2022-06-27 1845 瀏覽
星期日去打算去隔離嘅outlet行街。行街錢搵地方食少少嘢。經過呢間見到裝修都光猛坐得好似幾舒服。感覺乾淨,就坐低食啦。係一啲簡單嘅Cafe嘢食。叫咗一個牛肉芝士漢堡。加嘢飲嘅話半價。就叫咗一杯凍齋啡。漢堡包會跟沙律同埋Nacho. 賣相同味道都唔錯。本來諗住呢啲小Cafe唔會有咩人嚟食尤其是係星期六日,就諗住佢嘅沙律菜會好唔新鮮. 點不知又唔係喎。佢嘅漢堡包都好好味. 地方乾淨光猛,職員有禮貌,坐得舒服。價錢又唔係話好貴。

地方乾淨光猛,職員有禮貌,坐得舒服。價錢又唔係話好貴。
牛肉芝士漢堡
牛肉芝士漢堡
2022-06-17 806 瀏覽
今天經過葵興、順道去久違的lassana吃個午餐、今次試了煙鴨胸蕃茄意粉以及點了latte! 意粉新鮮熱辣醬汁味道剛好!latte 夠濃温度適中、完全是一個滿足的午餐! 下次要黎試埋第二啲意粉!
2022-06-16
2022-02-09 922 瀏覽
之前經過已經覺得呢間同周圍有d格格不入😳cafe 比人嘅感覺係好chill而旁邊都係連鎖店😂cafe有單人坐位🙌🏻就算一個人飲杯咖啡都唔會好尷尬😙🔺芝士牛肉漢堡配墨西哥粟米片🍔$68牛肉唔會好乾有d肉汁而且都幾厚下😚漢堡仲有生菜🥬芝士🧀食落好豐富😆旁邊有沙律🥗配上黑醋,個人就唔太鐘意食🥴而粟米片就係平時超市買個款🙌🏻另外呢個套餐仲配有一杯水果茶🍑或者半價一杯其他飲品☕️

🔺芝士牛肉漢堡配墨西哥粟米片🍔$68
2021-12-10 700 瀏覽
葵興商廈地方,咁啱近排要去到附近KCC,市區都特別多返寫字樓嘅工作地方,見到間lassana coffee都有分店喎,順便嚟嘆一杯咖啡,好chill😍✨Original cheesecake中間軟綿綿芝士特別濃厚頂層燒至焦糖,口感外面脆脆甜甜,裏面好軟滑,芝士非常濃郁,仲有盒仔好精緻送俾人食都唔會覺得失禮😍✨✨ Cappuccino呢杯cappuccino加咗牛奶🥛每啖飲到牛奶細微又香滑,咖啡味慢慢淡出,甜味適中,我適合好好飲😍

✨Original cheesecake

✨ Cappuccino
1K
2021-12-03 509 瀏覽
葵涌港鐵站連住的商場叫KCC,商場亦有office 大樓, 鄰近亦有好多工業大廈, 算是一個多打工人辦公聚集的地點。竟然這地方出現清泉給打工人抖抖氣,在KCC一樓有一間cafe 連鎖店「lassana coffee 」, cafe好開揚,感覺很舒服。來到梗要歎杯 「cappuccino意式泡沫咖啡」泡沫細膩,咖啡香濃,飲後即時很refreshing 。同埋食個1磅原味的Creme Brûlée Cheese Cake,入口滑溜,啖啖芝士香,cheese cake永遠是咖啡的好partner,飲啡配芝士蛋糕一流好享受。

2021-11-29 207 瀏覽
以前我在葵興上班,番來的感覺特別有感覺😆 加上kcc 開了新cafe 呀而且是我最鍾意的Lassana Coffee!Creme Brûlée Cheesecake 上層焦糖焗得剛好,脆香味十足,焦糖又唔會太甜,再咬一啖口感幼滑到極的芝士,嘩,很邪惡但真的太好味😋份量很多一人食太霸道記得分享給朋友家人😍飲品方面除咖啡☕️ 外,不妨選擇健康的「紅菜頭鮮奶」,淡淡紅菜頭味易入口又清甜可口,奶的香滑使飲品層次更豐富,邪惡蛋糕🧁之後平衡下不錯👍Lassana Coffee葵涌葵昌路51號九龍貿易中心1樓OS1

