特別鍾意嘅位係呢度環境靜靜哋好舒服,頃到偈之餘,坐好耐都唔會趕我哋走☺️ 而且呢度係pet-friendly 餐廳,有個Bling bling 角落專係比寵物打卡影相,下次約埋成班friend 嚟玩或者開party 就岩曬喇🎉🎈講返啲嘢食先,價錢唔算平但叫嘅每一道都堅好食,食材新鮮,烹調出色。🤍白酒煮大蜆配蒜蓉包 $288食過好多餐廳嘅白酒煮蜆,呢度可以話係我食過最好食嘅!事關呢度粒粒蜆肉飽滿鮮甜(真係好大粒唔會食咗個寂寞),吸盡湯汁嘅精華,淡淡白酒飄香,而且份量都唔少,必點!🍶🤤🤍意式烤紐西蘭小羊架配多色有機時令烤菜 $398上枱嘅時候,侍應介紹話呢度只用全天然無激素肉,而且蔬菜大部份都係有機,連香草都係自家種植嘅,睇得出佢哋對食材嘅質素好有要求。羊架有四嚿咁多,軟淋多汁,冇乜根位,真心高質好食 🐑🪴🤍廚師精選意大利麵—鮮茄忌廉大蝦意粉 $298根根意大利麵沾上香濃蕃茄醬,調味到位,蝦球都夠彈牙。🍤🤍黑糖薑茶🤍黑糖杞子圓肉茶

🤍白酒煮大蜆配蒜蓉包 $288

🤍意式烤紐西蘭小羊架配多色有機時令烤菜 $398

🤍廚師精選意大利麵—鮮茄忌廉大蝦意粉 $298
根根意大利麵沾上香濃蕃茄醬,調味到位,蝦球都夠彈牙。🍤

🤍黑糖薑茶
🤍黑糖杞子圓肉茶

2024-03-20 9 瀏覽
前幾日去左尖沙咀嘅La BASE HK,真係一間獨特嘅餐廳,而且pet friendly,可以帶埋寵物一齊來。首先佢嘅串燒拼盤係一定要試嘅啦!只需$288,就可以食到多款美味嘅串燒,包括雞、牛同豬頸肉,另外佢個煙肉荔枝卷,真係好清新,口感好特別另外佢嘅意式烤紐西蘭小羊架亦都好出色,配埋多色有機時令烤菜,只需$398,真係物超所值!扁意粉配澳洲野生三文魚同有機菠菜都好好味,只需$288,真係好滿足呢!我地仲揀左黑糖薑茶或者黑糖圓肉紀子茶,每杯只需$78,真係好開胃又暖心!聽店員講佢地用全天然無激素肉,而且大部份蔬菜都係有機嘅!佢哋亦都自家種殖香草,真係好注重食材嘅質素同健康!再加上環境靜靜哋,真係好啱同朋友一齊嚟度過一段放鬆嘅時光,最重要嘅係冇限時間!真係好適合開生日party同埋聚會!如果要訂位,仲可以預早WhatsApp留位。

• 串燒拼盤
La Base地址:尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓這是一間充滿悠閑打卡風的酒吧餐廳,戶外籐櫈個位都好岩比主子影相,而最令我讚的,是一間per friendly 餐廳。對每星期都會煩搵地方可接納奴才與主子一起用餐的餐廳,是個福音。奴才開餐啦白酒煮蜆跟蒜蓉包,包好脆,咬下是卡卡響,蜆肥美大隻,個湯汁也鮮甜。黑松露risotto ,每口都是芳香的黑松露味,飯是有點ribs 加薯角,一大盤呀,切好一條條方便食,灑上黑椒調味。有女生滋潤架紅棗杞子桂圓茶同薑茶同主子影相好開心,店員都有養貓狗,所以真心喜歡小動物的。#美食 #dinner #香港必食 #香港旅行 #foodinstagram #delicious #yummy #foodgasm #foodporn #必食推介 #好去處 #pet #labase #petfriendly

