家庭式經營,所以每次見到叔叔同姨姨都覺得特別有親切感,唔覺意都加咗啲感情分🤗

當然仲有兩杯飲品啦😆

2022-06-24
以前成日幫襯呢間舖頭多數都食卡邦尼雞肉意粉係佢嘅招牌今次試下食其他要咗個菠菜蘑菇意粉意大利雲吞同埋焗螺絲粉味道都唔錯意大利雲吞份量比較少啦不過都好香芝士味幾好食菠菜菇意粉就正正常常冇咁肥膩嘅意粉嚟講都係一個唔錯嘅選擇螺絲粉都幾好食軟硬適中
以前

菠菜菇意粉就正正常常
冇咁肥膩嘅意粉嚟講都係一個唔錯嘅選擇
螺絲粉都幾好食軟硬適中
2022-06-16 434 瀏覽
-{黃埔平民化意粉cafe🍝}依家係老字號黎!經過朋友推介就試咗呢一間意粉店🤓🤤黑松露煙三文魚意大利麵🤤 ($88)黑松露味好香🥳不過上面嗰三份二三文魚就被意大利麵嘅熱力整到熟咗少少咁😂😂😂意粉都整到爽彈嘅口感🤣👖褲評: 7.8/10🤤咖喱牛肋條意大利麵🤤 ($78)覺得咖喱味唔夠濃 不過牛肋條份量都多🥰👖褲評: 7/10🤤心太軟🤤 ($45)覺得似係現成嘅心太軟所以唔使試 同埋好細嚿🥹👖褲評: 5/10整體意粉都好食嘅午市會再平啲 真係睇得出係用心經營☺️性價比: 8/10服務: 9/10環境: 7/10🚩 Le Cafe 🚩地址: 紅磡寶其利街35號華寶大廈地下 #fuudjai #fuudjai西餐 #fuudjai黃埔 #fuudjai紅磡
{黃埔平民化意粉cafe🍝}
依家係老字號黎!經過朋友推介就試咗呢一間意粉店🤓

🤤黑松露煙三文魚意大利麵🤤 ($88)

👖褲評: 7.8/10

🤤咖喱牛肋條意大利麵🤤 ($78)
覺得咖喱味唔夠濃 不過牛肋條份量都多🥰

👖褲評: 7/10

🤤心太軟🤤 ($45)
覺得似係現成嘅心太軟所以唔使試 同埋好細嚿🥹

咖喱牛肋條意大利麵
心太軟
黑松露煙三文魚意大利麵
2022-05-27 563 瀏覽
今日嚟咗紅磡試呢間意粉專門店😛 之前聽人講話外賣質素非常好👍🏻 今日就嚟咗堂食 店員服務態度好好 係一間好有人情味嘅小店 相信我會再嚟幫襯㗎😺焗肉醬意大利麵以前好怕食意粉 鍾意食飯多啲 因為驚會唔飽 但係呢間餐廳嘅意大利麵份量好多🍝 雖然芝士唔係好多 但係肉醬味道已經好濃烈 一上碟已經有好大陣香草味🌱 肉醬意粉蕃茄味好香🥫焗芝士吞拿魚意大利麵呢碟嘅醬汁比較杰身 味道似吞拿魚沙律嘅味 意粉嘅白汁係沙律醬味 配落意粉度食都好夾🐟 面頭嘅芝士焗到好香🧀 熱奶茶見到呢杯熱奶茶有少少嚇親☕️ 因為係一杯西式嘅奶茶 有個Lipton嘅茶包 再配一杯奶水🤔熱檸茶呢杯就正正常常茶味香 又唔係好澀😮呢間餐廳午市都好多人幫襯㗎 所以如果大家想食就要早少少嚟啦🫢
熱奶茶
熱奶茶
熱檸茶
呢杯就正正常常茶味香 又唔係好澀😮
熱檸茶
2022-05-12 335 瀏覽
呢幾日都落大雨,濕答答真係唔係咁舒服,但都要食飯架,今日去紅磡呢間LE cafe,我食過一次,今日帶個未食過嘅朋友黎食黃埔站落車,B出口行一陣就到,沿途大雨,去到門口都幾狼狽,總算坐低。睇睇餐牌,我叫左香辣蕃茄蜆肉意粉,加粟米湯,朋友叫左白汁素意粉,加蘑菇湯,飲品就凍檸茶我地飲左湯先,粟米湯非常濃,真係用粟米打成蓉嘅湯,所以真材實料朋友個蘑菇湯都好味,都係好濃,我飲左啖意粉黎到,個賣相都好靚仔,一睇就想食啦,標煙呀我個蜆肉意粉個汁少少辣,好惹味,愈食愈好食朋友個素意粉睇落都好食,雖然我冇食六十幾蚊炒到咁嘅水準,物有所值啦,兩個湯先加嗰好似$18,唔係唔飲掛杯凍檸茶就一般,個茶膽唔多靚,可以好啲

朋友個蘑菇湯都好味,都係好濃,我飲左啖

意粉黎到,個賣相都好靚仔,一睇就想食啦,標煙呀
我個蜆肉意粉個汁少少辣,好惹味,愈食愈好食
朋友個素意粉睇落都好食,雖然我冇食

杯凍檸茶就一般,個茶膽唔多靚,可以好啲

2022-05-12
  • 粟米湯
  • 蘑菇湯
2022-04-26 302 瀏覽
紅磡區仲有一間係寶其利街既LE cafe小店應該係家庭式經營門口長期有位伯伯企係度接客呢間主要都係賣港式意粉意粉普通就唔係有咬口既類型不過醬汁出色而且價錢夠平港女次次都叫既波菜雜菌意粉雖然係綠色野但香味都唔比其他意粉差另外一個係焗吞拿魚意粉即焗熱辣辣有拉絲雖然漏左少少但劣食真係一流午餐送熱飲凍飲加三蚊無加一平均都係六十蚊左右價錢好地道都算係我係紅磡食得最多既餐廳款式算多單點仲有長通粉或者千層麵記得仲有食過雲吞不過餐廳環境只係算一般都真係有d迫服務如果唔忙果時都幾親切既
紅磡區仲有一間係寶其利街既LE cafe

不過餐廳環境只係算一般
都真係有d迫
服務如果唔忙果時都幾親切既
2021-12-18
$59.5 (午餐)
菠菜雜菌忌廉意大利麵