Creme Brûlée Cheesecake

Lassana Coffee
葵涌葵昌路51號九龍貿易中心1樓OS1
2021-11-29 152 瀏覽
好鍾意食芝士蛋糕🍰尤其係湊完女、完成一日工作最鍾意食返啲甜嘢慰勞自己😆好開心屋企附近有本地咖啡品牌Lassana店作為我嘅充電站店舖型格裝修好多位都可以打卡我就叫咗Creme Brûlée Cheese Cake焦糖芝士蛋糕濃郁芝士味嘅蛋糕配上最面層嘅焦糖味道先由少少回甘再帶你去享受甜好有層次同豐富嘅口感🤩再配埋杯熱朱古力係我嘅最愛組合!熱朱古力質感幼滑得嚟味道唔係太甜其餘亦有主食可叫總括這店可以值得一試!
好鍾意食芝士蛋糕🍰
尤其係湊完女、完成一日工作最鍾意食返啲甜嘢慰勞自己😆
好開心屋企附近有本地咖啡品牌Lassana店作為我嘅充電站

店舖型格裝修
好多位都可以打卡

濃郁芝士味嘅蛋糕配上最面層嘅焦糖
味道先由少少回甘再帶你去享受甜
好有層次同豐富嘅口感🤩

再配埋杯熱朱古力係我嘅最愛組合!
熱朱古力質感幼滑得嚟味道唔係太甜
其餘亦有主食可叫
總括這店可以值得一試!
2021-11-19
下午茶
2021-11-28 105 瀏覽
好耐冇見過呢一頭喇 新開咗個商場 仲好多嘢食添同以前真係完全變曬 一入商場轉彎就見到呢間 cafe 好耐都冇試過 扮休閒印印腳😂😂 決定坐低爽下先 見到menu 咖啡選擇都好多🥰不過今日我決定呢杯 ⭐特濃朱古力口感潤滑 濃濃嘅朱古力 喺口腔 持續唔散嘅味道 又唔會太甜,真係好似食緊朱古力咁 ⭐Creme Brulee Cheese Cake濃濃嘅焦糖鋪上面, 芝士餅 口感軟熟 好creamy嘅感覺 香濃嘅芝士味配埋焦糖 兩者結合 令人有好滿足嘅感覺喺咁繁忙嘅香港,間唔中坐低嘆一嘆 ~享受下人生,沉思一下 都係一件樂事
一入商場轉彎就見到呢間 cafe

好耐都冇試過 扮休閒印印腳😂😂 決定坐低爽下先

見到menu 咖啡選擇都好多🥰不過今日我決定呢杯
⭐特濃朱古力

⭐Creme Brulee Cheese Cake

2021-11-21 107 瀏覽
KCC葵興都有 Lassana Coffee啦🥳 空間感幾大嘅Cafe🤩呢度返工嘅人士有福了!☕Hazelnet Charcoal Latte 榛子竹炭鮮奶 最開心有得轉豆奶👏 榛子味幾突出,味道又唔會太甜!加上竹炭黑色又幾型😆🍰Creme Brûlée Cheesecake (Original Flavor)表面焦糖香味十足,第一啖食到脆卜卜嘅焦糖,第二啖口感幼滑嘅芝士入口即溶,細細個同屋企人分享就啱哂~🥰