La Base
地址:尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓

奴才開餐啦

黑松露risotto ,每口都是芳香的黑松露味,飯是有點

有女生滋潤架紅棗杞子桂圓茶同薑茶

同主子影相好開心,店員都有養貓狗,所以真心喜歡小動物的。

【尖沙咀•La BASE HK】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀私隱度高園林式餐廳 仲可帶寵物黎添Vongole white wine sauce and garlic breadshrimp pasta in pink sauce蛤蜊配白酒醬意大利面這道經典的海鮮意大利面攜帶著地中海岸線浪漫的氣息,呈現出一種令人難以抗拒的簡潔之美。蛤蜊煮至正好開殼,每一口都是海的鮮甜。與此同時,白酒醬汁細膩地與海鮮的滋味融合,燈籠椒和新鮮的歐芹點綴中帶來了微妙的辛香和清新,而且這酒醬所帶來的微醺感,恰到好處地提升了整體的風味。搭配著旁邊的蒜香麵包,每一口都讓人感到無比滿足——麵包外皮酥脆,而內部柔軟,充滿了橄欖油和蒜香的濃郁滋味。蝦仁意大利面新鮮煮熟的蝦仁恰到好處地搭配其上,蝦的彈牙質感與醬料的柔滑形成強烈對比,激發了味蕾的每一個感受點。蝦仁與粉紅醬的香氣相互織成一幅畫面,每一口都仿若描繪出一幅用味覺繪製的藝術品。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 350✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #La BAS
【尖沙咀•La BASE HK】@

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #La BASE HK #web3尖沙咀
La BASE HK
尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓
尖沙咀有一間寵物友善餐廳環境寬敞,設有露天座位有少量打卡位,最重要是無限時間😍而且食材用上全天然無激素肉蔬菜大部份都是有機,自家種殖香草😍🧀水牛芝士配意大利蕃茄及羅勒 $238水牛芝士軟軟糯糯,和鮮甜番茄很配,非常開胃👍🏻🐷烤全天然BB豬肋骨配薯角及多色有機是令烤菜 $328豬肋骨烤至焦香,配上面層的調味料很開胃🍝意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵$288份量很多,麵很掛汁,把忌廉蛋汁都沾滿口感creamy😋🍹Sai Kung Rose $98打卡一流的雞尾酒,粉色玫瑰冰,酸酸甜甜很適合女士🍹Mong Kok $98藍色小熊冰配上香葉的雞尾酒,口感微酸清爽
尖沙咀有一間寵物友善餐廳
環境寬敞,設有露天座位
有少量打卡位,最重要是無限時間😍
而且食材用上全天然無激素肉
蔬菜大部份都是有機,自家種殖香草😍

🧀水牛芝士配意大利蕃茄及羅勒 $238
水牛芝士軟軟糯糯,和鮮甜番茄很配,非常開胃👍🏻

🐷烤全天然BB豬肋骨配薯角及多色有機是令烤菜 $328
豬肋骨烤至焦香,配上面層的調味料很開胃

🍝意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵$288
份量很多,麵很掛汁,把忌廉蛋汁都沾滿
口感creamy😋

🍹Sai Kung Rose $98
打卡一流的雞尾酒,粉色玫瑰冰,酸酸甜甜很適合女士

🍹Mong Kok $98
藍色小熊冰配上香葉的雞尾酒,口感微酸清爽
2024-02-19
2024-03-04 6 瀏覽
今日約咗朋友食飯,好耐冇見, 打算搵個地方環境好靜靜地傾吓偈, 上網見到呢間餐廳好像不錯, 又有outdoor. 不過位置好像不太方便,諗住試吓. 呢度可以帶寵物, pet friendly, 有些客人可以帶寵物過嚟休息一下。上到嚟環境不錯, 我就叫咗一個意大利麵鮮茄忌廉大蝦意粉, 意粉份量都算足,蝦也彈牙爽口,味道算可以, 我一個人吃曬都很飽。 另外飲品方面, 我叫咗熱飲, 黑糖薑茶味道濃烈,很重薑味,飲落都算辣,近排咁凍,飲落個身暖笠笠

