2022-06-23 2928 瀏覽
氣氛超好嘅法式扒房好適合同媽媽慶祝生日餐廳還播上法文生日歌𝑗𝑜𝑦𝑒𝑢𝑥 𝑎𝑛𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑎𝑖𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑚 🎂中午餐牌只有牛扒套餐,包括餐包、沙律同炸薯條▫️牛扒🥩牛扒份量十足,味道好經典肉味濃郁,油香平均配上餐廳嘅自家製醬,推介~▫️薯條無限添食嘅薯條,炸得好香脆▫️核桃沙律沙律非常新鮮,味道驚喜▫️餐包用餐後侍應將甜品車推來,逐一介紹每個甜品▫️無花果杏仁撻🥧杏仁味濃郁,無花果清甜無論口感味道都好好~▫️檸檬蛋白派蛋白霜甜道啱啱好中層檸檬餡清新每啖都酸酸甜甜,好過癮▫️Mousse de Pomme 🍸青蘋果味嘅雞尾酒味道清新
氣氛超好嘅法式扒房
好適合同媽媽慶祝生日
餐廳還播上法文生日歌
𝑗𝑜𝑦𝑒𝑢𝑥 𝑎𝑛𝑛𝑖𝑣𝑒𝑟𝑠𝑎𝑖𝑟𝑒 𝑚𝑜𝑚 🎂

牛扒

中午餐牌只有牛扒套餐,包括餐包、沙律同炸薯條
▫️牛扒🥩
牛扒份量十足,味道好經典
肉味濃郁,油香平均
配上餐廳嘅自家製醬,推介~

薯條

▫️薯條
無限添食嘅薯條,炸得好香脆

沙律

▫️核桃沙律
沙律非常新鮮,味道驚喜
▫️餐包

麵包

無花果杏仁撻

用餐後侍應甜品車推來,逐一介紹每個甜品
▫️無花果杏仁撻🥧
杏仁味濃郁,無花果清甜
無論口感味道都好好~

檸檬蛋白派

▫️檸檬蛋白派
蛋白霜甜道啱啱好
中層檸檬餡清新
每啖都酸酸甜甜,好過癮

Mousse de Pomme

沙律
無花果杏仁撻
  • 核桃沙律
2022-06-18 1903 瀏覽
首先我要稱讚啲服務係超級好!一坐低就已經即刻有waitress過嚟問我哋係咪第一次食,再我哋介紹依到係冇menu 淨係需要選擇牛扒既temperature 啲薯條係任食 🍟 食食下野,離遠見到我地想斟水 係我哋準備拎起隻手嘅時候,就已經行咗過嚟幫我哋亦都會係咁問我哋需唔需要再fill薯條離遠聽到我哋想要茄汁 轉頭已經準備咗俾我哋超級friendly 講返野食,唔知點解我哋一致覺得 個薯條凍咗仲好食過佢熱嗰陣時😂會有一浸好特別嘅香味個扒有牛味得來 又keep到肉質好soft🥺不過佢個價錢係真係幾貴耐唔耐慶祝去食都可以
首先我要稱讚啲服務係超級好!
啲薯條係任食 🍟

個扒有牛味得來 又keep到肉質好soft🥺
不過佢個價錢係真係幾貴
耐唔耐慶祝去食都可以
2022-06-17 1200 瀏覽
呢間法式餐廳🍴環境真係超浪漫🌹佢地最特別係淨係賣一款牛扒同埋任食薯條🍟牛扒好厚身肉質嫩滑 牛味濃郁 仲好juicy🐮可以任添嘅薯條都好正 炸到好香脆金黃色 外脆內軟綿 一定夠飽😍
2022-06-12 1607 瀏覽
一直都想試呢間,係因為佢既薯條係任食😂但個人認為個set都唔咪好抵,要俾300尾既價錢,但得法包、牛、同薯條(當然水係任飲既),真心薯條任食又如何?食得幾多呀?牛好似係有10oz,但唔覺得舊牛有幾出色,佢既呢個價錢我都可以係Ruth’s Chris Steak House 食到牛仲要有埋前菜加甜品,抵食勁多同好食勁多。所以對於呢間餐廳既評價係,可以任食薯條囉,甜品又要加錢,又冇前菜,只係齋食牛,冇乜特別。
一直都想試呢間,係因為佢既薯條係任食😂

2022-06-05
2022-06-12 1010 瀏覽
5月份約了兩個好耐無見嘅朋友,所以lunch就相約去呢間慢慢食,慢慢傾,鍾意佢唔需要點菜,只有一款牛,我們點了三杯嘢飲,然後喺度傾偈,點知上飲品時,個 waiter 將杯嘢飲到咗落我朋友個身上,OMG🫣,個 waiter and waitress 即刻攞d 紙巾俾我哋,然後問我哋需唔需要掉位,當然大家個 mood 沉一沉,我朋友話唔需要。之後佢哋每上一樣野,就 say sorry 一次,唉,算啦!不過埋單時,沒有收飲品錢,還送了一件cake。牛 : 我們要了5成熟,都可以,盤下有蠟燭點着,所以不會令到牛肉凍,肥油都不會凝固👍🏻麵包 : 非常好食😋蛋糕 : 普通 (是賠償品)