2021-11-20
2021-11-17 125 瀏覽
同女女去左葵興做野,攪掂就唸住去食個3點3,hea下補充下能量,所以黎到joy@kcc 睇下有咩食。 一入到Joy@kcc 地下就已經見到 lassana coffee,大大個招牌加埋簡潔舒服既舖面, 女女都唔知入邊有咩食,已經話想入去,所以其實裝潢都好緊要架。 黎到cafe 我自己好想試下佢地既咖啡既,但係同個女一齊都要就下佢個口味既,一人飲一杯又怕佢飲唔晒,所以最後就叫左杯朱古力 Share 飲,之後女女又見到有蛋糕食,我地就叫左個Creme Brulee Cheesecake,估唔到都幾大個,最後就決定蛋糕拎返屋企同屋企人分享,飲朱古力就算。 呢度既朱古力可可比例唔算太多,所以飲落去都冇苦澀味,岩晒小朋友飲。其實拎走前有問過店員,個蛋糕最好雪凍食既,不過我地返屋企都唔算太耐,返到屋企就直接食喇。佢呢個蛋糕口感冇紐約芝士蛋糕咁實,但係又唔似藍梅芝士蛋糕咁軟,所以我自己就幾鍾意呢個口感,勁香濃既芝士味加埋淡淡既伯爵茶香,最後配埋面層既焦糖,發現原來我地2個自己都食得晒,拎返屋企就變左爭食XD ,下次要去買多個食先得。

今日去開 葵興 都見到有! 當然立即要去買佢嘅 Latte 同人氣🔥 CremeBrûléeCheeseCake 食啦🥰餐廳喺有好多座位,裝潢簡約舒適,好啱係度chill 吓😍紅菜頭蜜糖鮮奶 下午唔想飲咖啡,不妨試吓呢杯粉紅色嘅蜜糖鮮奶, 香濃紅菜頭味,順滑鮮奶,飲完好舒服😌朱古力咖啡 加入咗香醇嘅朱古力,配合香滑嘅牛奶及濃郁嘅咖啡,口感柔滑。Creme Brûlée Cheese Cake 最喜歡嘅cheese cake, 香脆嘅焦糖加上綿密細滑嘅芝士蛋糕,味道香濃有層次,一試難忘😋
餐廳喺有好多座位,裝潢簡約舒適,好啱係度chill 吓😍

紅菜頭蜜糖鮮奶

朱古力咖啡
加入咗香醇嘅朱古力,配合香滑嘅牛奶及濃郁嘅咖啡,口感柔滑。

Creme Brûlée Cheese Cake
  • Creme  brulee  cheese  cake
  • Red  beetroot  latte
2021-11-16 123 瀏覽
三個女人一個墟,圍埋一齊就係食😋✨Lassana Coffee ✨嘅 CREME BRULEE CHEESE CAKE🌈細滑的芝士蛋糕配上表面香脆焦糖糖衣,啖啖食出甜蜜滋味,岩哂我三母女!路經 ✨Lassana Coffee✨ 葵涌KCC店▶️葵涌葵昌路51號九龍貿易中心1樓OS1A號舖咁就帶一個番屋企啦!🌈舖頭好闊落好寬敞,好適合文青坐下來睇吓書。如果我可以偷偷閒,悠悠閒閒咁嘆杯咖啡☕️食件蛋糕咁就滿足了。原本打算飲杯咖啡☕️,不過有個小朋友又話想飲野,咁我就轉左飲 ❤️榛子竹炭鮮奶,分甘同味啦!奶味香濃夾雜榛子香同竹炭香,口感好清新。大人小朋友一樣飲得好開心。
三個女人一個墟,圍埋一齊就係食😋

路經 ✨Lassana Coffee✨ 葵涌KCC店
▶️葵涌葵昌路51號九龍貿易中心1樓OS1A號舖
咁就帶一個番屋企啦!

🌈舖頭好闊落好寬敞,好適合文青坐下來睇吓書。

2021-11-13 77 瀏覽
Great ice mocha over the weekend before an appointment. It takes around 5 minutes of wait and the price is decent.
Ice Mocha
2021-11-13
Ice Mocha
2021-10-29 99 瀏覽
Finally found a decent coffee shop in Kwai Chung for a nice breakfast.The staff is nice and friendly here.P.s. Personal suggestion, do come earlier otherwise you need to queue up for a while.Good spot. Will probably try their salad next time when i drop by Kwai Chung.

Good spot.

Croissant & Coffee
2021-10-20
Croissant & Coffee
2021-08-02 216 瀏覽
Like the simple and minimalism interior design , the place is very spacious .Had a double shot espresso , like the creama and aroma Just $22 for the espresso , the deals of the breakfast/ lunch combo are very great too. Going to try the salad set next time (around $58-$78)It would be great if there is WiFi available.