2024-03-04 14 瀏覽
今日約咗朋友出嚟食飯,朋友介紹呢間餐廳La base, 話呢度環境好舒服,而且位置方便,一於試吓🫶🏻餐廳環境好舒服,有室外茶座,環境靜靜地好啱傾偈,仲要冇時間限制,原來呢度仲可以帶寵物嚟,非常之pet friendly👍聽店員講佢哋用全天然無激素肉,蔬菜大部份係有機,香草都係自家種植,十分健康👍🍽️Parmaham Melon意大利巴馬火腿配蜜瓜 $238蜜瓜清甜多汁,配上Parma ham,味道好清新好開胃👍🍽️Chef's Special Pasta Spaghetti prawn in pink sauce廚師精選意大利麵鮮茄忌廉大蝦意粉$298意粉份量十足,材料非常豐富,大蝦十分彈牙爽口,味道濃郁😋🍽️Grilled Baby Back Ribs烤全天然BB豬肋骨配多色有機時令烤菜 $328豬肋骨係用全天然無激素肉,豬肋骨外脆內嫩,簡單嘅調味已經好香口,肥瘦適中🫶🏻🥃黑糖薑茶 $78黑糖薑茶味道很濃,而且好多薑,唔同出面飲嗰啲好稀用粉沖出嚟咁🥃黑糖圓肉杞子茶 $78杞子茶好養生,味道好香濃香口🥰

蜜瓜清甜多汁,配上Parma ham,味道好清新好開胃👍

🥃黑糖薑茶 $78

🥃黑糖圓肉杞子茶 $78
杞子茶好養生,味道好香濃香口🥰
2024-02-28 27 瀏覽
今日同朋友兩個食飯,呢間餐廳有個天台室外環境,喺尖沙咀好難得會有一間餐廳有個咁隱蔽嘅室外空間🤣 食嘢冇時間限制,可以坐低慢慢傾偈~ 而且又有舒服嘅室內空間,坐得好闊落🥰其實幾啱黎包場搞活動或者party😆 我見仲有其他客人帶咗寵物入嚟!Orange Smoked Duck Breast香橙煙鴨胸 $188先嚟個冷盤前菜,呢個係好夾嘅組合,好開胃食到停唔到口,橙嘅鮮甜配合鴨胸嘅油膩😚 間住間住擺盤都好靚 同埋兩個人食份量都幾多🤣 Grill baby back ribs烤全天然BB豬肋骨配多色有機時令烤菜 $328豬肋骨烤得外脆內軟,而且非常入味,係用天然無激素肉,伴碟嘅蔬菜,例如青椒,紅椒蕃茄仔西蘭花都好清爽,因為都係用咗有機菜,呢間餐廳嘅用料真係幾高質🙈 Spaghetti Alle Vongole 白酒煮蜆意大利麵 $288 呢個蜆肉意大利粉擺盤好靚,要特別一讚,佢嘅蜆肉好新鮮,而且好肥美,係新鮮嘅靚蜆肉,意大利麵軟硬適中,可以淋上煮蜆汁,味道鮮甜😚 佢嘅香草,都係自家種植!Virgin Mojito $78味道清新爽甜😌Tangy Rouge $78味道較Virgin Mojit