麵包 : 非常好食😋

蛋糕 : 普通 (是賠償品)

2022-06-12 858 瀏覽
呢間餐廳真係好適合無論生日慶祝或者鍾意食薯條嘅人瘋狂去食,因為點一份牛扒平均一個人大約先三百幾蚊,但係佢會無限供應薯條,而且最重點係佢嘅薯條係新鮮炸出嚟,熱辣辣非常好食!我哋嗰陣時嘅牛扒大約揀咗五成熟,依然係非常多汁,唔會煮得太熟。之後我哋重點左佢哋嘅house wine,三個人share價錢都唔係太貴。重點係我哋喺嗰度坐左傾偈差唔多兩個鐘,但係佢哋都冇趕我哋走,態度仲非常好。所以我下次會再去幫襯佢哋多次,同埋再講多次佢哋嘅薯條真係好好食
2022-06-02 1566 瀏覽
呢間餐廳一直都好受歡迎,餐廳6點開門,但6點前已經有人排隊,所以建議早少少去等。餐牌只有一個,就印係餐墊上面😆 一份牛扒,薯條任fill。$398首先,會上左餐包同沙律。沙律菜好fresh,仲有啲核桃粒。牛扒我地叫左medium rare,因為佢會有火係下面一直熱住,所以呢個熟度幾岩食開medium嘅我地。食落有肉汁,牛味好香,唔會鞋身亦唔會韌。而個薯條係最驚喜,因為係岩岩炸起,好脆!鹽分配平均,份量岩岩好,提升左薯條嘅香口!我地fill左兩三次🤣好多人仲會黎幫朋友慶祝生日🎂,店員會播生日歌,全場人一齊拍手祝佢生日快樂😆 通常果啲主角都會好尷尬,如果想朋友紅都面曬,記得帶佢地黎呢度啦😂👍🏻

首先,會上左餐包同沙律。沙律菜好fresh,仲有啲核桃粒。

2022-05-30 1083 瀏覽
成日都見到好多情侶嚟呢間扒房度撐枱腳 首先佢個氣氛真係好浪漫 裝修又靚 好有feel💑呢度嘅賣點 除咗係佢嘅肉眼牛扒之外 就係佢無限量任添嘅炸薯條🍟牛扒肉質都嫩滑 牛味都幾濃郁 而且仲好Juicy 薯條都炸外脆內軟 幾出色!
#ftf_尖沙咀Ribeye $398⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個價錢應有嘅質素,肉質腍得黎有口感,唔會韌,但又唔係用鹽死拿乸嗰隻腍,牛味濃郁,本身上面已經有黑椒提鮮,個人比較鍾意唔點汁,點左反而冇咁原汁原味。🤤個餐包埋麵包同沙律菜,但呢啲都真係屬於配菜,唔係重點,冇乜特別,哈哈哈!薯條任食!⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️佢啲薯條真係條條都咁脆,炸得夠乾身,識落毫無油膩感!啲店員好蠱惑,毫不吝嗇成日想幫我添加,佢應該想我變肥,雖然我絕對有能力1 Tray tray咁食落去,但係我驚俾人Blacklist,所以放佢一馬!Opera cake $128⭐️⭐️⭐️呢個價錢覺得有啲偏貴,可能好食嘅cake太多,又或者我食太多好食嘅cake,所以唔太驚艷到我,但食完都會覺得開心嘅!☺️回頭率🤡🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#ftf_尖沙咀

回頭率🤡🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
2022-05-05 2438 瀏覽
呢間由$328已經開始嚟食。 但嚟食一次,就加一次價?舊年7月食先$348,跟住就$368,上星期食已經加到$398?當然,再要收加一添。 但咁加法,性價比不高囉。
呢間由$328已經開始嚟食。 但嚟食一次,就加一次價?

當然,再要收加一添。

但咁加法,性價比不高囉。

2022-04-27 2502 瀏覽
餐廳只有一個set,包主菜、沙律同麵包,薯條任添,你可以再額外加酒水同甜品。首先個包同沙律較為普通,至於牛扒上枱時下面有蠟燭點住,所以會幫你塊扒keep warm。扒方面都好OK,肉質肉汁都keep住,我自己覺得5成比3成會再好食啲。薯條新鮮即炸,所以夠香脆,而且每一ROUND再添都keep到水準,所以我都叫咗幾round,好熱氣呀~~~
首先個包同沙律較為普通,
所以我都叫咗幾round,好熱氣呀~~~
2022-04-27
2022-04-26 1580 瀏覽
終於有晚市OMGGGGG 😀食肉獸出動 食牛扒🐮呢間La Vache相信大家都唔陌生💡𝕐𝕦𝕞𝕞𝕪 ! 𝕤𝕥𝕖𝕒𝕜 ♡´・ᴗ・`♡薯條任食。但我只吃一轉就夠😗呢間成日幫襯 依然保持到水準😛可以網上reservation ! Yay! 📍𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟:La Vache! (尖沙咀)尖沙咀赫德道12號地下💰$398 +10% p.p
終於有晚市OMGGGGG 😀
食肉獸出動 食牛扒🐮
呢間La Vache相信大家都唔陌生💡
𝕐𝕦𝕞𝕞𝕪 ! 𝕤𝕥𝕖𝕒𝕜 ♡´・ᴗ・`♡
薯條任食。但我只吃一轉就夠😗
呢間成日幫襯 依然保持到水準😛

可以網上reservation ! Yay!

📍𝕃𝕠𝕔𝕒𝕥𝕚𝕠𝕟:
La Vache! (尖沙咀)
尖沙咀赫德道12號地下

💰$398 +10% p.p
💛想吃美味牛排就這間。CP值超高的牛排💛...當我想吃牛排 喝酒時 我就會想到這家法國餐廳 lavachehk 簡單粗暴😎✨就是進門坐下 跟服務員說你要喝什麼酒 肉要幾分熟然後就可以喝著酒 等吃的了🍷你沒有看餐牌的機會 因爲它只有酒水牌 沒有餐牌🤭.帶點辣口的沙拉🥗開場 配角是香軟的法包配有香草味的法式奶油拿著ㄧ大盆薯條出來的服務員 會ㄧ直不斷的給您加 美味不停口的薯條當你還在消滅薯條時 juice 的牛排已擺在你面前了爆汁的牛肉 吃它時會好吃的狂點頭 牛魔王都認同最後 法國小姊姊會推著 裝著各種蛋糕的木櫃 給您來個甜品 HAPPY ENDING 🍰.有時候 吃飯 我就是不想這麼煩 看菜單當我想吃牛排時 我就會想到這間我的飯堂 .按人頭計 $398 HKD /位沙拉、麵包、吃不完的薯條、美味牛排 CP值 很高 ,你能不收藏來ㄧ趟嗎😏✨
💛想吃美味牛排就這間。CP值超高的牛排💛

簡單粗暴😎✨

給您來個甜品 HAPPY ENDING 🍰

有時候 吃飯 我就是不想這麼煩 看菜單
當我想吃牛排時 我就會想到這間我的飯堂
按人頭計 $398 HKD /位
沙拉、麵包、吃不完的薯條、美味牛排
CP值 很高 ,你能不收藏來ㄧ趟嗎😏✨
  • 薯條
🥩呢間餐廳相信大家一啲都唔陌生,見到可以鋸扒又任食薯條🍟就知係邊間啦!餐廳只有一個main course,就係牛扒啦!🤩大家只要揀牛扒嘅熟成度就得,有選擇困難症嘅朋友都唔怕😌價錢係$368/位再加一,有前菜(沙律,包)、牛扒、薯條,另外會有水可以refill,想飲其他嘢就要再叫。食住合核沙律同法包,邊等牛扒。想試唔同熟成度,就分別叫咗medium rare同medium。上枱後有蠟燭仔喺碟下面熱住,保持溫度。呢個時候,如果唔想食太熟嘅話,牛扒記得要遠離加熱點🙈稍為慢少少,medium都變韌咗🤫(叫返medium rare就好)牛扒份量大概切成8嚿,唔會食唔飽。因為薯條在後頭~😎侍應久唔久就會嚟refill🤣我哋refill咗4次,薯條fans表示好-滿-足😂夠-晒-皮。薯條望落好似無咩特別,不過其實佢香脆得嚟又帶有少少肉味。每次都卜卜脆~番茄醬更加係一枝迷你版,想蘸蛋黃醬亦得。-今次臨近食肉獸生日,book位嗰陣都有remark埋生日🤣睇吓餐廳會有咩驚喜先~揀咗一款甜品後,上枱個陣會播生日歌(好似係法文版),侍應會走埋嚟搖鈴鈴,好歡樂🥳不過就算無remark都可以享受到無限生日祝福🤣一

不過就算無remark都可以享受到無限生日祝福🤣一餐飯嘅時間大概聽咗6次,小朋友的話仲會再唔同啲😎
記得book定位再去啦~
2022-03-19 2067 瀏覽
La Vache @ Lunch 推介指數: 7/10398 + 10 % per personOpenRice 訂位送一個甜品只有一個set 的餐廳。冇嘢選擇😅《沙律》《牛扒➕薯條》《甜品》又係疫情食中午。平時成日經過金鐘嘅餐廳,都冇機會去。今日第一次去咗尖沙咀分店。佢嘅裝修係傳統西餐廳。唔會特別奢華。傳統平實路線。食物:薯條任食👍🏻,值得一提,每次refill 都係熱辣辣嘅。牛扒,我點左Medium,質感啱啱好。份量大概六七件。餐廳好細心,牛扒放鐵盆上,下邊放咗個蠟燭。我初時以為有保暖功能。但係其實一啲都唔熱😅。價錢:進取咗少少.
La Vache @ Lunch
推介指數: 7/10

398 + 10 % per person
OpenRice 訂位送一個甜品

只有一個set 的餐廳。冇嘢選擇😅

《沙律》
《牛扒➕薯條》
甜品

價錢:進取咗少少.