Orange Smoked Duck Breast
香橙煙鴨胸 $188
Orange  Smoked  Duck  Breast  香橙煙鴨胸

Grill baby back ribs
烤全天然BB豬肋骨配多色有機時令烤菜 $328

Grill  baby  back  ribs  Chau烤全天然Bb豬肋骨配多色有機時令烤菜

Spaghetti Alle Vongole

Tangy  Rouge

2024-02-25
Virgin  Mojito
Tangy  Rouge
  • Grill  baby  back  ribs  Chau天然Bb豬肋骨配多色有機時令烤菜
  • 白酒煮蜆意大利麵
  • 豬肋骨
2024-02-26 14 瀏覽
Cafe位於尖沙咀 有室內室外位置Pet friendly 而且地方相當寬敞真的非常適合帶毛孩上來~食物亦多樣化 飲品亦有心思 重點是無限時~不失為生日party 或聚會的好選擇⍢意大利巴馬火腿配蜜瓜 $238蜜瓜清甜多汁 加上Parma ham輕盈清新 作為前菜很不錯自家製有機蕃茄醬水牛芝士及辣肉腸薄餅 $298Pizza餅底烘得薄脆每塊都舖滿了微辣的辣肉腸 配上自家製有機蕃茄醬水牛芝士整體鹹鹹香香 但不會太膩 意式燒走地雞半隻及多色有機時令烤菜 $328選用全天然無激素走地雞所以雞肉非常嫩滑!!而外皮都燒得脆香 完全是外脆內嫩配上自家種殖香草 更加惹味而伴碟的蔬菜都是有機的一道有誠意的菜式 必叫~True Blue $78Fruitology $78飲品賣相相當打卡able小熊造型的冰塊很吸睛True Blue 充滿濃濃提子味 整體少甜Fruitology清新帶酸 解膩之選~⧐𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5⧐La BASE HK 📍尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓#foodiegoodie_tst
Cafe位於尖沙咀 有室內室外位置
Pet friendly 而且地方相當寬敞
真的非常適合帶毛孩上來~
食物亦多樣化 飲品亦有心思

配上自家製有機蕃茄醬水牛芝士
整體鹹鹹香香 但不會太膩

意式燒走地雞半隻及多色有機時令烤菜 $328
選用全天然無激素走地雞
所以雞肉非常嫩滑!!
而外皮都燒得脆香 完全是外脆內嫩
配上自家種殖香草 更加惹味
而伴碟的蔬菜都是有機的
一道有誠意的菜式 必叫~

True Blue $78
Fruitology $78
飲品賣相相當打卡able
小熊造型的冰塊很吸睛
True Blue 充滿濃濃提子味 整體少甜
Fruitology清新帶酸 解膩之選~

𝙍𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙𝙖𝙩𝙞𝙤𝙣:♡♡♡♡/5

La BASE HK
📍尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓

#foodiegoodie_tst
「La Base」位於余仁生中心,是一間寵物友善的餐廳,餐廳分為室內和室外空間,室外景觀開揚,瞭望尖沙咀海濱景色,適合一大班子的聚餐(店員說沒有時間限制~)。La Base只用全天然無激素肉,蔬菜大部分是有機,值得一讚<Vongole White Wine Sauce & Garlic Bread 白酒煮帶蜆配蒜蓉包> $298蜆肉份量頗多,肥美且沒有沙。酥脆的蒜蓉包沾點白酒醬汁變得軟淋<Scallop and Lemon Risotto with Italian Truffle 鮮帶子檸檬意大利飯配黑松露醬> $298味道出乎意料的清新。記得要把黑松露醬攪拌均勻,黑松露香氣濃郁。意大利飯口感適中,除了上面作點綴的兩粒帶子外,米飯之間也夾雜帶子肉很足料<All natural New Zealand Lamb Rack意式烤紐西蘭小羊架配多色有幾時令烤菜> $$398四塊小羊架充滿油脂香氣,佐以時令蔬菜如西蘭花、茄子、黃紅椒,相當美味<Fruitology> $78西柚果汁上面有隻紫色的小熊冰很可愛<Goji b

白酒煮帶蜆配蒜蓉包> $298

意式烤紐西蘭小羊架配多色有幾時令烤菜> $$398

<Fruitology> $78
西柚果汁上面有隻紫色的小熊冰很可愛

<Goji black Tea黑糖圓玉杞子茶> $$78
養生溫和的味道,黑糖味突出,原來圓玉是龍眼呢
2024-02-16 20 瀏覽
La Base地址:尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓聽朋友介紹La Base 環境靜靜哋,可以頃到偈最緊要係 (冇限時間)👍👍👍用黎同朋友興祝生日就最啱,最正係連寵物都可以一齊黎,所以今日特燈bk左黎同朋友興祝,入到去,店員都好熱情介紹廳廳特色比我哋知,原來佢哋只用全天然無激素肉,而且蔬菜大部份係有機,香草都喺自己種植,真係好犀利!Orange Smoked Duck Breast香橙煙鴨胸 $188口感鮮嫩多汁,帶有橙香的調味,每一啖都充滿著豐富的滋味。絕對可以一試!All Natural New Zealand Lamb Rack意式烤紐西蘭小羊架配雪糕及多色有幾時令烤菜$398羊架經過烤製後表皮金黃酥脆,食落依舊鮮嫩多汁,搭配埋雪糕同蔬菜,每一啖都食到肉香同甜蜜的雪糕嘅味道!Classic Carbonara意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵$288整體味道濃郁香滑。煙肉的鹹香與忌廉蛋汁的濃郁混合,好好食。啲意大利麵煮得啱啱好,好彈牙。黑糖圓肉杞子茶 $78True Blue $78
La Base
地址:尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓

聽朋友介紹La Base 環境靜靜哋,可以頃到偈

Orange Smoked Duck Breast
香橙煙鴨胸 $188

意式烤紐西蘭小羊架配雪糕及多色有幾時令烤菜$398

Classic Carbonara
意大利煙肉配忌廉蛋汁意大利麵$288

黑糖圓肉杞子茶 $78
True Blue $78
2024-02-12 17 瀏覽
呢間尖沙嘴區上樓嘅西餐廳,環境大,有室內及室外座位。坐得寬敞,一大班人嚟都非常舒服。佢嘅串燒拼盤$288,裡面有串燒、腸、煙肉、魷魚同薯條。呢個拼盤真係好豐富啊!串燒燒得剛剛好,肉質鮮嫩,腸同煙肉都有煙燻嘅香味,魷魚炸得酥脆,薯條炸到金黃香脆,好好味。仲有自家製有機蕃茄醬水牛芝士同辣肉腸薄餅$298🍕。蕃茄醬同芝士配搭得好好,味道鮮美。辣肉腸薄餅香辣,加埋薄脆嘅餅底,即焗熱辣辣好食。另外,意式燒走地雞同多色有機時令烤菜$328。燒雞燒得恰到好處,肉質嫩滑多汁,配上多色烤菜,色彩繽紛。最後,我哋叫咗一杯黑糖杞子圓肉茶同一杯Virgin Mojito,每杯$78。黑糖杞子圓肉茶甜甜地,有一種濃郁嘅黑糖味,杞子圓又增添口感。Virgin Mojito清新爽口,非常解渴。餐廳係寵物友善餐廳,主人可以帶寵物嚟呢度食嘢~

餐廳係寵物友善餐廳,主人可以帶寵物嚟呢度食嘢~
2024-02-11 17 瀏覽
同朋友試左間pet friendly 餐廳。裝飾有好多可愛小動物~ 香橙煙鴨胸清新既前菜,鴨胸之間有一片片橙肉間隔住,一齊食既話可以同時食到橙既香甜同埋鴨胸既咸香。而且份量好多,可以同朋友share~😊 意式燒走地雞半隻配多色有機時令烤菜用左全天然無激素肉,加埋有機蔬菜,感覺食得好健康~燒雞既外皮好脆口,加埋餐廳自家種殖既香草,香味濃郁~ 意大利特色千層麵屋企整唔到既千層麵~一定要出街食先得~每一塊千層麵中間都夾住香草味既肉碎同大量蕃茄醬,而且仲有好多拉絲芝士~食落每一淡都有豐富既口感同味道~😋 黑糖圓肉杞子茶 (熱)咁岩肚痛想飲熱飲,呢個黑糖圓肉杞子茶岩哂我! 龍眼肉既口感唔會太淋,食落仲有d QQ~ 而且味道唔會太甜~ 雪梨檸檬蜜有雪梨既清香味,加埋檸檬既酸味,飲起黎好順口,又一養生潤喉飲品~ 總括黎講餐廳環境舒適好岩傾計,而且唔計時,好岩gathering~

意大利特色千層麵

黑糖圓肉杞子茶 (熱)

雪梨檸檬蜜

意大利特色千層麵
📍La BASE HK (尖沙咀)尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓==============================餐廳所在ge余仁生中心距離K11 Musea都係大約8分鐘路程,平時帶狗仔去尖沙咀海旁玩完就可以穿過K11行過來同狗仔一齊食埋飯先返屋企餐廳無論室外定室內都可以比狗仔坐,而且仲可以比狗仔四圍走,餐廳仲有兩隻店長「公主」同「雪雪」佢地都好有性格好可愛,望住幾隻狗仔一齊玩,主人又可以安心食飯👍🏻老闆驚我隻狗仔有得睇無得食仲請左佢食零食添🤣餐廳仲好有心思設計左好多打卡位,全部都好靚好可愛🥰==============================白酒煮大蜆配蒜蓉包每隻蜆都好飽滿而且唔會過熟,可以食到白酒ge 甜味但唔會有苦味,用蒜蓉包點埋d汁來食好好味烤全天然BB豬肋骨豬肋骨肉質軟林多汁,外層烤到微微香脆配上少許鹽同香料調味非常開胃鮮牛肝菌意大利飯意大利飯非常高質,飯粒軟硬適中,醬汁夠多之餘全部都包住d飯,食完之後無多餘ge 汁剩低係隻碟到羅漢果杞子圓肉茶呢個時候天氣忽冷忽熱,老闆推介我地飲呢杯熱飲,即刻暖身又潤喉熱檸檬茶檸檬茶茶底好香濃,但唔會苦同澀,仲要
📍La BASE HK (尖沙咀)
尖沙咀漆咸道南11-15號余仁生中心3樓

老闆驚我隻狗仔有得睇無得食仲請左佢食零食添🤣

餐廳仲好有心思設計左好多打卡位,全部都好靚好可愛🥰

白酒煮大蜆配蒜蓉包

烤全天然BB豬肋骨

鮮牛肝菌意大利飯

羅漢果杞子圓肉茶

熱檸檬茶
檸檬茶茶底好香濃,但唔會苦同澀,仲要超大杯
2024-02-04
餐廳有室內同outdoor座位 地方大好闊落🥳餐廳仲係pet friendly 當日見到幾枱客都帶埋寵物黎一齊食野🐶🍊香橙煙鴨胸 Orange Smoked Duck Breast $188一大盤份量十足 酸酸甜甜嘅橙味同煙燻鴨胸味道非常夾用嚟送酒一流🤪🍖意式風味乳豬配多色有機時令烤菜 Italian Roasted Baby Pig $438 估唔到喺呢間西餐都可以食乳豬大大嚿乳豬肉超級滿足 乳豬皮脆卜卜 好香口😙🍝意大利扁麵配澳洲野生三文魚,有機菠菜,奶油忌廉汁 Linguine with NZ Wild Salmon Cream Sauce $288扁麵煮得剛好 好掛汁配上三文魚肉同濃郁嘅奶油忌廉汁 非常Creamy🤩🍹Cocktail Mocktail 造型都好靚🥰杯飲品唔太甜 好fresh好解渴
餐廳有室內同outdoor座位 地方大好闊落🥳

一大盤份量十足